Majd szépen lassan elkezdem újraolvasni a történetet, hogy jobban képben legyek. :P
Szerintem a Dennis -es dolog nem feltétlenül baki, mert ha nem lenne fontos (azaz baki lenne), nem hinném, hogy külön megemlítették volna. Talán ezzel azt akarták jelképezni, hogy a Roxfortban "sötétedik" a hangulat, sokan hágnak át az iskola szabályain.
DE lehet, hogy hülyeséget mondok, ha igen, akkor javítsatok ki kérlek! :)
2012. máj. 28. 10:37
402/1181 anonim válasza:
Ez elég jó magyarázat, lehet, hogy illagálisan volt ott.
Nekem az volt furcsa, hogy Hermione azt mondta a fejvadászoknak, hogy ő Penelope Clearwater, pedig tudnia kellett volna, hogy ő mugiivadék.
2012. máj. 28. 14:51
403/1181 anonim válasza:
A 4. kötetben mikor Hermione elkapja Vitrolt, beteszi egy olyan üvegbe, amit törésállóra varázsolt, hogy ne tudjon visszaalakulni a nő emberré. A 3. kötet végén, mikor Pettigrew-t fel akarják vinni a kastélyba, nem jutott senkinek eszébe ugyanezt a módszert alkalmazni? Kényszeríthették volna, hogy változzon patkánnyá ahelyett, hogy emberként próbálták meg visszavinni. Olyan használtai tárgyakat, mint egy befőttesüveg, elvileg felnőtt varázslók elő tudnak varázsomni a semmiből, de szerintem még Hermione is meg tudta volna csinálni, és egy patkányt simán be lehet zárni egy üvegbe.
2012. jún. 1. 19:51
404/1181 anonim válasza:
Még egy: az 5. kötetben Harry látja a thesztrálokat a kocsik előtt, a többiek pedig nem tudják, mit lát és miért. Még Hermione se, aki betéve tudja a Roxfort történetét. Hogy lehet az, hogy Hermione nem tudja, mik húzzák a kocsit? Egyik könyvben sincs ez benne?
2012. jún. 3. 16:17
405/1181 anonim válasza:
Nem lehet, hogy az, aki a Roxfort történetét írta, egysszerűen csak nem látta őket? Vagy az is lehet, hogy mikor a könyv íródott, még nem így közlekedtek a diákok. Nem feltétlenül muszáj a könyvben mindennek benne lennie.
2012. jún. 3. 22:37
406/1181 anonim válasza:
Jó, de ha abban a könyvben nincs is benne, Hermione biztos olvasott más könyveket pl. állatokról is, nekem akkor is fura, hogy még tippje se volt, hogy mit láthatott Harry.
2012. jún. 4. 07:18
407/1181 Kovács Pál válasza:
Hagrid mondja az ötödik könyvben az első óráján, hogy övé az egyetlen szelídített csorda egész angliában. Gondolom a thesztrálokat Hagrid előtt nem használták még a fiákerek vontatására.
2012. jún. 4. 19:55
408/1181 anonim válasza:
Nem baki, csak kérdés: mikor tudjuk meg, hogy Harry Godroc's Hollow-ban született? Most olvastam újra az összeset, de nem emlékszem, mikor mondják először.
2012. jún. 4. 20:22
409/1181 anonim válasza:
Itt van egy utalás rá: (első könyv, első fejezet)
"- Állítólag - próbálkozott tovább McGalagony -, hangsúlyozom, állítólag Voldemort tegnap
este felbukkant Godric's Hollowban. Potterékat kereste. És az a hír járja, hogy Lily és
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!