Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Bakik a Harry Potter könyvekbe...

Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?

Figyelt kérdés
2009. okt. 30. 23:30
❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯
 211/1181 A kérdező kommentje:
hááát ez jó kérdéééés.....;)
2011. ápr. 17. 18:35
 212/1181 anonim ***** válasza:
100%

Az 1-ő könyvben először a hálótermet 4 ágyasnak írják késöbb 5-en alszanok 1 teremben.

A 3. részben Cedric Diggory 5-ikes a 4-ik részben már 7-ikes.

2011. máj. 7. 23:24
 213/1181 anonim válasza:
14%
HATALMAS FILMES BAKI!!!!!!!!!!!!!!! AZ 1. RÉSZBEN HARRYÉK A HÁLÓTEREMBE A FOLYOSÓN LÉVŐ PORTRÉN KERESZTÜL JUTNAK BE, A 3. RÉSZBEN (HARYY POTTER ÉS AZ AZKABANI FOGOLY) A KÖVÉR DÁMA PORTRÉJÁT A LÉPCSŐNÉL KASZABOLJÁK SZÉT!!!!!!!!!!!!! NEKEM NAGYON FURCSA!!!!!!!!
2011. jún. 14. 09:52
 214/1181 Kovács Pál ***** válasza:
90%

A hatodik részben Harry a Felix hatása alatt újratölti Lumpsluck és Hagrid poharát borral. Ez nekem csak azért szúrt szemet, mert a hetedik könyvben Hermione kifejti, hogy ételt nem lehet a semmiből csinálni, mert az egyike a Gamp-féle kivételeknek (vagy mi a szösz).

Ami pedig kicsit dühített, a második részben az összes tanár utálta Lockhartot, és mindenki tudta, hogy valami bűzlik körülötte, meg hát elégszer bizonyította, hogy inkább csak a szája jár, varázslatokban meg elég béna. És amikor Ginnyt elrabolják, kit akarnak utána küldeni? Lockhartot. A többi tanár meg visszavonult, mint aki jól végezte a dolgát. Nem nagy ár egy kislány élete azért, hogy megleckéztessenek egy pojácát?

- Mardekár utóda elrabolta Ginny Weasleyt! Most mit tegyünk?

- Mi lenne, ha utánaküldenénk egy tehetségtelen, öntömjénező pojácát, akiről teljesen nyílvánvaló, hogy a könyveiben leírt hőstetteket nem ő hajtotta végre?

- Miért?

- Mert most majd jól megjárja!

- Nem kéne inkább valaki olyant küldeni, aki meg is tudja menteni a lányt?

- Megkérdőjelezed ennek a teljesen racionális varázsvilágnak a logikáját?

- Nem...

- Ha Lockhartnak nem jön össze, majd egy tizenkét éves képzetlen, nyüzüge gyerek a vörhenyes barátjával elintézi egy Főnix hozta süvegből kiejtett ezeréves karddal, amit csak akkor kap meg, ha hűséges lesz egy vén varázslóhoz.

- Maga teljesen hülye?

- Nem. Varázsló vagyok.

- N

2011. jún. 17. 01:03
 215/1181 Kovács Pál ***** válasza:
100%

A hetedik részben Harry Piton emlékeiből megtudja, hogy pitonnak szarőzsuta a patrónusa. A jelenet pedig arra enged következtetni, hogy Lily Potternek, Harry édesanyjának valamilyen módon köze volt ehhez az állathoz. De mindez úgy van leírva, mintha ez már valahol korábban elhangzott volna (mármint a Lily-őz kapcsolat). Tettek erről valahol említést az előző könyvekben? Lilynek is őzsuta volt a patrónusa? Vagy mert Harry apja a szarvassal hozható kapcsolatba, akkor az anyja annak nőieseb változatával? Nem tudom, valahogy az egész úgy van leírva, mintha tudnunk kellene eről a kapcsolatról, de az előző könyvekben sehol nem tesznek olyan említést Harry anyjáról, ami őzekre utalt volna. Szerintem ez is baki.

"- Meg vagyok hatódva, Perselus. Hát mégis jelent magának valamit a fiú

- A fiú? - ismételte Piton fennhangon - Expecto Patronum!

A varázspálcából kirobbant egy ezüstfényű őzsuta, puhán a padlóra ért, körbejárta a szobát, majd az ablakon kiugorva elrepült a birtok felé.

- Ennyi év után is? - kérdezte Dumbledore.

- Örökké. - felelte Piton, és arcán végiggurult eg könnycsepp.

2011. jún. 18. 02:51
 216/1181 Kovács Pál ***** válasza:
100%
Ehm... bocsi az első sorban lévő "szarőzsutáért". Először szarvast akartam írni, s valahol a szó közepén meggondoltam magam. Természetesen nem az őzsutát akartam minősíteni.
2011. jún. 18. 02:53
 217/1181 anonim ***** válasza:
100%
02:53 azért az én napomat feldobtad vele :D
2011. jún. 18. 06:58
 218/1181 anonim ***** válasza:
100%
Az enyémet is :D Azért az előző párbeszédet fejezd be légyszi mert úgy látszik a gyk nem küldte el végig, pedig nekem iszonyatosan tetszik :D
2011. jún. 18. 14:33
 219/1181 Kovács Pál ***** válasza:
90%

Meg így jobban belegondolva, sokszor előfordulnak a történetben olyan dolgok, amelyeket magától értetődőnek állítanak be, vagy elintézik egy rövid magyarázattal. Viszont ha az ember kicsit belegondol, rájön, hogy komoly logikai bukfencek vannak benne.

A legfontosabb talán az a tény, hogy Harry azért élte túl a gyilkos átkot, mert az anyja feláldozta magát érte, és ezzel olyan áttörhetetlen mágikus védelmmel ruházta fel, amilyenre még a várázslótörténelemben nem volt példa.

Nos, itt van a bökkenő: a több ezer év alatt egyszer sem fordult még elő ehhez hasonló példa? Egyszer sem fordult elő, hogy valaki feláldozta az életét, hogy megmentsen valakit? Még Rémszem is azt mondta, hogy az avada kedavra egyetlen ismert túlélője Harry.

És éppen ezért nevetséges az a tény, hogy miután Harry is feláldozza magát a hetedik rész végén, a halálfalók és Voldemort nem tud senkire átkot szórni az egész kastélyban, még Harry is elmondja ezt Voldemortnak a végső párbajukban: hogy mivel Harry feláldozta magát, Voldemort nem tud senkit sem bántani közülük. Igaz, hogy technikailag nem halt meg, mint ahogy erre Voldemort is felhívja a figyelmét, de Harry szerint "kész volt meghalni, és ez épp elég". Jah, tök egyértelmű. De ennyiből ez minden harcot nevetségesen leegyszerűsítene:

- Én feláldozom magam a társaimért, a kuzinomért, meg a szomszéd dögös csajért! Kivéve a Kovács Zsoltiért. Őt utálom, mert egy köcsög... Inkább engem öljetek meg, hangsúlyozom, feláldozom magam mindenkiért!

- Tőlem... Avada Kedavra!

áldozat: nyek

másik varázsló:

- Te hülye! Most hogy a francba intézzük el a többieket? Mindegyiken mágikus védelem van!

- Ó, jaj, ó, izé.. Bocs, tényleg, teljesen az én hibám.

- Nézd meg! Minden varázslat hasztalan! Lepattan róluk!

- És ha csak lecsapnánk őket egy péklapáttal?

- Nem megy! Nem tudunk hozzájuk érni!

- Tudom már! Gyorsan igyunk a vérükből, akkor belénk száll a védelem is!

- Hogyan igyunk a vérükből, ha nem tudjuk őket megsebezni?!

- Nem tudom! Ki a fene találta ki ezt a hülye varázslatot?

- Itt fogunk megdögleni! ÁÁÁÁ!

- ÁÁÁÁ!

- ÁÁÁÁ!

- ÁÁÁÁ!

2011. jún. 19. 04:28
 220/1181 Kovács Pál ***** válasza:
83%

Ugyancsak ilyen logikai bukfenc az átváltozástan. Ennél nevetségesebb, hasztalanabb tantárgyról még nem hallottam. Mert miket tanulnak ezeken az órákon? Csupa olyan hasznos dolgot,mint hogy hogyan kell a sündisznót tűpárnává változtatni, vagy a tűt gyufává.

...

Komolyan? Valami varázsló vette a fáradtságot, és kitalált egy varázslatot arra, hogy a sündisznóból tűpárna legyen? És ezt kérik vizsgán? Ó, meg ilyen finomságok, minthogy a teáscsészének nőljön lába. Azt hiszem, Harrynek pont egy ilyen vizsgafeladat volt.

"Nos, itt van ez a teáscsésze. Azt szeretnénk, ha körbeszaladna az asztalon."

Ha én lettem volna ott, tutira megkérdeztem volna:

Mi a jó büdös francnak akarja maga, hogy rohangáljon a csésze? Nem akar inkább valami értelmeset kérni?

Meg aztán ott van a "nyomjel" kérdése is. Dumbledore szerint, azt nem tudják kimutatni, ki hajtotta végre a varázslatot, csak azt, hogy hol, mikor és mit. Szóval ennyiből minden egyerek annyit varázsolhat, amennyit akar, feltéve, hogy van a közelben egy felnőtt varázsló, akire aztán ráfoghatja, hogy ő volt.

Van még egy számomra megmagyarázatlan dolog: az ötödik rész elején, miután a dementorok megtámadták Dudleyt és Harryt, Petunia kap egy rivallót, amiben csak egy mondat hangzik el: "Ne felejtsd az utolsó, Petunia!"

Oké, tudom, hogy ez arra volt utalás, hogy Harry csak a rokonai házában van biztonságban, de attól még ennek a mondatnak nincs értelme, legalábbis nincs megmagyarázva. Az utolsó mit? Az utolsó levelet? Az utolsó beszélgetést? Az utolsó mohikánt, az utolsó cseppet, vagy mit? MIT!?

Ha már itt tartunk, Harry itt azért akarták eltanácsolni, mert egy mugli jelenlétében varázsolt. És az smafu, hogy robbanó leveleket küldözgetnek nekik, meg hogy bekötik hozzájuk a Hop hálózatot? Vagy amikor Dumbledore varázsol oda italokat a hatodik rész elején? Ezek mind muglik előtt történnek. Jó, tudom, nyilván a mugliivadékok esetében kivételez a varázslótörvény, de akkor Harryt miért szekálták emiatt?

Azt is nevetségesnek tartom, hogy Harrynek részt kellett vennie a Trimágus Tusán. Teljesen nyilvánvaló volt, hogy csak csapda lehetett, hiszen Mordon is megmondta, nagyon erős zagyváló átok kellett hozzá, hogy egy ilyen nagy erejű mágikus tárgyat, mint a tűz serlege, megtévesszenek. De neeeeem, hiszen mágikus szerződés kötelezi Harryt, muszáj részt vennie! Most komolyan, mi lett volna, ha nem vesz részt a versenyen? Meghal, vagy el lesz átkozva? Hú, megszegi a mágikus szerződést, húhúhúhúúú!!! És akkor hova szarjak? Tényleg fontosabb volt ez, mint egy kiskorú életének biztonsága?

Na még egy dolog, aztán nem kötekedem tovább. Hogy lehet az, hogy a Szükség Szobájáról nem hallott már mindenki? Nem hiszem, hogy egy olyan hely, amit annyira el lehetne titkolni, pláne, hogy egy csomóan használják, és hogy a házimanók is tudnak róla (ahogy azt Dobby elmondta az 5. kötetben). Voldemort elég nagy marha volt, hogy azt hitte, csak ő tud a szobáról.

Amúgy pedig pont a szoba azon funkciója, amely szerint el lehet benne rejteni dolgokat, bizonyatja azt, hogy a szobának közismertnek kell lennie. Hiszen amikor ezzé a szobává alakult, akkora volt, mint egy katedrális, dugig volt tö9mve elrejtett dolgokkal, ami azt bizonyítja, hogy rengetegen tudnak a helyről. Szóval nem egészen áll össze a dolog. És pont Dumbledore ne tudott volna a Szükség Szobájáról? Ugyan már!

Na, Expecto patronum mindenkinek!

2011. jún. 19. 04:59
❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!