Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Bakik a Harry Potter könyvekbe...

Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?

Figyelt kérdés
2009. okt. 30. 23:30
❮❮ ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... ❯❯
 351/1181 anonim ***** válasza:
100%
Mógus csak attól az évtől kezdte az SVK tanítását, azelőtt mugliismeretet tanított.
2012. ápr. 10. 13:56
 352/1181 anonim ***** válasza:
100%
A Szörnyek szörnyű könyvénél az eladó a könyvesboltban teljesen kivan, hogy folyton megharapják. Nem tudja hogy kell vele bánni?! Ez elég érdekes szerintem !
2012. ápr. 13. 22:47
 353/1181 anonim ***** válasza:
100%
az eladó a Czikornyai és Patzában csak azt tudja melyik könyv hol van és éppen mit tanulnak belőle..amúgy meg ezt a könyvet még ezelőtt nem nagyon használták, és így nem tudta..:D
2012. ápr. 14. 09:47
 354/1181 anonim ***** válasza:
88%
Mért, a való életben is mennyit szerencsétlenkednek pl. a pénztárosok, van, hogy duplaannyit kell sorba állni, mert még hátraszól a másik pénztárosnak, hogy hogy működik ez meg az, mert ő nem tudja, aztán általában a másik se tudja és indul a nagy nyomozás :D Ezek szerint a varázslóknál se képzik ki őket normálisan :D
2012. ápr. 14. 09:47
 355/1181 anonim ***** válasza:
100%

Kovács Pál írta valahol:

Még valami: Harry muglicsaládban nőtt fel, miért baj, ha előttük varázsol? Hermione bevitte a szüleit az Abszol útra, azzal nem volt gondja a Minisztériumnak, miért baj, hogy Dudley előtt patrónus-bűbájt hajtott végre?

Szerintem igazából nem baj, csak akkor épp mindenki utálta Harry-t (vagyis a legtöbben legalább is) a minisztériumban, és ez egy jó indok volt arra, hogy kötözködjenek vele, és akár még le is csukhassák, és volt probléma, nincs probléma... mert ugye a dementorokat is Umbridge küldte szándékosan...

2012. ápr. 18. 22:45
 356/1181 anonim ***** válasza:
100%
De már a 2. részben is ráfogták, hogy varázsolt, pedig akkor még nem utálták, sőt.
2012. ápr. 19. 07:21
 357/1181 anonim ***** válasza:
100%

Az Abszol úton annyi varázslat történik folyamatosan, hogy nem lehet érzékelni, hogy egy kiskorú varázsol, viszont azon a környéken a Harry az egyetlen nyilvántartott varázsló, így egyből figyelhető bármilyen mágikus cselekvés. Meg rajta van a nyomjel is. Mivel kizárt dolognak tartják, hogy egy manó egy mugliházban legyen, így nyilvánvaló, hogy ki az egyetlen, aki varázsolt, Harry.

Ezért nem büntették meg a Weasley ikreket sem, pedig ők is minden nyáron varázsoltak. Mert nem azt figyelik, hogy ki, hanem, hogy hol.

2012. ápr. 19. 09:41
 358/1181 anonim ***** válasza:
100%
Akkor Dumbledore-t miért nem büntették meg, mikor poharakat varázsolt elő? Vagy Mr.Weasley-t, mikor Dudley nyelvét visszazsugorította? Ez mind mind Harryéknél volt, ahol ő az egyetlen bejegyzetlen varázsló, tehát ezt is rá kellett volna kenni. Megjegyzem..miért féltek a nyomjeltől az utolsó könyvben,hogy rajta maradt Harryn, ha úgysem azt mutatja ki, hogy Harry varázsol,hanem csak akkor jelez, ha olyan környéken, ahol nincs bejegyzett felnőtt? Akkor ennek sincs sok értelme...Hiszen ez alapján nem találták volna őt meg...
2012. ápr. 19. 22:44
 359/1181 anonim ***** válasza:
100%

Most sikerült elolvasnom mind a 36 oldalt, szép teljesítmény, de a legtöbbet lehet cáfolni.

Felételezem, hogy Dumbledore szólt az illetékeseknek, mielőtt Harryhez ment, és valószínűleg ezt tette Mr Weasley is a 4. részben. A 7. részben pedig azért nem varázsolhatott Harry és senki más a közelében, mert egyrészt megtudták volna, hogy épp hol van, másrészt ürügyet adtak volna a minisztériumnak (és Voldemortnak), hogy behívják tárgyalásra, felkeressék, megtámadják stb.

Kb. egy éve merült fel egy másik kérdés, azóta sem válaszolta meg senki, hogy ha a horcruxok nem éreznek akkor Denem mért kiabál. Senki nem mondta, hogy a horcruxok nem éreznek, csak annyit mondott Dumbledore, hogy Voldemort nem érzi, ha elpusztulnak. Maga a horcrux érezheti, ha meghal, és fájhat is neki.

A filmes bakikkal szerintem nem érdemes foglalkozni, egy baki-sorozat az egész, nem véletlenül röhögtem végig, majdnem kiküldtek a moziból.

Ja, és nagyon sok elírást említettetek, ezeket én úgy oldom meg, hogy áthúzom a könyben az eredetit, és föléírom a jót. Trelawney nem 19 éve, hanem 16 éve tanít a Roxfortban, Peeves neve Hóborc, a lakat pedig medál.

Kiszámoltam, kb. hány varázsló élhetett 1981-ben Little Whinging környékén, kb stimmel. Az egész országban lehet kb. 5000, ha ezt levetítjük egy kisvárosra, az max 10. Vernon bácsi kicsit túlzott, dehát tudjuk, milyen vaskalapos szegény.

Elgondolkodtam azon, is hogy mért nem derült ki, hogy Voldemort Morfin közelében volt. Az tudniuk kellett, hogy arra járt, mert a nyomjel kimutatta, hiszen varázsoltak a közelében. Ráadásul azt is tudhatták, hogy Denemnek hívják a halottakat, de a minisztérium sosem végezte túl jól a munkáját.

Észrevettem viszont egy másik érdekességet. Caramel Harry tárgyalásán semmit nem akar elhinni Dumbledore-nak, és tesz egy gúnyos megjegyzést. Olyasmi, hogy nahát megint valami érdekes mesét fogunk hallani újjászületett feketemágusokról, nemtudommiről és visszaforgatott időről. Caramelnek elmondta Dumbledore az időnyerős történetet? Nem pont az a lényeg, hogy nem mondhatja el? És ha elmondta volna, Caramel mért nem hitte el? Hiszen ez Dumbledore-t tünteti fel rossz színben.

2012. ápr. 25. 17:00
 360/1181 anonim ***** válasza:
100%

Morfin mindent bevallott, olyan részletességgel ahogy csak az elkövető tudta leírni a dolgokat. Ezek után nem nyomoznak semmit, "mert miért nyomoznának?" alapon. Az pedig, hogy ott tartózkodik a közelben egy kiskorú(akkor még csak egy volt a sok közül a minisztérium számára) az senkit sem érdekelt. Mivel más varázslók is voltak arra, így nem bukhatott le a nyomjel miatt se(már ha akkor még rajta volt).

Én a visszaforgatott időt akárhányszor olvastam, mindig arra értettem, hogy úgy visszaforgatott, hogy Voldemort idejéről beszél, arról, hogy megint az jött el, tehát "visszaforgott az idő".

2012. ápr. 25. 18:48
❮❮ ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!