Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?
Mondták a könyvben, hogy általában a konyhában vannak, oda meg nem szokott járni senki, a Weasley ikrek szerint ha jól emlékszem, tilos is bemenni, nem is kötik alapból senkinek az orrára, hogy hol van. Takarítani meg éjszaka járnak, meg olyankor, amikor a diákok nincsenek a klubhelyiségben (pl. tanítás alatt), ez is kiderült.
Ez nem baki, csak egy érdekesség: szülőket és hozzátartozókat csak a Trimágus Tusa utolsó próbáján engedtek be a suliba, máskor nem is volt szó ilyesmiről, hogy bemennének (kivéve Myrtle halálakor, Denem emlékében beszéltek róla, de az ugye nyilvánvaló, hogy egy ilyen esetben odautaznak a szülők). Nyílt nap vagy ilyesmi nem szokott lenni a suliban? Csak mert nekem elég furának tűnik, főleg a mugliivadékok esetében, hogy egy 10-11 éves gyerek nyár közepén kap egy levelet csak úgy a semmiből, hogy fel van véve egy varázslóiskolába, a szülei meg szeptemberben simán elengedik oda tanulni, amikor még alig volt idejük felfogni, hogy egyáltalán létezik olyan, hogy varázslás. Egy 11 éves gyerek még azért elég kicsi, én biztosan meg akarnám nézni a saját szememmel, milyen ott az oktatás, az életszínvonal stb. mielőtt elengedném a gyerekemet. De lehet, hogy csak én vagyok túl aggódó anyuka :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!