Más is volt ezzel így, a Last of us 2 kapcsán? (spoiler alert!)
Az egy dolog hogy technikailag, az egyik legjobb játék, ez tény.
De első csalódásom, a közepe fele megláttam hogy Abby vel kell menni, szép virágos mezőn, kutyát simogatunk, stb..
Megállítottam a játékot, és fogtam a fejem hogy:
"Édes istenem, most remélem nem fogják elrontani az eddig felépített élményt a mai divatos
"a harag, bosszú nem old meg semmit, ismerjük meg a másik oldalt is"
Liberális szrsággal.
De, ez lett, de elfogadtam, mi mást tehettem volna, ha már megvettem, végignyomtam a második felét ezzel a baltával faragott transzvesztitával.
Aztán ugye az lett a vége amire számítottunk a közepétől.
Nemrég újrakezdtem, kicsit jobban elfogadva, hogy bármit teszek, nem állhatok bosszút.
De, olyan 4 óra játék után meguntam az egészet.
Igen, ez a The Last of Us, nem illik ilyet mondani, de ez van.
A játékban csak ölünk, vagy kattogót, vagy fertőzöttet, vagy embert. El tudunk bújni, lopakodni, halkan gyilkolni, de tulajdon képpen ezeket már a Metal Gear Solid 1 ben, vagy a Splinter Cell 1 ben is tudtuk. Én imádom a filmszerű játékokat mondanivalóval, pl a Detroit a kedvencem, de itt valahogy azt éreztem a második nekifutásnál, mikor már megszoktam a grafikát, hogy tulajdon képpen nem sok beleszólásom van a történet végkifejletéhez, és csak ugyan azt csinálom.
A játék nem is nagyon enged tovább, ha nem nyírod ki az embereket, így sok választásunk nem magyon van Ellie vel, ha már az a vége hogy jujj milyen pszichopata lett, és a bosszú nem old meg semmit.
Szóval a második végigjátszásnál éreztem azt hogy UNATKOZOM. Kattogókat, embereket, fertőzötteket ölök kis zónárol zónára, és ennyi.
Rögtön hozzá is teszem hogy elfogadom, hogy valakinek bejött a vége a játéknak, értettem az üzenetét, csak nem kellett volna beleerőltetni ezt ebbe a bosszúgame be.
Másodjára egyszerűen meguntam, és az öléstől is elment a kedvem, hála a játék második felének.
Sokan dícsérik az AI-t, de pl a Metal Gear Solid 5 ben se sokkal gyengébb szerintem, és ott nem is muszály ölnöd.
Annak idején imádtuk pl a Max Payne-t, mert igazi bosszújáték volt, nem kellett sajnálni az ellenséget.
Szóval nálam elveszett a második végigjátszás varázsa, a játék második fele/ végső üzenete miatt.
"Jajj, 3 as, a kérdésemben utaltam is hogy megértem azokat akiknek ez bejött, abban a reményben hogy kizárhatom a vitát. De látszik neked egy kérdés értelmezése is gondot okoz"
Egyreszt te vagy a harmas, masreszt ki mondta hogy te nem fogadod el hogy mas szereti a jatekot, nem is vitattam ezt xd (azt meg o irja hogy nem tudtam ertelmezni a kerdest lol).
A kerdesed amugy is ugy szolt hogy "Mas is volt igy a Last of us 2 kapcsan?" En meg elmagyaraztam hogy miert nem ertek egyet nehany pontal amit leirt, egyszer nem utaltam arra hogy o nem fogadja el hogy mas szereti a jatekot de mar belemagyarazta.
11, most komolyan. Nem azok véleményére voltam kíváncsi akiknek bejött.
Én pl sokkal jobban örültem volna egy 8-10 órás kampánynak, aminek a végén, miután bosszút álltunk, úgy pergett volna le a stáblista hogy boldogan él Ellie és Dina, a babával, Dina álomházában.
A másik oldal megértését kiadhatták volna dlc nek, a mostani befejezéssel.
Biztos sokan megvették volna, még jobban is járt volna mindenki, ők is és a vásárlók is.
Én biztos mem vettem volna meg.
De nem is ez a fő baj, hanem hogy EBBEN IS csalódtam. A generáció legjobban várt bosszújátéka, végül lett egy befejezetlen, a másik oldalt is
"Értsed meg! Hát nem érted hogy a bosszú nem old meg semmit" üzenetű féljáték. Amit direkt így fejeztek be, hogy folytatható legyen nextgenen.
Hogy néz ki Abby, te gyerek?
Ha mindenképp ezt a történetet akarták letuszkolni a bosszúra éhes torkunkon, legalább átlagos nő kinézete lenne.
Kikapcsoltam a játékot miközben átjött a haver, nehogy meglássa, mivel játszok, milyen karaktert irányítok :D
Én szégyelltem!:D
Ismétlem:
Azért nézünk bosszúfilmeket/játszunk bosszújátékot hogy lássuk, átéljük az elégtételt.
Mert ugye a valódi életben nem ölheted meg a mostohaapád gyilkosát. Akkor egy játékban, itt lett volna a lehetőség átélni. És a bosszú nem old meg semmit? Akik kitoltak velem, élvezettel álltam bosszút rajtuk, hol így hol úgy. Megnyugodtam tőle.
Persze van a másik embertípus, Na azoknak kellett volna Dlc ben kiadni ezt a befejezést.
És nem ráerőltetni mindenkire (az író) nézetét.
De igazából lehet túl sokat csalódtam ebben a generációban..
Szintén 20 on valamennyiért megvettem a Destiny 2t, az összes dlc vel. Meglepetésemre egy sima Destiny 2 korong volt a tokban, elvártam volna egy Legendary szitázást.
Aztán ingyenessé tették, és kivették a teljes korábbi tartalmakat, köztük a Red Wart, ami az egyik leghosszabb, legjobb fps kampány, és a dlcket is. Semmilyen kárpótlást nem kaptam, akkor mire adtam ki huszon valamennyit?
Cyberpunk szintén csalódás.
Volt pár jó játék: Bloodborne, Dark Souls 3, Mortal Kombatek, stb.. De igazából ezt vártam a legjobban, és a trailerek teljesen mást ígértek.
Ez konkrétan a vásárlók megtévesztése. Csak a megjelenés után merték belerakni a trailerekbe Abbyt.
Szóval, sorolhatnám még, de megint kidobott pénz volt.
Nezd meg ezt es akkor talan jobban megerted miert igy irtak a sztorit (megerteni nem egyenlo egyetertenivel)
Plusz nem az az uzenete a jateknak hogy a bosszu nem old meg semmit, ha megnezed a videot akkor te is rajossz.
De igen is megold. Kielégülést okoz. Elégtételt veszünk.
Ez a bosszú, és a bosszúfilmek/játékok lényege.
Erre vettem jegyet, ezt fizettem ki 20 ezerért, egy agyon promózott bosszúsztorit.
Ha beülök moziba egy John Wickre, vagy ha újranézem a Mad Max 1 et, azt nem a bosszú elengedése miatt teszem.
Szerintem nem vagyunk egyformák, valakinek, nem old neg semmit a bosszú, valakinek igen.
Ezért lett volna jó a "Nézdd csak, kutyát simogat Abby, neki is van apja, ő is ember" részt kiadni dlcben egy erre vágyóknak.
De gondolom azon nem veszünk össze, hogy ha már ez a történet, akkor megalkothattak volna egy átlagos nőt.
De itt a játék második felétől egy robosztus malacpofát irányítunk.
És bosszút sem állhatunk.
Érteni értettem a történetét, az üzenetét, de nem ezt rendeltem elő egy újabb 20 asért!!!
Jo de a Last of us 2 pont azt mutatja meg hogy milyen kaoszt tud a bosszu okozni es hogy ha segitesz masokon sokkal konnyebb megbirkozni a veszteseggel.
Abby se tudott addig nyugodtan aludni mig nem segitett a ket gyereknek, hiaba olte meg Joel-t.
A Last of us 2 azt teszteli hogy mennyire vagy elfogult a regi karakterekkel szemben.
Szemely szerint en nem azert jatszok hogy a csaj feneket, melleit es szep pofiat nezzem, tehat nem tulzottan erdekel Abby kinezete, csak ne legyen oda nem illo, de kinek mi.
Neked nem tetszett a jatek, nekem igen, nem lehet minden vasarlot kielegiteni ha kozben szeretnek egy olyan sztorit irni ami felul mulja az elvarasokat.
Az biztos hogy ilyen fajta sztorit meg nem mutattak be egy videojatekban sem.
Maskor jobb lesz ha tenyleg elorendelsz.
Nekem is tetszett a játék, míg Ellie vel voltunk, aztán a mádodik fele valami teljesen más irányba ment el, ahol azért a nexgenen való folytathatóság is érződött. Mondom, ha ez könyv, vagy film lenne egy szót nem szólnék, de ma még a Resident Evil 7 végén is a játékos dönti el kinek adja be az egyetlen szérumot, A Detroitról ne is beszéljünk hány felé alakulhat a történet.
Nem akarták befejezni.
Most komolyan, meddig tartott volna 2 end megalkotása?
Azt vettem észre hogy nem csak a játékok ára, hanem a készítők arca is megnőtt néhol, és írnak egy nekik tetsző történetet, ami vagy tetszik a fogyasztóknak, vagy nem.
De pozitívan is csalódtam már, félig..
A Death strandinget egy minden eddiginél másabb online élménnyel reklámozták, amikben a játékosok segíthetik egymást.
Ez eleinte így is volt, de aztán a sok troll inkább elzárta mások elől az utakat, stb. Ezt orvosolták egy olyan patchel amivel a játék random dobálja a segítő dolgokat, valós felhasználónevekkel
(ennyi az online része, már ki is vették a store ból hogy online lenne)
Aztán sokan sherpaszimulátornak gúnyolták ezért, de számomra minden idők egyik legjobb sztorijával, világával rendelkező játék, amiben egyébként vagy 2 óra múlva ugyan úgy lehet ölni is mint bármi másban. Hozzáteszem, az viszont genyaság hogy a kiegészítő csak ps5 re jön.
A meglévő ps4/pc vásárlók nem kapják meg, és itt nem a 4k/60 fps ről beszélek, hanem a tartalmi kiegészítőről.
Ez ugyan olyan dolog hogy Ridley Scott nak is bizalmat engedve ültünk be a Prometheusra, és csak elbszta az Alien "idegenségét".
A Farkas gyermekei végéről inkább ne is beszéljünk😁
De összességében elég sok bosszúság volt a ps4 érában, talán a legtöbb a ps történetében: Bejöttek a mikrotranzakciók, a fizetős multi, a remasteredek tömkelege, meg volt egy pár jó játék, de ennyi.
De pl a Resident Evil 2 remake-t is letöröltem, mikor láttam hogy Claire nem bír átugorni az egyik könyvespolcról a másikra.
Valami egészen más élményre számítottam mint a régi, de ez is ugyan az lett csak szebb(a 3 is) meg egy zombinak kell vagy 15 fejlövés ami inkább idegesítő, mint szórakoztató..
Control: nem szól semmiről csak egy értelmetlen fénykavalkád a ray tracingnek.
Cyberpunk:hagyjuk..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!