Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Bakik a Harry Potter könyvekbe...

Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?

Figyelt kérdés
2009. okt. 30. 23:30
❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯
 231/1181 anonim ***** válasza:
100%
Eszembe jutott még 1, szintén az 5. könyvben amikor mennek Harryért Lupinék stb. akkor Tonks varázsol a házban.... ilyenkor miért nem jön levél Harrynek h varázsolt? Elvileg nem tudják megállapítani, h ki volt, csak h hol.. anno ezért került zűrbe Dobby miatt is!
2011. jún. 29. 12:29
 232/1181 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem írja, hogy Dudley biciklivel volt, csak azt, hogy: "Mindezt halk, szapora ketyegés kísérte: drága versenybiciklik csapágyainak zaja." Szóval ő nem biztos, hogy bringával volt, de ezt én is észrevettem. Viszont ilyen szembetűnő hibát tuti észrevett volna Rowling, nem beszélve a szerkesztőkről...
2011. jún. 30. 18:06
 233/1181 anonim ***** válasza:
100%
És nem tudom, valaki megcáfolta-e a sárkányvéres dolgot, de szerintem a vér piros, a hús zöld. Így is írja: "zöldes árnyalatú, véres hússzelet" Aztán meg: "zöldes vér csordult le a szakállán" ... ami szerintem a hústól, de nem tudom. Ha nem is így van, egy rakás sárkányfajta létezik, lehet, hogy a vérük is különböző színű.
2011. jún. 30. 18:13
 234/1181 anonim ***** válasza:
12%

Tudok egypárat én is. De az első lehet hogy csak számomra nem világos.

1. Szóval a harmadik rész filmjében amikor ott vannak Hagridnál (még nem mentek vissza az időben), és Csikócsőr "gyilkosaira" várnak, akkor a veteményes irányából valami kavics berepül az ablakon, ami először Harry -t találja el, majd széttör egy korsót. Harry kinéz az ablakon és nincs ott senki. Amikor meg már visszamennek az időben, és Hagrid kertjében egy tök mögött rejtőznek, akkor a kavicsot Harry találja meg és dobja be az ablakon. Ez így akkor valami végtelen időhurok, vagy mi?

2. Az első könyv filmjében, Harry, Ron és Hermione kimennek a kastélyból, és Harry valami olyasmit mond, hogy "milyen furcsa hogy Hagrid mindig egy sárkányt szeretett volna, erre jön egy idegen, akinél véletlenül van egy. nem furcsa ez?". Hadgrid kunyhója felé kezdenek menni. És itt jön a baki! Teljesen sík területen mennek a kunyhó felé, ami mellett nincs veteményes kert. DE a harmadik rész filmjében már egy meredek lejtőn kel lemenni Hagridhoz, és teljesen más az egész környezet is. O.o akkor most Hagridnak két kunyhója van, vagy mi?

2011. júl. 2. 16:11
 235/1181 anonim válasza:
20%
Hát igen, elégé sok a baki
2011. júl. 2. 20:42
 236/1181 anonim ***** válasza:
100%

"Teljesen sík területen mennek a kunyhó felé, ami mellett nincs veteményes kert. DE a harmadik rész filmjében már egy meredek lejtőn kel lemenni Hagridhoz"

Ez másfajta baki. A harmadik résztől más lett a rendező, és ő már úgy képzelte el a birtokot.

2011. júl. 2. 21:03
 237/1181 anonim ***** válasza:
97%
Hát de ez azért nem túl jó :S ennyi erõvel minden rendezõváltáskor más lehetne a Roxfort...
2011. júl. 2. 22:44
 238/1181 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk szerintem jobb lett a harmadik filmtől kezdve.

Az első filmben Harry olyan, mintha Daniel még mindig Copperfield Dávidot játszaná. A másodikban is csak akkor lesz Harrys a haja, amikor kijött a Titkok Kamrájából.

2011. júl. 3. 09:55
 239/1181 anonim ***** válasza:
100%
De a veteményes a 3. tamév kezdete előtt is odakerülhetett, nem említik, hogy mindig is ott lett volna. Mi van ha Hagridnak csak a harmadik tanév kezdetétől lett volna kedve tököket termeszteni?? :D
2011. júl. 5. 14:24
 240/1181 anonim ***** válasza:
100%
Most olvasom újra az 1. részt és találtam egyet: Amikor Hagrid és Harry az Abszol úton vann, egy nő sopánkodik, hogy hogy képzelik, hogy 17 sarlót adnak a sárkánymájért vagy miért :D Pedig utána Hagrid elmagyarázz Harrynek, hogy 1 galleon 17 sarlót ér és 1 sarló 29 knútot. Akkor a nőnek nem lett volna egyszerűbb úgy bosszankodni, hogy "1 galleont képesek elkérni egy sárkánymájért!"???
2011. júl. 5. 14:34
❮❮ ... 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!