Mi a véleményetek arról,hogy szinte már minden sorozatba bele raknak valamilyen LMBTQ+ -szereplőket?
Ezt remélem nem komolyan kérdezed. Tényleg magyarázatra szorulna, hogy egy Ázsiában, Európában vagy Afrikában játszodó filmben főleg milyen bőrszínű, származású embereknek kellene szerepelnie?
Az is rasszizmus ma már, ha kimondom, hogy Japánban ázsiai emberek élnek, csak mert van pár fekete japán is? Vagy ha azt mondom, hogy a magyar emberek fehérek? Vagy fordítsuk meg... Az rasszizmus ha azt mondom, hogy Nigériában feketék élnek, csak mert vannak (nincsenek, de lehetnének) fehér nigériaiak? Na jó, esetleg a vitiligoban szenvedők lehetnek fehérek.
Értem én, hogy mindannyian a Föld gyermekei vagyunk, de azért ha ránézel egy fekete spanyolra, svédre, japánra, arról tudhatod, hogy nem eredetileg olyan a bőrszíne. Ha ránéznél egy fehér nigériaira, kenyaira, etiópiaira, akkor nem lennél meglepődve? Csak ugye ilyen azért nincsen nagyon, mert fejletlen országok és senki nem fog odamenni egy jobb élet reményében.
Azért ne játsszuk már a naiv gyereket. Mindenki tisztában van vele, hogy szándékosan van beletolva a filmekbe fekete, meleg, ilyen-olyan karakter, mondván ez segíti az elfogadást és a sokszínűséget. Itt nem arról van szó, hogy a történet szempontjából lenne releváns a jelenléte az adott karakternek, vagy, hogy a fekete/meleg/leszbikus/bármilyen színész lett volna a legmegfelelőbb az adott szerepre. Egyszerűen szánt szándékkal lettek beleírva, szánt szándékkal keresnek néha szerepekre feketét vagy meleget, hogy lehessen hangoztatni mennyire támogatják a sokszínűséget. Komolyan, bárki szerint ez rendben van?? Nem pont az lenne az egyenlőség lényege, hogy nemtől, szexuális irányultságtól, bőrszíntől függetlenül, egyedül a tehetséged alapján ítéljenek meg?? Nem az alapján kellene munkát kapnod? Ha jó színész vagy, tiéd a szerep. Mindegy, hogy milyen a bőrszíned vagy meleg vagy, de itt megfordult a dolog könyörgöm!! Nem is értem, hogy miért nem állnak ki magukért, hogy mégis mi ez, hogy csak a sokszínűség miatt alkalmazzák őket?
LGBTQ vagyok én is. Az hogy ilyen szereplő van benne nem zavar.
Az nagyon is zavar ha ezen karaktereknek kb itt megàll a személyisége. Hétköznapi életben fel se merül a dolog, max pàrkeresésnél.
Ha meg egy filmet nézek valami másról akkor meg nem azt szeretném hogy leckét kapjak a szexualitàsról.
Van pàr mű ami jól mutatja be. Többség nem.
"Nem pont az lenne az egyenlőség lényege, hogy nemtől, szexuális irányultságtól, bőrszíntől függetlenül, egyedül a tehetséged alapján ítéljenek meg?? Nem az alapján kellene munkát kapnod? Ha jó színész vagy, tiéd a szerep. Mindegy, hogy milyen a bőrszíned vagy meleg vagy, "
A fekete kis hableányon ugyanez a hisztéria megy mégis. A színésznő egy elismert musical énekes, és megkapott egy énekes filmszerepet.
Ja, nem tudtam hogy történelmi dokumentumfilmekről beszéltél. Korábban Jackie Chan-t meg Eddie Murphy-t emlegetted, azt hittem generic játékfilmek a téma, ott meg édesmindegy ki milyen színű, egyik bőrszín se "indokoltabb" mint a másik.
Nem túl sok hollywoodi játékfilm játszódik az általad említett helyeken, az első ami eszembe jutott, az az egyik Amerika Kapitány film, amiben Lagosban járnak hőseink, nem lepődtem meg hogy fehér Bosszúállók járnak Nigériában. Miért kéne meglepődni ilyeneken?
Azért ha van egy már jól ismert karakter, azon nem kellene megváltoztatni semmit. A bőrszínét sem. Mi lenne ha lenne egy Szupercsapat feldolgozás és Mr. T fehér lenne benne???
Általánosságban volt szó filmekről, az említett színészeket pontosan azért hoztam fel példának, mert ők sikeres színészek és kutya nem törődött a származásukkal. Most sem azzal van baja az embereknek, hogy vannak feketék is egy filmben vagy ázsiaiak, vagy melegek vagy akármi, az a probléma, hogy szándékosan teszik bele őket. Mi értelme volt belerakni egy Star Warsba egy leszbikus csók jelenetet? Semmit nem adott hozzá a sztorihoz... Ne mondja már nekem senki, hogy ez így oké. Miért kellett Kleopátrát fekete színésznőnek játszania? És Akhilleuszt fekete színésznek? Miért kellett rajzfilmbe nonbináris karaktert rakni? Miért kellett Scooby-Dooból Vilmát utólag leszbikusnak titulálni? Könyörgöm, ezer meg ezer példa lenne, de nem vagyok akkora fogyasztója a mai értékelhetetlen filmeknek, hogy annyit fel tudjak sorolni. Gondolkodjatok már picit... Mi lenne ha Martin Luther Kinget fehér ember játszaná???
One Piecebe is került egy nonbináris színész, amivel nem is lenne baj, de miért kellett erről ezer cikket írni? Ha nem írnak róla sehol, észre se veszem... Tényleg az a legnagyobb értéke annak a színésznek, hogy nonbináris, ettől lesz valaki? Ez az egyetlen amit ki lehet emelni? Hányinger egy világ...
"Mi értelme volt belerakni egy Star Warsba egy leszbikus csók jelenetet? Semmit nem adott hozzá a sztorihoz..."
Miért a heteró csókok mit adtak hozzá a sztorihoz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!