Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Ez melyik anime? ://

Ez melyik anime? ://

Figyelt kérdés
[link]

2013. máj. 13. 19:37
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/101 anonim ***** válasza:
25%

Sziasztok!

Ezt a vitát látva már nekem is írnom kell:

Először is honnan veszed, hogy hazudik?

Másodszor: elég bunkó lehetsz, ha nem csak te neveted ki, hanem még továbbküldöd másoknak is,hogy együtt nevethessetek ki egy embert.(Egyébként ez elárul egyet s mást a te és a barátaid lelki világáról is.)

Harmadszor pedig: Az már nagyon sok kérdésnél vitát okozott, hogy "nekem tetszik", "nekem nem tetszik".

Erre csak azt tudom mondani, hogy mindenki más génekkel születik, más nevelésben részesül, más emberek veszik körül, más élményei vannak, máshogy gondolkodik. Ennek köszönhetően természetes, hogy más dolgok tetszenek egyes embereknek. Szóval ha valami neked nem tetszik másnak viszont igen(vagy fordítva), akkor ha már nagyon írni akarsz rá választ, írd ezt: Tényleg? Nekem nem ez a véleményem, de a te álláspontod is érthető.

2013. máj. 16. 16:37
 12/101 anonim ***** válasza:

Pontosan előző a te elmondásod szerint mindenki más tart jónak , vagyis az a 99%os legjobbnak tartja elég nagy hülyeség , ha reálisan belegondolsz 200ember 200 különböző gondolkodás , holott mi 2en összeveszünk rajta akkor 200ember mégjobban , ráadásul ők direkt a hibát keresik benne (ha létezik) .

Tehát valszeg a többi is amit írt kamu

2013. máj. 16. 17:41
 13/101 ahmon ***** válasza:
22%

Jó, akkor most kicsit hosszabban offolok.

"a Mangakáknak meg az animátoroknak pont ilyenre van ideje "

Mint mondtam, heti egy lista. össz vissz 2 órácska vasárnaponként. Bőven megtehetik, ugyanis szabad a munkaidejük, hiszen valamilyen szinten maguknak dolgoznak (tudom ez így nem pontos, de érthető)

"Testvér , figyelj : Nem kell se Otakunak , se nagy észnek ahhoz lenni hogy adott animéről filmről megállapíts dolgokat , csak egyszerűen végig kell gondolni . Tudod , reális megítélés , amire sokan nem képesek . Egy jó karakter ott kezdődik hogy valamilyen jellem fejlődésen megy át , esetünkben ilyenről nem beszélhetunk , kaptunk egy fekete hajú narutot aki kevesebbet ordíbál kb . Történetben , egy jó kiinduló pontot , igen ez megvolt a sao-ba , normális felvezetést , ez nem volt meg , normális bemutatást a kariknak és az adott világnak(fantasy esetében) szintén nem volt meg , majd nem árt 1-2 csavar , ez volt , csak a fejed fogtad hogy mi ez a sz*r ."

Pont ez az, hogy ők nem csak végig gondolják, hanem SZAKMAI SZEMPONTOKAT figyelembe véve azaz a rajzolást, a vonásokat, érzelemkifejezést, részletességet, történethaladást, animáció folyamatosságát, stb vesznek figyelembe.

"De ha érdekel még január környékén volt egy cikk a sao-ról , ANN vagy valamien nagyobb angol team lefordította és mindenki csalódásként könyveli el , mindenki ."

Mint mondtam a manga, anime kategóriában bármiféle kritikában csakaz lényeges ami japán. A japánon kívüliek csak beletanulhatnak a dologba, de a japánok csinálják, és (pontatlanul megfogalmazva) beleszületnek az animék, mangák világába.

"Ui: Ha valamit hazudsz legalább olvass utána , hogy nem-e valami epic f*szságot írsz .. )"

Nem kell utánanéznem, mert én konkrétan születésemtől fogva 21 évig japánban éltem, és otakuként bőven volt időm tanulmányozni a rendszert.

"Erre csak azt tudom mondani, hogy mindenki más génekkel születik, más nevelésben részesül, más emberek veszik körül, más élményei vannak, máshogy gondolkodik. Ennek köszönhetően természetes, hogy más dolgok tetszenek egyes embereknek. "

Úgy van! "De gustibus non est disputandum" azaz "Ízlésről nem vitatkozunk". Engem nem zavar ha nem tetszik neki a SAO, azt nem szeretem, ha hazugnak titulál egy olyan ember, aki kevésbé ismeri a beszéd tárgyát mint én (esetünkben a listaalkotás).

"Pontosan előző a te elmondásod szerint mindenki más tart jónak , vagyis az a 99%os legjobbnak tartja elég nagy hülyeség , ha reálisan belegondolsz 200ember 200 különböző gondolkodás , holott mi 2en összeveszünk rajta akkor 200ember mégjobban , ráadásul ők direkt a hibát keresik benne"

Pontosannnnn .. rosszul mondod. Nincs 200 ember külön gondolkodás. Nem véletlenül hangsúlyozom ki a "SZAKMAI SZEMPONTOK" részt. Minden szempontnak megvan a maga skálája, és hogy a skála értékei az adott szempontban mikor mennyi adható. Ezért ha az ízlések eltérők is, akkor is csak maximum 3 pontos eltérés szokott lenni.

Nekem volt szerencsém beszélgetni olyan nagy nevekel mint Taito Kubo (Tite Kubo)azaz a Bleach megalkotója, valamint Shinjou Mayu-val (Mayutan)azaz a shoujo-ecchi műfaj vezető egyéniségével, valamint Kodaka Kazuma-val, aki mára rengeteg fiatal mangaka példaképe és a Kizuna megalkotója, valamint Yamane Ayano-val aki a Final Fantasy rajzolásában tevékenykedett. Őket megismertem, barátaimnak tudhatom, és mind a 4-en részt vesznek ezen a heti egy alkalmon. Ez a skála tulajdonképpen nem nagyon hagy lehetőséget arra hogy az ízlés befolyásolja a pontozást. A 200 ember igazábol csak a biztosdöntés miatt kell. De mint mondtad rendben. Legyenek eltérő ízlésűek. Több mint 90%-uk akkor is azt mondta hogy top5-ös a maga kategóriájában.

2013. máj. 16. 21:49
 14/101 anonim ***** válasza:
25%

De komolyan te ezt kinek akarod beadni ?XD Kajak full nevetséges vagy . Eddig 99% volt , meg 95 , most csak 90 , pont egy olyan animétől ami megosztó ?xD Mondom ha hazudsz olvass már utánna a dolgoknak .

A Másik tudod kinek meséld be hogy a barátod meg stb . ( Én meg reggel Leo Messi-vel reggeliztem , délben meg Cristiano Ronaldoval mentem sérót lövetni . Ez kb ilyen hazugság volt . )

Jah és a harmadik ami a legnagyobb failod az egészben , pár hónapja költöztél magyarországra és már elég jól írsz , ragozol , SŐŐT szlenget is használsz , igen valószínű . Ha még gyakoroltad is családon belül a nyelvet , az írást japánban nem tudtad .. Szóval vagy vagy Einstein 2 vagy vagy hatalmas hazug. Ráadásul külföldiek szerint , egy baromi nehéz nyelv a magyar .

2013. máj. 16. 22:12
 15/101 anonim ***** válasza:
25%

Sőt eddig , simán top5ös volt , mostmeg már csak a maga kategóriájában ... xD

Valami 12 éves vagy aki csak a "kedvenc" szereplőit védi mi ? Ez szép csak lehetne érvekkel , mert ez a toplistás baromság nem érv , ráadásul bizonyítani se tudod .

2013. máj. 16. 22:17
 16/101 anonim ***** válasza:
46%
Ha van ilyen lista akkor 99,9%, hogy a neten is fent van. Úgyhogy linket!
2013. máj. 16. 22:55
 17/101 anonim ***** válasza:
55%
Amit nem értek, hogy hetente ugyan azokat az animéket osztályozzák, vagy csak az épp aktuálisakat?
2013. máj. 16. 23:06
 18/101 anonim ***** válasza:
46%
Nem osztályoznak semmit . Gondolkozz te is . Ha ilyen van miért pont animátorok meg mangakák ülnek le elé pontozni ? Semmi viszonyitási alapja nincs egy olyan embernek aki napi 18órában rajzol vagy egy olyannak aki 12ben a számítógépen dolgozik ... Erre mondtam maximum sima fanok meg otakuk tudnak normálisan pontozni .
2013. máj. 16. 23:09
 19/101 ahmon ***** válasza:
22%

Nem egymáshoz viszonyítvapontoznak.Pont ezt mondtam. Nem egymáshoz nézik. Minden animét külön-külön néznek a megadott szakmai szempont és skála alapján, amitnem befolyásol ízlés, csak szakmai döntés.

Egyébként azt írtam hogy TÖBB MINT 90%-a. És a nyelvet pedig azért tudom ilyen jól, mert konkrétan magyarul tanultam születésemtől, és a japán volt csak a másodlagos. Igaz odakint ez elég nehézhelyzeteket szült néha. Illetve kijavítanám. Valaki 12-t írt. Nekiszólnék hogy nem 12 hanem 21 vagyok, de sebaj ;)

Aztán az hogy top5-ös. Én az elejétől fogva a maga kategóriájára értem, de utólag belegondolva rájöttem hogy ezt ti nem tudhatjátok. Azértírtam mostide. Mondjuk tényleg hülyeség volt feltételeznem, hogy rögtön érteni fogjátok. Az hogy a lista fent van-e a neten, nem tudom, én papír alapúan szoktam megkapni egy volt iskolatársamtól.

Valaki írta hogy nem érti hogy aktuálisatvagy ugyanazokat pontozzák-e. Amikor elindult ez a listázós dolog már kb. 15 éve legalább, de talán több is, akkor az addigi összes animéből megcsinálták a top100-at az akkori legnagyobb szakmabeliek, utána mindig csak azt a 100-at,illetve mellé az újakat.

2013. máj. 17. 00:03
 20/101 anonim ***** válasza:
69%

Kint éltél de a japán csak másodlagos volt ? Az igen ...

Meg milyen szakmai szempontokról beszélsz ? Grafika stb ? Ez full másodlagos ... lehet valami jó ratyi grafikával is meg szar jóval . Ugyanúgy lehet valami szar rendezéssel vagy adaptálásal jó . Hogy ha meg ezek alapján érted (bár még mindig viccnek tartom ezt a puszipajtás mangakás dolgodat) akkor sem értem hogy tarthatták 90%ra , az újságban mindehozl pont a saofanok hisztizték össze vissza hogy így rossz adaptálás meg úgy rossz , egy rossz adaptáció meg eléri a 90%ot ne röhögtess ...

Szóval ha kint is éltél és zseni vagy hogy hónapok alatt szinte perfectül írsz , akkor is maximum a top5öt úgy hiszem el hogy a szezonbeli top5ben volt benne , mert viccnek is rosznak tartom hogy a SAO-t egy Code Geass vagy egy Death Note szintű animével rakják össze ..

2013. máj. 17. 00:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!