Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?
Na, kb egy éve jártam itt utoljára. A jósolt 5 évem jól halad :)
Nagyon érdekes bakikat találtatok, csodálkozom, hogy nekem nem tűntek fel, pedig ezerszer olvastam az összeset.
Hogy a témánál is maradjak: Végül mi lett Luna Lovegooddal és Neville Longbottommal? Mert a filmben (azthiszem) Neville-lel "szimpatizál" (pontosabban Neville vele). Viszont a könyvben az utótörténetben azt írja: Rolf Salamanderrel van együtt Luna.
Üdv: g. :)
Luna feleségül megy Rolf Salamanderhez, és ikreik születnek.
Neville tanár lesz.
(Nem is értettem a filmben ezt a dolgot.)
A prefektusos dologra írta valaki egy másik kérdésben:
A prefektusok vonhatnak le pontokat, de más prefektusoktól nem (FR28).
JEGYZET: a Főnix Rendje első verziójában ez könnyen összezavarhatta az olvasót. Úgy látszott, mintha a prefektusok nem vonhatnának le pontokat, holott Percy megtette a második kötetben. Rowling a weboldalán tette közzé a problémát megoldó választ, de a nagyobb nyilvánosság elé csak 2004 nyarán, a javított szövegű változatban került. Ezek a verziók láttak napvilágot:
Régi változat:
„- Sajnos le kell vonnom öt-öt pontot a Griffendéltől és a Hugrabugtól – nyekeregte.
- Csak a tanárok vonhatnak le pontokat, Malfoy.
- És ha elfelejtetted volna, mi is prefektusok vagyunk.
- Tudjuk, hogy a prefektusok nem vonhatnak le pontokat, Gólkirály. A Főinspektori Különítmény tagjai viszont…”
Új változat:
„- Sajnos le kell vonnom öt-öt pontot a Griffendéltől és a Hugrabugtól – nyekeregte.
- Nem vonhatsz le pontot a többi prefektustól, Malfoy.
- Tudom, hogy a prefektusok nem vonhatnak le pontokat egymástól. A Főinspektori Különítmény tagjai viszont…”
Várjatok, nem értek valamit :)
Szóval, a legutolsó filmben amikor Harry találkozik a 'Szürke Hölggyel', és megígéri neki, hogy elpusztítja a diadémot, a szellem azt mondja neki hogy egyszer már megígérte valaki hogy elpusztítja, és mégsem tette. Ő volt ugye a fiatal Voldemort, aki horcruxot csinált belőle. De nem pont azért akarják elpusztítani, mert "horcruxos"? Egy rögtönzött párbeszédben talán jobban megértitek:
- Szia! - mondta Tom Denem.
- Szia! - köszön vissza Hollóháti Heléna, avagy a Szürke Hölgy.
- Tudod van anyád diadémja...
- Ja igen azt el kellene pusztítani.
- Majd én elpusztítom! A diadém pedig még nem horcrux!
- Ő... Ezt én is tudom, de miért mondtad ezt?
- Á, semmi, semmi. Olyan betegségem van, ami miatt hülyeségeket beszélek néha.
- Gyógyszert szedsz?
- Minek az?
- Á tök mindegy.
DE ha nem volt horcruxos a diadém, eredetileg mért kellett elpusztítani?
Bár az igaaz, hogy egy kicsit sántít a magyarázatom
(előző)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!