Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Bakik a Harry Potter könyvekbe...

Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?

Figyelt kérdés
2009. okt. 30. 23:30
❮❮ ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... ❯❯
 591/1181 anonim ***** válasza:
100%

# 589/590 Időpont ma 08:03

Lehet, hogy Dobby csak annyit hallott, hogy kieresztik a Baziliszkuszt és ciki lesz. Vagy lehet, hogy Malfoyéknál Harryt is "sárvérű söpredéknek, vérárulónak" titulálták.

2012. júl. 23. 12:40
 592/1181 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem Dobby csak annyit hallott, hogy valamit tervez Malfoy, és nem akarta, hogy Harry veszélybe kerüljön.
2012. júl. 23. 19:46
 593/1181 anonim ***** válasza:
100%
Biztos nem csak annyit hallott, mivel a végén még mondta is, hogy direkt rá akarta vezetni Harryt, hogy Denemről van szó. A könyv végén beszélgetnek erről Harryvel és ott mondta neki. Szóval biztos, hogy elég sokat tudott.
2012. júl. 23. 21:21
 594/1181 sanyika01995 ***** válasza:
100%
Harry és Ron nem mentek vissza az iskolába, a háború utáni tárgyalásokban és a varázslótársadalom újjászervezésében vettek részt, míg Hermione visszatért befejezni az utolsó évet. ---->>>>>>> ezt Rowling nyilatkozta!!
2012. júl. 25. 18:18
 595/1181 anonim ***** válasza:
100%
Weasley-éket nagyon zavarja, hogy milyen csórók. De akkor vajon Mrs. Weasley miért nem megy el dolgozni? Mikor Ginny is sulis lesz, simán mehetne. Nem hiszem, hogy otthon olyan sok dolga lenne, lényegében két emberre kell főznie, a takarítás meg max fél óra,pálcával. Akkor?
2012. júl. 25. 20:29
 596/1181 anonim ***** válasza:
100%

# 595

Jó kérdés. Ezen én is sokat gondolkodtam. De egyrészt még pálcával is sok az Odúban a munka (gondolj csak az esküvői előksézületkre, a kertitörpékre stb), másrészt meg lehet, hogy Mollynak nincs "hivatástudata", ő "született feleség". A könyvek alapján nagyon úgy tűnik, hogy ő a háziasszonykodásban éli ki magát, és abban nagyon be is vágyik, más ambíciója nincs.

Egyébként meg: Malfoyék sem dolgoznak igazán, mégis felveti őket a pénz... Kicsit olyan, mint a régi világban a nemesek VS parasztok. Rangon múlik nagyrészt, hogy ki milyen körülmények között él, és nem azon, hogy mennyit dolgozik...

A harmadik fura dolog a pénzzel kapcsolatban, azok az egyenetlen, már-már logikátlan árak (össze lehetne gyűjteni, mi kerül 1 knútba, mi 1 aranyba - és az összehasonlítás nem túl arányos), meg a vagyonok, amiket az egyes szereplők széfjeiben láthatunk a 7 könyv során: Weasleyéknél 1 arany (se?), Bellatrix nevű rab széfje dugig mindenféle földi jóval...

Ez az egész gazdaság dolog nagyon furcsa, de én magamnak azzal magyarázom, hogy egy olyan világban, ahol a tárgyakat át lehet változtatni, elő lehet varázsolni a semmiből stb. a tárgyak, a vagyon értéke is másképp alakul, és a szegénység fogalma is más.

2012. júl. 25. 23:02
 597/1181 anonim ***** válasza:
100%
Nekem Weaseyéknél az tűnt fel, hogy ahhoz képest, milyen szegények, járkálnak külföldre, pl. Ron tesójánál karácsonyoznak Romániában vagy hol stb. Rá lehetne fogni, hogy ez azért van, mert a varázslóknál az utazás nem kerül szinte semmibe (pl. a seprűhöz ha jól tudom, nincs üzemanyag, hoppanálni meg zsupszkulcsozni ingyen lehet, egyedül a hop-porra mondták, hogy azt vásárolni kell, meg ugye a busz is pénzes, de ezekkel külföldre utazni bajos lenne), de akkor a 3. könyvben meg abból a pénzből mennek nyaralni Egyiptomba, amit nyertek.
2012. júl. 25. 23:54
 598/1181 sanyika01995 ***** válasza:
16%
És az is fura hogy Harrynek is sok pénz hagytak a szülei. de vajon miből? tuti kicsit csaltak az adóval: csak 1 seprűt jelentettek be
2012. júl. 26. 11:26
 599/1181 anonim ***** válasza:
100%

Harry szülei szerintem örököltek (hiszen nagyon fiatalok voltak, máshonnan nem nagyon lehetett volna annyi félretett pénzük). Lilyék felől biztos nem sokat, mert az a hely, ahol ők laktak régen (elvileg ahol Piton lakik), az nem tűnt egy Rózsadombnak a leírás alapján, Jamesnek viszont szerintem gazdagok voltak a szülei.

Ha már Harry nagyszülei - velük mi történt? Sehol se beszélt róluk senki, hogy ők miért haltak meg, de gondolom, meghaltak, hiszen ha éltek volna, nem Dursleyék nevelték volna fel Harryt. Pedig biztosan nem voltak olyan öregek a nagyiék, hiszen James és Lily huszonéves koruk legelején haltak meg.

2012. júl. 26. 13:34
 600/1181 anonim ***** válasza:
100%
Egy érdekes kérdés még: azt ugye tudjuk, hogy sutyiban be lehet menni a különböző házak tanulóinak egymás klubhelyiségébe, de vajon a testvérek, barátok, szerelmespárok stb. akik különböző házban vannak, ők nem hívhatják be egymást? Pl. mikor Piton Lilyre várt a Griffendél klubhelyisége előtt, akkor senki se hívta be, csak mondták Lilynek, hogy kint várja a srác, és a végén ott a portré előtt beszélgettek, nem bent a klubhelyiségben.
2012. júl. 26. 13:40
❮❮ ... 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!