Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Bakik a Harry Potter könyvekbe...

Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?

Figyelt kérdés
2009. okt. 30. 23:30
❮❮ ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... ❯❯
 431/1181 anonim ***** válasza:
100%
Halál Ereklyéi: miért hordják a horcruxot MINDIG a nyakukban? Miért nem csak hoppanáláskor?
2012. jún. 22. 17:27
 432/1181 anonim ***** válasza:
98%

IDŐ! Miért lacafacázik mindig, de mindig Voldemort annyit?

Bölcsek Köve: már Norbert óta tudja a Voldemort-Mógus fogat, hogy hogy lehetne bejutni a kőhöz. Miért várták meg a vizsgák végét?

Mert Dumbeldore elment? Ő délután ment*, Potter és Mógusék mégis éjszaka mentek a kőért.

*Egy kamu találkozóra a Mágiaügyi Minisztériumba. Mindez maximum egy óra alatt biztosan lelepleződött volna.

Titkok Kamrája:

Malfoy miért másodévben dobta be Voldemort lelkét a közösbe? Mert akkor volt alkalma odaadni Ginnynek a könyvet? Ezek szerint direkt úgy ment az Abszol útra vásárolni, hogy vitte magával a naplót is a célból, hogy rásózza a Weasleyék kislányára?

Egyébként a horcrux Denem miért nem támadott korábban/sűrűbben? Itt is meg kellett várni az év végét, mi? :)

Azkabani Fogoly: Sirius miért nem kötött el egy hippogriffet agy egy thesztrált, hogy felmenjen a Griffendél toronyba és az ablakon át bejutva, elbújjon? miért nem gyűjtötte be Pettigrew-t begyűjtő bűbájjal? Miért nem jelentkezett Dumbledore-nál elmondani a Pettigrew sztorit? Miért kellett itt is megvárni az év végét az egész banzájjal? :D

Az időnyerőre ki sem térek, azt már kiveséztétek.

Főnix Rendje. persze, Voldemort kivárta az utolsó vizsgát, és addig nem kísértette a kedvenc Siriusával Pottert.

Aztán a mentőakció is elég későn indult ahhoz hogy élesben igazi mentőakció lehetett volna.

Voldemort simán be tudott volna jutni észrevétlenül a minisztériumba és 10 perc alatt megszerezhette volna jóslatot. (Ott tört-zúzott egy csomó gyerek meg egy csapat Halálfaló egy órán keresztül, nem érdekelt senkit.)

(Bocs a sok kérdésért, ezek most így spontán kirobbantak belőlem, miután végigolvastam a 40 oldalnyi termést)

Halál Ereklyéi: kicsit lassan utazott Voldemort. Amíg ő eljutott A-ból B-be, csevegett pár szót az áldozatával és végzett vele, Potterék mindig egy csomó mindent kiderítettek/megtaláltak közben... már írtátok, hogy Voldemort már hetvenes évei közepén járt, de azért mégis elég sok ideje ráment.

2012. jún. 22. 17:46
 433/1181 anonim ***** válasza:
100%

"Tűz Serlege: Szipák egy barlangban bújkál, patkányon tengődik. Dumbledore tud róla. Dumbeldore-nak több száz manó áll rendelkezésére. Miért nem küld kaját neki? Vagy sirius miért nem hozat magának Siporral?"

Erre már én is gondoltam :D Lehet, hogy túl udvarias volt kaját kunyerálni, Dumbledore meg azt hitte, hogy ha nem kér, akkor biztos nincs is szüksége kajára, mert tud szerezni magának.

"Halál Ereklyéi: ugyanez. amikor ott gombásznak, miért nem hozatnak kaját Siporral?"

Ez benne volt a könyvben, hogy úgy döntöttek, nem hívják magukhoz, mert félnek, hogy ráakaszkodik valami halálfaló ugyanúgy, mint Hermionéra a minisztériumban.

"Vagy miért nem használnak begyűjtőbűbájt?"

Ezt pedig a negyedik részben elmondták, mikor a 2. próbára készültek. A begyűjtő bűbájjal odarepítheted magadhoz a cuccot, de nem láthatatlan, végig látszik, amíg elér hozzád. Valami olyasmi volt a példa, hogy a muglik erősen meglepődnek egy repülő búvárkészülék láttán.

2012. jún. 22. 19:18
 434/1181 anonim ***** válasza:
100%

>>"Halál Ereklyéi: ugyanez. amikor ott gombásznak, miért nem hozatnak kaját Siporral?"

Ez benne volt a könyvben, hogy úgy döntöttek, nem hívják magukhoz, mert félnek, hogy ráakaszkodik valami halálfaló ugyanúgy, mint Hermionéra a minisztériumban.

OK, ez igaz, de azért Dobby mégis elvitte a kúriából az embreket egyenest a Kagylólakba.

A sátrazósak simán tovább tudtak volna állni, ha a legrosszabbra felkészülve hívják Siport. Vagy akár Dobbyt, aki akkor még élt és virult!

Vagy az egyszer már megszerzett tojást stb. szaporítani (mert azt viszont nem tiltja Gamp törvénye)

>>"Vagy miért nem használnak begyűjtőbűbájt?"

Ezt pedig a negyedik részben elmondták, mikor a 2. próbára készültek. A begyűjtő bűbájjal odarepítheted magadhoz a cuccot, de nem láthatatlan, végig látszik, amíg elér hozzád. Valami olyasmi volt a példa, hogy a muglik erősen meglepődnek egy repülő búvárkészülék láttán.

Hát igen, de lazacot a folyó partján állva foghattak volna így.

2012. jún. 22. 20:34
 435/1181 anonim ***** válasza:
100%

Nem könyves, hanem filmes, ésx nem akkora nagy baki, csak az én szememet szúrta.

A történet a 90-es években játszódik, de amikor Harry-ék mugliruhát viselnek (az első rész kivételével) egyáltalán nem érződik az a bizonyosok kilencvenes évek. A másik, ami zavart, hogy túl sokszor nem viselték az iskolai talárt. Végtére is félig-meddig egy "kosztümös" film, és lehetett volna ragaszkodni ehhez a dologhoz, hiszen a könyvekben nagy hangsúly van a talárokon.

Amikor Hermione épp Mafalda Hopkirk, egyáltalán nem is látszik boszorkánynak a kosztüm miatt. Pedig, ha emlékezetem nem csal, égszínkék talárt kéne viselnie.

2012. jún. 23. 08:23
 436/1181 anonim ***** válasza:
99%
Ez a taláros dolog engem is nagyon zavart a filmben. Ha jól tudom, az első kettőt más rendező készítette, mint a továbbiakat, és látszik is, hogy az első két részben még megvoltak a különbségek a varázslók és a muglik öltözködésében, a 3. résztől kezdve inkább ilyen divatmajomkodás ment. Nem tudom, miért csinálta így a rendező.
2012. jún. 23. 08:47
 437/1181 anonim ***** válasza:
100%
A Halál Ereklyéi-ben mikor Harryék készülődnek a megsemmisítendő tárgyak felkutatására, vagyis pontosan Hermione válogatott a könyvek közül, hogy mire lehet később szükségük, Ron megjegyezte, hogy mozgókönyvtárnak álcázva mennek levadászni Voldemortot. Szóval kimerte mondani anevét. De utána nem igazán emlékszem, hogy kimondta, sőt Harry-re rá is szólt, hogy ne mondja ki folyton a nevét. Szóval csak kiváncsi lennék a válaszokra ezzel kapcsolatban. Itt is felteszem a kérdést :)
2012. jún. 25. 15:12
 438/1181 anonim ***** válasza:
7%
Meg nem tudom írta e valaki, de, hogy lehet, hogy Frics látta a Roxfortot? Pedig állítólag a muglik egy nagy romhalmazt látnak a hatalmas kastély helyén. Jó, tudom kvibli, de attól ő maga még varázstalan.
2012. jún. 25. 15:19
 439/1181 anonim ***** válasza:
100%

És még egy szembe jutott.

Voldemort, ugye megvetette a szeretet, ezért is futott zátonyra minden erőfeszítése a világuralomra való törekvése.

De akkor, hogy lehet az, hogy Perselus Piton megkérte őt, hogy hagyja meg Lily életét. Rendben van, hogy az egyik legjobb halálfalójának tartotta számon őt, no, de miért is érdekelte volna őt, hogy az egyik "csatlósa" ilyet kér tőle. Mert ebből rá kellett jönnie, hogy Piton SZERETI Lily-t, szóval érdekli őt a sorsa, és nem akarja, hogy bántódása essen. De Voldemort nem ismeri a szeretet fogalmát. Akkor nem értem, hogy van ez, hogy mégis engedett volna a kérésnek, hiszen először nem akarta megölni Harry anyját, de aztán megtette mégis, mert ugye nem állt el a gyermeke elől a nő. Vagy Piton megfenyegette volna, ezt meg kötve hiszem. Voldemort simán foghatta volna és ráküldött volna egy halálos átkot és el van intézve. Lehet ez annyira nem is baki, de érdekelne más mit mond erről. Ettől függetlenül szeretem a könyveket továbbra is:)

2012. jún. 25. 15:38
 440/1181 anonim ***** válasza:
100%
szeretet* T tárgy rag :)
2012. jún. 25. 15:39
❮❮ ... 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!