Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Bakik a Harry Potter könyvekbe...

Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?

Figyelt kérdés
2009. okt. 30. 23:30
❮❮ ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... ❯❯
 581/1181 anonim ***** válasza:
33%
Hol tartják a kaját? Hűtőben? Az elektromos. És hogy mosnak, hogy vasalnak? Azt se értem, hogy néz ki egy tűzhely. Abban utaznak, és egy felnőtt ember bele tud állni, de akkor hogy teszik rá az edényeket?
2012. júl. 22. 15:58
 582/1181 anonim ***** válasza:
100%

Voldemort szerintem nem csinált volna, ha tud a mesékről - inkább eltulajdonította volna a szajrét :) Bár ahogy Dumbledore mondta a könyvben: neki nem volt kivel kommunikálnia a halottak közül (az anyja családja nagyon fura volt, személy szerint biztos egyiket sem tartotta volna sokra); a köpenynek sem vette volna semmi hasznát; a bodzapálca kellett neki egyedül, de az sem ereklye volta miatt.

-

Roxmortsi háztartás: teljes egészében a manók vezették. Nem kell ezen fennakadni, mágia. A kandallóba is simán be lehetett állni, ahogy egy egész raklapnyi cucc elférhetett Hermione szütyőjében, vagy a Kóbor Grimbusz sem karambolozott semmivel. Ezek egyike sem baki - az lenne baki, ha valahol nem jut eszükbe kihasználni.

-

Saját kérdés: Dumbledore melyik házba járt fiatal korában? Hermione elsőben azt a pletykát emlegeti, hogy Dumbledore is griffendéles volt, de ez ugyanúgy soha nem kerül szóba, min az, hogy Godric's Hollowi lakos volt. Ez nem 100%-ban az írónő bakija, de nekem valahol hiányérzetem van ezzel az egybeeséssel kapcsolatban, olyan mintha lett volna egy B terve, amit végül nem írt meg. Erről nem olvasott valaki valami magyarázatot?

2012. júl. 22. 18:58
 583/1181 sanyika01995 ***** válasza:
15%
érdekes: a Trimágus-tusát minden évben megrendezik, mi mégis csak a 4. részben olvashatunk róla. Pedig akkor a Roxfortnak minden évben kellett volna diákot küldenie
2012. júl. 22. 19:32
 584/1181 anonim ***** válasza:
100%
Honnan veszed, hogy minden évben megrendezik? Akkor már vagy 100 éve nem rendezték meg, a sok régi baleset miatt. A negyedik részben kezdték ezt újra, de nem minden évben. Talán négyévenként tervezték, de nem emlékszem pontosan.
2012. júl. 22. 20:22
 585/1181 anonim ***** válasza:
100%

nem rendezték évenként....

"A Trimágus Tusát közel hétszáz évvel ezelőtt rendezték meg először,

mint a három legnagyobb európai varázslóiskola, a Roxfort, a Beauxbatons és

a Durmstrang barátságos versenyét. Az iskolákat egy-egy kiválasztott bajnok

képviselte, s a tusa során a bajnokok három mágikus feladatban mérték össze

erejüket. Az iskolák felváltva adtak otthont az ötévenként megrendezett

versenynek, amely azt volt hivatott elősegíteni, hogy a különböző nemzetiségű

mágusnövendékek közelebb kerüljenek egymáshoz. Idővel azonban annyira

megszaporodtak a halálesetek, hogy a rendezők kénytelenek voltak

megszakítani a versenysorozatot."

Ezt Dumbledore mondta.

2012. júl. 22. 20:22
 586/1181 Kovács Pál ***** válasza:
92%

Nekem 2 észrevételem van:

1. Miért kell a varázslóknak bujkálniuk a muglik elől? Miért nem élhetnének együtt egymást segítve? Ezt Harry is megkérdezi Hagridtól, és a következő a válasz: "Áááá, ne, akkor mindenki varázslattal akarná megoldani a problémáit. Na ne! Jobb ez így ahogy van!"

És többet ez a probléma soha nem is kerül elő a könyvben, pedig szerintem ez nagyon gyatra magyarázat.

2. Amikor Harry és Dumledore a barlangban vannak, miért nem hagyja Dumledore, hogy Harry igya meg a bájitalt? Valószínű volt, hogy az a lötty a megivóját harcképtelenné teszi, miért akarta Dumbledore, hogy Harry ott maradjon egyedül egy zombiktól hemzsegő tó közepén a szigeten? Ha Harry itta volna meg, Dumledore simán ki tudta volna menekíteni mindkettejüket, és akkor talán Dumledore nem lett volna annyira legyengülve.

2012. júl. 22. 23:06
 587/1181 anonim ***** válasza:
100%

1. Mert a muglik többen vannak. Ez akárhogy nézzük, nyomós érv a "mindenki minket zaklatna" elvvel párosítva, főleg azért mert a varázsló társadalomban azért nem igazán szalonképes kemény eszközökkel leigázni a muglikat.

2. Dumbledore már tudta, hogy közel a vég, így is, úgy is meg kellett volna halnia. Lehetséges, hogy a kis szerkentyűivel kimatematikázta azt is, hogy aznap este van a nagy nap.

Emellett Harrynek meg kellett tanulnia védekezni, szembeszállni. Direkt el is mondta neki előre, hogy mi a feladata (gyújtson tüzet).

Szerintem egyik sem baki. A korábban feltett kérdésemre viszont még várom a válaszokat :)

2012. júl. 22. 23:13
 588/1181 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egyértelmű, hogy griffendéles volt, csak rowling nem akart ezzel többet foglalkozni.
2012. júl. 23. 00:05
 589/1181 anonim ***** válasza:
100%
2. könyvben Dobby miért nem akarja, hogy Harry visszamenjen az iskolába? Atz mondja, azért, mert gonosz tervet kovácsolnak, vagy micsoda, és ő elvileg tudja, hogy a kamrát akarják kinyitni, de a kamra a sárvérűekre veszélyes, azt pedig mindenki tudja, hogy Harry nem az. Igaz, hogy a végén Denem már Harryt akarja kinyírni, de csak azután, hogy Ginny ír neki róla a naplóba, és amikor Dobby elkezd akciózni, akkor még a napló nincs is Ginnynél.
2012. júl. 23. 08:03
 590/1181 anonim ***** válasza:
100%
a 3. filmet tegnap néztem újra. amikor Makesz átváltozik Féregfarkká a szellemszálláson akkor köszön Lupinnak és Siriusnak is. de Sirius neve helyett azt mondja h James :D
2012. júl. 23. 10:38
❮❮ ... 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!