Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melegek, hogyan dolgoztátok fel, hogy nektek nem olyan lineáris az életetek, mint a legtöbb heterónak?
Sok heteró esetéb ez így néz ki: iskola, egyetem elvégzése, közben csajozás-pasizás, kiélés, ismerkedés, lesz barát/barátnő, összeköltözés majd pár év múlva házasság, gyerek, öregkor
Valahogy ez nálunk melegeknél nem így van. Sokan egészen egyetem végéig bizknytalanok vagyunk, majd outolunk, majd outolunk még egyszer, akkor próbálunk ismerkedni, csalódunk, akkor összejön valaki, kiderül hogy az egy őrült vagy kiderülnek gyerekkori sérelmeink, aztán szakítunk, és az esetek kis részében lesznek kapcsolatok, nagyon minimális ahol gyerek lesz.
Sajnos akárhányszor látom, hogy valamelyik ismerősöm házasodik, jön a gyerek, elfog az irigység, nem tudok ezzel mit kezdeni.
18-as.
"Viszont az eredeti hozzászólásomban elsősorban a csoportszellem ellen szóltam fel, azért bocsánatot kérek, ha túl személyes lett."
Nem is az, hogy személyes lett, hanem nagyon is félreérthető volt. Úgy tűnt mintha a sajátomra reagáltál volna és invalidálni akartad volna a mondanivalómat. Egy sok megaláztatást, kirekesztést megélt kisebbség ha elolvassa a 3-as kommentet akkor azt érezné, hogy megpróbálod kevésbé súlyosnak beállítani a problémájukat mint amennyire valójában az. Ezt senki nem szereti. Biztos vagyok abban, hogy fordított esetben a heterók sem örülnének ha nekik is pont úgy kellett volna felnőni mint egy melegnek. Tulajdonképpen az jön le mintha azt akartad volna mondani, hogy nekünk melegeknek nincs okunk azt hinni, hogy rosszabb a helyzetünk mint a heteróknak és hogy ugyanannyi rossz dolog éri a heterókat is ami abszolút nem igaz.
A 16-os voltam.
21
Ha csak azt nézzük, hogy ki hetero, ki meleg, akkor persze a melegeknek rosszabb (bár vannak olyan helyek, ahol ma már a heteróknak rosszabb, de összeségében persze a melegeknek). Viszont nagyon sok más dolog van, ami miatt csak abból, hogy valaki hetero vagy meleg, nem fogod tudni, hogy kinek rosszabb. Eleve nem is kéne hogy verseny legyen, hogy kinek rosszabb, ez ilyen áldozat szerep. Pl attól, hogy hetero vagyok még elég rossz lehet nekem is (ha meleg lennék még lehet, hogy akár párt is tudnék találni, heteroként ez nem akar összejönni, ugyanis a hetero párkeresés ma igencsak rossz állapotban van)
19-as.
"Ha az a norma, hogy az emberek minden hülyeségről beszélnek munkahelyen, akkor már teljesen értem, hogy az ország miért van ennyire rossz helyzetben gazdaságilag 😂"
Na igen, ez a gondolat nem egyszer fordult meg a fejemben. Majdnem mindenki mások dolgában kutat. Nagyon unalmas életük lehet és szerintem is köszönhető ennek is hogy itt tartunk.
"Hetero vagyok, nem szoktunk ilyenekről beszélni munkahelyen. Ráadásul én kis cégnél dolgozom, úgyhogy úgy gondolom, hogy az ilyen helyeken pont tipikusabb kéne legyen, hogy személyesebb témákról beszélgetnek az emberek. Amikor nagyobb cégnél voltam, akkor meg személyes téma, trécselés alig volt."
Gondoltam, hogy hetero vagy és hogy nem egy átlagos munkahelyen lehetsz mert az pont kivételes, hogy nem szoktatok olyanokról beszélgetni.
"Mindenkinek más tapasztalai vannak"
Pontosan! A heteróknak nem kell titkolózniuk és nem is kell(ett) félniük attól, hogy kiderül a heteróságuk. Nálunk melegeknél ez fordítva szokott lenni.
"csak attól, hogy hetero vagyok még nem lesz nekem automatikusan jobb."
De bizony lesz, és igenis automatikusan! Pont ezért beszéltem hetero privilégiumról. A privilégium egy olyan előnyös dolog amit azok, akik rendelkeznek vele, nem vesznek figyelembe. Észre sem veszik, hogy előnyösebb helyzetben vannak. Adottnak vesznek dolgokat amik másoknak nem adatik meg csak úgy. Olyanok mint hal a vízben. Nem veszik észre a vizet.
A melegek és a többi nem ciszheteró ember nap mint nap érzi ezt. Belinkelek két oldalt ahol nagyon szépen összegyűjtötték ezeket. Remélem másképp fogod látni a dolgokat ezúttal.
A 17-es voltam.
"Latszik hogy nem melegkent nottel fel , fel se tudod fogni milyen igy felnoni"
Egyetértek veled. Ahányszor egy heteró kijelenti, hogy semmivel sem jobb az életük elkezdem csóválni a fejem és ilyenkor mindig mondogatom, hogy örüljenek, hogy nem kellett úgy felnőni mint nekünk melegeknek. Biztos vagyok benne, hogy ha átváltoztatnák őket meleggé akkor hirtelen beszarn*nak és rájönnének mennyivel jobb is heterónak lenni.
22-es.
"bár vannak olyan helyek, ahol ma már a heteróknak rosszabb"
Kérlek mesélj nekem. Most tényleg kíváncsi vagyok. Szeretném ezt megtudni tőled.
"Viszont nagyon sok más dolog van, ami miatt csak abból, hogy valaki hetero vagy meleg, nem fogod tudni, hogy kinek rosszabb."
Persze, hogy vannak dolgok amiknél nem számít az, hogy valaki meleg-e vagy heteró. Nekünk is kell pénzt keresni, mi is nehezen jutunk ingatlanhoz, nekünk is lehetnek súlyos krónikus betegségeink. Ezt soha nem is vitattam, de itt most nem erről van szó. Nem tudom miért kell elterelni a dolgot. Megint azt érzem, hogy elakarod érni azt, hogy a tapasztalataink ellenére miattad elhiggyük azt, hogy nem is annyira rossz a helyzet mint gondoljuk.
"Eleve nem is kéne hogy verseny legyen, hogy kinek rosszabb, ez ilyen áldozat szerep."
Ha mindenki így gondolkodott volna akkor a világ sosem mozdult volna el jobb irányba. Ezt a taktikát nagyon szeretik alkalmazni azok akik nem akarják, hogy a hátrányos helyzetűeknek javuljon a helyzete és örülnének, ha maradna minden a régiben (status quo). Most ugyanezt megtehetnéd mondjuk az itteni nőkkel szemben vagy az például az USA-ban lakó ázsiaiakkal, feketékkel szemben.
"Pl attól, hogy hetero vagyok még elég rossz lehet nekem is"
Azt szeretném megtudni, hogy _pusztán_ attól hogy hetero vagy, attól hogy lehet rosszabb a helyzeted mint egy melegnek?
"ha meleg lennék még lehet, hogy akár párt is tudnék találni, heteroként ez nem akar összejönni, ugyanis a hetero párkeresés ma igencsak rossz állapotban van"
Óóó nehogy azt hidd, hogy olyan könnyen mennek a dolgok nálunk. Hohó! Ha tudnád, hogy milyen reménytelen tud lenni. Legfeljebb a szexet lehet könnyeben elérni érthető okokból na de a többi...
Nagyon tudatlan vagy és pont a tudatlanságod miatt írsz ilyeneket. Azt mondom élj boldogan és örülj, hogy neked nem kellett azokat átélni amiken mi végigmegyünk.
A 21-es voltam.
23
Teljesen feleslegesnek érzem ezt a vitát, nem fogjuk egymást meggyőzni.
Erre még hadd reagáljak:
"De bizony lesz, és igenis automatikusan! Pont ezért beszéltem hetero privilégiumról. "
Hol volt ez a privilégium (meg ha itt tartunk, fehér is vagyok, azért is elvileg jár privilégium), amikor hónap végén alig volt enni (kis koromban)? Vagy amikor éveken keresztül depressziós voltam? Vagy hogy még soha nem volt párkapcsolatom, se szex se semmi? Hova menjek, ahol be tudom váltani a privilégiumot?
Ahogy szerinted én lebecsülöm a melegek nehézségeit, te pont ugyanannyira túlbecsülöd, hogy mennyire jó a heteróknak. Ez a a csoportszellem miatt van: "nekünk mennyire nehéz, bezzeg a szomszéd kertje mennyivel zöldebb". Nem kéne ennyire hetero vs meleg oldalban gondolkozni, mint ahogy más kisebbségi vs nem kisebbségi dologban sem, mert akkor soha nem szűnnek meg a homofóbok, rasszisták, egyéb értelmi fogyatékosságot mutató idióta emberek. Sajnos az átlag IQ 100, és az se épp észlény, a népesség fele meg ez alatt van. Szerintem soha nem lesz olyan, hogy mindenki elfogadó lesz, mert nincs meg hozzá sokaknak az értelmi képességük. És ez nagyon sajnálatos, az lenne az igazán jó, ha nem lennének ilyen kicsinyes ellenségeskedések
29-es
Valóban felesleges veled vitatkoznom mivel nem is akarod elhinni azokat a tényeket amit írtam. Gondolom nem olvastad el a két linket.
"Hol volt ez a privilégium (meg ha itt tartunk, fehér is vagyok, azért is elvileg jár privilégium), amikor hónap végén alig volt enni (kis koromban)? Vagy amikor éveken keresztül depressziós voltam? Vagy hogy még soha nem volt párkapcsolatom, se szex se semmi? Hova menjek, ahol be tudom váltani a privilégiumot?"
Te direkt nem akarsz szöveget érteni vagy tényleg nem tudod mit írtál le? Így akarsz meggyőzni engem, hogy leírod, hogy mivel _neked_ nem volt pont jó az életed ezért ez bizonyítéka annak, hogy kb ugyanannyira jó/rossz az életed mint egy melegnek pusztán a heteróságod miatt? Ez itt mind rizsa. Azért rizsa mert szándékosan írod ezeket nehogy bekelljen ismerned azokat a privilégiumokat amik felvannak sorolva a két linken. El is mondtam a kommentjeimben hogy mit jelent a privilégium és már 4-es kommentemben is egyértelműen lejön. Idézem:
"A társadalom teszi olyan nehézzé az életünket. Egy heterónak például nem kell titkolnia, hogy heteró, nem kell félnie attól, hogy kiderül, hogy a másik nemhez vonzódik, bátran bemutathatja a párját, nem kell azt hazudnia, hogy nincs párja. Nem kell félnie attól, hogy esetleg kitagadják, kidobják az utcára a szülei, kirúgják a munkahelyén heterósága miatt, megverik az utcán amiért párja kezét fogja. Nem kell coming outolnia és végignézni ahogy a szülei nehezen fogadják el. Ezek mind olyan nehézségek amiket nem a melegek találtak ki hogy legyenek. Ezek olyan dolgok amik adottak voltak a társadalomban és tehetetlenül érezzük magunkat ezekkel szemben."
Ezekből te hogy nem veszed észre, hogy bizony privilégiumod van? Mégis miért írsz olyat, hogy hol kéne beváltanod őket? Hiszen a privilégiumot nem kéne beváltani, hisz attól privilégium, hogy már adott és nem kell érte tenned semmit. Neked nem kellett félned attól, hogy kiderüljön, hogy heteró vagy, nem kellett bevallani a heteróságodat és rettegni attól hogy nem fogadnak el a szüleid és esetleg kidobnak és a többi és a többi blablabla. Ezekről van itt szó, nem arról, hogy szegény körülmények között éltél. Mégis hogy jönne az ide? Komolyan mondom te direkt játszol velem.
"Ahogy szerinted én lebecsülöm a melegek nehézségeit, te pont ugyanannyira túlbecsülöd, hogy mennyire jó a heteróknak. "
Nem, nem becsülöm túl, ezt alaposan átgondoltam. Amit leírtam azok igazak. Olvasd el a két linket. Ha nem olvasod el akkor azt fogom gondolni rólad, hogy direkt menekülsz és nem akarod beismerni, hogy igazam van.
"Ez a a csoportszellem miatt van: "nekünk mennyire nehéz, bezzeg a szomszéd kertje mennyivel zöldebb"."
"
Kettőnk közül pont te vagy az aki nem akarja belátni, hogy kevesebb hátránnyal szembesülhet az életben. Én figyelembe veszem a heterók nehézségeit is és csak ezután írok. Soha nem is gondoltam, hogy felhőtlen lenne az életük.
"Nem kéne ennyire hetero vs meleg oldalban gondolkozni, mint ahogy más kisebbségi vs nem kisebbségi dologban sem, mert akkor soha nem szűnnek meg a homofóbok, rasszisták, egyéb értelmi fogyatékosságot mutató idióta emberek."
Tehát ha jól értelmezem ezt a mondatot akkor ezek szerint te azt akarod mondani hogy ha nem gondolkoznánk többé így, hogy hetero vs meleg akkor végre valahára meg fognak szűnni a homofóbok. Hát ezzel lényegében azt mondod, hogy a dolog magától megoldódik és nem kell csinálni semmit. Csak hogy ez nagyon nem így van. A nők egyenjogúsága sem jött volna el harcok nélkül. A múlt évszázadban megtették, mára pedig szinte senki nem vitatja azt, hogy szavazhassanak ők is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!