Az év "Legrosszabb animéje" a Sword Art Online?
Na jó , talán ez kicsit túlzás .
Viszont az tény hogy maximum közepes lett , mert bárhogy a 10éves fanok itt is be fognak nekem ezért szólogatni , ez nem a 8/10es szint , demég a 6/10es sem .
Találtam neten 1 kritikát : [link]
Ricz írta (fogalmam sincs hogy ki) , de szerintem nagyonjól kifejtette hogy mekkora orbitális hibák voltak az egészben .
Story konkrétan nem volt . Harc is gyenge . Főellenségek még viccnek is gyengék voltak . Az egész lényegében egy jól kezdődő fantasy volt telerakta fanservicevel meg értelmetlen romantikázással .
Szerintem csak olyanoknak tetszett ez akik jó animéket még nemláttak , vagy csak ecchin éltek .
Veterán otakuként és mmorpg-sként nagyon szúrta a szemem .
Ti véleményetek ?
Én 20 éves vagyok és imádom az animéket + oldschool kocka vagyok de amit itt te leírtál az egy orbitális hülyeség, neked nem valóak az animék mert nem látod át a dolgokat kedves barátom, Ricz pedig 1 "ID!ÓTA" csak teszi magát, maga a gondolatmenet, hogy a technika idáig fejlődhet ez már jól megalapozta az animét, majd maga a történet amit kitaláltak benne szerelmi szálak, igaz barátság, az emberek lelki állapota, közös harc a túlélésért, és mivel oldschool kocka vagyok mondhatnám, hogy maga az elképzelés, hogy ennyi minden legyen 1 ilyen fejlett mmoban TÖKÉLETES!
A szinkronnál és a grafikánál nem is várnék többet hiszen szinte tökéletes.
Ez az egész olyan szinten meg foglya az embert, hogy szinte arra vágyik, hogy ő is átélje.
Ti meg a 10 éves kis pö(sök állandóan trollkodtok a neten ezt a posztot már én sem bírtam szó nélkül! miért nem tudjátok magatokat elfoglalni valami hasznossal?
Például menyetek és segítsetek anyucinak ásni a kertben és ne apuci pénzét szórjátok a qwa mmorpg-kben és unalomból szarozni a MŰVÉSZETET!
Gatko
xD gratulálok 11es :D
És még mi vagyunk a 10évesek :D Írásodból meglátszik xd
Amúgy az írót is lehet idiótázni , de elolvasod rájössz hogy igaza van , és nem is a techikai részéről beszélek , hanem magáról az animéről , hogy csalódás . Egy hatalmas tömeg sablon lett az első 2 (igen az első 2 rész nagyon jó volt) remek rész után . Szereplők gagyi sablonok , a történet is egyik felében jó lett volna ... a másik meg az egész egy klisé .
Amúgy ha mi 10évesek vagyunk akik mindenbe belekötnek , akkor te meg 10éves vagy aki mindent felhypolt .
A másik nem tudom miért kell felháborodni ez egy egyszerű eszmecsere .. ennyi eszed lehetne "20" évesen..
Riczel nem fogok foglalkozni mert 1 polyáca de idézném, hogy te mit írtál mivel te elvileg az "animéről" beszéltél(válasz commented nekem).
"Ricz írta (fogalmam sincs hogy ki) , de szerintem nagyonjól kifejtette hogy mekkora orbitális hibák voltak az egészben .
Story konkrétan nem volt . Harc is gyenge . Főellenségek még viccnek is gyengék voltak . Az egész lényegében egy jól kezdődő fantasy volt telerakta fanservicevel meg értelmetlen romantikázással . "
Story hát erről órákat tudnák mesélni, hogy miről szólt de mivel eleve nem is értetted ezért nem húzom vele az időt fiatal úr/hölgy.
Harc . annyi volt benne amennyi kellett se több se kevesebb, a mozdulatok benne jók voltak, szépen kidolgozottak.
Főellenségek abszolút nem voltak gyengék ahogy kiderült az animéből de te biztos ott voltál és te láttad...
Az anime igen fantasy volt mivel ugye a technológiánk még nem fejlődött fel hozzá de legalább irány elvet adtak vele a kutatóknak és a játék fejlesztőknek :D (Yeah)
Értelmetlen romantikázás sztem a fogalmát sem ismered de még nem is tapasztalhattad hiszen 10 éves vagy :D szval neked lehet, hogy értelmetlen.
Ha neked olyan anime kell ami tele van harccal és nincsenek benne szerelmesek akkor keress olyat, de attól még mindig nem kell fikázni más animét ami nem olyan mint amit te szeretsz.
Sajnos van eszem 20 évesen, de tudjátok mindennek van 1 határ, hogy honnan számít 1 comment vagy beszélgetés lealacsonyítónak, és ha valaki szeret valamit annak ez könnyen "szemet szúrhat(kérdező)"
És továbbra is fenn tartom, hogy neked nem valóak az animék "11-es"
Gatko
Nos Gatko , akkor kérlek most ezt olvasd végig figyelmesen :
Ezzel a kommenteddel megint mást se csináltál csak fikáztál .. engem .Az hogy Ricz mi az most nem érdekel , bár egyik legnagyobb otaku a magyar közösségen ahogy látom. Ne is haragudj kedved "20éves" de te még jó történetet nem láttál ha ezt annak tartod , legalábbis nálam a jó történet a Code Geass , Monster , Rainbow , Steins;Gate szintnél kezdődik. Igaz a Sao is erősen kezdett 2 részig . Egyébként tévedsz , nem vagyok kifejezetten oda a fightokért , sőt a tipikus shounen fightokat nem is igazán szeretem , de azért legyen 1 minimum hamár mmorpgről beszélünk . A story a lényeg és nem más ... és itt mi is volt ? Egy jó kezdés , egy egész jó folytatás , aztán a 2 bele se illő filler és a rosszabb dolgok csak utána . Miért lett egy epic hardcore kockából aki egyedül végigdarálta azt a játékot amibe 4000en belehaltak , egy hős szerelmes lovag , aki ugye a második felébe eljátszották ugyanolyan mellék storykkal tele csak most a sablon szálat!? Főellenségek olyan erősek voltak hogy 2 hitelték őket . Harc ? Milyen harc ? Se taktikai csatának nem nevezném ami ment se shounen fightos tömeg fightnak , mivel egyszerű kardal csapkodások voltak . Nem tudom játszottál te mmorpgvel ? Vágod a "kardosnak" is vannak skillei amitől látványos egy játék , és könyörgöm az A-1 a Magi-hoz és a Fairy Tail-hez epic grafikai világot skilleket meg egyebet tudtak , ehhez meg nem ? Pedig ez volt az utóbbi idők legnagyobb hyper sorozata.
A romantikával tényleg semmi bajom , ha normálisan mutatják be , és most nem süllyedek le a szintedre , nem foglak becsmérelni (egyébként egyszerű vélemény osztás , nem háború , ezért nem értem hova kell felhúzni magad , és pont ezért vagyok én közelebb a 20hoz mint te ). Szóval ne haragudj , de ha ez szerinted egy romantikus szál volt , olyan igazi akkor ajánlok neked egy Clannad After Story-t vagy bármilyen más igazi romantikus művet . A legnagyobb hiba a romantikázásban viszont a karakterek , egy műkocka meg egy useless . Egyszerűen még a karaktert is sablonosra csinálták , Naruto szint komolyan ... személyiségfejlődése is .. elején kezd a mindenkit leszarok beaterként , a failed 14.rész után meg hős lovaggá változik . Hát ne haragudj de aki megérte azt hogy több barátja meghalt kicsit több érzelmi változást vártam volna , nem nyaralást meg babázást a 19.szinten.
Le 10évesezhetsz bárkit , baromira nem érdekel , no namer forum azt hiszel amit akarsz . Viszont ahhoz képest hogy mi vagyunk a 10évesek meg a polyácák 2 fél oldalas kommented után sem tudtál az anime védelmében sokat hozni . Őszintén egyet válaszolj meg : Te az első rész után ezt vártad volna ? A szar fanservice-t , a full értelmetlen romantikázást , a klisé festet , meg az öniróniát ?
Mert én az első 2rész után baromi epic story-t vártam , nem fail hegyeket.
Ha nem tartod szar fanservicenek , akkor még még annyit válaszoljál már meg pls , baromi kiváncsi vagyok rá , szerinted egy újonnan induló mmorpg pre startjára miért kislányok meg nubok mennek ? Hol voltak a Vérprók a kockák meg a hardcore gamerek ? Annyira logikátlan volt 1-2 helyen .
Örülnék ha majd reagálnál rá , lehetőleg visszafogottabb stílusban kedves 20éves barátom , az animéről beszélgesünk ne arról hogy ki a polyáca . Nem háború , vélemény csere .
Ui: egyébként mi a MAL-neved baromi kiváncsi lennék rá mennyinél tartasz :D
Rendben felfogtam kicsit dúrva voltam, bocsánat, de felháborodás után én se várnék mást, akkor finomabban folytatom.
Code Geass a 2. kedvenc animém egyébként :D.
Filler nem volt a 25 rész alatt sztem.
Harcok az első felében nem is csodálom, hogy nem volt sok játékosok között legalábbis amit mutatott nekünk az anime hiszen életekbe került volna, de a 2. részben azért jóval több harc volt mint az 1. ben persze én is szívesen megnéztem volna 1 hatalmas tömeg harcot :D de örüljünk neki, hogy amikor a tanácsozás volt akkor Kirito kihúzta őket a pácból különben időben biztos nem ért volna fel a fára, ráadásul a szövetségesek fontosak.
Az 1xű kardos csapkodásoknak is megvan a magyarázata pld a 2. Heathcliff vs Kirito csatában nem is csodálom, hogy csak simán ütött mivel minden mozdulatot ismert, mivel ugye ő készítette a játékot :D
Ja még mielőtt elfelejtem igen én is jobbat vártam volna az 1. 2 rész után de sztem így is jóval nagyobbat aratott a majdnem tökéletestől xD
A szerelem meg nem bonyolult hanem csak a helyzetek teszik azzá de itt semmi nehézkes nemvolt benne hiszen 2 okos fresh fiatalról van szó akik 1xűen egymásba szerettek és kész(jah és Kiritó nagyszerűen hárított e téren minden problémát hiszen neki is szerelmet vallott 1 csaj és Asunára is ráakart mozdulni a barátja :D)
Hát ami a grafikát illeti sztem nagyszerű volt már ami a területeket meg ieneket illeti de persze próbáltak maradni a fizikai valósághoz nagyjából hiszen ez a 2 vírtuális mmorpg volt az 1. :D még ne várjunk el Aiont meg ieneket tőlük :D bár sztem ez is jobb volt mint a legtöbb mmo :D
Belekötöttél az érzelmi fejlődésébe helytelenül hiszen azzal nem volt gond. Nem is várhat mást az ember ien helyzetben főleg az elején mikor még 1gyedül van de mondjuk a főbb események között 1 év telik el az alatt kilehet tisztulni ráadásul a barátok meg arra valók, hogy ien bajokból ki mentsék egymást ez történt a sorozatban is.
Miután elolvastam a kérdésedet nekiálltam újra megnézni az animét és ugyan úgy nem találtam benne hibát sőt még új dolgokra is rájöttem :D (szóval köszönöm szépen :D)
Mivel annyira kíváncsi vagy rám privibe elküldöm neked az xfirémet.
Gatko
Először is köszi hogy tudunk értelmesen is kommunikálni , így legalább lesz értelme a vitánknak :D
Egyébként számomra a Code Geass 2.évada a top1 :)
Lehet első felében nem volt annyi harc , de így is volt bőven 4-5 bossfight , pár solozás , 2-3 pvp. Elfértvolna skill , igazából összesen 1 darab skillre emlékszem a SAO arc ból , amikor kirito elkezd csapkodni az egyik boss ellen és elövette a Dual Wield-et , akkor toltak 1 skillt. Nos igazából akkoris fájt hogy a látványvilág mellé miért nem tudtak 1-2 kardos skill-t berakni .
Az AO-ban igen több volt, de azok észrevehetően gyengébbek voltak , a 23-24.rész fele kirito áttörése konkrétan egy GIGA DRILL BREAKER-volt /ha a Tengen Toppa Gurren Lagann-t láttad tudod mi az/ . Az átváltozásától pedig nem voltam lenyűgözve .
A Guild Master és kirito második csatájában miért volt magyarázható ? Egy olyan ellenségnek aki tudod hogy tápos úgy mész neki hogy mindent bele adsz , főleg mivel győznöd KELL. Öszintén egész anime legrosszabb része volt szerintem az a 14. első nagy önirónia az animében .
Ezt a mondatod kilinkelem : " Ja még mielőtt elfelejtem igen én is jobbat vártam volna az 1. 2 rész után de sztem így is jóval nagyobbat aratott a majdnem tökéletestől "
Igen , mindenki ezt mondta a végén még a sao hyperok is adogatták a 7eseket meg a 8asokat , pedig végig kedvencük volt .. Viszont a mondat második felében nincs igazad , lassan a fél 1000 látott sorozatnál járok , mégis bátran kijelentem hogy tökéletes vagy hibátlan/hibátlant arra irtam hogy lent említetted hibátlan ./ anime nincs . De írtad szereted a Code Geass-t , veszem azt példának , mert a Code Geassben is volt hiba . De a Code Geass a boszuálló sablon kezdés ellenére is hatalmasat alkotott , és szerintem innen kezdődik egy jó anime , egy jó főszereplő , egy kis misztikum , valami amivel tétet adsz az egésznek és egy rakás jobbnál jobb zseniálisabbnál zseniálisabb fordulat . Itt most konkrétan arra gondolok hogy a vége se lett túl egyértelmű és volt 1 lezáratlan szál , mégis bátran mondom azt hogy hatalamasat alkotott . Igaz Code Geass-ban nem egyszerűen jó főszereplő volt , hanem az egyik legzseniálisabb .
A romantikus dologra nem sokat tudok kommentelni , jó neked tetszett , szerintem kicsit gyenge volt , én gyerekesnek éreztem . Sőt a végén kiritot neharagudjatok de 1 patkánynak , konkrétan félre tette a hugit magának ha nem sikerül visza szerezni Asunát legyen valakije . Én nekem ez a fajta dolog nagyon nem jött be már a School Days-ben sem /bár az az anime más tészta../.
Grafika mint említettem tetszett , a kissé látványtalan és megvágott harcok kivételével. Egyébként az AO-hoz hasonló mmorpg-t ismerek , sőt lassan 1 hónapja játszok is rajta és kis mértékben bocsánatot kell kérnem , mert az hogy nincs szint és kaszt baromijól működik !
Érzelmi fejlődést még mindig tartom , egy ember megváltozik ha 2és fél éven keresztül mást se lát csak a barátai halálát , ráadásul neki senki sem volt az első 2évben , ehhez képest nagyon jól vigyorgott stb. Szóval ez szerintem bőven lehetett volna fokozni . Egy év alatt nem fogsz kitisztulni , legjobb vannak rá példák , akiket hatalmas sokk ért tinédzserként , azok pszihopaták is lehetnek /lásd Dexter c. sorozat/
Az xfirehez nem értek , de ahogy látom játszottál már pár játékkal te is :D
Utolsó bekezdés kis off hátha érdekel :
Nézd őszintén komolyabb mmo-s animét vártam , annak indult , számomra csalódás volt (főleg az arc lezárások és a sidestory-k miatt) . Őszintén a dot hack-et csipázom , igaz azt kevesebben ismerik és tény hogy animében a roots szála gyenge lett , inkább a játék lett erős . Mégis valamiért jobban megfogott az , főszereplő személyisége , a misztikumok , még úgy is hogy a játék felét kihagyták. Azt nem mondom hogy jobb anime a saonál , sőt ... a roots szál iszonyat rossz adaptáció . Amúgy ha grafikát akarsz látni ajánlom a dot hack mozi /Sekai no Mukou ni/-t , annak is a játék beli felét , olyan cgi-t kapott bepisilsz .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!