Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melegek, hogyan dolgoztátok fel, hogy nektek nem olyan lineáris az életetek, mint a legtöbb heterónak?
Sok heteró esetéb ez így néz ki: iskola, egyetem elvégzése, közben csajozás-pasizás, kiélés, ismerkedés, lesz barát/barátnő, összeköltözés majd pár év múlva házasság, gyerek, öregkor
Valahogy ez nálunk melegeknél nem így van. Sokan egészen egyetem végéig bizknytalanok vagyunk, majd outolunk, majd outolunk még egyszer, akkor próbálunk ismerkedni, csalódunk, akkor összejön valaki, kiderül hogy az egy őrült vagy kiderülnek gyerekkori sérelmeink, aztán szakítunk, és az esetek kis részében lesznek kapcsolatok, nagyon minimális ahol gyerek lesz.
Sajnos akárhányszor látom, hogy valamelyik ismerősöm házasodik, jön a gyerek, elfog az irigység, nem tudok ezzel mit kezdeni.

30
Ezt mondtad:
""csak attól, hogy hetero vagyok még nem lesz nekem automatikusan jobb."
De bizony lesz, és igenis automatikusan!"
Erre hoztam fel a saját példámat, hogy talán mégse jobb nekem, mint minden melegnek. Bizonyos dolgokban igen, de bizonyosokban meg nem. Nem kell ebbe sokat belelátni, ezzel nem mondtam, hogy akkor biztos rosszabb a heteroknak.
Továbbra se látom a privilégiumomat. Azt mondod, hogy nem kell félnem, ha az utcán át megyek a párommal. De hisz nincs párom, nem is volt. Egyszerűen el se jutok odáig, hogy legyen. Hol van itt privilégium? Ha lenne párom, akkor lehetne, de jelenleg rosszabbul állok, mint nagyon sok meleg, mert nekik legalább párjuk van. Hadd irigykedjek már én is egy kicsit, jó?
"Tehát ha jól értelmezem ezt a mondatot akkor ezek szerint te azt akarod mondani hogy ha nem gondolkoznánk többé így, hogy hetero vs meleg akkor végre valahára meg fognak szűnni a homofóbok. Hát ezzel lényegében azt mondod, hogy a dolog magától megoldódik és nem kell csinálni semmit. Csak hogy ez nagyon nem így van. A nők egyenjogúsága sem jött volna el harcok nélkül. A múlt évszázadban megtették, mára pedig szinte senki nem vitatja azt, hogy szavazhassanak ők is."
Nem, olvasd el mit írtam utána. A bajom nekem azzal van, hogy A csoport vs B csoport van. Ami helyette kéne, hogy legyen az az összedolgozás. Nem az ellenségeskedés, hanem a másik eldogadása. Persze tudom, hogy ez nem fog csakúgy menni, fentebb már leírtam, hogy miért. Viszont az ellenségeskedés szerintem ugyanúgy nem működik, ettől sokan csak elszántabbak lesznek. A nők jogai pedig jogok, ott nem random idióták ellen mentek, hanem a jogrendszer ellen, az kicsit más azért.

"Ezt mondtad:
""csak attól, hogy hetero vagyok még nem lesz nekem automatikusan jobb."
De bizony lesz, és igenis automatikusan!"
Erre hoztam fel a saját példámat, hogy talán mégse jobb nekem, mint minden melegnek. Bizonyos dolgokban igen, de bizonyosokban meg nem. Nem kell ebbe sokat belelátni, ezzel nem mondtam, hogy akkor biztos rosszabb a heteroknak."
Nagyon érdekes látni azt, hogy miután alaposan átgondoltam, hogy mit akarok mondani, milyen érveket hozzak fel, hogyan fogalmazzam meg a mondanivalómat és elküldöm a kommentemet, azt látom, hogy valakinek aztán mégiscsak sikerül problémát látni benne miközben nem kéne. Továbbra is helytállónak látom azt, hogy igenis jobb lesz automatikusan. Most inkább az a kérdés, hogy hogy lehetséges az, hogy te neked nem jött le az, hogy mit akartam mondani és sikerül olyasmit belelátni amit nem is akartam mondani. Amikor azt írtam, hogy bizony automatikusan jobb lesz akkor én arra gondoltam, hogy nekik egy csomó _olyan_ hülyeséggel nem kell szembesülniük amikkel egy meleg szembesülhet. Tehát, ha valaki heterónak születik akkor automatikusan igaz lesz őrá az, hogy neki nem kell majd ettől meg attól félnie, tartania, nem kell titkolóznia, hazudoznia heteróságáról stb. Én nem azt akartam mondani, hogy csupán attól, hogy heteró ezért nem lesznek neki anyagi gondjai, biztos szépen fog kinézni, biztos fog párt találni és nem lesz incel stb. Itt inkább te vagy az aki belelát ezt-azt. Azt láttad bele, hogy te szerinted én azt mondom, hogy minden heterónak van biztos anyagi háttere és nincsenek párkeresési gondjai.
"Továbbra se látom a privilégiumomat. Azt mondod, hogy nem kell félnem, ha az utcán át megyek a párommal. De hisz nincs párom, nem is volt. Egyszerűen el se jutok odáig, hogy legyen. Hol van itt privilégium? Ha lenne párom, akkor lehetne, de jelenleg rosszabbul állok, mint nagyon sok meleg, mert nekik legalább párjuk van. Hadd irigykedjek már én is egy kicsit, jó?"
Most már kezdem kapizsgálni, hogy hol van elásva a kutya. Te aztán nagyon érdekesen tudod ám értelmezni a dolgokat. A privilégiumaid adottak! Nem kell őket keresgélni, most is megvannak. Ha sikerül neked párt találni, akkor nem kell neked úgy járni vele mint közülünk sokaknak. Nem kell neked titkolnod stb. Itt ha privilégiumról beszélünk akkor nem azt kell gondolnod, hogy most neked éppen van-e párod hanem arra, hogy ha van párod akkor megtudnád-e engedni azt hogy bátran, félelem nélkül felvállald. Tehát az a privilégiumod, hogy megengedhesd azt, hogy bátran felvállald az nem attól kezdve van hogy van párod, az már most megvan. Tetszik érteni?
...kezdek kíváncsi lenni arra, hogy hogy álltál szövegértésből és hogy hány éves vagy, mert nagyon frusztáló nekem mindent elmagyarázni. Olyan sokat kell gépelni, hogy megértessem veled mit értettél rosszul.
"Ha lenne párom, akkor lehetne, de jelenleg rosszabbul állok, mint nagyon sok meleg, mert nekik legalább párjuk van. Hadd irigykedjek már én is egy kicsit, jó?"
Hadd irigykedhess egy kicsit? Szóval akkor most ezek szerint te direkt játszottad el, hogy értetlenkedsz csak azért hogy idegesíts minket? Ez nagyon gyerekes. Pont olyan vagy mint azok akik valahogy eszükbe mer jutni az a gondolat, hogy manapság már ciki heterónak lenni és hogy üldözve van a heteroszexualitás.
"Nem, olvasd el mit írtam utána. A bajom nekem azzal van, hogy A csoport vs B csoport van. Ami helyette kéne, hogy legyen az az összedolgozás. Nem az ellenségeskedés, hanem a másik eldogadása. Persze tudom, hogy ez nem fog csakúgy menni, fentebb már leírtam, hogy miért. Viszont az ellenségeskedés szerintem ugyanúgy nem működik, ettől sokan csak elszántabbak lesznek."
És mondd kérlek, azt a bizonyos "összedolgozást" te hogyan képzelnéd el? Hogyan tehettem meg ezt én mondjuk fiatalkoromban? Tehát vagyok én 11 éves és már tudom magamról, hogy meleg vagyok és észreveszem hogy indokolatlan nagy gyűlölet irántunk egyes emberekből, a többi meg deviánsnak tekint minket és ez már jelen van a társadalomban, nem pedig én hoztam létre. Ebben a helyzetben hogyan dolgozhattam volna össze? Oda kellett volna mennem a homofóbokhoz és el kellett volna mondanom, hogy ne csináljátok azt amit tesztek mert ti sem örülnéted fordított esetben? Mert szerintem szétaláztak volna, megvertek volna. Hogyan képzeled ezt el? Mesélj!
Az ellenségeskedést nem mi kezdtük el. Az egész úgy kezdődött hogy valamikor még nem volt ez a melegutálat de egyszer sajnos valaki kitalálta, hogy mindenkinek hetero életet kéne élnie és a vallás eszközeivel erővel elérte. Beállítottak minket utálnivalónak akik nem érdemlik meg az életet és üldöztek minket évszázadokik. És mivel érdemtelenül kaptuk mindezt tőlük, mi ezért neheztelünk rájuk jogosan nem is kicsit. Mi nem üldözünk heterókat, mi nem verjük meg őket. Azért nem kicsit aránytalan az, hogy miből ki mennyit kap annak ellenére hogy mit is csinált vagy mit nem csinált.
"A nők jogai pedig jogok, ott nem random idióták ellen mentek, hanem a jogrendszer ellen, az kicsit más azért."
Nagyon naív lehetsz. Pont, hogy nagyon sok idiótával kellett szembenézniük. Te biztos férfi lehetsz ezért nem tudod milyen lehetett akkor nőként, nem is fogod beleképzelni magadat a helyükbe mert minek is? Kényelmes nem belegondolni. Annyi írás van ezzel kapcsolatban, hogy Dunát lehet velük rekeszteni. Manapság az internet korában csak az nem tud erről aki nem akar tudni erről. Nemcsak az volt, hogy nem szavazhattak, hanem akkor nem számított bajnak az, ha a férj veri a feleségét, megerőszakolja. Normális volt az, hogy diszkriminálják a munkahelyen. Nem egyenlő fizetést kaptak, megkérdőjelezték kompetenciájukat csupán a nemük miatt, nem számított a véleményük csak azért mert nők. És bizony rengeteg idiótával kellett szembenézniük, mivel pont az idióták miatt volt annyi akadályuk akkoriban.

32
Volt egy idő pár éve, amikor bizonyos médiák üldözték a heterokat lényegében. Azóta nem tudom mi van, és szerintem ez Amerika volt inkább, de ugyanúgy, mint ahogy a fehéreket is üldözték. Persze nem fizikailag, hanem virtuálisan. Azokban a körökben, ha hetero fehér voltál, akkor nem számított a véleményed. Mint ahogy szerintem most is ezt mondod amúgy, hogy nem számít a véleményem, ezért érdekelt annyira, hogy hetero vagyok.
Ez az egész olyasmire emlékeztet, mint az osztályharcok, csak nem osztályok, hanem csoportok (LGBTQ, feministák, vallásosak, stb) vannak egymás ellen. A közepén meg ott vannak azok, akik nem érintettek, de őket is bevonzották és hibáztatják őket bőrszín, szexuális beállítottság, ilyesmi miatt. Lényegében ez ilyen visszaadás, csak az a probléma, hogy nem ugyanazoknak, akiktől kapták korábban.
Szerintem sikerült jól leírnom, hogy egy sima átlagember kb. hogy állhat a dolgokhoz, most nyilván ez egy gyk thread, senkit nem érdekel. Mondjuk a személyeskedéből kicsit visszavehetnél

33-as
Reménytelen vagy. Kezdem azt hinni, hogy te egyszerűen direkt nem akarod elhinni amiket mondtam. Bármit írok, mintha a falnak beszélnék. Jó sokat gépeltem (szerintem feleslegesen) és sok dolgot is írtam amire abszolút nem reagáltál. Kihagyod őket mert kellemetlenek számodra. Gyanítom, hogy azért teszel így mert sejted te is, hogy nem tudsz mit mondani azokra és ezért terelsz és jösz olyanokkal, hogy a személyeskedésből kicsit visszavehetnék.
Hitegesd nyugodtan magadat és élj boldogan tudatlanságodban.
Veled befejeztem.

34
Pedig amúgy a dolgok többségében egyet értünk. Szerintem az egyetlen dolog amiben nem az a dolgok fokozata, hogy mennyit számít a privilégium.
Hogy egyszerűen elmondjam az álláspontomat, elfogadom, hogy általában a heteróknak privilégiuma van. Azt viszont továbbra se, hogy egy melegnek biztos rosszabb, mint egy heterónak (lehet, hogy senki nem mondta így direkt, de implikálva volt). Ebben maradhatunk, vagy ezzel nem értesz így egyet?
Sok mindenre nem reagáltam, mert nincs időm órákon keresztül válaszolgatni, pl. arra, hogy 11 évesként bántanak emiatt - más miatt is simán bántanak. A 11 évesek úgy működnek, hogy aki valamiben eltér, azt csúfolják (pl. volt egy idő, amikor a szemüvegeseket csúfolták).
Itt jön be, hogy mi lenne a legjobb módszer a homofóbok minimalizálásának: oktatás. Ami sajna igencsak rossz állapotban van az országban...

Én nem vagyok irígy, egyszerűen a férfiakat szeretem.
Büszke vagyok magamra, hogy tudok szeretni, és hogy eszméletlen kedves, segítőkész srácokat ismertem meg.
Bár én magam sem tudom hova tenni teljesen mikor béranyától lesz egy meleg párnak gyermeke, de mégis jobb, hogy szerető családban nő fel valaki, mint alkoholista apa mellett mondjuk. Ez sajnos saját példa.
Van olyan srác akivel tök szívesen nevelnék gyereket, mert tudom hogy együtt nagyon jók lennénk. Nekem mindent egyedül kellett, anyukám apa mellett nem tudom elegendő figyelmet fordítani ránk.
Nyilván emiatt tapasztaltabb vagyok, így építkeztem végig. Nem állítom, hogy soha nem voltam szomorú, de könnyebben megéltem sok dolgot mint mások.
Én nagyjából annyival elégedett lennék ha összejönnék azzal a sráccal, akivel most szeretnék, és ellennénk legalább 20 évig. Eljárnánk felfedezni, túrázni, kirándulni, kondizni, játszani lenne pár állat és élnénk boldogan.
Nyilván nehezítő tényező sok ember megítélése / gondolkodása, viszont nem lehet mindig mindenkinek megfelelni a saját kárunkra és folyton szorongani.
Akivel most ismerkedem, vele pl. felvállalnám a dolgot, megkérném a kezét, és nyilván hozzá is mennék (olyan országban, ahol megtehetjük).
34 F

36
"mégis jobb, hogy szerető családban nő fel valaki, mint alkoholista apa mellett"
én elhiszem, hogy rossz tapasztalatod volt, és sajnálom, hogy így alakult a gyerekkorod, de ezt a fenti érvelést én annyira marhára unom... Kb. azt sugallja, hogy vannak a rossz heterók és a jó, szeretet biztosító meleg párok.. Átmenet meg semmi.. Mintha a gyereket vállaló meleg pároknál valami életgarancia lenne az, hogy örökké szeretni fogják egymást és soha nem lesz semmi alkohol, drog, bántalmazó gond.. És én ezt most melegként írtam.

Ha heteró lennék, akkor sem szeretnék se házasodni, se gyereket.
Én egy olyan országban élnék szívesen, ahol az egyedülálló embereket sem nézik furának.
Alapvetően szabadságpárti vagyok, nem szeretem, ha mások elvárásai szerint kell élnem.
Nem bírnám azt a heteró, rabszolga életet élni, ami sokakat boldogsággal tölt el, szerintem ők se azok, csak nem vallják be.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!