Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melegek, hogyan dolgoztátok fel, hogy nektek nem olyan lineáris az életetek, mint a legtöbb heterónak?
Sok heteró esetéb ez így néz ki: iskola, egyetem elvégzése, közben csajozás-pasizás, kiélés, ismerkedés, lesz barát/barátnő, összeköltözés majd pár év múlva házasság, gyerek, öregkor
Valahogy ez nálunk melegeknél nem így van. Sokan egészen egyetem végéig bizknytalanok vagyunk, majd outolunk, majd outolunk még egyszer, akkor próbálunk ismerkedni, csalódunk, akkor összejön valaki, kiderül hogy az egy őrült vagy kiderülnek gyerekkori sérelmeink, aztán szakítunk, és az esetek kis részében lesznek kapcsolatok, nagyon minimális ahol gyerek lesz.
Sajnos akárhányszor látom, hogy valamelyik ismerősöm házasodik, jön a gyerek, elfog az irigység, nem tudok ezzel mit kezdeni.
10
"Ez a legnagyobb teher, ennel rosszabb a vilagon nincs 😭😭😭"
Van mit enned. Van tiszta vized, áram, gáz, stb. Gondolom nincs halálos, vagy egyéb erősebb betegséged. Stb
"De neked legalabb nem kell félelmben elni az eleted meg titkolozni"
Ezt miből gondolod? Honnan tudod, hogy tökétes, társadalomba beilleszkedő példa állampolgár vagyok? (mert amúgy nem) Azért, mert hetero vagyok? Ez nem szexista egy kicsit?
Amúgy nem kell félelemben leélned az életed. Ha valaki utál, mert meleg vagy az egy idióta, ignoráld. Mint ahogy más esetben is ignorálni kell az utálókat
12
Munkahelyen én dolgozok, nem hiszem ott sok köze lenne az embereknek a szexualitásomhoz. Vagy úgy érted, hogy ott akarsz ismerkedni?
Munkahelyen en nem kotom senkinek az orrara kivel alszom, kivel toltom el a szabadidomet. Plane olyannak nem mondom el, akinek voltak homofob kommentjei. Pletykaljanak csak ha ehhez van kedvuk. Mondjuk en ilyen toxikus munkahelyen nem is maradnek. A mi munkahelyunkon van kulon Pride Team, s fel is vonulunk a Prideon.
Sokaig en is titkoloztam, de hatalmas konnyebbseg h mar tudnak rola a szuleim.
Ja csak beszivattak
Hogy tudtam volna elore?
Most mondjak fel? Lehet azt kéne
9-es válaszoló! Azért hittem azt, hogy nekem írtad a 3-as kommentet mert az első kommentemben azt írtam, hogy:
"Óriási haragot érzek a világgal szemben amiért az tönkre akar minket tenni ahogyan azt tette velünk évszázadokon át a semmiért. Sok szenvedést kellett elviselniük sokaknak és boldogtalanul élhették le az életüket."
Az általad írt hozzászólásodban pedig az olvasható, hogy (idézem):
"Nincs ellenetek a világ, csak bizonyos egyéb csoportszellem típusú idióták (pl. bizonyos vallások, stb). Azon meg, hogy a múltban mi volt kár sírni, volt pl feudalizmus, mindenkinek szar volt nagyon sokáig. Az számít, hogy most milyen"
Azt gondoltam, hogy az enyémre reagáltál.
Sejtettem, hogy nem vagy meleg. Egyébként is nehezen hittem volna el, hogy az lennél.
"Én elhiszem, hogy vannak olyan idióták, akik megverik a melegeket. Mit ahogy olyanok is vannak, akik pl. a cigányokat verik meg (vegyes párokat pontosabban). De azért ezek elég ritkák szerintem, eleve az nagyon ritka, hogy emberek verekedjenek, talán a kocsmákon kívül. Ott viszont mindenért megvernek, csak ürügy kell"
Szerinted ritkák. Mondjuk nem meglepő, hogy ritkának tűnnek az ilyen esetek de ez nem annak köszönhető, hogy kevés az elvetemült hanem annak, hogy közülünk majdnem senki nem jár kézenfogva az országban, így nem is tudják, hogy párok vagyunk. Majdnem minden meleg így tesz mert nem akarunk céltáblává válni, ráadásul ha valami történik velünk akkor kevesen teszünk arról jelentést mivel nem akarjuk felfedni magunkat. Tévedés lenne pusztán emiatt azt hinni, hogy nincsenek melegverő emberek. Az pedig, hogy a fővárosban mi a helyzet az nem érdekes ha az egész országot nézzük. Készültek kutatások ezzel kapcsolatban és arra jutottak, hogy kevesebb mint egy ötödét jelentik a támadásoknak.
"Munkahelyen én dolgozok, nem hiszem ott sok köze lenne az embereknek a szexualitásomhoz. Vagy úgy érted, hogy ott akarsz ismerkedni?"
Most komolyan magyaráznunk kell? Az ilyen hozzászólásoktól olyan érzésem van, hogy egyesek nem ezen a bolygón élnek vagy ha mégis akkor a saját kis buborékjukban ahol a helyzet sokkal ideális mint máshol. Majdnem mindenhol a munkatársak ha nem is rögtön de egy idő után elkezdenek beszélgetni egymással az életükről is. És ilyenkor kerülnek elő az olyan kérdések, hogy kinek van párja, ha van akkor őt hogy hívják, ha nincs akkor miért nincs, mikor házasodnak össze, milyen szép nőt látott a buszon stb. és az ilyen helyzetekben ha őszintén válaszolunk akkor rögtön lejön nekik az, hogy mi a szitu velünk. Mondd kérlek te meleg vagy vagy heteró?
16
Na igen, az lehet, hogy Budapest és vidék között nagy a különbség, én Budapesti tapasztalatból beszélek. Viszont amellett kitartok, hogy a többséget nem érdekli, hogy ki meleg és ki nem (+ van olyan, akit alapból nem érdekel, de azt mondta, hogy a pride és az, hogy az arcába tolják a melegeket idegesíti). Mondjuk azt simán el tudom hinni, hogy a vidék kevésbé kultúrált és verik egymást az emberek. Egyékbént Budapesten hetero párok se nagyon szoktak kézen fogva sétálni, ritkán látok ilyenek, még pl. az Árkában is
Viszont az eredeti hozzászólásomban elsősorban a csoportszellem ellen szóltam fel, azért bocsánatot kérek, ha túl személyes lett. Túl sok ilyen csoportszellem jelleget látni a neten (ilyenek például a homofóbok is egyébként), ebből hosszú távon sose jön ki jó szerintem, mert mindig elmennek túl messzire (pl. melegek esetében vannak olyan csoportok, akik szerint a heterok maguk a gonoszok, de hogy mondjak más példát, vannak olyan csoportok, akik szerint a neurotipikusok maguk a gonoszok, végtelen ilyen példát lehet mondani)
17
Ha az a norma, hogy az emberek minden hülyeségről beszélnek munkahelyen, akkor már teljesen értem, hogy az ország miért van ennyire rossz helyzetben gazdaságilag 😂
Hetero vagyok, nem szoktunk ilyenekről beszélni munkahelyen. Ráadásul én kis cégnél dolgozom, úgyhogy úgy gondolom, hogy az ilyen helyeken pont tipikusabb kéne legyen, hogy személyesebb témákról beszélgetnek az emberek. Amikor nagyobb cégnél voltam, akkor meg személyes téma, trécselés alig volt.
Viszont, én heteroként nem szívesen beszélgetnék ilyenekről, akármennyire is meglepő, úgyhogy rövidre zárnám, ha ilyesmiről kérdeznének. Egyszerűen nem tartozik rájuk. Max 1-2 emberrel lehetne szó, de őket meg ismerem (tehát pl. melegként tudnám, hogy nem homofóbok, mert ha azok lennének, akkor eleve nem társalognék velük). Mindenkinek más tapasztalai vannak, csak attól, hogy hetero vagyok még nem lesz nekem automatikusan jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!