Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?
Van még...
Nagyon rég olvastam a könyveket de itt olvasgatva a hozzászólásokat eszembe jutott valami... Hisztis Myrtle-t ugye annó a baziliszkusz ölte meg, a mosdóban. Azért volt ott, mert csúfolták (vagy valami ilyesmi a szemüvege miatt, és ott sírt). Öhm... a SZEMÜVEGE miatt.. nos, mi a különbség, aközött, hogy szemüvegen keresztül nézel bele a basziliszkusz szemébe, vagy egy fényképezőgép lencséje mögül? Mindkettő egy vékony üveg darab. Most nem jut eszembe a kiscsávó neve, talán Colin, de akkor neki is meg kellett volna halnia, nem csak kővé dermedni a második kötetben...
Azért egy szemüveg más mint egy fotógép...:D
közvetlenül belenéz...a gép megváltoztatja a képet...talán...
de ha levette akkor is rajta lehet a szellemén...
Nincs most előttem a könyv, de ha jól emlékszem, a másodikban, mikor Harry elmegy Ronékhoz és találkozik Ginnyvel (mikor Ginny gyorsan bezárkózik a szobájába), akkor írják, hogy kék a szeme. Egy későbbi könyvben meg, 6. vagy 7., azt írják Mrs. Weasley szeméről, hogy ugyanolyan barna, mint Ginnyé. Lehet, hogy a csaj metamorf mágus, vagy valami :D
Ha meg már a szemüvegekről beszéltek itt előttem, eszembe jutott egy kérdés, ha a varázslók egy csomó mindent meg tudnak gyógyítani, a látáshibákat vajon miért nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!