Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Isten elfogadja-e, ha nem...

Isten elfogadja-e, ha nem leszek már szűz, amikor férjhez megyek?

Figyelt kérdés
Keresztény lány vagyok, 17 éves, több mint fél éve együtt a barátjával... szeretnék vele lefeküdni, de ugyanakkor bennem van a félsz, hogy Isten nem nézi ezt jó szemmel... Örülnék ha azok megkímélnének, akik csak viccelődni szeretnének, vagy gúnyolódni a hitemen... köszönöm előre is a válaszokat.
2011. júl. 28. 21:00
 61/93 anonim ***** válasza:
100%

"Te jó ég mekorra barmok vannak!!!!:S A hittedben vagy gyenge-.-" Ne haragudj te zseni, de nem ítélkeztem ezt csak a te tirpák agyad fogja fel és kötözködsz! Látod nagyra tartod magad, hogy min mentél át. Hát szánalmas vagy! Nem csak te élsz a földön akinek rohadt könnyű az élete és mégis értelmesebb nálad az tuti. Nem ítélkeztem, de már látom mekkora tahó vagy és sajnáltatod itt magad. Jaj most sírjak, mert szar életed volt? Oldd meg magad! Nem, hogy gyenge vagy, de hülye is-.-" Csak most mutattad meg a fogad fehérjét. Én ítélkezek, meg rohadjak meg, mert annyit mondtam, hogy létezik Isten? Mert te nem hiszel ezekben akkor másnak sem kell? Vagy mit akarsz? Mi a bajod velem úgy őszíntén?? Mi bajod? Az hogy leírtam hiszek benne és nem tehet Isten arról, hogy milyen sorsod volt? Ezért én vagyok a hülye? Erre mit mondjak? Egyszerűen szánalmas-.-"

Elolvasnád ezt még egyszer, kedves szent ember?

Lássuk csak: rögtön az első mondatod: "mekkora barmok vannak. -> itt is ítélkezel másokon, akiket pedig nem is ismersz. Aztán: "...csak a te tirpák agyad fogja fel és kötözködsz". Aztán jön a visszakozás: "Nem ítélkeztem, de már látom mekkora tahó vagy és sajnáltatod itt magad." Stb. stb.

Fröcsögsz a gyűlölettől, vedd már magad észre!!! Azt mered állítani, hogy hívő vagy? Megsúgom, nem vagy az. Engem is sértegetsz, hogy szánalmas vagyok, és hülyének születtem, de hidd el, engem olyannyira nem érdekel, hogy rólam mit gondolsz, hogy ihajj! Csupán azért reagálok, hogy a nagy vallásosságodban vedd már észre, hogy bort iszol és vizet prédikálsz. Felőlem gondolhatod azt, hogy hülye vagyok, szánalmas, és nem normális; vagdalkozz csak, attól én még kitűnően érzem magam. :-)

Mutasd már meg, hogy ki és hol írta, hogy tagadd meg a hitedet; merthogy ezt is írtad. Abban hiszel, amiben akarsz, senkit nem érdekel. Én csupán azt mondtam, hogy a hozzád hasonlóak kapjanak már a fejükhöz, valamint nem kérünk a lesajnáló kommentekből. De úgy látszik, hiába, mert ahogy tapasztalom - és a kommented csak megerősített ebben -, szűk látókörűbbek vagytok, mint az általad lesajnált hitetlenek. Ja, és hol írta az általad ebben a hozzászólásban idézett kommentelő, hogy nagyra van azzal, amiken átment? Írd le, kérlek, az én hitetlen agyam képtelen rájönni. :-) Tényeket írt le, erre te rögtön támadod! Nem gondolod, hogy undorító a fröcsögésed?

2011. aug. 1. 15:47
 62/93 anonim ***** válasza:
100%

23:03-ra

Ezt írtad:

"Kedves 00:13

Ha most Isten elé állnál, mit mondanál, miért engedjen be a mennybe? Mert jót cselekedtél Földön? És ez szerinted Istennek elég?

Egy ember se tud olyan tökéletes életet élni, mint amilyet Isten "elvárna", de hát ezért van a kegyelem :). Csak a Tökéletes áldozat tudja áthídalni azt a szakadékot, ami Isten és ember között keletkezett még anno.

Valóban sajnos némely világi különb, mint néhány keresztény, de azért azt is nézd, hogy ők is bűnös emberek, annyi különbséggel, hogy Isten gyermekei, megváltottak, és Isten életünk végéig formál minket.

Közel van az ÚR visszajövetele, most még tart a kegyelem ;)"

Na most, lássuk csak: nem hiszek a Bibliában,és abban, ami oda le van írva. Innentől kezdve feleslegesen kérdezed meg tőlem,, hogy "ha odaállnék Isten elé, mint mondanék, miért engedjen a mennybe". Amúgy ha feltételezzük, hogy mégis van Isten - a Biblia szerinti, és Mennyország is -, akkor mire én odakerülök elé, ő már réges-régen tudni fogja, mi legyen a sorsom. Nem gondolom, hogy Istennel egyezkedni lehetne a Menny kapujában. :-) Egyébiránt azt is mondtam korábban, hogy pont hogy nem a (jó)cselekedetek számítanak, hanem az, ami az ember szívében van. Azt meg még talán én sem ismerhetem annyira, mint ő, ha feltételezzük, hogy van. Még egyszer: feltételezvén, hogy Isten létezik, ő pontosan tudja, milyen vagyok, mi van a szívemben és a lelkemben. Nem kell engem, és a többi "hitetlent" félteni.

De azt is mondhatom, hogy hiszek abban, hogy ha van Menny és Pokol, akkor a halál után nem fogok utóbbiba kerülni. Hiszem és kész. Ez nem vita tárgya. Én sem vitatkozok azon, hogy szerintetek ti Isten kegyelméből (remélhetőleg) odakerültök, ha hívőként éltek, dícsérve az Urat.

2011. aug. 1. 16:05
 63/93 anonim ***** válasza:
76%

"Hjaj de sokat fogsz te még szenvedni."

Úgy gondolod?

Bár te semmit nem tudsz az én életemről, mert miért is tudnál, hiszen nem ismerjük egymást.

Akkor most mesélnék az én eddigi szenvedéseimről, ha nem bánod, mert volt éppen elég.

6 éves koromban diagnosztizáltak nálam rosszindulatú daganatot. Ezek után jött a kemoterápia, a hajam kihullott, és persze a kezelések utáni rosszullétek. A daganat ekkor elmúlt. Kontrollra járnom kellett. 9 évesen egy orvosi vizsgálaton derült ki, hogy a daganat ismét kiújult, újabb kemok következtek, a szüleim éjjel-nappal dolgoztak, hogy fizetni tudják a kezeléseket. Szerencsére ez is elmúlt. Soha egy percig sem adtam fel.És akkor még rám mondod, hogy gyenge vagyok?

15 évesen nyilvánítottak gyógyultnak.

Most 22 éves vagyok, a férjemet 18 évesen ismertem meg, és sikerült teherbe esnem, amit én a legcsodálatosabb dologként éltem meg. Persze az első vizsgálattól kezdve veszélyeztetett állapotban voltam, a korábbi betegségem miatt. 8 hónapja érkezett meg a kislányunk. Koraszülött baba lett,de 4 hónapos koráig szépen fejlődött, azután észrevettük, hogy nem úgy mozog mint a többi baba, elvittük orvoshoz, ahol kiderült, hogy a mozgásfejlődésével baj van. Heti 3x viszem a kislányom gyógytornászhoz, és a férjem rengeteget dolgozik, hogy meggyógyuljon a pici.

És tudod mit? Ha ezek után gyengének tartasz, hát tudod, akkor rohadj meg!

2011. aug. 1. 16:52
 64/93 anonim ***** válasza:
60%

"Elolvasnád ezt még egyszer, kedves szent ember?"

Na ezt hívják elfogultságnak. Ti csak veszekedni jártok ide:) Kiforgatjátok a szavaim, de sebaj. Ha már bemásoltátok a szavaim akkor azt is illő lenne tudni, hogy mire írtam-.-" Ez olyan mintha valaki előbb elélvez aztán fekszik le a nővel. 16:52 és igen sokat fogsz szenvedni, mert megvan írva a Bibliában, hogy azok az emberek szenvedni fognak. Ez nem az én kívánságom:) Ja de hát nem hiszed akkor mitől is félhetsz:D Most is azt mondanám, hogy szánalmas, de akkor megint ezt fogjátok bemásolni és ebből fogtok kiindulniXD "Fröcsögsz a gyűlölettől, vedd már magad észre!!!" LOL. Ez is hülyeség, mert nem gyűlölök itt senkitXD Csak eszméletlen bambák vagytok, mert még mindig nem vagytok képesek felfogniXD Ti megítéltek engem, szánalmasnak tartottok, meg is vádoltok....hjajj micsoda bűnös lélek vagyokXD bocsi szent ember^^ Ez honnan jött?XD Nem tartom magam annak és ilyennel megvádolni komoly dolog;) Gondolom még nagyképűnek is néztek engem, talán még valamit? Mert ti ismertek engem:) Na én már egy szót se fogok innentől írni. Fröcsögjetek ti:P

2011. aug. 1. 20:26
 65/93 anonim ***** válasza:

"Csak eszméletlen bambák vagytok, mert még mindig nem vagytok képesek felfogni XD Ti megítéltek engem, szánalmasnak tartotok,..."

Nem én fröcsögök, és nem én ítélkezek, holott ez ellentétes a keresztény hittel. Sőt veszekedni sem veszekszek. Lásd be végre, hogy lenézel mindenkit, aki nem hiszi el, hogy ami a Bibliában van, az igaz.

És igen, a viselkedésed szánalmas. Pont neked, akinek kedvesnek, szelídnek, szeretetteljesnek kellene lenned; Jézus is az volt. Bambának tartod a hitetleneket, ő pedig még a gyilkosainak is megbocsátott. A "szent ember" kifejezést szarkasztikusan értettem, de látom, hogy te meg ezt vagy képtelen felfogni.

Kikérem magam a bamba megnevezést, mit képzelsz te???? Nem bírjuk felfogni? Mit? És te miért nem bírod felfogni, hogy nincs jogod címkéket aggatni azokra, akik mást hisznek? "Igazad van", legjobb védekezés a támadás. De hogy te köszönőviszonyban sem vagy Istennel, az látszik minden egyes megnyilvánulásodból. Szerintem imádkozz Istenhez, hogy megbocsássa neked a nagyképűségedet! A kevélység bűnébe estél, ami a hét főbűn közül az első, mint tudod. De én nem ítélkezek, majd megteszi Jézus, ugyebár.

Komolyan, miért nem lehet minket békén hagyni? Tényleg keresztényi leszólni és provokálni azt, aki más(ban hisz)?

A 22 éves rákból felgyógyult lány nevében pedig azt ajánlom, sürgősen gyakorolj bűnbánatot, és akkor talán a lelked is megmenekül.

"Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zengő ércz vagy pengő czimbalom.

És ha jövendőt tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész hitem van is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyökről, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok."

Fontold meg, hiszen a hited része!

2011. aug. 1. 21:49
 66/93 anonim ***** válasza:
72%

Kedves 20:26!

Szenvedtem én már eleget, nem gondolod? Sőt minden nap hatalmas erővel küzdök a kislányomért. Tudod nem ilyen életet akartam, de ezt dobta a gép. Nem temettem magam semmilyen vallásba, bár már kijelentettem, hogy valami nálunk nagyobb erőben hiszek, és mégis túléltem, mert küzdöttem, és élni akartam. És ha szenvednem kell, hát állok elébe, de rossz ember nem vagyok. Csak egy lány, egy feleség, egy ANYA. És nap, mint nap küzdök a gyermekemért, magamért, a családomért.

Látod, nem kellene dobálóznod a gyenge, tahó, tirpák stb. szavakkal, mert kettőnk közül te leszel a szánalmas.

És ha hiszel Istenben, akkor nagyon imádkozz, hogy ezt a modort, amit te itt tanúsítottál, megbocsássa. Anyukád amúgy nem tanított meg arra, hogy ilyen hangnemet nem engedhetsz meg magaddal a másikkal szemben? Mert ha nem, az elég nagy kár, vagy csal te nem tartottad észben. Mindenesetre én törekedni fogok, hogy a lányom különb ember legyen az olyanoknál, mint te vagy.

2011. aug. 1. 22:27
 67/93 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó! (22:27)

Őszintén és szívből kívánom Neked, hogy minden a lehető legjobban alakuljon az életedben, megérdemled!

Te is láthatod, hogy nem az az igazi keresztény, aki annak mondja magát, hanem aki úgy is viselkedik embertársai iránt (is).

Előtted lévő hozzászóló voltam.

2011. aug. 2. 00:17
 68/93 anonim ***** válasza:
60%
Hát pedig elég szánalmas, hogy így oltogattok egy hívő embert, mert nem ő kezdte a felháborodást. Amiért barmozott annak oka volt és onnantól kezdve csak kibújás és önsajnálat. Rendben, hogy sokat küzdesz az életben, de te csak egy hívőt tiporsz le itt, mert nagyon jól esik valahol a feszültséget leverni. Egy igaz jó ember nem akad fenn egy hívő emberen. Már pedig oltásotok, szal akkor a ti viselkedésetek milyen? Nem hiszem, hogy olyan hangzott el amitől ennyire oltani kell mást. Biblia szavait használta, mert azokat mondta ami meg van benne és ez egyeseknek nem tetszett, majd azok a szavakért támadtátok meg, aztán ti jöttek a Bibliát felhasználva, hogy ő milyen rossz ember lehet, mert ilyet egy hívő nem használhat. Hát ez nem szánalmas? Dehogy nem még amúgy. Azért nem fogok pokolra kerülni! Ezek gondolatok és nem tettek! Hisz Istenben, hisz a Bibliában. Nem tetteket hajtott végre! Mivel itt csak gondolatok vannak és hisz benne így nem követett el semmi hibát, szal ti meg sértegettek egy hívőt. Ez mennyire elfogadható? Nekem is szar életem van mégsem sírok itt és rászállok egy hívő emberre.
2011. aug. 2. 13:20
 69/93 anonim ***** válasza:
72%

Kedves utolsó!

Légyszives mutasd már meg nekem a Bibliában, hogy hol van benne a tahó, tirpák stb szó! Félreérted, nem azért "támadtunk" rá, bár ez elég rossz szó használat, mert kijelentette, hogy ő miben hisz, hanem mert elég kulturálatlanul fogalmaz. Az, hogy ki miben hisz, már mondtam, egyéni szocprobléma. Itt senkit nem akartunk áttéríteni, vagy lebeszélni a hitéről, erre csak azt kapjuk, hogy szenvedni fogunk, meg pokolra jutunk. És? Ez talán őt zavarja? Csak fröcsög, és Isten nevében úgy beszél, hogy szerintem Isten sem lenne rá büszke.

Bár én kijelentettem, hogy konkrétan az egyházakban nem hiszek, hanem abban, hogy van egy nálunk hatalmasabb erő, így felesleges azzal jönnöd, hogy pokolra jutunk. Mert amúgy sem hiszünk benne.

2011. aug. 2. 13:44
 70/93 anonim ***** válasza:
72%
Azt meg kikérném magamnak, hogy itt sírok, hogy milyen az életem. Ennek is volt előzménye. És elhiszem, hogy neked sem tündérmese az életed, de tudod emberek átmennek dolgokon, önerőből talpra állnak, és az élet megy tovább. Én is túl éltem a betegségem, mert élni akartam, és nem keseredtem el. És tudod mikor az életemért küzdöttem, és már úgy látszott, hogy a rák legyőz, és papot hívtak volna hozzám, én mondtam, hogy ne tegyék, mert adhat az a pap utolsó kenetet, ha én nem hiszek benne. De túléltem, és meggyógyultam. Anélkül, hogy imákba temetkeztem volna.
2011. aug. 2. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!