Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?
Figyelt kérdés
2009. okt. 30. 23:30
391/1181 Kovács Pál válasza:
Az is érdekes, hogy a mugli lakosságnak nem tűnik fel a vasútállomáson, hogy durván 300 ember évente kétszer átmegy a 9. és 10. vágány közötti falon.
392/1181 anonim válasza:
Szerintem azt valamilyen varázslattal oldják meg. A mungós részben írja is, hogy látszólag egy mugli sem vette észre, hogy eltűntek a kirakatüvegben.
393/1181 anonim válasza:
Én csak azt nem értem a pályaudvarnál, hogy oké, amikor befelé mennek, akkor szétnéznek, hogy nem néz-e arra épp valami mugli. de amikor kifelé jönnek, honnan tudják, hogy nem fognak épp beleszaladni valakibe, mert pl. a falnak támaszkodik egy mugli vagy ilyesmi?
394/1181 anonim válasza:
Az első rész végén ezt írja:
"Jó darabig eltartott, mire az utolsó diák is kijutott a peronról. A kapunál álló tapasztalt öreg
vasúti őr kettes-hármas csoportokban engedte ki őket, nehogy a kőfalból kitódulva
megriasszák a muglikat."
Szóval valószínűleg ezért nem vették észre őket a muglik, vagy legalább is nem tűnt fel nekik.
395/1181 Kovács Pál válasza:
Ez eddig eszembe se jutott: Lupin mondja a harmadik könyvben, hogy senki nem tudja, hogy néz ki egy mumus ha egyedül van, mivel amint találkozik valakivel, azt az alakot ölti magára, amivel a legjobban rá tud ijeszteni. Az ötödik részben viszont a rend főhadiszállásán volt egy szekrény, amiben egy mumus lakott, de addig nem merték kinyitni, amíg Mordon meg nem érkezett. Ő belenézett a varázsszemével és megerősítette, hogy valóban az volt. Furcsa, hogy senki nem kérdezte meg tőle, hogy nézett ki a mumus, hiszen ő az egyetlen, aki valódi alakjában láthatott egy mumust.
396/1181 anonim válasza:
Hát furcsának furcsa, de szerintem nem baki, én is kiváncsi lennék rá.
Viszont a Malfoy-os kérdésemre senki nem válaszolt
397/1181 anonim válasza:
Nem emlékszem már, mikor mondta neki Voldemort, hogy átállt Harryhez, de szerintem csak szívatta, ahogy mindenki mást is szokott. Vagy ha a kúrián történt dolgok után volt, akkor biztos arra utalt, hogy Malfoy nem mondta meg a rokonainak, hogy az Harry volt, akit elkaptak. A visszaszökéssel meg nem értem, mi a gond, akkor a suliban csak a jók voltak bent, akik védték Harryt, Malfoyék kimenekültek a többi mardekárossal, később pedig visszaszöktek.
398/1181 anonim válasza:
Ja jó, akkor jól gondoltam.
399/1181 anonim válasza:
Az ötödik könyvben, amikor a Szárnyas Vadkanban találkoznak a diákok, ott van Dennis Creevey is, pedig ő akkor még csak másodéves, tehát nem mehetne ki Roxmortsba.
A harmadik könyvben a magyar fordítás szerint a Kóbor Grimbusz piros, holott, az eredetiben lila.
400/1181 anonim válasza:
Tényleg lila? Én mindig azt hittem, hogy piros, a filmben is az. Dennis jó, az tényleg bakinak tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!