Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudnám rávenni anyukámat, hogy bólintson rá a tablettára?
Kedves előző, "Azért azt kellene megérteni egyszer és mindenkorra, hogy az óvszer nem okoz egészségügyi gondokat, maximum vki számára kényelmetlen." - írod.
Csak hát ez ugye csak a nőre igaz, egy férfinál az óvszer okozta erekciós vagy ejakulációs probléma kifejezetten egészségügyi gond, méghozzá a szexuális életet alapvetően gátló gond. Tehát valóban, ha a férfit a folyamatban csereszabatos kellékként, vibrátorpótlékként kezeljük, akkor "nem okoz egészségügyi gondot"...
Ha viszont egy nő valami rejtélyes oknál fogva ragaszkodna mégis EGY ADOTT férfihoz, akkor célszerű onnan kiindulni, hogy mindkettőjük egészségügyi gondja gond, ergo a fogamzásgátló módszert a KETTEJÜK egészségügyi gondjai figyelembe vételével, adott esetben szakember megkérdezésével, közösen kell eldönteni.
"óvszer okozta erekciós vagy ejakulációs probléma"
?
Hogy mondod?
Ezek a problémák mind a tapasztalatlanságra vezethetőek vissza.
Nem állandóan fennálló, nem nem legyűrhető problémák.
Hogy honnan tudom?
Tapasztalatból.
A férjemnek én voltam az első. Óvszerrel védekeztünk a legelejétől.
Neki se ment az elején.
Nem egy-két alkalommal, hanem jó pár hétig szenvedett vele,
DE megtanulta.
És azóta egyszer se fordult elő, hogy ne tudta volna megtartani az erekcióját óvszerhasználat mellett. Ha nem ment neki, mert fáradt volt, akkor óvszer nélkül se ment.
Egyébként se lehet összemosni a kettőt.
Kénylmetlenség, átmeneti nehézségek
vs.
tartós egészségügyi kockázatok, elváltozások.
Nem mindegy.
Hogy konkretizáljuk, miről beszélünk, itt egy statisztika egyetemistákról:
A Children’s Memorial Hospital és a Northwestern University's Feinberg School of Medicine kutatói által végzett tanulmányba három egyetemről összesen 234, 18 és 25 év közötti szexuálisan aktív férfit vontak be. A megkérdezettek 13%-a számolt be róla, hogy már átélt erekciós zavarokat, de csak néhányan fordultak orvoshoz.
A férfiaktól azt is megkérdezték, hogy előfordul-e merevedési zavaruk, ha óvszert használnak: a férfiak 25%-a vallotta be, hogy küzd ilyen jellegű problémával, éppen ezért nem is használják az óvszert rendszeresen.
Tehát a 18-25 éves egyetemista fiatalok (nem a láncdohányos ötvenesek!...) negyedét (25%) érinti ez az "óvszer nem okoz egészségügyi gondokat..."
Hát ezek után komolyan mondom, őszintén hálát adok a jó istennek, hogy engem nem ilyen férfiakkal hozott össze a sors.
Mind a két partnerem szűz volt, mikor összejöttünk, és soha a büdös életben nem volt semmi problémájuk az óvszerrel.
Mellékesen megjegyzem, hogy ha esetleg ilyen gond lenne, még mindig van olyan lehetőség, ami nem hormonális.
Ugyanis verheted itt a f.szod (gondolom férfi vagy), hogy mennyire szörnyűséges gondokat okozhat az óvszer, de talán egy tüdőembóliával nem nagyon kellene összehasonlítani egy átmeneti merevedési zavart.
Egyébként már azt is nagyon várom, hogy a férfi tablettát piacra dobják. Kíváncsi vagyok hány férfi fogja beszedni....
Ugyanis most tesztelés alatt van, és működik. De azért nem tudják piacra dobni, mert a férfiak impotensek lettek már a gondolatától is. Ugyanis azok a férfiak, akik placebót kaptak, ugyanolyan arányban szenvedtek erekciós problémáktól, mint azok, akik a rendes gyógyszert kapták.
Kicsit elgondolkodtató, nem?
Az óvszer továbbra sem egészségügyi gondokat okoz.
Ha vkinek óvszerben nem áll fele, annak PSZICHÉS oka van, és LEKÜZDHETŐ. Csak akarni kellene. De nem akarják, mert már van tabletta, és k.vára elvárják, hogy mindenki azt szedje. A nők meg persze ha nem akarnak teherbe esni, akkor megteszik.
Már alternatívát meg nem keresnek, mert ahhoz hülyék/tájkozatlanok.
"Neki se ment az elején.
Nem egy-két alkalommal, hanem jó pár hétig szenvedett vele,
DE megtanulta." - hát nem azért, de szerintem pár HÉTNYI szexuális kudarc a szexuális élet kezdetén az emberek többségének inkább tönkreteszi praktice az egész életét... ha ez velem esett volna meg 17 évesen, valszeg előbb kötöm fel magam...
Az óvszer tudod, egy érdekes dolog, mert pont az alkalmi kapcsolatokban, meg a fiatalok alkalmi szexuális aktusaiban lenne indokoltabb, viszont pont hogy összeszokott, stabil, egymást jól ismerő pároknál jelenthet inkább alternatívát... tudod, ahol a "most nem jött össze" már a "na bumm" kategória, nem hosszas lelki válság... a fiataloknál meg pont egy rémesen diszkriminatív eszköz, pont azt hozza méginkább előnyös helyzetbe, akinek amúgy sincs semmi gondja a szexuális életével, és pont azokat érinti hátrányosabban, akik amúgy is stresszesebbek, vagy bizonytalanabbak, vagy méret-problémáik vannak, vagy akármi... olyan ez valahol, mint a felső-középosztályt támogatni a legszegényebbek kárára... mivel nekem az utóbbi gondolkodású nő eleve nem pálya, így hát az óvszer-témával sem kerültem nagyon kellemetlen helyzetbe:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!