Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?
Na jó, ezt nem értem.
A hetedik HP film második részében, amikor Harry megnézi a Piton professzor emlékeit, van benne egy olyan rész, amikor Piton és Dumbledore beszélget, valami ilyesmi volt:
Piton: Úgy nevelgette, mint a vágóhídra szánt malacot?
Dumbledore: Nocsak, hirtelen fontos lett magának a fiú?
ÉS itt jön az ami számomra nem világos. Piton szó nélkül fogja a pálcáját, és megidézi a patrónusát (ami egy őz), ami kiszökken az ablakon. És közvetlenül ez után mutatják azt a képkockát, ami a hetedik film első részéből való, amikor az őz patrónus elvezeti Harryt a kardhoz, tehát a két esemény nagyjából ugyanazon időre tehető. CSAKHOGY Dumbledore már a hatodik rész végén meghalt, így nem beszélgethetett Pitonnal a saját halála után.
Megkérdeztem erről valakit, és ő azt mondta, hogy amikor Piton elengedte a patrónust, az a harmadik rész végén volt, amikor Harryt és Siriust megtámadták a dementorok. Akkor ugye egy patrónus segít nekik. Most jön ennek a megcáfolása.
Ha az a patrónus tényleg Pitoné volt, az azt jelenti, hogy az őzt Harry védelmére küldte (tehát akárhányszor bajba kerül, a patrónus megmentse), hiszen nem tudhatta, hogy akkor és ott Harry bajban van. Ebben az a bökkenő, hogy amikor visszamennek az időben, a patrónust Harry idézi meg, bár nem tudom, hogy ez lényeges-e.
Ha pedig igaz az, amit mondtam, hogy Piton nem csupán akkor küldte Harry segítségére a patrónusát, hanem megbízta az őzt, hogy őrködjön, akkor:
- ez arra utal, hogy az őznek végig segíteni kellett volna, de mégsem segít Harrynek mindig.
- ha Piton egyfajta "őrangyalnak" küldte a patrónust, akkor nem tudta megidézni magának a dementorok ellen, amikor arra szükség lenne.
Bocs hogy hosszú lett, ha valami nem érthető szóljatok.
Harry és James patrónusa szarvas. A harmadik könyvben (és filmben) Harry maga idézi meg a patrónust.
Lily és Severus (Perselus Piton) patrónusa őzsuta. Piton szerette Lilyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!