Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Bakik a Harry Potter könyvekbe...

Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?

Figyelt kérdés
2009. okt. 30. 23:30
❮❮ ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... ❯❯
 331/1181 Kovács Pál ***** válasza:
17%
És ehhez mit szóltok? A patrónus bűbáj végrehajtásakor egy pozitív erőtér keletkezik, ami Lupin elmondása szerint pozitív érzelmekből, emlékekből épül fel, ezért is kell egy felhőtlenül boldog emlékre koncentrálni a végrehajtásakor. DE! A dementorok nem pont ebből táplálkoznak? Nem a pozitív érzéseket szívják ki az emberből? Egyszóval nekem úgy tűnik, hogy egy patrónustól a dementorok nem hogy megijednének, hanem egész egyszerűen felzabálnák.
2012. márc. 4. 19:46
 332/1181 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem éppen ezért képesek megvédeni az embert. Mert így a patrónusba átmásolódnak ezek az érzések, a dementorok pedig megeszik azt, így nem bántják az embert. A másik lehetőség az én fejemben valami olyasmi, hogy a dementorok ugye úgy működnek, hogy elnyelik ezeket a dolgokat, mint egy fekete lyuk, és aztán ha el is nyelték az áldozatukból, ők nem laknak jól, és magukban is felemésztik, amit "megettek", így egy nagyon negatív kisugárzásuk lesz, gonoszak lesznek. És a patrónus pedig a boldog jó emlékeket gyűjti össze, egy pozitív erőtér, amiben semmi negatív nincs, és így szembe tud szállni a dementorral. Valahogy úgy, hogy a patrónus egy sereg, ahol egy darab áruló (rosszkedv) sincs, így az ellenség (demnentor) nem tudja legyőzni. Viszont az ember védtelenül egy olyan sereg, ahová bekerült néhány áruló (rossz gondolatok, emlékek), így az ellenség (dementor) le tudja győzni, a jó sereg(boldogság) elfogy, a rossz sereg (dementor) felemészti, és egyeduralom(legrosszabb emlékek stb. lesz.

Tudom, kissé ellentmond egymásnak a két különböző elméletem, de mindkettőt lehetségesnek érzem

2012. márc. 5. 16:52
 333/1181 anonim ***** válasza:
100%

Az idonyeros dolognal, egyidoben ugyanazon a helyen nem lathatjak a multbeli es a mostani enjuket. Sokan voltak, akik megoltek vagy a multbeli, vagy epp a jovo beni alakjukat. Es hat Harry is azt mondja, hogy valoszinu megorulne, ha latna sajat magat ratorni sajat magara.

A mano felszabaditasat Hermionenak en sem ertem, mivel Dumbledore a Roxfort-beli manok ura, igy csak o szabadithatna fel oket. Hacsak nem a Roxfortot szolgaljak es nem Dumbledort, mert akkor lehet, hogy mukodik a dolog.

Amugy azt mondja Dobby a masodik konyvben, hogy a gazdai vigyaznak, hogy meg egy zoknit se adjanak neki oda.

Harry eseteben nincs szukseg a Fidelius-bubajra, mivel azzal, hogy befogadtak Dursley-ek, egy olyan bubaj jott letre, hogy 17 eves koraig Voldemort nem arthat Harrynek a Pirivet Drive-on, egeszen addig amig azt az otthonanak tekinti. Es hat elete vegeig amugyse bujkalhat elole, mivel nem elhet az egyik, meg el a masik.

A patronus meg a kovetkezo:

"A patronus valojaban egy pozitiv eroter, magaba foglalja mindazt, amivel a dementor taplalkozik- a remenyt, a boldogsagot, az eletkedvet- viszont nem kepes elcsuggedni, mint a hus-ver emberek, igy a dementor nem arthat neki."

2012. márc. 5. 17:17
 334/1181 anonim ***** válasza:
100%
17:17 nem csak önmagukkal nem találkozhatnak. Hermione nagyon megijed, mikor majdnem összefutnak a házából kilépő Hagriddal, sőt Harryt nem engedi oda a köpenyért a Fúria fűznél, pedig nagyon jól tudja, hogy ők még egy darabig a Szellemszálláson lesznek, tehát önmagukkal biztosan nem találkoznak. És elvileg nem lehet megváltoztatni a múltat, ez a dolog lényege. A másik meg: Piton a végén üvöltözik, hogy biztosan Potter szabadította ki Siriust, de ötlete sincs, hogyan tette. Hogyhogy nem jutott eszébe az Időnyerő? Hiszen a tanárok be voltak avatva, ezt írja is a könyv!Főleg mikor Dumbledore megjegyzi, hogy ugye nem gondolja Piton, hogy egyszerre két helyen is lehetne Harry. Abból sem esik le Pitonnak? És a miniszternek? Hiszen neki is engedélyeztetni kellett a dolgot, ez is világosan le van írva.Hogy lehet hogy senki nem jön rá?
2012. márc. 7. 22:52
 335/1181 anonim ***** válasza:
100%
Amit még nem értek: A Dursley szülők teljesen el vannak képedve, hogy Harry azt mondja, a vonat a 9 és 3/4-ik vágányról indul, majd kinevetik, hiszen úgy gondolják, ilyen nem létezik. De Petúnia kísérte ki Lilyt a vonathoz,mikor iskolába ment, ő tudja hogy létezik, járt is ott.
2012. márc. 7. 22:55
 336/1181 anonim ***** válasza:
100%

Az időnyerősre:

Szerintem csak Dumbledore és McGalagony tudott Hermione időnyerőjéről. Vagy írja, hogy más is? Hol?(Oldalszámot, ha tudsz lécci, vagy hogy mi történik akörül)

Arra, hogy Petunia tudott a 9 éss 3/4-ik vágányról:

Tényleg tudott róla, de utálta a mágiát és Harryt is, így inkább élvezte, hogy kinevetheti. A saját élményeit, meg inkább elfelejtené. Hogy ne adna igazat a férjének, az utált árvával szemben?

2012. márc. 8. 14:49
 337/1181 anonim ***** válasza:
2012. márc. 8. 14:53
 338/1181 anonim ***** válasza:
2012. márc. 8. 14:54
 339/1181 anonim ***** válasza:
92%
14:49 363. oldal "mindenféle kérvényeket kellett írnia a minisztériumnak, hogy megkaphassam " Tehát Caramel biztosan tud róla. A tanárokat nem írja, de szerintem ők is be voltak ebbe avatva. Hiszen már Hermione vizsgáját is úgy állították össze, hogy egy időpontban 3 vizsgája van, nem hiszem, hogy egyedül McGalagony csinálná a vizsgabeosztást.De ha mégis, a miniszter akkor is tudott róla.
2012. márc. 8. 15:45
 340/1181 anonim ***** válasza:
100%

Nos, ez tenyleg igaz, hogy nem csak egy idoben egy helyen nem lathatjak meg oket. De akkor se lathatjak oket, mert, mint irtad nem lehet megvaltoztatni a multat. Igy, ha valaki pl, Hagrid, vagy epp Piton a Furiafuznel, meglatna oket, teljesen mashogy alakulnanak a dolgok. Pl.: ott talalna Harryt, aztan mondana neki, hogy akkor most szepen egyutt bemennek a Szellemszallasra, es akkor ott mar talalkozna a jelenbeli es multbeli Harry. Lehet valamelyiket megolnek.

Szerintem nem kuldtek kulon Caramelnek levelet az idonyeros dologgal kapcsolatban, inkabb csak az ezzel foglalkozo foosztaly vezetojenek. Ha jol tudom az a Rejtely es Miszteriumugyi Foosztaly. Nem hiszem,hogy minden tanart beavattak, hiszen Hermionenak is titokban kellett tartania.

Vagy ha megis tudtak rola, akkor lehet, hogy epp a duh miatt nem jutott eszebe Pitonnak az idonyero es Dunmbledore pont azzal a mondataval figyelmeztette Pitont, hogy maradjon csendben, majd kesobb a reszleteket is megtudja. Hiszen irja, hogy amikor azt mondja Dumbledore, hogy hogy lehetne Harry egyszerre ket helyen, akkor Piton csendbe marad es elvonul.

De ezek csak feltetelezesek.

2012. márc. 8. 17:19
❮❮ ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!