Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Mióta megaláztak, érzelmileg...

Mióta megaláztak, érzelmileg bezárkóztam. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Nagyjából egy éve, tavaly nyár közepén veszítettem el a szüzességem egy tőlem három évvel idősebb fiúval. Visszagondolva egyáltalán nem volt olyan nagyszerű, ahogy azt elképzeltem, vagy szerettem volna korábban, későn jöttem rá, hogy magammal is csak elhitettem, hogy szeretem azt a srácot. Az eset után olyan egy hónappal szakítottunk, miután visszahallottam, hogy minden haverjának részletesen beszámolt a dologról, megjegyzéseket tett a testi adottságaimra, képességeimre (nem tudom egyébként, mit várt egy szűztől). Azóta nem volt kapcsolatom senkivel, alig mosolygom, ezt mások is észreveszik, de nem értik, miért. Erről a esetről azonban szerintem érthető módon nem szeretnék akárkivel beszélni. Érzelmileg közömbös vagyok, nem bízom senkiben, az is kiderült számomra, hogy nincsenek olyan igazi barátaim, akikről el is tudnám hinni, hogy megértik a problémámat. Mert legbelül, mélyen úgy érzem, üvöltve zokogok, kívülről azonban csak egykedvűség látszik. Van ebből kiút? Mert így nem nagyon kívánok élni.

2012. júl. 2. 16:35
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező! Nem kellett volna amerikai nyálas romantikus filmekből elképzelni milyen csoda lesz mikor elveszíted a szüzességed! Nem ártana a Földön járni, és aszerint gondolkodni. Keveseknek esik jól az első. Á fecsérlem itt az időm
2012. júl. 8. 08:08
 52/54 anonim válasza:
jé ez a sztori meg mintha a hoxán olvastam volna :P
2012. júl. 8. 08:13
 53/54 anonim válasza:
53%

Kedves Kérdező!

Nem olvastam el a többiek hozzászólásait (azt hiszem, nem lett volna érdemes), csak a tieidet. Megragadott, hogy mennyire költőien fogalmazol, és milyen finom szövésű a lelkivilágod. Nagyon sok bölcsesség van benned már most.

Nos, az ilyen típusok nagyon intenzíven élik meg a tragédiákat az életükben. Örülj neki, akiről lepereg, annak nem lennék a helyében. Megéled az érzéseidet, nem hazudod el őket. A megalázottság, az érzelmi kifosztottság fáj. Megszenveded, ez rendjén van. De ha hosszú távú következménye van (és egy év már kezd hosszú távú lenni), akkor lehet, hogy elkél a segítség. Nem szabad belecsúszni egy depresszióba. Sem egy érzelmi halálba. Sem egy évtizedes bezárkózásba. Egy olyan pszichológus, aki emberileg passzolna hozzád, jó lenne. Kísérhetne egy darabig a felnőtté válás útján. Valaki, akiben megbízol, akinek van életbölcsessége is (nemcsak szakmája). Mert felnőni nehéz. És úgy van, ahogy mondod: a sebek azért vannak, hogy meggyógyuljunk belőlük és fejlődjünk általuk. De egyedül nem megy...

Vagy ha nem pszichológus, legalább egy idősebb, bölcsebb felnőtt, akiben megbízol. Ajánlom még Neked a pszichodrámát, azt hiszem, Neked való, mert szeretsz reflektálni, a dolgok mélyére nézni. Nagyon sokat tud adni.

Örülök, hogy megjelentél itt a gyk-n, jó látni itt egy-egy kiemelkedő embert!

37n

2012. aug. 29. 23:21
 54/54 anonim ***** válasza:

#53 leírta, amit én is akartam

nem vagyunk barátok, de tökéletesen megértelek

szerintem ne aggódj, nekem is sikerült fájdalmas lelki sebekkel felnőnöm és kezelni őket, de hozzátenném, hogy nem egyedül, találtam valakit, akivel sikerült feldolgoznom

hasonló a hasonlót bevonzza, szerintem vár még rád napsütés és boldogság :)

2013. okt. 22. 09:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!