Az év "Legrosszabb animéje" a Sword Art Online?
Na jó , talán ez kicsit túlzás .
Viszont az tény hogy maximum közepes lett , mert bárhogy a 10éves fanok itt is be fognak nekem ezért szólogatni , ez nem a 8/10es szint , demég a 6/10es sem .
Találtam neten 1 kritikát : [link]
Ricz írta (fogalmam sincs hogy ki) , de szerintem nagyonjól kifejtette hogy mekkora orbitális hibák voltak az egészben .
Story konkrétan nem volt . Harc is gyenge . Főellenségek még viccnek is gyengék voltak . Az egész lényegében egy jól kezdődő fantasy volt telerakta fanservicevel meg értelmetlen romantikázással .
Szerintem csak olyanoknak tetszett ez akik jó animéket még nemláttak , vagy csak ecchin éltek .
Veterán otakuként és mmorpg-sként nagyon szúrta a szemem .
Ti véleményetek ?
Ez egy érdekes köntösbe bújtatott drámasorozat volt. :)
Én bírtam. Jah, minden mmorpg-s kiakadt rajta,de a fiszem akart volna 25 részen keresztül XP gyűjtögetést nézni...
Izgalmas volt. Nyilván nem életem animéje,de ennél sok rosszabbat láttam. Pl az ilyen 123543123 részes Naruto-któl,meg Bleach-ektől hányok.Örülök,hogy a SAO-ban nem a tipikus klisé Shounen-fight vonalat vitték,hanem a drámát. Hidd el,életem során én is sok animét láttam és megannyit fogok is még,én is tapasztalt vagyok és nehéz kiszolgálni az ízlésem.
Egyébként én misztikus/horror/dráma rajongó vagyok. Pl Another,Higurashi No Naku Koro Ni sorozat,Corpse Party.
Egyébként pedig semmi harag,hisz legalább a mi fajtánk tartson össze!
25/F
Szeretem az animéket és persze ízlések és pofonok. A SAO nem rossz szerintem, nekem kifejezetten tetszett, na de vissza az elejére.
Először is kezdjük ott hogy melyiket nézted először az animét vagy a kritikát, mert ha a kritikát minek nézted meg, ha már utánna nem tetszett annyira, ezzel eleve nem kezd(ek)ünk. Amennyiben érdekel az anime nézd meg és utána alkosd meg a véleményed, a már lefutott animékre elés sok kritikát lehet találni, ne ezekkel kezd.
Én mikor animét keresek lefutott tételnél eleve nem kritikát keresek, hanem ismertető amibe leírás van valamint egy két részlet, ha kritikákat néznék előtte, lehet tőbb animét nem néztem volna meg amit láttam.
Esetembe különféle animéket néztem már meg sose azzal kezdtem kritika -> lehúzta -> Ez NEM jó, ilyet ne. Amikor keresek animét felteszem magamnak az alábbi kérdéseket:
Pl.:
Milyen műfaj/téma: ecchi, hárem, alternatív világ, kard forgatás. Érdekel: igen
Miről szól?/Mit közöl?
Mivel foglalkozik?/Mennyire reality?
Mit akar közölni/mutattni?
ilyesmi, persze nem azt állítom, hogy mindegyik nagyon jó, mert olyan ninsz én is álltam már le animével, de általában végig nézem, de vissza a SAO-ra pontokba szedve, így könnyebb nekem:
1. Ez MMO és gondolj bele a jelenlegi VR technologiát vetíti előre 50-100-200-300 év múlva ahol lényegébe a tudat irányít nem egér+billentyű/joy XD
2. Tudat? Na szerinted az/ez mi, na EZEN GONDOLKODJ el egy kicsit :<
3. Tudat, na ha ezen el gondolkoztál el mondok valamit, figyelj: én így látom/vélem - ha a test előbb hal meg, mint a tudat, akkor a tudat tovább él, viszont ha a tudat hal meg először a test is meghal. Köszönöm.
4. Nem véletlen lett ilyen rövidd, gondold el az animébe azt mondták nekik, akkor juthatnak ki, ha a 100 szinten lévő BOSS-t megölik, most nem azért szerinted ki olyan türelmes hogy vagy Pl. 150-300 részt megnézzen belőle, MI? Na ugye, azért lett ilyen rövid mert a leglényegesebb részeket akarták kiragadni, ezért van úgy mond több szint/emelet kihagyva, TESSÉK.
5. Az akire azt írta a korábbi válaszoló hogy, ez a virtuális gyerekük nem igaz barátom, vagyis részben mert igazából program volt, csak elveszett a memóriája, amit később vissza szerzet, és ezért majdnem törlődőt, de Kirito 1 ott felfedezett irányítópult segítségével leválasztotta. Utána úgy döntöttek Asuna-val hogy felnevelik, MINT saját gyereküket.
6. Az anime azzal foglalkozik
Egyrészt: gondoljátok magatokat a helyükbe. Ti mit tennétek ha bennragadnátok, egyszerűen várnátok a halált, vagy várnátok hogy VALAKI MAJD CSAK MEGCSINÁLJA....., vagy harcolnátok, hogy túléljétek?
Másrészt: Ti mit hagynátok ott magatokból, vagy másokból hátra esetleg feláldoznátok más életét a sajátotokért cserébe?
7. És ez nem mindegy, ha túl sokáig vagy benn nem tudod megkülönböztetni a KÉT VILÁGOT. Kirito pl. a végén meghal elvileg, de nem mert akkor olyan erős volt a tudatta hogy, úgymond felülírta azt a VALÓSÁGOT, igen. Végül megmenekültek kivétel Asuna, hát igen KÉT VILÁGOT+Dilis fazon.
Hát részemről ennyi ez a véleményem, erről szólt számomra, ezért szeretem a mai napig és fogom is, persze ízlések és pofonok. Tehát NE A KRITIKÁT ELŐSZÖR.
Köszönöm.
Ja és mégvalami
7. Kiegészítés: Kirito akkor az elvileg halott Asunát is megmentette és utánna lépbe a KÉT VILÁG+Dilis fazon.
Enni, köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!