Bakik a Harry Potter könyvekben? Vagy összefüggéstelen dolgok? Tapasztaltatok ilyet?
Voldemort szerintem nem csinált volna, ha tud a mesékről - inkább eltulajdonította volna a szajrét :) Bár ahogy Dumbledore mondta a könyvben: neki nem volt kivel kommunikálnia a halottak közül (az anyja családja nagyon fura volt, személy szerint biztos egyiket sem tartotta volna sokra); a köpenynek sem vette volna semmi hasznát; a bodzapálca kellett neki egyedül, de az sem ereklye volta miatt.
-
Roxmortsi háztartás: teljes egészében a manók vezették. Nem kell ezen fennakadni, mágia. A kandallóba is simán be lehetett állni, ahogy egy egész raklapnyi cucc elférhetett Hermione szütyőjében, vagy a Kóbor Grimbusz sem karambolozott semmivel. Ezek egyike sem baki - az lenne baki, ha valahol nem jut eszükbe kihasználni.
-
Saját kérdés: Dumbledore melyik házba járt fiatal korában? Hermione elsőben azt a pletykát emlegeti, hogy Dumbledore is griffendéles volt, de ez ugyanúgy soha nem kerül szóba, min az, hogy Godric's Hollowi lakos volt. Ez nem 100%-ban az írónő bakija, de nekem valahol hiányérzetem van ezzel az egybeeséssel kapcsolatban, olyan mintha lett volna egy B terve, amit végül nem írt meg. Erről nem olvasott valaki valami magyarázatot?
nem rendezték évenként....
"A Trimágus Tusát közel hétszáz évvel ezelőtt rendezték meg először,
mint a három legnagyobb európai varázslóiskola, a Roxfort, a Beauxbatons és
a Durmstrang barátságos versenyét. Az iskolákat egy-egy kiválasztott bajnok
képviselte, s a tusa során a bajnokok három mágikus feladatban mérték össze
erejüket. Az iskolák felváltva adtak otthont az ötévenként megrendezett
versenynek, amely azt volt hivatott elősegíteni, hogy a különböző nemzetiségű
mágusnövendékek közelebb kerüljenek egymáshoz. Idővel azonban annyira
megszaporodtak a halálesetek, hogy a rendezők kénytelenek voltak
megszakítani a versenysorozatot."
Ezt Dumbledore mondta.
Nekem 2 észrevételem van:
1. Miért kell a varázslóknak bujkálniuk a muglik elől? Miért nem élhetnének együtt egymást segítve? Ezt Harry is megkérdezi Hagridtól, és a következő a válasz: "Áááá, ne, akkor mindenki varázslattal akarná megoldani a problémáit. Na ne! Jobb ez így ahogy van!"
És többet ez a probléma soha nem is kerül elő a könyvben, pedig szerintem ez nagyon gyatra magyarázat.
2. Amikor Harry és Dumledore a barlangban vannak, miért nem hagyja Dumledore, hogy Harry igya meg a bájitalt? Valószínű volt, hogy az a lötty a megivóját harcképtelenné teszi, miért akarta Dumbledore, hogy Harry ott maradjon egyedül egy zombiktól hemzsegő tó közepén a szigeten? Ha Harry itta volna meg, Dumledore simán ki tudta volna menekíteni mindkettejüket, és akkor talán Dumledore nem lett volna annyira legyengülve.
1. Mert a muglik többen vannak. Ez akárhogy nézzük, nyomós érv a "mindenki minket zaklatna" elvvel párosítva, főleg azért mert a varázsló társadalomban azért nem igazán szalonképes kemény eszközökkel leigázni a muglikat.
2. Dumbledore már tudta, hogy közel a vég, így is, úgy is meg kellett volna halnia. Lehetséges, hogy a kis szerkentyűivel kimatematikázta azt is, hogy aznap este van a nagy nap.
Emellett Harrynek meg kellett tanulnia védekezni, szembeszállni. Direkt el is mondta neki előre, hogy mi a feladata (gyújtson tüzet).
Szerintem egyik sem baki. A korábban feltett kérdésemre viszont még várom a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!