Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?
A negyedik könyvből van pár észrevétel (nem biztos, hogy baki, csak furcsa)
Az egyik: Harry ugye kap születésnapjára tortákat. Ha jól emlékszem, négyet. És egy meglazult padlódeszka alatt tartja őket a szobában. Nyáron. Ráadásul mikor elkezdődik a történet már csak két hét van vissza a szünetből, vagyis már kb két hét eltelt a szülinapja óta. Nem romlottak már meg azok a torták? Mert még ha hűtőben tárolná, az oké, de akkor is a két hetes torta már nem épp (számomra legalább is) ehető dolog...
A másik: A második részben ugye Harry azért kapott figyelmeztetést, mert Dobby varázsolt a házukban. Valami olyasmi volt a magyarázat, hogy csak a varázslatot tudják kimutatni, azt nem, hogy kitől származik. Akkor amikor a 4. részben Mr. Weasley kirobbantotta magukat a kandallóból meg helyrehozta Dudley nyelvét meg a nappalit, akkor Harry miért nem kapott figyelmeztetést? Vagy akkor tudták, hogy az nem ő?
A harmadik pedig csak egy gépelési hiba lehet: "Csámpás bedugta mancsát a csizmába, hogy
kihalássza, de a gnóm már csak nevet rajta." Ebben a mondatban a végén elfelejtettek múlt időt használni. Nevetett helyett nevet-et írtak.
Nyilván meghalt Nagini.
Szerintem Mr Weasley szólt, hoyg megy Harryhez, a kandallót is úgy köttette rá a hopp hálózatra.
A tortákon én is gondolkodtam már, vagy nem krémes torták voltak, vagy valami hűtőbűbáj volt a dobozokon.
Szerintem a sulit a minisztérium tartja fent, meg gondolom, van némi tandíj is, Vernon bácsi az elején mondta, hogy nem fog fizetni Harry tanításáért, Hagrid meg utána mondra Harrynek, hogy ne aggódjon, mert neki van örökölt pénze. Szóval gondolom, van tandíj, legalábbis a gazdagabbaknak. A csóróknak meg, mint Denem, a suli ad valami ösztöndíj-szerűt, ezt Dumbledore mondta, mikor elment az árvaházba.
Hermionénak meg hogy ne lenne, de az nem fontos a sztori szempontjából, úgyhogy nem említik.
ezen a varázslásos dolgon már én is gondolkodtam. a egyik részben Ron és Harry krumplit pucolnak ronéknál és siránkoznak h kézzel kell. de hát megcsinálhatták volna varázslással is, ha úgyse lehet kimutatni h ki végzi el a varázslatot.
a másik pedig h amikor Harry végre hajtja a patrónus bűbájt, h elkergesse a dementorokat, majd hazamegy, máris jön a minisztériumból a levél h nem lett volna szabad varázsolnia. akkor ha nem lehet kimutatni h ki varázsol, akkor honnan tudták hogy ő volt? jó.... ő lakik egyedül varázsló a környéken.. el elég gyenge magyarázat. oda is tévedhetett volna egy varázsló... ennyi erővel csomószor lehetne ilyen félreértés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!