Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Hogyan tudnám rávenni anyukáma...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnám rávenni anyukámat, hogy bólintson rá a tablettára?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok,4hónapja vagyok együtt a barátommal.Nem feküdtünk még le egymással,de már szóba került a fogamzásgátlás.Az óvszerrel az a baj,hogy a barátomnak voltak vele rossz tapasztalatai,és anno bebizonyosodott,hogy nem a megfelelő módszer.A napokban megkérdeztem anyukámat,mi lenne,ha gyógyszert íratnánk fel nekem.Nem mondott rá semmit,előbb tájékozódott a neten,és sajnos csak a mellékhatásait vette figyelembe és "szó sem lehet róla,csak tönkreteszi a szervezeted".És szerinte korai lenne a gyógyszer 17 évesen.Hogyan győzhetném meg?

2012. jún. 4. 22:00
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/102 anonim ***** válasza:
71%

"Csak hát ez ugye csak a nőre igaz, egy férfinál az óvszer okozta erekciós vagy ejakulációs probléma kifejezetten egészségügyi gond, méghozzá a szexuális életet alapvetően gátló gond. "

Jájájájájáj! Te alulinformált, csőlátású, tudatlan, ostoba sz@rjankó! (sajnos a legtöbb hozzászólásodat volt szerencsém elolvasni)

Mielőtt butaságokat írnál, kérlek, műveld magad! Sajátítsd el a kémia és a biológia alapjait, mielőtt cáfolható statisztikákkal próbálsz érvelni. :')

Most nincs kedvem kisregényt írni, csak a saját tapasztalataimból kiindulva írok néked: Nem egy, nem két férfivel volt dolgom életemben; érdekes módon egyiknek sem volt panasza az óvszerrel kapcsolatban. Ha már mindenképp ragaszkodsz a számokhoz, átlagolva 10 férfiből 10-nek semmilyen probléma nem lépett föl a gumival kapcsolatban.

Ha neked gondjaid vannak, kezdhetsz aggódni, mert azok nem onnan erednek.:))) Szerencsés kutakodást.;)

2012. jún. 5. 23:14
 92/102 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, fogamzásgátló, és meddőség:

[link]

2012. jún. 6. 00:12
 93/102 anonim ***** válasza:

Szerinted a peteérés hiánya mi, ha nem meddőség, te igen ostoba?

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..

Ne mondd már, hogy nem okozhat meddőséget.

Érdekes módon olyan orvos, aki meddő nőkkel foglalkozik, ő is azt mondta, hogy sokszor fogamzásgátló áll a háttérben.

2012. jún. 6. 07:45
 94/102 anonim ***** válasza:
53%

Kedves előző, a belinkelt videón hallhatod, hogy mit mond az ezzel foglalkozó orvos... Mellesleg mi lenne, ha a fogamzásgátló elleni kampányolás helyett végre a Kérdező kérdésére válaszolnátok, ami így szól:

"Hogyan tudnám rávenni anyukámat, hogy bólintson rá a tablettára?"

2012. jún. 6. 10:31
 95/102 anonim ***** válasza:

1. Leszarom, hogy mit mondanak egy videóban, ha olyan emberek, akik szedték, mást tapasztaltak!

Persze, nem okoz meddőséget, csak a válaszadóknak 2 évig nem volt gyógyszer nélkül peteérése bakker!

Neked ez nem meríti ki a meddőség fogalmát?

2. Válaszoltam a kérdésre is, még jó pár oldallal ezelőtt, úgyhogy ennyit erről.

2012. jún. 6. 10:46
 96/102 anonim ***** válasza:
45%

Hát nem... az orvosi definiciót ugyan kimeríti az általad hozott elég extrém eset (védekezés nélküli rendszeres szexuális tevékenység, aminek során 1 éven belül nem következik be a megtermékenyülés) csak hát a köznyelvben a meddőség valami irreverzibilis dolgot jelent, és nem azt, hogy az illetőnek esetleg egy gyógyszeres kúra kell a fogamzóképesség helyreállításához. A két dolog nagyon más súlycsoport... már a helyreálló vagy helyreállítHATó fogamzóképesség KONTRA a helyreállíthatatlan fogamzóképesség.

A köznyelvben, ha valakinek azt mondod, hogy "meddő leszel tőle", nem arra gondol, hogy esetleg egy gyógyszerkúrára lesz szüksége a fogamzáshoz, hanem arra, hogy soha többé nem eshet teherbe...

2, Bocs, akkor elnéztem, mit válaszoltál, hogyan tudná rávenni az anyukáját?

2012. jún. 6. 11:05
 97/102 anonim ***** válasza:

1. Az, hogy a köznyelvben mi van a meddőségről, hol érdekel engem? A meddőség azt jelenti, hogy vkinek 1 éven belül rendszeres szex mellett nem jön össze a gyerek.

Ennyi erővel szinte nincs is meddőség a világon, mert már elég sok lehetőség van (pl. IVF).

De azért talán nem annyira mindegy, hogy szexelek pár hónapig a párommal, aztán gyereket várok, vagy 2,5 éven keresztül csak gyógyszerrel produkálnak peteérést, vagy esetleg egy lombikban csinálják meg a gyerekem.

De ha neked mindegy...

2. Azt írta, hogy ész érvekkel győzze meg. Mondja el az előnyeit, és ne csak hisztizzen, mert azzal nem megy semmire. És mondja el, hogy ő a tablettában tudna megbízni, más megoldásban nem, és számára fontos, hogy szex közben biztonságban érezze magát.

Ennyi.

Egyébként meg 17 éves, az orvos k.vára nem fog tőle szülői igazolást kérni. Ha van pénze, vagy esetleg a barátja hajlandó fizetni a költségeket, akkor anyucit ki lehet hagyni a partiból.

2012. jún. 6. 11:19
 98/102 anonim ***** válasza:
45%

Nézd, ha az ember laikusokkal beszélget, igen célszerű, ha nem szakzsargont használ, mert könnyen kutya-macska párbeszédévé válik a dolog... vagy hát persze nyitott az a lehetőség is, hogy marad a szakzsargonnál, csak akkor azt is odaírja, hogy a szakma mit ért az adott fogalom alatt. Azt gondolom, hogy ez egyszerű tisztelet mások fele, bár ennek néha itt nem sok nyomát látni...

A második felében a dolgoknak tökéletesen egyetértünk. Tudod, nem olyan rég volt az (15 éve:)) amikor az én életem párja volt "a 17 éves lány, aki...", úgyhogy a kérdező sztoriját ismerem testközelből is:) Az általam ideálisnak elképzelt magatartás kb az lenne, hogy a lány, ha szexuális életet akar élni, elkezd eszerint cselekedni (időpontot kér a nőgyógyászhoz, elmegy, megbeszéli vele a fogamzásgátlás kérdését) és persze TÁJÉKOZTATJA a szüleit is, megbeszéli velük is a DÖNTÉSÉT. Mert hát kies hazánkban egy ideje (ami az első magyar Btk a Csemegi kódex megjelenése, 1878, szóval ennyire "ultraliberális", vagy miket szoktak mondani) a 14 éven felüli személy szabadon dönt a szexualitás kérdésében, azzal él nemi életet, akivel akar. És hát akkor nyilván megválasztja hozzá a védekezési módot is, persze az orvosát nem kihagyva(!). Ami ellen tényleg kampányolni kellene, azok a másodkézből, barátnőkkel felíratott fogamzásgátlók, na, mert ha valami tényleg veszélyes, az ez az egyébként egyáltalán nem ritka magatartás.

2012. jún. 6. 11:43
 99/102 anonim ***** válasza:

Egyébként nem kell félreérteni, nem arra akartam buzdítani, hogy ne beszélje meg az anyjával!

Az első lépés az legyen, hogy leül az édesanyjával, elmondja a saját álláspontját, hogy miért tablettát akar és miért nem mást.

De ha anyuci hajthatatlan, a leányzó meg nem hajlandó mással védekezni, akkor inkább menjen el egyedül a dokihoz, és hagyja ki a dologból anyuit. Ugyanis még mindig jobb megoldás, ha titokban tablettát szed, mintha megszakítással "védekezik", majd egy fél év múlva közli, hogy terhes.

De azért írtuk le, hogy igen is gondolja végig, mert sokszor látom, hogy a nőknek halvány lila fogalmuk sincsen arról, hogy hogyan működik a tabletta és milyen hatásai lehetnek. Aztán ha esetleg nekik még sem válik be, akkor csodálkoznak, hogy hát ők erről nem tudtak.

Szóval ezért mondták el itt páran a másik oldalt is. Nah meg azért, hogy megértse a lány, hogy nem azért tiltja az anyja, mert nem akarja, hogy jót szexeljen, hanem mert félti.

Ha végiggondolta mind a pozitív, mind a negatív hatásait, és a tabletta mellett dönt, akkor lelke rajta, szedje, az ő dolga.

2012. jún. 6. 12:33
 100/102 anonim ***** válasza:
45%

Nézd, én meg nem akarok állást foglalni azügyben, hogy az orvosával vagy az anyjával beszél előbb, hisz őket ő ismeri... ha valaki mindent meg tud beszélni a szüleivel, nyilván ezt is, akkor az a logikus, hogy velük beszél előbb. Ha viszont a szülőkkel konfliktus várható, nehezen tudnak megbékélni azzal, hogy felnőtt a lányuk, akkor célszerűbb előbb az orvossal beszélni, így ha mondjuk nem szedhet gyógyszert, nem ír meg egy felesleges konfliktust.

Utána nem hiszem, hogy ezt el kellene titkolni a szülő előtt, anno én is elég konfliktuskerülő voltam, de azóta megtanított az élet:) hogy jobb a dolgokat az elején tisztázni, lehet, hogy akkor is van pár nap durcizás, de a lebukástól való permanens rettegés az lélekölő.

A reális kontra-érvek elmondásának meg egyáltalán nem vagyok ellene - ha ott vannak mellette a reális pro-érvek is...

Számomra viszont az nem kérdés, hogy nem a lányt kell túlfélteni, és pláne nem a "majd jövendőbeli terhességét", hanem a lányt, a fiút, és a kapcsolatot védeni. Én ezen igyekszem (láthatod a sok 0%-omon:))... a lányt azzal, hogy egyértelműen orvoshoz küldöm, a fiút azzal, hogy figyelembe veszem az ő véleményét is erről a témáról, a kapcsolatot meg azzal, hogy mindig elugatom, hogy ezt a kérdést kettejüknek kell elsősorban megbeszélni - az orvos véleménye, és a realitások figyelembevételével - ez kettejük dolga.

Tudod, engem is sokmindenben "önmagamtól védett", túlféltett az anyám (ráadásul késői, örökbefogadott gyerek vagyok, na ezt képzeld el), minden másnap elhangzott valami tiltás mellett a "majd ha 25 éves leszel, akkor még hálás leszel" mondat, a szexuális életem kezdete környékéről neg némi otthoni pofonok is rémlenek - na sikerrel elérte, hogy mérhetetlen hálám jeléül szóba se állok vele... 20 éve. (nem eccerű mutatvány, 3 utcányira lakunk...)

Tegnap beszélgettünk a zasszonnyal ilyen kérdésekről, és volt egy jó megállapítása: ősanya = antianya.

2012. jún. 6. 13:14
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!