Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudnám rávenni anyukámat, hogy bólintson rá a tablettára?
Egy 17 éves még fiatalkorú. Milyen szöveg az, hogy mit szól bele?
Egy szülőnek azért lehessen már némi beleszólása a gyermeke életébe!
Lehet hogy én még nem éreztem át ennek a liberális világnak a lényegét, de én komolyabban venném, és jobban hallgatnék anyám szavára, mint néhány okos emberére, akik az interneten osztják az észt, és a szabadságot.
Ki tart el, ki viseli a következményeket? Anyád, vagy ezek a netes okostojások?
Mindenképpen észérvekkel. Azzal, hogy ha hisztizel, hogy "márpedigéncsakazértistablettátakarokmiértvagyilyenköcsöghogynemengededmeg", nem mész semmire.
Viszont azért tényleg érdemes alaposan elgondolkodni a dolog.
Az, hogy vki szedi és nincs semmi baja tőle jelenleg, nem sokat jelent.
A tablettának igen is rengeteg mellékhatása lehet, és bizony sok nem a szedés alatt jön elő, hanem akkor, mikor az ember abbahagyja és babát szeretne.
Sajnos a mai alacsony hormontartalmú tablettáknál is előfordul az, hogy abbahagyás után nem indul újra a peteérés. És ez még a gyógyszertan tankönyvben is le van írva, ezért nem is értem miért mondja néhány orvos, hogy nem okozhat meddőséget...
Hát a peteérés hiánya mi, ha nem meddőség?
Egyébként a környezetemben több embernek van negatív tapasztalata vele, mint pozitív.
Van olyan, akinek az égvilágon semmi baja tőle, de van olyan, akinek durva migrénje lett tőle, van, akinek a libidója csökkent le nullára, van, aki tüdőembóliát kapott és van, akinek jóindulatú daganat nőtt a mellében.
De ha mindenképpen meg akarod győzni, akkor mondd el, hogy ezzel éreznéd magad a legnagyobb biztonságban.
"Az óvszerrel az a baj,hogy a barátomnak voltak vele rossz tapasztalatai,és anno bebizonyosodott,hogy nem a megfelelő módszer."
Ezt a részt nem igazán értem.
Kíváncsi lennék, milyen rossz tapasztalatai voltak.
Az óvszernél jobb védekezési módszer nincs!
Ez az egyetlen módszer, aminek nincs semmilyen mellékhatása, ráadásul a nemi úton terjedő betegségektől is véd.
Ma már rengeteg félét kapni. Van olyan, amit szinte egyáltalán nem lehet érezni egyik félnek sem.
Ezt a hozzáállást egyébként annyira nem szívlelem.
Neki persze, hogy az lenne a legkényelmesebb, ha nem kéne gumit húznia, de a nő viselje az összes kellemetlenséget.
Hallgass anyukádra!
Igaza van!
Korai, nagyon korai. Tényleg tönkreteheti a szervezetedet. Egy négy hónapos kapcsolatban szintén korai még gyógyszert szedni óvszer helyett.
Egyébként itt elég korrekt módon összeszedték a mellette/ellene-t:
"Neki persze, hogy az lenne a legkényelmesebb, ha nem kéne gumit húznia, de a nő viselje az összes kellemetlenséget. "
Ezt biztos azok mondják akik még nem próbálták óvszer nélkül. Én nő vagyok, és határozottan állíthatom, hogy számomra ezerszer jobb így, gumi nélkül. a különbséget csak azok tudják akik próbálták - és most nem az utolsó pillanatban kihúzós, agyonizgulós megszakításra gondolok, hanem a teljes kiteljesedésre...
És nem hagyom hogy ijesztgessenek, nem élek konstans félelemben, minden gyógyszer halált okozhat, az Aspirin ellen mégse kampányol senki. Különben meg bármelyik nap rám eshet egy tégla, de a legnagyobb valószínűsége annak van, hogy autóbalesetben leszakad a fejem (pedig nem is vezetek...).
Abba belegondoltak-e már az ellenkampányolók, meg a kérdező anyukája, h mi van, ha. Mert ugye, az óvszer mégse nyújt 100%-os védelmet. És olyankor, az eseményutáni, egy olyan hormonlöket, ami 20-30 évnyi fogamzásgátlóval felér. Vagy anyuka vigyáz majd a csecsemőre amíg a lánya iskolában van?
23/N
de ki is fogja finanszírozni a tablettát? hát a kedves anyuka.
nemhiszem h 17 évesen van önálló kereseted (zsebpénz nem számít annak) meg persze egy 17 éves csaj a nyári fizuját 1 évnyi fogamzásgátlóra költené.
maradj az óvszernél. majd ha lesz fizetésed mehet a tabletta.
"És nem hagyom hogy ijesztgessenek, nem élek konstans félelemben, minden gyógyszer halált okozhat, az Aspirin ellen mégse kampányol senki."
Lehet azért nem kampányol senki az Aspirin ellen, mert nem sűrűn kap tőle trombózist, tüdőembóliát, hüvelygombásodást, migrént, libidócsökkenést. Nem túl gyakran lesznek tőle meddők és szerintem méh cisztásodást sem okoz. Lehet, hogy neked ez válik be, de akkor se írjál butaságokat. Aki elkezdi szedni a gyógyszert, igenis vállalja a lehetséges mellékhatások, szövődmények kockázatát, ami ebben az esetben sajnos nagyobb, mint hogy autóbalesetben szakad le a fejed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!