Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Bakik a Harry Potter könyvekbe...

Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?

Figyelt kérdés
2009. okt. 30. 23:30
❮❮ ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... ❯❯
 311/1181 Kovács Pál ***** válasza:
100%
Ehhez mit szóltok? Ha a baziliszkuszfog elpusztítja a horcruxokat, akkor a Harryben lévő lélekdarab miért nem pusztult el, amikor megharapta őt a Baziliszkusz a második részben?
2012. jan. 3. 10:05
 312/1181 anonim ***** válasza:
100%

Kovács Pál! Jó kérdés :) van benne logika..

Ami számomra nem világos: zsupszkulccsal mennek Harryék a világkupa döntőre, egyébként pedig Hop porral utaznak, amíg kiskorúak és nem hoppanálhatnak. De mi van a társas hoppanálással? Dumbledora vitte így Harryt, még nem volt nagykorú, tehát ez nem tilos a kiskorúaknak sem. A szülők miért nem így utaznak a gyerekekkel? Hiszen sokkal egyszerűbb és gyorsabb. Nem kéne zsupszkulcs és Hop por.Főleg hogy Harryért nagyon aggódnak a Weasley szülők az első Hop poros utazásnál, merthogy eltévedhet, stb. M

2012. jan. 3. 19:04
 313/1181 anonim ***** válasza:
100%
*iért nem fogták kézen, és vették igénybe a társas hoppanálást?
2012. jan. 3. 19:04
 314/1181 anonim ***** válasza:
100%
Ja és még valami: családok. Egyik tanárnak sincs családja? Hiszen egész évben az iskolában vannak, ott ugye se férjek/feleségek/gyerekek nincsenek velük. És utalás sincs sehol sem. Vagy van akinek van, és esetleg este és hétvégente találkoznak? Szerintetek?
2012. jan. 3. 19:06
 315/1181 anonim ***** válasza:
86%

A tanárok családjait nem igen részletezi.Azt tudom,hogy Trelawney egy híres látó ükunokája es a Roxfortban él ,az az otthona,

Piton szüleiről tesz egy két említést(pl.:,hogy veszekedtek,meg a Félvér hercegben az anyjáról),de szerintem mar nem élnek,és Piton egy mugli varosban lakik a Fonó soron elméletileg egyedül,de a Félvér Hercegben ott van Féregfark is,senkije nem volt,mert Lilyt szerette

Binns professzor ugyebár halott,

Hagrid apja meghalt;anyja óriás,de o is meghal;van egy féltestvére,Gróp,sok ideig az óriásokkal el a hegyekben ,de Hagrid elviszi magával és a Tiltott Rengetegben él utána,és Hagrid próbálja tanítani,

Lumpsluck családjáról nem tesz említést ha jól emlékszem,de amúgy is mar jó ideje bujkál,mindenkivel megszakította a kapcsolatot,

Dumbledorenak van egy testvére Aberforth,de nincsenek jó viszonyban,O lent lakik Roxmortsban,Apja,Anyja,Húga meghalt;

Flitwickről annyit tudok ,hogy híres párbajozó volt,de amúgy semmi csak úgy,mint ahogy McGalagonyrol es Bimba professzorról se.

Más tanárok meg nem olyan lényeges szereplők egyszer-kétszer hangzik el a nevük(pl.:Vektor professzor)

És a minden részben váltakozó SVK tanárok:

Mógus,nem részletezi a családját,csak annyit mondd,hogy az iskola befejezése után tanulmányi útra ment,

Lockhart szintén semmi

Lupin asszem nem élnek a szülei,későbbiekben felesége Tonks,majd gyereke Teddy,

Al-Mordon->ifj.Barty Kupor,az apját ő öli meg;az anyja meghal az Azkabanban,

Umbridge semmi,

A Félvér hercegben Piton az SVK tanár,

A hetedikben Amycus Carrow halálfaló ,neki van egy testvére,aki szinten a Roxfortban tanít ebben az évben.

Szóval szinte egy tanárnak sincs már elő rokona,vagy legalábbis nem említi.

2012. jan. 3. 22:17
 316/1181 anonim ***** válasza:
93%

Lehet, hogy a Roxfort-beli tanárok inkább hasonlítanak a (régi, vagy nem tudom pontosan melyik valláshoz tartozó papokhoz), hogy nem házasodnak, és így gyerekük sincs(bár nincs megtiltva(szerintem))

A lélekdarab meg azért nem halt meg szerintem, mert Harry sem halt meg, és még csak annyira sem, mint a hetedikben, mert Fawkes nem hagyta, hogy elterjedjen a méreg.

2012. jan. 4. 16:56
 317/1181 anonim ***** válasza:
100%
Kovács Pál, szerintem a Harry -ben lévő horcrux azért nem halt meg a második könyvben, mert jött az a fura madárka, nem emlékszem a nevére, és rásírt egy könnycseppet Harry sebére. Ezzel megakadályozta, hogy elterjedjen a méreg.
2012. jan. 4. 20:02
 318/1181 anonim ***** válasza:
100%
utolsóval egyet értek.
2012. jan. 15. 09:00
 319/1181 Kovács Pál ***** válasza:
100%
Nem tudom írta-e már valaki, de van egy kis gond Voldemort eredeti pálcájával kapcsolatban. Amikor megölte Harry szüleit és ő maga is majdnem elpusztult, a pálcát nyílván nem vihette magával, valószínűleg ott maradt a Potter ház romjaiban. Hogyan szerezte azt vissza 13 évvel később???
2012. febr. 21. 19:06
 320/1181 anonim ***** válasza:
100%
Biztos valamelyik csatlósa, pl az öregebbik Malfoy érte ment és elhozta, amint rájöttek hogy gond van. És szerintem elég hamar rájöttek..
2012. febr. 21. 19:35
❮❮ ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!