Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Bakik a Harry Potter könyvekbe...

Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?

Figyelt kérdés
2009. okt. 30. 23:30
❮❮ ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... ❯❯
 301/1181 anonim ***** válasza:
100%
Oké, de Petunia és Lily szülei is? Ők muglik voltak, és nem is lehettek olyan borzasztó öregek. (Lily húsz éves volt, amikor Harry született, a szülei meg akkor olyan negyvenhárom-negyvenöt körül)
2011. nov. 13. 11:57
 302/1181 Kovács Pál ***** válasza:
100%

Hát, valóban nem derül ki mi történt szegény nagyszülőkkel.

Amúgy a könyvben sok helyen nem is találtam igazi bakit, hanem inkább valószínűtlenségeket.

Például az első részben: Harry, Ron, Malfoy és Neville a folyosókon kóborolt éjszaka, és elkapták őket. A tanári kar erre persze nagyon bedühödött, mert nagyon veszélyes éjszaka egy üres kastélyban mászkálni. Mi legyen a büntetés? Hmmm...

McGalagony:

- Dumbledore professzor! Néhány diák éjszaka a folyosókon tartózkodott!

Dumbledore:

- Hú, Minerva, hisz az roppant veszélyes! Szerencse, hogy nem találkoztak az egyik ijesztő szellemmel, akik köztudottan nem veszélyesek.

- Mi legyen a fiúk büntetése?

- Ne vegyük túl szigorúan a dolgot. Küldjük ki őket éjszaka a Tiltott Rengetegbe.

- ...izé... nem veszélyes az egy kicsit?

- Miért lenne az?

- Hát... mondjuk ott vannak azok az óriás emberevő pókok...

- Ugyan, azok a légynek se ártanának!

- Na de... az erdő tele van megvadult kentaurokkal...

- Kedves, jámbor jószágok.

- Na és a vérfarkasok?

- Édes kiskutyák!

- ... Na és az a fura lény, aki gyilkolja az unikornisokat?

- Na persze, majd pont vele fognak összefutni egy sűrű sötét erdőben! Ne aggódjon Minerva, ha visszajöttek,majd kapnak egy csokibékát!

- Maga beszívott, vagy mi baja van?

- CSOKIBÉKA!!!

- ...

Anglia varázslócsaládai nyugodtak lehetnek, hogy biztonságos iskolába járatják gyermekeiket.

http://www.youtube.com/watch?v=YsYWT5Q_R_w

2011. nov. 14. 02:20
 303/1181 anonim ***** válasza:
100%

De nem felejtsük el, hogy akkoriban Voldemort uralma volt, tehát lehet hogy elmenekültek, aközben, akkor meghaltak (hiszen muglik voltak, egy egyszerű betegség is legyőzhette őket), vagy pedig Voldemort és csatlósai ölték meg őket (sok mugli családot megölt másodjára is), vagy pedig ilyesmi is lehet az oka, hogy autóbaleset, rák stb.

Kovács Pálnak: Az első részben egész egyszerűen büntetőmunkára küldték őket. Ezúttal pedig Hagridhoz(talán azért, mert nem egy bizonyos tanárral szemben voltak engedetlenek, így nem pl. Pit6onhoz küldték őket). Hagridnak meg ez volt épp a megoldandó feladata, így oda vitték őket.

2011. nov. 14. 09:31
 304/1181 Kovács Pál ***** válasza:
100%
Akkor is, akkor küldjék el őket nem tudom, takarítani, de pont azért kerültek bajba, mert "veszélyes" helyen tartózkodtak, erre meg büntetésből elküldik őket a Tiltott Rengetegbe.
2011. nov. 14. 11:56
 305/1181 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy Hagrid mondaná: Nem veszélyes az erdő!!! :D Amúgy ebben tényleg van valami, hogy miért az elsős(!) gyerekeket(!) küldik ki , miért nem legalább néhány iskolaelsőt Hagriddal, amikor tudják, hogy veszélyes az a valmi(valaki), aki az erdőben van, mert megsebzett egy unikornist. Meg a kentaurok tényleg ennyivel okosabbak lennének, hogy rájönnek, hogy Voldemort az, az iskola dolgozói meg kiküldik pont Harryt a Rengetegbe? Végülis igazad van. Bár nem baki -szerintem-, mert direkt rakta bele Rowling, csak logikátlanság egy kicsit.
2011. dec. 21. 11:39
 306/1181 anonim ***** válasza:
100%
De az is lehet,hogy pont azért küldték őket a Tiltott Rengetegbe,hogy megtanulják,máskor ne járkáljanak sötétedés után,így majd kétszer is meggondolják,hogy megszegik-e a szabályt.
2011. dec. 25. 20:37
 307/1181 anonim ***** válasza:
100%
Nem baki ugyan, de számomra nem derült az ötödik kötetben, mi az a kőkapu, ahonnan Harry és Luna hangokat hall. A Mágiaügyi Minisztériumban, ahol SPOILER! - beesik mögé Sirius.
2011. dec. 26. 08:03
 308/1181 anonim ***** válasza:
100%
Most hogy mondod: én sem tudom, mi az a kapu! :D Olyan nyilvánvalónak tűnik, pedig nem az! Nem lehet, hogy a későbbiekben kiderül?
2011. dec. 26. 21:17
 309/1181 anonim ***** válasza:
100%
Én azt valahogy úgy magyaráztam, hogy az a halál kapuja, és aki találkozott már a halállal, annak van valakije a túloldalon, és azért hallja a hangokat.(Mert ugye akárcsak a thesztráloknál, itt is csak Luna és Harry veszi észre. De amúgy nem derül ki a későbbiekben sem. Tehát nem írja le mi az.
2011. dec. 28. 12:40
 310/1181 anonim ***** válasza:
100%
Sajna nem derül ki. Van ugyan egy fanfiction, amiben benne van, de azt nem Rowling írta, tehát nem hiteles forrás.
2011. dec. 28. 12:56
❮❮ ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!