Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Bakik a Harry Potter könyvekbe...

Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?

Figyelt kérdés
2009. okt. 30. 23:30
❮❮ ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... ❯❯
 381/1181 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, volt-e már, de elég zavaros Hisztis Myrtle esete. Harryéknek megmondta, hogy úgy halt meg, hogy látott egy nagy szempárt, meg is mutatta, hogy hol. Na de közvetlenül azután, hogy meghalt, senkinek, pl. tanároknak vagy valakinek nem jutott eszébe megkérdezni a szellemét, hogy mi történt vele? Vagy ha igen és nekik is beszélt a szempárról, akkor miért nem kezdtek el ott a mosdónál nyomozni, hogy mi lehetett az? Egy csapat képzett felnőtt varázsló biztos rájött volna, hogy ott van valami veszélyes hely.

A másik meg, hogy ha Ginny nyitotta ki a kamrát, akkor nyilván be kellett járkálnia abba a mosdóba. Myrtle olyankor hol volt, miért nem látta, amikor Ginny lemegy a kamrába?

2012. máj. 11. 18:55
 382/1181 anonim ***** válasza:
100%

Hová lett Hóborc a hetedik könyvből?

És az első könyvben az egyik helyen nem lett lefordítva Hóborc neve. Megmaradt Peeves.

2012. máj. 11. 21:57
 383/1181 anonim ***** válasza:
100%
A Myrtle dolog érdekes, én is gondolkodtam már ezen. Nem hiszem, hogy a tanárok akkor rögtön találkoztak vele. Nem ment oda hozzájuk rögtön köszönni, aztán nem gondolt erre senki. Hóborc azért nem volt többet a 7. részben, mert nem a Roxfortban játszódik. Csak a vége, de akkor már róla is szó van.
2012. máj. 11. 22:33
 384/1181 anonim ***** válasza:
100%
De Myrtle halála óta eltelt 50 év. Oké, hogy mindenki utálta, mert tök hülye volt a csaj, de mit tudom én a szülei vagy akárki, senki nem volt rá kíváncsi, hogy hogyan halt meg pontosan?
2012. máj. 12. 06:21
 385/1181 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy a szülei nem is tudták, hogy kísértetként visszatért. A szellemeknek nem szokásuk visszamenni a családjukhoz, ők már egy másik világhoz tartoznak
2012. máj. 12. 12:32
 386/1181 Kovács Pál ***** válasza:
100%
ez szerintem is hatalmas baki. Myrtle talán még Hagridot is tisztázhatta volna.
2012. máj. 12. 12:48
 387/1181 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azért nem kérdezték meg, mert úgy voltak vele, hogy "jaj, de jó, Denem rájött ki a bűnös, lecsuktuk, nem volt több áldozat, minek nyomozni még..." ha akkor is akkora marhák voltak a minisztériumban, mint Harryék idejében, akkor csak azt akarták, hogy minél előbb letudhassák az egész ügyet. Meg az is lehet, hogy Myrtle mondta nekik, csak vagy nem hittek neki, vagy mivel olyan kevesen tudnak párszaszóul, senki nem tudta kinyitni a bejáratot...
2012. máj. 12. 20:05
 388/1181 anonim ***** válasza:
100%

A 6.könyvben Harry szeretné bejutni a Szükség szobájába, mikor Malfoy is bennt van, de nem tudja mit kell mondani, hiszen nem tudja mit csinál Malfoy. Utólag ugye kiderül, hogy a "Szeretnék elrejteni valamit" mondat lett volna a "varázsszó", és akkor előjön a Szükség szobájának az a lim lomos verziója, ahol anno voldemort elrejtette a diadémot,ahol Malfoy a szekrényt javította stb.

De mikor Harry találkozik a jóslás tanárral, ő elmondja hogy már volt bent valaki, és kidobta. Miért nem kérdezte meg, hogy milyen mondattal jutott be? Vagy kérte meg hogy menjen be újra és ment volna vele?Tudom, hogy sietett Dumbledore-hoz, de a tanárral is leállt beszélgetni, biztos lett volna pár perce megnézni mit csinál Malfoy.

2012. máj. 12. 23:35
 389/1181 anonim ***** válasza:
100%
*szeretne
2012. máj. 12. 23:36
 390/1181 anonim ***** válasza:
100%

Harrynek néha kicsit lassan jár az agya, ez nekem is eszembe jutott, mikor legutóbb olvastam. De azért először szerintem nem olyan egyértelmű, csak útólag. Ennyi erővel Draco trükkjére is rájöhetett volna, hiszen látta a szobában a volt-nincs szekrényt, és szerintem biztos nem a tanárok tették oda, a legtöbb nem is ismeri a szobát. Elgondolkodhatott volna rajta, hogy vajon hogy került oda a szekrény.

Viszont én egy másik dolgot nem értek, szintén Malfoyjal kapcsolatos. A hetedik részben Voldie olyasmit mond Luciusnak, hogy talán Draco összehaverkodott Harryvel, és átállt az ő oldalára. Nme értem, miből gondolja ezt, mit tett, ami miatt Voldemort gyanusítani kezdte? Utána meg Harry látja Colin holttestét, és arra gondol, hogy biztos ő is visszaszökött, mint Malfoyék. Ezt hogy érti? Malfoyék visszaszöktek? Vagy a többi diákkal együtt el kellett volna menniük a Szárnyas vadkanba, de visszamentek őrizni a diadémot?

2012. máj. 13. 00:01
❮❮ ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!