Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Hogyan tudnám rávenni anyukáma...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnám rávenni anyukámat, hogy bólintson rá a tablettára?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok,4hónapja vagyok együtt a barátommal.Nem feküdtünk még le egymással,de már szóba került a fogamzásgátlás.Az óvszerrel az a baj,hogy a barátomnak voltak vele rossz tapasztalatai,és anno bebizonyosodott,hogy nem a megfelelő módszer.A napokban megkérdeztem anyukámat,mi lenne,ha gyógyszert íratnánk fel nekem.Nem mondott rá semmit,előbb tájékozódott a neten,és sajnos csak a mellékhatásait vette figyelembe és "szó sem lehet róla,csak tönkreteszi a szervezeted".És szerinte korai lenne a gyógyszer 17 évesen.Hogyan győzhetném meg?

2012. jún. 4. 22:00
 51/102 anonim ***** válasza:
0%

OK. (megvallom, nekem "földhözragadtabb" dolgok jutottak elsőre eszembe...:))

"Azért tartod fontosabbnak a te bajod, mert azzal neked kell szenvedni." - hát nem kérlek, azzal mindkét fél szenved... és ugye a két fél több, mint az egy fél... (nyugi, megvan a reverze is, a terhességgel, szüléssel kapcsolatos libidó-változáson meg többnyire a pasi tűr és szív)

"Meg persze, neked nem kellemetlen az, ha mondjuk minden hónapban háromszor előjön a hüvelygomba" - de, a hüvelygomba a férfinak is kellemetlen, hidd el, kérlek...

Mellesleg meg az nem a fogamzásgátló, hanem a gombás fertőzés következménye elsődleges módon. (a Canesten hüvelykúpnak meg borzalmas íze van:))))

"Mint mondjuk trombózist, tüdőembóliát" - ez is tökéletesen igaz (dolgoztam nőgyógyászaton:)), csak éppen tegyük azt is hozzá, hogy még maximális rizikófaktorok mellett (harmincas, erős dohányzó, túlsúlyos nő, évtizedes tablettás múlttal) is valamivel kisebb ez a rizikó, mint a normál terhességé és szülésé (arról meg ugye mégse beszélünk le senkit:))) Konkrét számokban a max. rizikócsoportos fogamzásgátlósoknál az ilyen jellegű halálos szövődmény esélye olyan 1:16000, a normál terhesség és szülés anyai halálozása meg olyan 1:10000 körüli... (jobb években 1:15000)

"Meg azért kicsit felcsesz, hogy" - szóval, hogy a pasik közt is vannak bunkók? Ja, engem is... nem szeretem a bunkókat, bármely nembe is tartoznak...

"Téged sem lehet rábeszélni a gumira, ha nem akarod felvenni, akkor miért gondolod, hogy te rábeszélheted a nőt, hogy márpedig szedje a tablettát?" - nézd, engem nyugodtan rábeszélhet, fel is veszem:), legfeljebb aktus nem lesz ebből... akkor kontra ugyanezt én is megtehetem, nem?

Nem elhülyülve a dolgot, nyilván a nő - ha orvosilag szedhet - kipróbálja, ha nem bírja vált, és ha azt sem bírja, akkor le kell vonni a konzekvenciákat. Csak úgy, ha eleve nem szedhet. Valami ilyesmi az út.

2012. jún. 5. 15:04
 52/102 anonim ***** válasza:
100%

"Mellesleg meg az nem a fogamzásgátló, hanem a gombás fertőzés következménye elsődleges módon. "

De, a fogamzásgátló következménye, mivel megváltoztatja a hüvely pH-ját, és emiatt egyrészt könnyebben lehet fertőzéseket elkapni, másrészt a hüvelyben alapból kis mennyiségben jelen lévő kórokozók szaporodnak el, és ezek okozzák a tüneteket.

"de, a hüvelygomba a férfinak is kellemetlen, hidd el, kérlek... "

Ha tapasztaltad, elhiszem. De az esetek túlnyomó többségében a férfinál nincsenek tünetek.

"(a Canesten hüvelykúpnak meg borzalmas íze van:)))"

Ez vicces megjegyzés volt, de azért elég meredek, hogy így nyalsz ki vkit...

"dolgoztam nőgyógyászaton:)"

Gondolom ezt azért tetted hozzá, hogy hitelesebbnek tűnjön, amit írsz. De akkor én is leírhatom, hogy én is dolgoztam nőgyógyászaton, sőt belgyógyászaton is, ahol bizony láttam jó pár fiatal hölgyeményt, aki trombózissal feküst a tabletta miatt.

Mellékesen megjegyezném, hogy a magyar lakosság kb. 15%-a hordoz Leiden mutációt, ami már alapból rizikófaktor.

Egyébként belgyógyász mondta, hogy hetente lát tabletta miatt kialakult trombózisos beteget.

"Nem elhülyülve a dolgot, nyilván a nő - ha orvosilag szedhet - kipróbálja, ha nem bírja vált, és ha azt sem bírja, akkor le kell vonni a konzekvenciákat"

Tehát te akkor is alapnak veszed azt, hogy vki kipróbálja.

De ha vki nem akarja? Ha vki nem akar kockáztatni sem? Vkinek nincs kedve kísérleti nyúlnak lenni, akkor mi van?

Egyébként őszintén kíváncsi vagyok, mit csinálnál, ha olyan nővel akadnál össze, aki tényleg, orvosilag bizonyítottan nem szedhet tablettát.

Hiába lenne nagy a szerelem, lelépnél?

2012. jún. 5. 15:14
 53/102 anonim ***** válasza:
53%

"De, a fogamzásgátló következménye, mivel megváltoztatja a hüvely pH-ját" - ez tény, de ugye az ősnemzés teóriáját már a Pasteur-bácsi cáfolta:) Szóval max az igaz, hogy könnyebben kap el az illető ilyen fertőzést. (a normál hüvelyflóra nem tartalmaz patogéneket...)

"De az esetek túlnyomó többségében a férfinál nincsenek tünetek." - az rendben van, de attól még neki is kennie illik (erősen ajánlott) - különben tényleg ping-pong fertőzés leszend, és jön a "havi 3x"

A Canestenhez meg tényleg volt szerencsém 1x:) - ez az élettapasztalat, kérlek:))))

"Gondolom ezt azért tetted hozzá, hogy hitelesebbnek tűnjön, amit írsz" - dehogy, pusztán azért, hogy ne fussunk felesleges köröket...

"ahol bizony láttam jó pár fiatal hölgyeményt, aki trombózissal feküst a tabletta miatt." - nagy számok törvénye, n.b. valszeg millió fölötti számban szedik. Ha az Aspirint szedné rendszeresen millió ember, abból is minden belgyón látnál 2 gyomorvérzést...

"Mellesleg meg az nem a fogamzásgátló, hanem a gombás fertőzés következménye elsődleges módon. "

De, a fogamzásgátló következménye, mivel megváltoztatja a hüvely pH-ját, és emiatt egyrészt könnyebben lehet fertőzéseket elkapni, másrészt a hüvelyben alapból kis mennyiségben jelen lévő kórokozók szaporodnak el, és ezek okozzák a tüneteket.

"de, a hüvelygomba a férfinak is kellemetlen, hidd el, kérlek... "

Ha tapasztaltad, elhiszem. De az esetek túlnyomó többségében a férfinál nincsenek tünetek.

"(a Canesten hüvelykúpnak meg borzalmas íze van:)))"

Ez vicces megjegyzés volt, de azért elég meredek, hogy így nyalsz ki vkit...

"dolgoztam nőgyógyászaton:)"

Gondolom ezt azért tetted hozzá, hogy hitelesebbnek tűnjön, amit írsz. De akkor én is leírhatom, hogy én is dolgoztam nőgyógyászaton, sőt belgyógyászaton is, ahol bizony láttam jó pár fiatal hölgyeményt, aki trombózissal feküst a tabletta miatt.

Mellékesen megjegyezném, hogy a magyar lakosság kb. 15%-a hordoz Leiden mutációt, ami már alapból rizikófaktor.

Egyébként belgyógyász mondta, hogy hetente lát tabletta miatt kialakult trombózisos beteget.

"Tehát te akkor is alapnak veszed azt, hogy vki kipróbálja." - Te is alapnak veszed a gumi kipróbálását, nem??? Egyébként nyilván senki sem tart géppisztolyt senki fejéhez se tabletta se gumi ügyben...

"Egyébként őszintén kíváncsi vagyok, ...

Hiába lenne nagy a szerelem, lelépnél?" - na látod, ez kizárt... én kibirom szex nélkül, amíg nem találunk _mindkettőnknek_ megfelelő megoldást... (a kérdés egyébként teoretikus, párkapcsolatban élek)

2012. jún. 5. 15:31
 54/102 anonim ***** válasza:
Bocs, valamit belecopyztam, nem figyeltem, szóval az eleje meg a vége az új szöveg
2012. jún. 5. 15:33
 55/102 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, ha neked jól esik, akkor élj abban a hitben, hogy a fogamzásgátló a legeslegártalmatlanabb gyógyszer a világon.

Nem hiszem, hogy a további vitának van értelme.

Hiába linkeld be ötezer meg egy kérdést, ahol gondokat okozott, úgy is jön az, hogy "csak a nagy számok törvénye".

Érdekes módon a kérdésemre nem reagáltál.

Meg arra se, hogy lehet máshogy is védekezni.

2012. jún. 5. 15:36
 56/102 anonim ***** válasza:
Jah bocs, most látom, hogy válaszoltál.
2012. jún. 5. 15:37
 57/102 anonim ***** válasza:
53%

"akkor élj abban a hitben, hogy a fogamzásgátló a legeslegártalmatlanabb gyógyszer a világon." - nyilván nem az, max az Aspirinnél ártalmatlanabb:) Tudod, mennyi mellékhatása van annak?

"4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, így az Aspirin is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Előfordulhatnak gyomor- és bélpanaszok, pl. hányinger, hányás, hasmenés, hasi fájdalom, ritkán gyomor-bélrendszeri gyulladás.

Az Aspirin fokozhatja a vérzékenység kockázatát, amely jelentkezhet operációval kapcsolatos vérzékenység, vérömleny, orrvérzés, vizelet-kiválasztó rendszeri vérzés, fogínyvérzés formájában. Ritka-nagyon ritka esetben megfigyeltek súlyos vérzést, gyomor-bélrendszeri vérzést, fekélyt, átfúródást, koponyaűri vérzést. A gyomor-bélrendszeri vérzés tünetei lehetnek a vérhányás és a szurokszéklet. Koponyaűri vérzést különösen olyan betegeknél figyeltek meg, akik kezeletlen magas vérnyomásban szenvednek, illetve egyszerre alkalmazott véralvadásgátlót szednek. A hosszú távon fennálló vérzés vérszegénységet okozhat.

Kialakulhatnak túlérzékenységi reakciók, pl. asztmás roham, bőrkiütések, csalánkiütés, ödéma, viszketés, orrdugulás, orrfolyás, szívvel és légzőrendszerrel kapcsolatos rendellenességek, valamint nagyon súlyos esetben az egész szervezetre kiterjedő túlérzékenységi reakció (anafilaxiás sokk).

Nagyon ritkán előfordulhat átmeneti májkárosodás.

Jelentettek még szédülést és fülcsengést, amelyek a túladagolás tünetei is lehetnek."

Szerintem (nem csak ebben, hanem mindenben az életben) hiba a biztonság-fetisizmus, a szabadság-biztonság görbe optimumát kell megtalálni...

A sokat emlegetett trombózist elősegítő hatás meg kizárólag az ösztrogén-komponensből jön (volt is belső vérzések csillapítására való ösztrogén a piacon, a Styptanon), az ösztrogént nem tartalmazó (folyamatos szedésű) tabletták esetén a trombózis-hajlam nem jácc... bből ugye ősi darab a Continuin volt, most nem tudom, milyen néven fut...

Ja, és ha konkrétabb válasz kell, volt partnerem, akivel az anális (vagy legalábbis ott befejezett) aktust preferáltuk - meglehetősen jó fogamzásgátló eljárás:)))

2012. jún. 5. 15:48
 58/102 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen felesleges volt belinkelned az Aspirin betegtájékoztatóját, ugyan is tisztában vagyok a mellékhatásaival.

Csak mondjuk az aspirint nem szokás naponta szedni. Ha meg vkinek naponta kell (pl. édesapám szedi véralvadásgátlóként), akkor az indokolt, és ha vmi mellékhatás lép fel, lehet másikat adni.

És itt is lehet ám a nagy számok törvényével dobálózni. Ugyanis pl. különböző NSAID-ket a környezetemben igen sokan szednek alkalmanként, de soha nem hallottam még senkitől, hogy baja lett volna.

Nyilván lehet, csak kicsi az esélye.

Ezzel szemben a tablettával a környezetemben élő, tablettát szedő nők több, mint felének voltak gondjai.

Mellékesen tisztában vagyok azzal is, hogy a csak progeszteront tartalmazó tablettát elvileg szedhetők azoknak is, akiknek trombózis hajlamuk van.

Csak tudod a minipillek (ahogy ezeket nevezik) baromira nem olyan hatékonyak, mint a kombinált tabletták.

Sokan még szoptatás mellett is teherbe esnek vele.

Mellékesen megjegyzem, hogy igaz, hogy a trombózisért az ösztrogén felelős, de egy rakás másik mellékhatásért meg nem.

Az meg szerintem kicsit nevetséges ötlet, hogy fogamzásgátlás céljából mindig anális szex legyen hüvelyi helyett.

Bár személy szerint alapból kizárnak tartom az anált, de ha be is vállalja vki...azért mindig csak anál?

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..

2012. jún. 5. 15:59
 59/102 anonim ***** válasza:
53%

NSAID: annyira "kicsi", hogy ugye a lokális ketoprofent (Fastum et al) nemrég tették át vényköteles körbe a sok mellékhatás miatt (bőrrákig vezető fotodermatitisek)

A minipillek hatékonysága (Pearl-indexe) tényleg rosszabb, kb mint az óvszeré:)

És hát bizony, a kisebb intim-méretnek nem csak hátrányai vannak... akkor kifejezetten hátrányos, ha az ember eleve "harangozik" mondjuk egy tágabb hüvelyben, és még gumit is rá akarnak tukmálni - ehelyett keresztrejtvényt is fejthetne, vazze, csoda hogy lankad, ha még a gumi-felvételt túl is élte???:)) - de a szexualitás más területén meg kifejezetten előnyös:)))

De tényleg, visszapasszolva az eredeti kérdésed, ha mondjuk Te kerülnél nagy szerelembe egy olyan sráccal, ahol nem passzol a gumi, mit tennél? Dobnád, hiába a nagy szerelem?

2012. jún. 5. 16:14
 60/102 anonim ***** válasza:

Nyilván keresnék más megoldást.

Ahogy már soroltam is párat.

De szerintem a gumihasználatot is meg lehet oldani, csak gyakorolni kell. De ha nem, akkor keresnék mást.

2012. jún. 5. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!