Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Bakik a Harry Potter könyvekbe...

Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?

Figyelt kérdés
2009. okt. 30. 23:30
❮❮ ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... ❯❯
 271/1181 anonim ***** válasza:
100%
11:00 Hermione látta akkor már a thesztrálokat, ugyanis látta Siriust meghalni.
2011. aug. 11. 01:11
 272/1181 anonim ***** válasza:
100%
Filmes baki: A Harry Potter és az Azkabani fogoly részben Harry megvicceli Malfoyékat roxmortsban. A láthatatlanná tévő köpeny van rajta és úgy lökdösi őket, meg dobálja a hóval. Az egyik jelenetben Crackot és Monstrót is lökdösi, ugyanabban az időben, pedig a két fiú távol áll egymástól. Oké, hogy láthatatlan. De nem vált ketté, ugye? :D
2011. aug. 11. 01:14
 273/1181 anonim ***** válasza:
100%
7-ik könyvben Charli haját vágják le pedig Bill haj van cofban ami zavarja Mrs Weaslyt.
2011. aug. 11. 01:26
 274/1181 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy charlinak is kicsit hosszabb volt a kelleténél a haja (Weasley mama szerint) Bill meg nem hagyta magát ennyi:)
2011. aug. 12. 10:27
 275/1181 anonim ***** válasza:
100%
Jah, meg azt is megszívták, hogy a Slythlik Salazart Mardekár Malazárnak fordították. Mert a hatodik könyvben, mikor Denem fellkeresi Hebzipah Smithet, akkor megmutatja neki a medálját, amin egy M van, mint Mardekár, de a 7. kötetben erről megfeletkeztek a fordítók, és folyton S betűs medálnak írják.
2011. aug. 13. 14:13
 276/1181 anonim ***** válasza:
20%

Na jó, ezt nem értem.

A hetedik HP film második részében, amikor Harry megnézi a Piton professzor emlékeit, van benne egy olyan rész, amikor Piton és Dumbledore beszélget, valami ilyesmi volt:

Piton: Úgy nevelgette, mint a vágóhídra szánt malacot?

Dumbledore: Nocsak, hirtelen fontos lett magának a fiú?

ÉS itt jön az ami számomra nem világos. Piton szó nélkül fogja a pálcáját, és megidézi a patrónusát (ami egy őz), ami kiszökken az ablakon. És közvetlenül ez után mutatják azt a képkockát, ami a hetedik film első részéből való, amikor az őz patrónus elvezeti Harryt a kardhoz, tehát a két esemény nagyjából ugyanazon időre tehető. CSAKHOGY Dumbledore már a hatodik rész végén meghalt, így nem beszélgethetett Pitonnal a saját halála után.

Megkérdeztem erről valakit, és ő azt mondta, hogy amikor Piton elengedte a patrónust, az a harmadik rész végén volt, amikor Harryt és Siriust megtámadták a dementorok. Akkor ugye egy patrónus segít nekik. Most jön ennek a megcáfolása.

Ha az a patrónus tényleg Pitoné volt, az azt jelenti, hogy az őzt Harry védelmére küldte (tehát akárhányszor bajba kerül, a patrónus megmentse), hiszen nem tudhatta, hogy akkor és ott Harry bajban van. Ebben az a bökkenő, hogy amikor visszamennek az időben, a patrónust Harry idézi meg, bár nem tudom, hogy ez lényeges-e.

Ha pedig igaz az, amit mondtam, hogy Piton nem csupán akkor küldte Harry segítségére a patrónusát, hanem megbízta az őzt, hogy őrködjön, akkor:

- ez arra utal, hogy az őznek végig segíteni kellett volna, de mégsem segít Harrynek mindig.

- ha Piton egyfajta "őrangyalnak" küldte a patrónust, akkor nem tudta megidézni magának a dementorok ellen, amikor arra szükség lenne.

Bocs hogy hosszú lett, ha valami nem érthető szóljatok.

2011. aug. 16. 15:21
 277/1181 anonim ***** válasza:
100%

Harry és James patrónusa szarvas. A harmadik könyvben (és filmben) Harry maga idézi meg a patrónust.

Lily és Severus (Perselus Piton) patrónusa őzsuta. Piton szerette Lilyt.

2011. aug. 16. 15:36
 278/1181 anonim ***** válasza:
100%
Jó, ezt tudom, de még mindig nem értem :(
2011. aug. 16. 20:40
 279/1181 anonim ***** válasza:
92%
Amikor azt a patrónust megidézte, azt csak bemutatásnak szánta, nem küldte sehova. Olvasd el a könyvet okoskám.
2011. aug. 16. 22:29
 280/1181 anonim ***** válasza:
10%
Régen olvastam már a könyvet, már nem nagyon emlékeztem rá, csak ezért kérdezem, okoskám.
2011. aug. 16. 23:36
❮❮ ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!