Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan tudnám rávenni anyukámat, hogy bólintson rá a tablettára?
17-es! 14-es vagyok.
Ismerem a különbséget és ennek ellenére, vagy inkább pontosan ezért az óvszer mellett teszem le a voksom.
Olvasd el itt a 11-est:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__fogamzasgatlas_..
Én írtam.
Azért azt kellene megérteni egyszer és mindenkorra, hogy az óvszer nem okoz egészségügyi gondokat, maximum vki számára kényelmetlen.
Viszont a tabletta igen is súlyos egészségügyi problémákat okozhat.
Amúgy is, majd akkor nyilatkozzatok, hogy jó-e a tabletta, ha abbahagytátok a szedését. Ugyanis sok mellékhatás nem a szedés alatt jön ám elő. Nem egy olyan embert ismerek, akinek a tabletta szedés alatt az égvilágon semmi baja nem volt, örült, hogy szép a bőre, mindig pontosan vérzik, esetleg nőtt a melle is.
Aztán mikor abbahagyta, akkor nem állt helyre a vérzése, tele lett az egész arca/nyaka/háta durva pattanásokkal, elkezdett hullani a haja stb.
És azt is meg kellene érteni, hogy az orvosok sem tudják előre, hogy neked éppen mi bajod lesz tőle. Bizonyos betegségek esetén ki kell zárni a szedést, de ezen kívül nem tudja előre megjósolni, hogy lesz-e vmi gubanc.
A vérvétel előtte a tévhittel ellentétben nem arra szolgál, hogy a megfelelő tablettát válassza ki, hanem arra, hogy megnézze, hogy működik-e rendesen az ember mája.
Hogy neked épp mi bajod lesz egy adott tablettától, azt maximum a jó isten tudja.
A trombózis hajlamot meg sok esetben pl nem is vizsgálják. Bnőm elment tablettáért, nulla vizsgálat nélkül felírták. Épp várt a vérzésére, mikor az unokatesója tüdőembóliát kapott a tablettától és majdnem belehalt. Mint kiderült genetikailag hajlamos volt a trombózisra.
Ezen felbuzdult bnőm is, és elment vizsgálatra. Kiderült, hogy neki is van....
Jó esetben pl. elküldenek APC rezisztencia vizsgálatra, aztán ha még sem olyan mutációd van (pl. a lánynak protrombin mutációja volt), akkor megint nem mész vele semmire.
Egyébként egyszer csináltam egy kérdőívet. 50-ből 10 olyan nő volt, aki semmilyen negatív mellékhatást nem tapasztalt a szedés alatt. 10!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!