Ez nem könyv, inkább filmhiba: a negyedik részben, mikor ifjabb Kupor kettesben marad Harryvel, megkezdődik a visszaváltozása. Az egy dolog, hogy sokáig tartott, mert kellett az idő, hogy beszélhessen. De azt nem értem, hogy miért kezdett hozzávalók után kutatni, mikor meglátta, hogy elfogyott a százfűlé főzete. Még ha sikerülne is összeszednie, meg hajat találnia hozzá, könyörgöm: azt nem egy hónap megfőzni? Javítsatok ki ha tévedek, mert több, mint egy éve nem láttam azt a filmet, csak most valamiért eszembe jutott. :D
2011. aug. 27. 23:16
292/1181 anonim válasza:
Hát.. lehet hogy direkt megnézte és volt még egy hónapnyi adagja és csinálni akart előre hogy biztos legyen...
2011. aug. 28. 08:57
293/1181 anonim válasza:
Nem azt kereste hogy van e még magából a főzetből? Én úgy emlékszem, hogy egy dobozben nézte a laposüvegeket, és az utolsóban talált csak. De én is régen láttam, majd megnézem.
2011. aug. 28. 09:37
294/1181 Kovács Pál válasza:
Eszembe jutott egy érdekes dolog. Nem baki, de mindenképp elgondolkodtató.
Lehet, hogy a dementorok nem is érzik Voldemort közelségét, mert már a lelke annyira töredékes?
És még valami: a horcruxok a dementorok kedvenc nasija? Kis lélek darab díszes csomagolásban. Vajon nem lehetne úgy elpusztítani egy horcruxot, hogy a dementor elvégzi rajta a csókot?
2011. aug. 29. 00:08
295/1181 anonim válasza:
Ja, ez tényleg elgondolkodtató :/
Nem tudom a választ, de maga az elképzelés elég logikusnak tűnik.
2011. aug. 29. 09:03
296/1181 anonim válasza:
Valóban érdekes felvetés. De nem hinném, hogy a dementorok érzékelik a horcruxokat, mert szerintem ez nagy részben függ attól, hogy milyen a "gazdatest". A dementorok elsősorban a félelemből táplálkoznak, elveszik az örömöt, szeretnek félő ember közelében tartózkodni. Egy tárgy nem képes félni vagy gondolkodni, így a benne rejlő lélekdarab nem olyan "érdekes" a dementorok számára. Ez csak azért jutott eszembe, mert Sirius mondta, hogy kutyaként nem igazán érdekelte a dementorokat, pedig ugyanaz a lélek volt benne, mint emberi testében. Egy kutyának pedig mégiscsak több érzése van, mint egy horcruxnak, nem igaz? :) Voldemorttal kapcsolatban igazad lehet. Annyit még hozzáfűznék, hogy ha mondjuk Harry, mint emberi horcrux, a dementorcsók áldozatává válik, akkor vajon megszűnik horcrux lenni? Mert ugye a lélekdarab ami el van rejtve az ilyen tárgyakban addig él, amíg a test/tárgy amiben tartózkodik nem megy tönkre véglegesen. De Harry attól még élne, csak lelke nem lenne. Ez kissé paradox, de remélem érthető valamennyire. :)
2011. aug. 29. 11:14
297/1181 anonim válasza:
Van 1 baki, amit tudok ( lehet, hogy már korábban írtátok, de nem olvastam végig az egészet.):Ki lehet számolni, hogy az első könyv mikor játszódik:Hermione könyve említi, hogy Nicholas Flamel tavaly volt 625 éves, tehát "idén" 626. 1300-ban született, tehát az első könyv 1926-ban játszódik.
A második könyv ideje pedig Félig Fej Nélküli Nick születése+500, sajnos elfelejtettem, hogy mikor született, valahol említik, de a lényeg, hogy a kettő időpont között nem 1 év telik el.
De hát senki se tökéletes...:))
2011. nov. 11. 23:40
298/1181 anonim válasza:
Utolsó: Hermione egy régi könyvtári könyvből olvsta a szöveget, ha jól emlékszem. Nem új kiadás volt, tehát már jó pár év eltelhetett a 625. születésnap óta.
2011. nov. 12. 08:46
299/1181 anonim válasza:
1926-ban még nem volt videójáték. Az első könyv 1991-1992-ben játszódik, Harry 1980-ban született.
Ami engem zavar, hol volt Dean Thomas, amikor a Teszlek süveg beosztotta a tanulókat a házakba? És mi történt az Evans és Potter nagyszülőkkel?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!