Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?
Bár a kviblik varázstalanok, bizonyos dolgok mégis igazak rájuk. Például látják a Roxfortot és a dementorokat.
"Hogyne látnánk őket" - Arabella Figg.
Két félóriás gyereke mi? Mármint teszem azt, hogy Hagrid feleségül vesz egy másik félóriást (aki természetesen boszorkány), akkor az ő gyerekük mi lesz?
"És még egy szembe jutott.
Voldemort, ugye megvetette a szeretet, ezért is futott zátonyra minden erőfeszítése a világuralomra való törekvése.
De akkor, hogy lehet az, hogy Perselus Piton megkérte őt, hogy hagyja meg Lily életét. Rendben van, hogy az egyik legjobb halálfalójának tartotta számon őt, no, de miért is érdekelte volna őt, hogy az egyik "csatlósa" ilyet kér tőle. Mert ebből rá kellett jönnie, hogy Piton SZERETI Lily-t, szóval érdekli őt a sorsa, és nem akarja, hogy bántódása essen. De Voldemort nem ismeri a szeretet fogalmát. Akkor nem értem, hogy van ez, hogy mégis engedett volna a kérésnek, hiszen először nem akarta megölni Harry anyját, de aztán megtette mégis, mert ugye nem állt el a gyermeke elől a nő. Vagy Piton megfenyegette volna, ezt meg kötve hiszem. Voldemort simán foghatta volna és ráküldött volna egy halálos átkot és el van intézve. Lehet ez annyira nem is baki, de érdekelne más mit mond erről. Ettől függetlenül szeretem a könyveket továbbra is:)"
Írták ezt is valahol a könyvben, hogy Voldemort szerint Piton biztos megkívánta Lilyt (mármint hogy meg akarta dugni). Fel se merült benne, hogy az egyik csatlósa, aki ugyanolyan gonosz, mint ő szerelmes lehet valakibe. Ugye nem is ismerte magát az érzést, hogy mi az a szeretet vagy szerelem, honnan tudhatta volna?
17:07 érdekes, amiket írsz, és van benne logika is.Nekem is furcsa, hogy Piton kedvéért meghagyta volna az életét, pedig ez világosan kiderül. "Állj félre ostoba". Utólag Voldemort ugye azzal magyarázta Piton kérését, hogy megkívánta a nőt. Ennyi? Ennyi miatt meghagyta volna az életét? Nem hiszem, Voldemort tett már el láb alól csak azért valakit, mert épp ott volt. Akkor az őt veszélyeztető fiú anyjának az életet hagyta volna meg? Tényleg nem tűnik reálisnak...
A Draco-val kapcsolatos aggódás is sántít, hiszen a szeretetet, aggódást nem egyszer felhasználta ellenfelei ellen. Mint pl mikor azt hitette el Harryvel, hogy Sirius csapdába esett, vagy Ginnyt csalta le, hogy Harry utána menjen. Mindkét esetben tudta hogy a fiú szereti ezeket az embereket, hogy aggódik értük,különben nem tette volna ezt.Ahogy a csatánál próbált úgy hatni Harryre, hogy ne hagyja, hogy a SZERETTEI miatta haljanak meg. Tehát tud az érzésről, ennyi erővel Narcissáról is feltételezhette volna.
De vajon mit mondhatott Voldemortnak???
'Nagyuram, kérlek hagyd meg a fiú anyjának életét. Ő rá úgy sincs szükséged tervedre nézvést. Talán érdekesebbé válna a helyzet, ha én elszórakozhatnék azzal az asszonnyal, aki életet adott annak a gyermeknek, aki a Te hatalmadat fenyegeti, de hamarosan már úgy sem lesz az élők sorában. Így kérlek kíméld meg a haláltól és hagyd őt még élni. Úgy is eszét venné a fájdalom, hiszen, ha a gyermekét és a férjét elpusztítod utána már ő se akar sokáig az élethez ragaszkodni, Nagyuram.'
Bocs a hülye fogalmazásért, csak így elgondolkoztam vajon, hogy kérhette meg :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!