Mi a véleményed arról, ha valaki mentális betegség miatt nem dolgozik?
Súlyosságától és a munkakörtől függ. Én ismertem egy tanárt, aki mentálisan zavart volt. Először az iskolában nem tűnt fel senkinek semmi a viselkedésében, csak fura dolgokat írt ki néha a Facebookra, amiből egyre inkább lehetett következtetni, hogy valami nem stimmel. A diagnózist nem tudom, de végül zárt osztályon kötött ki, a szülei vitték be. Ott már elmondta, hogy annyira undorodott a diákjaitól, hogy sokszor majdnem lehányta őket, közben meg kívülről nem látszott rajta semmi.
A kollégáknak csak az tűnt fel, hogy sokszor szörnyen büdös volt. Kiderült, hogy egyáltalán nem fürdött, nem takarított stb
Én úgy gondolom, hogy ő már az az eset, aki nem látta magán, hogy súlyos a baj és álcázta, ameddig csak lehetett.
De én azt mondom, aki még tudja magát normálisan felülmérni és el tudja dönteni, hogy menjek -e emberek közé vagy inkább nem dolgozom mert veszélyes lehetek a környezetemre és inkább a gyógykezelésemre koncentrálok az a jobbik eset. Mindenképp szakemberrel konzultálva döntsenek arról, hogy állapota lehetővé teszi a munkavégzést vagy sem, illetve terápiás célú is lehet a munka, mert lehet, hogy pont arra van szüksége. De csakis szakemberrel.
Hogy örülök, amiért van, aki eltartja, mert másképpen nem lehet.
Vagy melózik, vagy nem és eltartják vagy éhen hal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!