Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Bakik a Harry Potter könyvekbe...

Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?

Figyelt kérdés
2009. okt. 30. 23:30
❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯
 281/1181 anonim ***** válasza:
22%

Na, kb egy éve jártam itt utoljára. A jósolt 5 évem jól halad :)

Nagyon érdekes bakikat találtatok, csodálkozom, hogy nekem nem tűntek fel, pedig ezerszer olvastam az összeset.

Hogy a témánál is maradjak: Végül mi lett Luna Lovegooddal és Neville Longbottommal? Mert a filmben (azthiszem) Neville-lel "szimpatizál" (pontosabban Neville vele). Viszont a könyvben az utótörténetben azt írja: Rolf Salamanderrel van együtt Luna.

Üdv: g. :)

2011. aug. 21. 17:14
 282/1181 anonim ***** válasza:
100%

Luna feleségül megy Rolf Salamanderhez, és ikreik születnek.

Neville tanár lesz.

(Nem is értettem a filmben ezt a dolgot.)

2011. aug. 21. 17:56
 283/1181 anonim ***** válasza:
100%
Eddig 57 bakit gyűjtöttünk össze, plusz a linkekben van még 5. Ettől függetlenül szerintem negyon jó könyv, és ez az 57 baki 7 kkönyvben és 8 filmben nem olyan sok, főleg hogy első olvasaásra nem tűnnek fel, nekem legalábbis nem tűntek fel, csak 3-4 olvasásra, a filmben néhány jobban, de mindegy, attól még zseniális, főleg a könyv:):)
2011. aug. 21. 19:30
 284/1181 anonim ***** válasza:
100%

A prefektusos dologra írta valaki egy másik kérdésben:

A prefektusok vonhatnak le pontokat, de más prefektusoktól nem (FR28).

JEGYZET: a Főnix Rendje első verziójában ez könnyen összezavarhatta az olvasót. Úgy látszott, mintha a prefektusok nem vonhatnának le pontokat, holott Percy megtette a második kötetben. Rowling a weboldalán tette közzé a problémát megoldó választ, de a nagyobb nyilvánosság elé csak 2004 nyarán, a javított szövegű változatban került. Ezek a verziók láttak napvilágot:

Régi változat:

„- Sajnos le kell vonnom öt-öt pontot a Griffendéltől és a Hugrabugtól – nyekeregte.

- Csak a tanárok vonhatnak le pontokat, Malfoy.

- És ha elfelejtetted volna, mi is prefektusok vagyunk.

- Tudjuk, hogy a prefektusok nem vonhatnak le pontokat, Gólkirály. A Főinspektori Különítmény tagjai viszont…”

Új változat:

„- Sajnos le kell vonnom öt-öt pontot a Griffendéltől és a Hugrabugtól – nyekeregte.

- Nem vonhatsz le pontot a többi prefektustól, Malfoy.

- Tudom, hogy a prefektusok nem vonhatnak le pontokat egymástól. A Főinspektori Különítmény tagjai viszont…”

2011. aug. 21. 19:35
 285/1181 anonim ***** válasza:
77%

Várjatok, nem értek valamit :)

Szóval, a legutolsó filmben amikor Harry találkozik a 'Szürke Hölggyel', és megígéri neki, hogy elpusztítja a diadémot, a szellem azt mondja neki hogy egyszer már megígérte valaki hogy elpusztítja, és mégsem tette. Ő volt ugye a fiatal Voldemort, aki horcruxot csinált belőle. De nem pont azért akarják elpusztítani, mert "horcruxos"? Egy rögtönzött párbeszédben talán jobban megértitek:

- Szia! - mondta Tom Denem.

- Szia! - köszön vissza Hollóháti Heléna, avagy a Szürke Hölgy.

- Tudod van anyád diadémja...

- Ja igen azt el kellene pusztítani.

- Majd én elpusztítom! A diadém pedig még nem horcrux!

- Ő... Ezt én is tudom, de miért mondtad ezt?

- Á, semmi, semmi. Olyan betegségem van, ami miatt hülyeségeket beszélek néha.

- Gyógyszert szedsz?

- Minek az?

- Á tök mindegy.

DE ha nem volt horcruxos a diadém, eredetileg mért kellett elpusztítani?

2011. aug. 21. 19:49
 286/1181 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy azért mondta neki, hogy el fogja pusztítani, mert Heléna meg akart tőle szabadulni, és Tom így hízelegni akart.
2011. aug. 22. 15:53
 287/1181 anonim ***** válasza:
15%
De miért akart megszabadulni tőle? Ha nem volt horcruxos, akkor meg lehetett volna tartani, nem?
2011. aug. 22. 16:49
 288/1181 anonim ***** válasza:
100%
De lehet hogy nem szerette, mert ugye ellopta az anyjától, de megbánta.
2011. aug. 22. 19:50
 289/1181 anonim ***** válasza:
85%
Ja érteeem
2011. aug. 22. 20:42
 290/1181 anonim ***** válasza:
85%

Bár az igaaz, hogy egy kicsit sántít a magyarázatom

(előző)

2011. aug. 23. 08:24
❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!