Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?
# 589/590 Időpont ma 08:03
Lehet, hogy Dobby csak annyit hallott, hogy kieresztik a Baziliszkuszt és ciki lesz. Vagy lehet, hogy Malfoyéknál Harryt is "sárvérű söpredéknek, vérárulónak" titulálták.
# 595
Jó kérdés. Ezen én is sokat gondolkodtam. De egyrészt még pálcával is sok az Odúban a munka (gondolj csak az esküvői előksézületkre, a kertitörpékre stb), másrészt meg lehet, hogy Mollynak nincs "hivatástudata", ő "született feleség". A könyvek alapján nagyon úgy tűnik, hogy ő a háziasszonykodásban éli ki magát, és abban nagyon be is vágyik, más ambíciója nincs.
Egyébként meg: Malfoyék sem dolgoznak igazán, mégis felveti őket a pénz... Kicsit olyan, mint a régi világban a nemesek VS parasztok. Rangon múlik nagyrészt, hogy ki milyen körülmények között él, és nem azon, hogy mennyit dolgozik...
A harmadik fura dolog a pénzzel kapcsolatban, azok az egyenetlen, már-már logikátlan árak (össze lehetne gyűjteni, mi kerül 1 knútba, mi 1 aranyba - és az összehasonlítás nem túl arányos), meg a vagyonok, amiket az egyes szereplők széfjeiben láthatunk a 7 könyv során: Weasleyéknél 1 arany (se?), Bellatrix nevű rab széfje dugig mindenféle földi jóval...
Ez az egész gazdaság dolog nagyon furcsa, de én magamnak azzal magyarázom, hogy egy olyan világban, ahol a tárgyakat át lehet változtatni, elő lehet varázsolni a semmiből stb. a tárgyak, a vagyon értéke is másképp alakul, és a szegénység fogalma is más.
Harry szülei szerintem örököltek (hiszen nagyon fiatalok voltak, máshonnan nem nagyon lehetett volna annyi félretett pénzük). Lilyék felől biztos nem sokat, mert az a hely, ahol ők laktak régen (elvileg ahol Piton lakik), az nem tűnt egy Rózsadombnak a leírás alapján, Jamesnek viszont szerintem gazdagok voltak a szülei.
Ha már Harry nagyszülei - velük mi történt? Sehol se beszélt róluk senki, hogy ők miért haltak meg, de gondolom, meghaltak, hiszen ha éltek volna, nem Dursleyék nevelték volna fel Harryt. Pedig biztosan nem voltak olyan öregek a nagyiék, hiszen James és Lily huszonéves koruk legelején haltak meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!