Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Hogyan tudnám rávenni anyukáma...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnám rávenni anyukámat, hogy bólintson rá a tablettára?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok,4hónapja vagyok együtt a barátommal.Nem feküdtünk még le egymással,de már szóba került a fogamzásgátlás.Az óvszerrel az a baj,hogy a barátomnak voltak vele rossz tapasztalatai,és anno bebizonyosodott,hogy nem a megfelelő módszer.A napokban megkérdeztem anyukámat,mi lenne,ha gyógyszert íratnánk fel nekem.Nem mondott rá semmit,előbb tájékozódott a neten,és sajnos csak a mellékhatásait vette figyelembe és "szó sem lehet róla,csak tönkreteszi a szervezeted".És szerinte korai lenne a gyógyszer 17 évesen.Hogyan győzhetném meg?

2012. jún. 4. 22:00
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/102 anonim ***** válasza:

A 16-os válaszban már linkeltem normális pro/kontra érveket, itt van még 2:

[link]

[link]

2012. jún. 5. 10:00
 22/102 anonim ***** válasza:
78%
Igen igaza van tönkre teheti a szervezeted,fejlődésben vagy még 18 után sem ajánlott,mert bárki bármit mond rengeteg mellékhatása lehet,elhízás,májkárosodás,trombózis,meddőség,hüvelyszárazság,libidó csökkenés stb. Egy fejlődő szervezetnek abszolút nem tesz jót ha hormonnal tömik,bár egy felnőtt szervezetnek sem de ez más kérdés.Használjatok óvszert manapság rengeteg féle van latexallergiára van latex mentes,ez csak kifogás.A tabletta mellett ugyanúgy van 1% esély a terhességre, szerintem pusztán önzőségből sé hisztiből mondta a barátod.Hallgass anyukádra jót akar neked ha a barátod nem hajlandó óvszert húzni akkor nem is szeret,végülis nem az Ő hormonrendszere mehet tönkre hanem a tied.
2012. jún. 5. 10:56
 23/102 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem az óvszernél nagyobb libidó-csökkentő NINCS... csak az első sorban a férfiét csökkenti ugye...
2012. jún. 5. 11:02
 24/102 anonim ***** válasza:
78%
azt még hozzáteszem ezzel nem szabályozzák a menstruációt hanem megszüntetik,szóval okoskodhattok,hogy nincs bajotok meg nem lesz baja,de nem vállaljátok a felelősséget ha majd 10 év múlva nem lehet gyereke igaz? Mivel az anyja így beleszólhat a gyereke életébe,aki azt mondja mi köze hozzá hát őt sem nevelték meg rendesen a szülei,érdekes manapság minden kis taknyosnak vannak jogai de a kötelezettségeket lesz@rják,meg a szülő jogait
2012. jún. 5. 11:02
 25/102 anonim ***** válasza:
57%
amelyik pasinak libidócsökkentő az óvszer annak a fejében valami gond van...lehet szívügyileg is...
2012. jún. 5. 11:03
 26/102 anonim ***** válasza:
42%
Kedves előző, ha hiszed, ha nem, ebben a kérdésben úgyis a szakember, a nőgyógyász dönt, aki a megfelelő vizsgálatok után, a paciense érdekét szem előtt tartva vagy felírja a fogamzásgátlót, vagy nem. Mert hogy leginkább ő ért hozzá...
2012. jún. 5. 11:05
 27/102 anonim ***** válasza:

17-es! 14-es vagyok.

Ismerem a különbséget és ennek ellenére, vagy inkább pontosan ezért az óvszer mellett teszem le a voksom.

Olvasd el itt a 11-est:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__fogamzasgatlas_..

Én írtam.

2012. jún. 5. 11:06
 28/102 anonim ***** válasza:
100%
azok a vizsgálatok arról döntenek hogy a mája egészséges ez,lutri jó e a tabletta vagy sem,és az is hogy utána elhízik-e meddő,lesz,vagy csökken a libidója stb. igen a nőgyógyász a szakértő aki elég szép pénzt kap a gyógyszergyártó cégektől,hogy vegyék a tablettákat azért nem minden nőgyógyász lelkiismeretes,az enyém kifejezetten mondta,hogy ne használjak inkább fogamzásgátló tablettát,ha mindenképp szeretnék még gyereket,nem ajánlja senkinek
2012. jún. 5. 11:08
 29/102 anonim ***** válasza:
0%
Kedves 25/26 válaszoló, akkor szerinted a férfiak cirka felének "valami gondja van fejben" - ez is egy vélemény...
2012. jún. 5. 11:09
 30/102 anonim ***** válasza:
100%

Azért azt kellene megérteni egyszer és mindenkorra, hogy az óvszer nem okoz egészségügyi gondokat, maximum vki számára kényelmetlen.

Viszont a tabletta igen is súlyos egészségügyi problémákat okozhat.

Amúgy is, majd akkor nyilatkozzatok, hogy jó-e a tabletta, ha abbahagytátok a szedését. Ugyanis sok mellékhatás nem a szedés alatt jön ám elő. Nem egy olyan embert ismerek, akinek a tabletta szedés alatt az égvilágon semmi baja nem volt, örült, hogy szép a bőre, mindig pontosan vérzik, esetleg nőtt a melle is.

Aztán mikor abbahagyta, akkor nem állt helyre a vérzése, tele lett az egész arca/nyaka/háta durva pattanásokkal, elkezdett hullani a haja stb.

És azt is meg kellene érteni, hogy az orvosok sem tudják előre, hogy neked éppen mi bajod lesz tőle. Bizonyos betegségek esetén ki kell zárni a szedést, de ezen kívül nem tudja előre megjósolni, hogy lesz-e vmi gubanc.

A vérvétel előtte a tévhittel ellentétben nem arra szolgál, hogy a megfelelő tablettát válassza ki, hanem arra, hogy megnézze, hogy működik-e rendesen az ember mája.

Hogy neked épp mi bajod lesz egy adott tablettától, azt maximum a jó isten tudja.

A trombózis hajlamot meg sok esetben pl nem is vizsgálják. Bnőm elment tablettáért, nulla vizsgálat nélkül felírták. Épp várt a vérzésére, mikor az unokatesója tüdőembóliát kapott a tablettától és majdnem belehalt. Mint kiderült genetikailag hajlamos volt a trombózisra.

Ezen felbuzdult bnőm is, és elment vizsgálatra. Kiderült, hogy neki is van....

Jó esetben pl. elküldenek APC rezisztencia vizsgálatra, aztán ha még sem olyan mutációd van (pl. a lánynak protrombin mutációja volt), akkor megint nem mész vele semmire.

Egyébként egyszer csináltam egy kérdőívet. 50-ből 10 olyan nő volt, aki semmilyen negatív mellékhatást nem tapasztalt a szedés alatt. 10!

2012. jún. 5. 11:54
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!