Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Más is volt ezzel így, a Last...

Más is volt ezzel így, a Last of us 2 kapcsán? (spoiler alert!)

Figyelt kérdés

Az egy dolog hogy technikailag, az egyik legjobb játék, ez tény.

De első csalódásom, a közepe fele megláttam hogy Abby vel kell menni, szép virágos mezőn, kutyát simogatunk, stb..

Megállítottam a játékot, és fogtam a fejem hogy:

"Édes istenem, most remélem nem fogják elrontani az eddig felépített élményt a mai divatos

"a harag, bosszú nem old meg semmit, ismerjük meg a másik oldalt is"

Liberális szrsággal.

De, ez lett, de elfogadtam, mi mást tehettem volna, ha már megvettem, végignyomtam a második felét ezzel a baltával faragott transzvesztitával.

Aztán ugye az lett a vége amire számítottunk a közepétől.

Nemrég újrakezdtem, kicsit jobban elfogadva, hogy bármit teszek, nem állhatok bosszút.

De, olyan 4 óra játék után meguntam az egészet.

Igen, ez a The Last of Us, nem illik ilyet mondani, de ez van.

A játékban csak ölünk, vagy kattogót, vagy fertőzöttet, vagy embert. El tudunk bújni, lopakodni, halkan gyilkolni, de tulajdon képpen ezeket már a Metal Gear Solid 1 ben, vagy a Splinter Cell 1 ben is tudtuk. Én imádom a filmszerű játékokat mondanivalóval, pl a Detroit a kedvencem, de itt valahogy azt éreztem a második nekifutásnál, mikor már megszoktam a grafikát, hogy tulajdon képpen nem sok beleszólásom van a történet végkifejletéhez, és csak ugyan azt csinálom.

A játék nem is nagyon enged tovább, ha nem nyírod ki az embereket, így sok választásunk nem magyon van Ellie vel, ha már az a vége hogy jujj milyen pszichopata lett, és a bosszú nem old meg semmit.

Szóval a második végigjátszásnál éreztem azt hogy UNATKOZOM. Kattogókat, embereket, fertőzötteket ölök kis zónárol zónára, és ennyi.

Rögtön hozzá is teszem hogy elfogadom, hogy valakinek bejött a vége a játéknak, értettem az üzenetét, csak nem kellett volna beleerőltetni ezt ebbe a bosszúgame be.

Másodjára egyszerűen meguntam, és az öléstől is elment a kedvem, hála a játék második felének.

Sokan dícsérik az AI-t, de pl a Metal Gear Solid 5 ben se sokkal gyengébb szerintem, és ott nem is muszály ölnöd.

Annak idején imádtuk pl a Max Payne-t, mert igazi bosszújáték volt, nem kellett sajnálni az ellenséget.

Szóval nálam elveszett a második végigjátszás varázsa, a játék második fele/ végső üzenete miatt.

2021. aug. 7. 13:42
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
94%
Nekem tetszett igazából a Last of Us 2,technikailag szinte hibátlan,a sztori meg valakinek bejön,valakinek nem.Eleinte engem is zavart,hogy Abbyvel kell menni(én se szerettem volna vele),de aztán beláttam,hogy kell ez is a játékba,meg volt egy két pálya Abbyvel,ami nagyon jól sikerült(pl. a kórházi alagsor,vagy a hotel részek).Szóval én kifejezettem élveztem,de azt is leszögezem,hogy sokkal jobban tetszett volna egy olyan játék,ahol ismét Ellie és Joel kerül a főszerepbe,nemhiába imádta őket mindenki az első részben.Én most a Marvel's Spidermant tolom,eléggé élvezetes,próbáld ki egyszer.Vagy ott a kihagyhatatlan God of War
2021. aug. 11. 10:18
 32/62 anonim ***** válasza:

32-es

En egyet ertek veled es igen a Spider Man kiraly volt

Kerdezo

En most vettem csak meg a Resi 7-et es nekem kicsit langyos a jatek, a sztori se olyan nagy szam es eleg rovid, de megis 3-szor kijatszottam mar. Mivel meg talan nem probaltad hogy mi lesz ha Zoe kapja a szerumot (tudom hogy most fogod majd) , ezert nem lovom le. A DLC viszont nekem rohadtul tetszett, van egy szabadulo szobas resz, egy 21 kartya jatek es ahol Zoe-t kell megmenteni (Jack testverevel kell menni) es szet kell boxolni a szornyeket vagy talalni kell egy landzsat.

Online nem szeretek competitive jatekkal jatszani inkabb olyannal ahol ossze kell fogni.

2021. aug. 11. 10:44
 33/62 A kérdező kommentje:

A God of Wart félig vittem, de igazából nekem, mind hardcore soulslike fannak nem okozott kihívást. Szinte mindenkit, még a főellenfeleket is le lehet győzni a balta el-vissza dobálásával.

Pl egy föellenség:

Beállsz egy szikla mögé, és azt kerülgetve dobálod a baltát, el-vessza a bossnak aki követ körbe a sziklán, szépen lassan így lemegy az élete és mégcsak nem is sebződök.

Az alap ellenfelek nagyrésze is kipurcan a balta el-vissza dobálásától.

Én viszonylag hamar, valahol a varázsó/istennő után meguntam ezt, nem okozott kihívást, és unalmas is volt ez a játékmenet.

Szeretem ha rá vagyok kényszerítve, hogy valamit kitaláljak hogy hal meg a boss, pl a Bloodborne ban Vicar Amelia kezdetben sok gondot okozott, de aztán rájöttem hogy tűzpapírral az alap fegyverrel igen hamar lenyomható.

Vagy ott van a DS 1 ben a Stray Demon, mikor másodjára mész küzdeni vele, ezek a küzdelmek azért megmaradnak.

Itt meg rémlik hogy volt valami csávó egy farönkkel, de gyakorlatilag a sziklás megoldással őt is lenyomtam no demage-el.

De a története jó, szép, viszont nekem valahogy túl könnyű volt.

És mivel a vége elég kiszámítható, különösebben nem tudott lekötni, nem volt drive hogy vigyem tovább..

2021. aug. 11. 11:02
 34/62 anonim ***** válasza:
91%
Azért Sigrun lehet okozhatna egy két fejtörést,főleg nehezebb nehézségi szinten :)
2021. aug. 11. 11:07
 35/62 A kérdező kommentje:

32.

Igen, horror ügyileg jobb volt a ps3/x360 generáció.

Itt A ReSident 7, meg az Alien Isolation ért valamit amivel eddig játszottam.

Nem ártott volna vagy

2 Silent Hill ps4 re is, vagy legalább a régieket kiadhatták volna rá. :)

2021. aug. 11. 11:07
 36/62 anonim ***** válasza:

Kedezo amugy az a video rohadt jo amit a Death Stranding-rol kuldtel.

Viszont sajnos a jatek nem az en stilusom mert nem nagyon szeretek taktikazni.

Ha gondolkodasra vagyam egy jatekban akkor nalam a puzzle-k inkabb a nyerok.

2021. aug. 11. 19:29
 37/62 A kérdező kommentje:

Szerintem bejönne neked.

Nem akarom rádtukmálni, de az egyik legegyedibb játék. :)

Nem kell sokat taktikázni, ez inkább ilyen "agyas sci-fi", gondoloatokat ébreszt.

De izlések és pofonok.

Én azt mondtam a végén hogy na most éreztem azt, mikor anno beleszerettem a videójátékokba.

Mert ez tényleg nem egy 156. COD/Battlefield, stb..

Talán egyszer ingyenes lesz, akkor adj neki egy esélyt, mert igazából olyan 3 óra játék után szippant be, de nagyon :D

Nagyon megosztó játék, ez tény.

2021. aug. 11. 19:57
 38/62 A kérdező kommentje:
Gondolatokat*
2021. aug. 11. 19:58
 39/62 anonim ***** válasza:

Kicsit emlekeztet a Silent Hill 2-re. Azt se jatszottam (mert regen nem volt meg) csak egy csomo review-t neztem belole es a cutscene-eket.

A Silent Hill 2 talan igy a kedvenc sztorim, a zeneket is imadom benne.

A videoban tesztett nagyon ahogy mondta hogy azok a vizi szornyek (asszem vizi szornyek) a szorongassal kuzdo emberek perspektivajat probaljak vizualizalni.

A Silent Hill jatekok is tele vannak ilyen szimbolumokkal.

2021. aug. 11. 20:12
 40/62 A kérdező kommentje:

Én kijátszottam az összes Silent Hillt, és nekem is a 2 a kedvencem, utána az 1, 4, 3,homecoming, downpour.

A kettőhöz és a 3 hoz egyébként szinkron is készült ez nem végigjátszás csak egy példa, de mindkettő fent van magyar szinkronos végigjátszással is:

[link]

Amúgy nem nagyon hasonlít semmihez sem D. Stranding.

Talán vannak elemei ami hasonlóak a többi játékhoz, de ez inkább egy, a Detroithoz hasonló sztori alapú játék, open worldben. Gameplayeket nézve számomra sem volt megyőző, de megvettem, mert sokan dícsérték a sztoriját/karaktereket..

A világát..

És már a főmenü, vagy ahogy indul az egész az is olyan, hogy arra ösztökél hogy tovább vidd,. megértsd ezt az egészet.

A sztori, meg az elméletek, meg olyan minha neves sci-fi/drámaírók írták volna.

De nagyon hasonló az az élmény is, mikor már csupa sárosan, alig élve megérkezel egy szállítmánnyal, a Dark. Soulshoz, mikor lenyomsz egy bosst. Meg ahogy kinéz a világ, Te jó isten!

Na mindegy nálam benne van a top 10 ben.

Főleg a története, karakterei, a játék gondolatai, és a gondolatok, érzések miatt amit előhoz az emberből.

De a Silent hill 4 is nagyon érdekes, az meg szinte egy szobában játszódik az egész :D

2021. aug. 12. 09:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!