Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Bakik a Harry Potter könyvekbe...

Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?

Figyelt kérdés
2009. okt. 30. 23:30
❮❮ ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 ... ❯❯
 411/1181 anonim ***** válasza:
100%

Most kezdtem újraolvasni, és már a második fejezetben találtam valamit :D

Dudley barátjáról (mikor az állatkertbe mennek) ezt írja az írónő:

"Néhány pillanattal később belépett a házba Dudley legjobb barátja, Piers Polkiss és az

édesanyja. Piers vézna, patkányképű fiú volt - általában ő fogta le az áldozatokat, amíg

Dudley verte őket."

a következő fejezetben pedig:

"Dudley cimboráitól azonban továbbra sem

szabadult: azok minden áldott nap megjelentek a Dursley-házban. Piers, Dennis, Malcolm

és Gordon mind kövérek és buták voltak, ám mivel Dudley kövérebb és butább volt

mindannyiuknál, őt nevezték ki vezérnek."

Most akkor Piers vézna volt vagy kövér?

2012. jún. 9. 14:34
 412/1181 anonim ***** válasza:
100%
Lehet Harry felpuffasztotta, mint azt a nőt a 3.-ban :D
2012. jún. 9. 14:36
 413/1181 anonim ***** válasza:
100%
Az elején Piers még csak 11 éves volt, négy év alatt meg lehet hízni, főleg, ha olyan életmódot követ valaki, mint Dudley. Gondolom, a haverjai sem arról voltak híresek, hogy sportoltak meg ilyenek.
2012. jún. 9. 15:20
 414/1181 anonim ***** válasza:
100%
De az is az első részben volt. Ezt már én is észrevettem.
2012. jún. 9. 15:38
 415/1181 anonim ***** válasza:
100%
Igen, az elsőben, méghozzá a 2. és a 3. fejezetben van a két idézet.
2012. jún. 9. 19:43
 416/1181 anonim ***** válasza:
100%

Először azt gondoltam, hogy fordítási hiba lehet, de nem.

"Harry was glad school was over, but there was no escaping Dudley’s gang, who visited the house every single day. Piers, Dennis, Malcolm, and Gordon were all big and stupid, but as Dudley was the biggest and stupidest of the lot, he was the leader. The rest of them were all quite happy to join in Dudley’s favorite sport: Harry Hunting."

Talán ez figyelmetlenség, hiszen Pierst már bemutatta, és a többi haver pedig tényleg olyan, mint Dudley.

2012. jún. 9. 21:05
 417/1181 skl91 válasza:
100%
A 7. részben, amikor Harryék Siport faggatják a medálról a Grimmauld téren, a manó világosan elmondja, hogy amikor Voldemort rajta tesztelte le a védelmet a barlangban, a kőtálat, amiben a medál volt, újratölti a mérgező bájitallal, miután Sipor kiitta az előző adagot. Később, amikor maga Regulus lép a szigetre, és ő is megissza a bájitalt, egy szó sem esett arról, hogy azt valaki újra feltöltené a méreggel. Elvileg ezek után, amikor Harry és Dumbledore álltak a kőtál előtt, egyszerűen csak bele kellett volna nyúlniuk, és kivenniük a hamis medált. Azt kétlem, hogy a kőtál magától lenne képes újratölteni magát, ez bizonyítja azt, hogy maga Voldemort töltötte újra korábban. A másik eshetőség, ami az érvem ellen szólhat, az az, hogy Voldemort újra megfordult a barlangban, mielőtt Harryék, és miután Regulusék voltak ott. Én ezt sem tartom valószínűnek, hiszen nem lehetett Voldemort annyira ostoba, hogy ne vegye észre, hogy a saját lélekdarabját kicserélték volna egy hamisra, arról nem beszélve, hogy az elméletem szerint a tálban egy csepp bájital sem volt. Miközben Sipor meséli a kalandjait a három jó barátnak, Harrynek volt egy eszmefuttatása(hp7 - 167. old.), ami megint csak kérdéseket vetett fel bennem. Elképzeli, ahogy Sipor és Regulus a barlang bejáratához hoppanálnak. Sipor tudta, hogy vérrel lehet csak láthatóvá tenni a bejáratot, és azt is tudta, hogy valahol a víz mélyén van egy csónak, amit elő kell hívni, és azzal kell megtenni az utat a sziget felé. Na már most, mindenki tudja, mire képes a manómágia, hogy a házimanók képesek bárhová hoppanálni és dehoppanálni. Ennek értelmében Harrynek az egész gondolatmenete felesleges volt, hiszen a manó képes közvetlenül a szigetre hoppanálni, megspórolva ezzel egy csomó időt és fáradtságot. Kizártnak tartom, hogy így történt volna minden, ahogy Harry elképzelte, ismerve Sipor képességeit. Nem tudom, lehet ezt e bakinak nevezni, bár ez olyan dolog, amit csak nagyon alapos figyelmességgel és tudatos kutatással lehetett észrevenni a könyvben. Azok az olvasók, akik végigolvassák ezt a kritikát és nem fárasztottam le őket, írjanak megjegyzéseket pls, akik nem értenek egyet, cáfoljanak.
2012. jún. 10. 13:55
 418/1181 anonim ***** válasza:
100%

A 3. részben Pitonra egyszer bűbájtantanárként utal.

Asszem az is a harmadikban volt (vagy a másodikban), hogy nem fordították le Hóborc nevét.

És talán az ötödik részben volt, amikor az alapítókról beszélgetnek, és Hollóháti Hedvig helyett Hollóháti Helgát írnak, pedig az Hugrabug keresztneve.

2012. jún. 10. 15:27
 419/1181 anonim ***** válasza:
100%
Olvasgatom a válaszokat, és talán már későn, de annak a válaszolónak, aki a Piton-őzsuta dolgot boncolgatja, mert nem érti a filmben javasolnám, hogy olvassa el a könyvet.
2012. jún. 10. 15:31
 420/1181 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy R. Ujratoltotte, arra nem emlekszem, hogy a konyvben mi van. Azert tette bele a hamis medalt, hogy ugy tunjon, mintha mindent ugy hagyott volna, szoval nyilvan bajitalt is tett bele.
2012. jún. 11. 03:47
❮❮ ... 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!