Az is lehet, hogy Piton rájött abból a mondatából Dumbledore-nak, hogy Harry volt, tehát rájött arra is, hogy Dumbledorre erről tud, és nem tesz semmit. Ő pesig feltétel nélkül bízott Dumbledoreban, ezért inkább hagyta, ráhagyta, elfogadta. Az meg valóban lehetséges, hogy a miniszter nem tudott róla, mert lehet, hogy nem személyesen vizsgálta az ügyet.
2012. márc. 18. 20:17
342/1181 anonim válasza:
A negyedik könyvtől egyáltalán nem vigyáznak Harryre, nem járkálnak dementorok, pedig Sirius akkor még mindig szabadlábon volt. Azt hogy csak ártatlan, csak Harryék tudják. Miért nincs akkor védve utána? Simán járkálhat amerre akar, nincsenek dementorok. Szerintem ez is baki.
2012. márc. 18. 22:39
343/1181 anonim válasza:
Piton+időnyerő: Pitonról alapból is tudjuk, hogy jó színész. Mikor Umbridge szobájában mondta neki Harry, hogy "elfogta Tapmancsot" vagy valami ilyesmit, azt is megértette, de úgy csinált, mintha nem értené umbridge miatt. Lehet, hogy ennél az időnyerősnél is Caramel miatt játszotta a hülyét.
Harry védelme: lehet, hogy baki, de rá lehet fogni akár arra is, hogy a negyedik könyvben mindenki a világkupával meg a tusával foglalkozott, szegény gyereket meg le se sz@rták. Az ötödikben meg miért védték volna, ha egyszer hülyének nézte mindenki? Hatodiktól meg ugye már Sirius nem élt.
2012. márc. 19. 09:29
344/1181 anonim válasza:
Ja, a dementorokat meg mondták is a 3. könyv végén, hogy visszaküldték a dutyihoz, mert majdnem megölték Harryéket ott a tónál.
2012. márc. 19. 09:30
345/1181 anonim válasza:
De Caramel azt is mondta akkor, hogy lehet, sarkanyokat kene allitani a Roxfort kapuihoz. Csak Dumbledore nem akarta. Utana meg tenyleg le kototte a figyelmuket a Vilagkupadonto, meg a Tusa.
2012. márc. 21. 13:39
346/1181 Kovács Pál válasza:
Egy kicsit nekem a dementorok is zavarosak. Egész pontosan az, hogy hogyan pusztul el egy? A patrónusok csak visszatartják őket, de megsemmisíteni nem tudják. Egyáltalán meg tudnak halni?
2012. ápr. 3. 00:07
347/1181 anonim válasza:
Szerintem nem. Talán ha nincs "élelmük"
2012. ápr. 3. 18:48
348/1181 anonim válasza:
Szerintem a történet szempontjából nem igazán fontos az, hogy a dementorok meghalhatnak -e. Volt róla szó a könyvben/filmben? Én úgy emlékszem, hogy nem (javítsatok ki, ha tévedek). Valószínűleg nem véletlenül nem írták le ezt a dolgot - talán csak még tovább bonyolítaná az eseményszálat. Ez valahogy olyan, mintha a Micimackó elolvasása után megkérdeznéd, hogy Tigrisnek hányas a lába. Nem lényeges!
2012. ápr. 4. 16:18
349/1181 anonim válasza:
"Szerintem a történet szempontjából nem igazán fontos az, hogy a dementorok meghalhatnak -e. Volt róla szó a könyvben/filmben? Én úgy emlékszem, hogy nem (javítsatok ki, ha tévedek). Valószínűleg nem véletlenül nem írták le ezt a dolgot - talán csak még tovább bonyolítaná az eseményszálat. Ez valahogy olyan, mintha a Micimackó elolvasása után megkérdeznéd, hogy Tigrisnek hányas a lába. Nem lényeges!"
Neked nem lényeges, mert számodra ott vége van a dolognak, ahol a könyv is véget ér. Viszont sok rajongó van, akik szeretnek elmélkedni a világ felépítésén és logikáján. Nekünk lényeges.
2012. ápr. 4. 17:35
350/1181 anonim válasza:
Az első részben Hagrid bemutatja Mógust Harrynek. Teljesen úgy jön le, mintha évek óta ott tanítana.
De elvileg Voldemort megátkozta azt a tanári állást, így egy évig senki sem bírja ott tovább. Akkor ez hogy van?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!