Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?
Kovács Pál! Jó kérdés :) van benne logika..
Ami számomra nem világos: zsupszkulccsal mennek Harryék a világkupa döntőre, egyébként pedig Hop porral utaznak, amíg kiskorúak és nem hoppanálhatnak. De mi van a társas hoppanálással? Dumbledora vitte így Harryt, még nem volt nagykorú, tehát ez nem tilos a kiskorúaknak sem. A szülők miért nem így utaznak a gyerekekkel? Hiszen sokkal egyszerűbb és gyorsabb. Nem kéne zsupszkulcs és Hop por.Főleg hogy Harryért nagyon aggódnak a Weasley szülők az első Hop poros utazásnál, merthogy eltévedhet, stb. M
A tanárok családjait nem igen részletezi.Azt tudom,hogy Trelawney egy híres látó ükunokája es a Roxfortban él ,az az otthona,
Piton szüleiről tesz egy két említést(pl.:,hogy veszekedtek,meg a Félvér hercegben az anyjáról),de szerintem mar nem élnek,és Piton egy mugli varosban lakik a Fonó soron elméletileg egyedül,de a Félvér Hercegben ott van Féregfark is,senkije nem volt,mert Lilyt szerette
Binns professzor ugyebár halott,
Hagrid apja meghalt;anyja óriás,de o is meghal;van egy féltestvére,Gróp,sok ideig az óriásokkal el a hegyekben ,de Hagrid elviszi magával és a Tiltott Rengetegben él utána,és Hagrid próbálja tanítani,
Lumpsluck családjáról nem tesz említést ha jól emlékszem,de amúgy is mar jó ideje bujkál,mindenkivel megszakította a kapcsolatot,
Dumbledorenak van egy testvére Aberforth,de nincsenek jó viszonyban,O lent lakik Roxmortsban,Apja,Anyja,Húga meghalt;
Flitwickről annyit tudok ,hogy híres párbajozó volt,de amúgy semmi csak úgy,mint ahogy McGalagonyrol es Bimba professzorról se.
Más tanárok meg nem olyan lényeges szereplők egyszer-kétszer hangzik el a nevük(pl.:Vektor professzor)
És a minden részben váltakozó SVK tanárok:
Mógus,nem részletezi a családját,csak annyit mondd,hogy az iskola befejezése után tanulmányi útra ment,
Lockhart szintén semmi
Lupin asszem nem élnek a szülei,későbbiekben felesége Tonks,majd gyereke Teddy,
Al-Mordon->ifj.Barty Kupor,az apját ő öli meg;az anyja meghal az Azkabanban,
Umbridge semmi,
A Félvér hercegben Piton az SVK tanár,
A hetedikben Amycus Carrow halálfaló ,neki van egy testvére,aki szinten a Roxfortban tanít ebben az évben.
Szóval szinte egy tanárnak sincs már elő rokona,vagy legalábbis nem említi.
Lehet, hogy a Roxfort-beli tanárok inkább hasonlítanak a (régi, vagy nem tudom pontosan melyik valláshoz tartozó papokhoz), hogy nem házasodnak, és így gyerekük sincs(bár nincs megtiltva(szerintem))
A lélekdarab meg azért nem halt meg szerintem, mert Harry sem halt meg, és még csak annyira sem, mint a hetedikben, mert Fawkes nem hagyta, hogy elterjedjen a méreg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!