Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?
Nem baki, de vicces:
"Nincs varázslat, mely életre kelti a holtakat" mondja Dumbledore. Később meg viseli gyűrűben a feltámadás kövét :) Valósz.leg a horcruxtalanítás előtt még beszélt a családjával is... ÉS ő erről a gyűrűről már ifjú korában is tudott...
A Halál Ereklyéi-ben mikor Harryék készülődnek a megsemmisítendő tárgyak felkutatására, vagyis pontosan Hermione válogatott a könyvek közül, hogy mire lehet később szükségük, Ron megjegyezte, hogy mozgókönyvtárnak álcázva mennek levadászni Voldemortot. Szóval kimerte mondani anevét. De utána nem igazán emlékszem, hogy kimondta, sőt Harry-re rá is szólt, hogy ne mondja ki folyton a nevét. Szóval csak kiváncsi lennék a válaszokra ezzel kapcsolatban.
Kiírom ezt még egyszer.
Még egy a Halál Ereklyéiben. Amikor az utolsó összecsapás következik , Harry elmagyarázta Voldemortnak, hogy miért nem ő a Pálcák tulajdonosa. De nem értem ezt...idézek, így könnyebb lesz:
,,...Tudja-e a kezedben tartott pálca, hogy utolsó gazdáját lefegyverezték? Mert, ha tudja...akkor már én vagyok a Pálcák Urának igazi gazdája."
De hát elvileg már Harry a Pálcák Ura, mert megszerezte Draco-tól a pálcát. Nem úgy kellett volna kérdeznie, hogy : "Mert, ha NEM tudja..."
Vagy ez Harry-re vonatkozik? Hogy mivel az erdőben mikor Voldemort elé állt, képes lett volna feláldozni magát, és pont ezért nem működött Voldemort átka, amit ráküldött?
GM, tabut az odúból való menekülés pillanatában (hatalomátvétel) került a névre.
A bodzapálca tulajdonlás lefegyverzés által című történet szerintem is erősen sántít. Olvastam már sokkal jobb "végső párbaj ficeket". De ráfoghatjuk, hogy a pálcamágia olyan bonyolult, hogy még a szereplők sem értik, az írónak sem dolga :) Az üzenet meg szép.
Nekem most épp az rejtély, hogy a Tűz Serlegében dementált ifj. Bartyval hogy számolt el a miniszter (lelkiismerete). Elvégre felismerhető volt, és neki az Azkabanban kellett volna kuksolnia.... ezt hogy magyarázta meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!