Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Bakik a Harry Potter könyvekbe...

Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?

Figyelt kérdés
2009. okt. 30. 23:30
❮❮ ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... ❯❯
 451/1181 anonim ***** válasza:
100%
Biztos leszerződtették már ...
2012. jún. 26. 17:21
 452/1181 anonim ***** válasza:
100%

Nem baki, de vicces:

"Nincs varázslat, mely életre kelti a holtakat" mondja Dumbledore. Később meg viseli gyűrűben a feltámadás kövét :) Valósz.leg a horcruxtalanítás előtt még beszélt a családjával is... ÉS ő erről a gyűrűről már ifjú korában is tudott...

2012. jún. 26. 18:27
 453/1181 anonim ***** válasza:
84%

A Halál Ereklyéi-ben mikor Harryék készülődnek a megsemmisítendő tárgyak felkutatására, vagyis pontosan Hermione válogatott a könyvek közül, hogy mire lehet később szükségük, Ron megjegyezte, hogy mozgókönyvtárnak álcázva mennek levadászni Voldemortot. Szóval kimerte mondani anevét. De utána nem igazán emlékszem, hogy kimondta, sőt Harry-re rá is szólt, hogy ne mondja ki folyton a nevét. Szóval csak kiváncsi lennék a válaszokra ezzel kapcsolatban.

Kiírom ezt még egyszer.

2012. jún. 26. 20:00
 454/1181 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem mondták már ki a vége felé, mert tabu volt. Úgy keresték az embereket. Mert csak a Rend tagjai merték kimondani.
2012. jún. 26. 20:38
 455/1181 anonim ***** válasza:
86%

Még egy a Halál Ereklyéiben. Amikor az utolsó összecsapás következik , Harry elmagyarázta Voldemortnak, hogy miért nem ő a Pálcák tulajdonosa. De nem értem ezt...idézek, így könnyebb lesz:

,,...Tudja-e a kezedben tartott pálca, hogy utolsó gazdáját lefegyverezték? Mert, ha tudja...akkor már én vagyok a Pálcák Urának igazi gazdája."

De hát elvileg már Harry a Pálcák Ura, mert megszerezte Draco-tól a pálcát. Nem úgy kellett volna kérdeznie, hogy : "Mert, ha NEM tudja..."

Vagy ez Harry-re vonatkozik? Hogy mivel az erdőben mikor Voldemort elé állt, képes lett volna feláldozni magát, és pont ezért nem működött Voldemort átka, amit ráküldött?

2012. jún. 26. 20:45
 456/1181 anonim ***** válasza:
100%
Akkor még, ha jól emlékszem nem volt tabu Voldemort nevén...
2012. jún. 26. 20:46
 457/1181 anonim ***** válasza:
100%

GM, tabut az odúból való menekülés pillanatában (hatalomátvétel) került a névre.

A bodzapálca tulajdonlás lefegyverzés által című történet szerintem is erősen sántít. Olvastam már sokkal jobb "végső párbaj ficeket". De ráfoghatjuk, hogy a pálcamágia olyan bonyolult, hogy még a szereplők sem értik, az írónak sem dolga :) Az üzenet meg szép.

Nekem most épp az rejtély, hogy a Tűz Serlegében dementált ifj. Bartyval hogy számolt el a miniszter (lelkiismerete). Elvégre felismerhető volt, és neki az Azkabanban kellett volna kuksolnia.... ezt hogy magyarázta meg?

2012. jún. 26. 21:20
 458/1181 anonim ***** válasza:
100%
Sokkal nagyobb probléma, hogy nem az Azkanbanban kellett volna lennie, hiszem "hivatalosan" meghalt, igaz, az Azkabanban.
2012. jún. 27. 07:02
 459/1181 anonim ***** válasza:
100%
Igaz, bocsanat. De a kerdesem lenyegeben ugyanaz...
2012. jún. 27. 10:12
 460/1181 anonim ***** válasza:
100%
Hát kifaggatták a Veritaserum-mal. A szer hatása alatt elmondott mindent, így mindenki megértette, hogy juthatott ki az Azkabanból és be a Roxfortba. Meg utána azt hiszem megkapta a dementor csókot, nincs itt a könyv előttem, nem biztos, hogy jól emlékszem. Remélem jól válaszoltam a kérdésre. :)
2012. jún. 27. 11:28
❮❮ ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!