Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?
Figyelt kérdés
2009. okt. 30. 23:30
551/1181 anonim válasza:
Ha jól tudom a kilencvenes évek elején valamikor (az első kötet ott kezdődik). 98, 99 lehet mire elérünk az utolsó kötethez.
(már nem emlékszem hol olvastam)
552/1181 anonim válasza:
Harry 1980-ban született, a szülei '60-ban. 1998-ban van vége.
A kopaszsággal csak az volt a bajom, hogy soha nem írták l e egyértelműen, hogy kopasz, mégis mindenki úgy képzeli el. Én is.
553/1181 anonim válasza:
Ha jól emlékszem, a 2. könyvben van az első utalás arra, hogy mikor játszódik (Nick kimúlásnapi partiján), ott az derül ki, hogy Harry 1992. július 31-én lett 12 éves.
554/1181 sanyika01995 válasza:
köszönöm. azért kérdeztem mert itt még nincs iPhone, lap-top :)
555/1181 anonim válasza:
Visszatérve Harryre és a be nem fejezett iskolára... szerintem azért, mert legyőzte Voldemortot, még nem teszik meg csak úgy aurorparancsnokká. Ha csak nem megint kergék a minisztériumban. Mert végül is hogyan győzte le? Tiszta szerencséje volt. A Voldemortnál lévő pálca Harryt szolgálta, és egyszerűen visszapattant a halálos átok VOldemortra. Egyenlő esélyekkel és normális pálcákkal nem biztos, hogy ez lett volna a vége.
556/1181 anonim válasza:
Nem tudom, írták-e már, de nem igazán értem, hogy Dumbledore végül is miért meleg. Aki nem vágja, miről beszélek: nem, erre nincs utalás a könyvben, ezt Rowling nyilatkozta. Azt is elmondta, hogy Grindelwald Dumbledore a szerelme volt, de nagyot csalódott benne, mikor megtudta, hogy a fekete mágia foglalkoztatja. Szerintetek, mi értelme volt ennek? Nem mintha elítélném a melegeket, de a történet szempontjából nekem ez valahogy nagyon nem passzol a képbe.
557/1181 anonim válasza:
Ezzel magyarázta Rowling Dumbledore rossz döntését. Arra gondolok, hogy összeállt Grindelwalddal. Mert egyébként ő túl bölcs ehhez, de a szerelem elvakította. Ezt talán egy angol interjúban olvastam.
558/1181 sanyika01995 válasza:
Furcsa! a házaspárokon nincs gyűrű( az ujjukon)
560/1181 anonim válasza:
De van gyűrű. Tonks és Lupin esetében legalábbis biztosan, mert arról volt szó a könyvben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!