Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?
Figyelt kérdés
2009. okt. 30. 23:30
571/1181 anonim válasza:
dohányzás van - Mundungus mindig pipázik
572/1181 anonim válasza:
De, ír a könyv Tonksék gyűrűjéről. Halál ereklyéi 4. fejezetben megmutatja Tonks Harrynek a jegygyűrűjét.
573/1181 sanyika01995 válasza:
Az iskolában nem ismerik a tv-t :)
574/1181 anonim válasza:
Kedves sanyika01995!
Hogy ismernék már a tv-t, mikor bele van írva a könyvbe, hogy az iskolában minden mugli masina felmondja a szolgálatot. A varázslóknak amúgy sincs szükségük olyanra, hogy tv. Meg amúgy is a történet 1991-ben kezdődik, akkor meg még Magyarországon sem sok helyen volt tv. Csak fekete-fehér a legtöbb helyen.
575/1181 anonim válasza:
Volt már akkor tv, Dursleyéknél is van, de a varázslók nem ismerik az elektronikát. Rádiójuk van, szerintem elképzelhető, hogy a tv is lehetne a jövőben, de ezt már nem tudjuk meg.
576/1181 anonim válasza:
Harrynek július 31-én van a születésnapja, és az első könyvben aznap ment Hagriddal az Abszol útra. Ugyebár aznap Hagrid kivette a bankból a követ, és mint később megtudjuk, épp akkor akarták kirabolni azt a széfet, amiben a kő volt. Az újság mégis csak akkor írt a rablásról, amikor már iskola volt, vagyis több mint egy hónappal a rablás után. Nem tudom, ez bakinak számít-e, de nekem elég fura.
577/1181 sanyika01995 válasza:
A legutolsó kérdés az tényleg fura!!!!!! hát lassúak az informátorok :) érdekes: ha Voldemortnak hatalmas varázsereje volt és mégsem csinált halál ereklyéket
578/1181 anonim válasza:
Mért csinált volna? Nem is tudta, mik azok. Köpeny és kő nem kellett volna neki egyébként se.
Úgy emlékszem, hogy az egy régi újság volt. Meg is nézem... ja igen, úgy kezdődik a cikk, hogy "Folytatódik a nyomozás a július 31-én, a Gringottsban történt betörés tettesei után." Szóval nem régi az újság, de még nem találták meg a tettest.
579/1181 anonim válasza:
Halál ereklyéket amúgy sem lehet csak úgy csinálni. Abból az a három van, se több, se kevesebb. És amúgy is, azokat maga a Halál csinálta.
580/1181 anonim válasza:
Csak a mesében csinálta a Halál, de aztán mondták is, hogy valójában a három pasas nagyon tehetséges varázslók voltak és ők készítették maguknak. Voldemort biztos csinált volna magának ilyeneket, vagy legalábbis megpróbálta volna, ha tudott volna arról, hogy ez lehetséges, de nem ismerte a történetet, hiszen gyerekkorában muglik nevelték, később meg sose olvasott varázslómeséket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!