Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Isten elfogadja-e, ha nem...

Isten elfogadja-e, ha nem leszek már szűz, amikor férjhez megyek?

Figyelt kérdés
Keresztény lány vagyok, 17 éves, több mint fél éve együtt a barátjával... szeretnék vele lefeküdni, de ugyanakkor bennem van a félsz, hogy Isten nem nézi ezt jó szemmel... Örülnék ha azok megkímélnének, akik csak viccelődni szeretnének, vagy gúnyolódni a hitemen... köszönöm előre is a válaszokat.
2011. júl. 28. 21:00
 21/93 anonim válasza:
76%

Na, akkor most álljunk meg egy pillanatra. Én magam is keresztyén vagyok, de nem azt mondja a Szentírás, hogy bármit is csinálj, mert Isten megbocsát, hiszen az a dolga! Ahhoz, hogy bocsánatot nyerj, igazán át kell érezned, hogy az, amit tettél, az rossz volt. És ha őszintén tudsz bocsánatot kérni, akkor bocsát meg Isten. Ez egy. Én magam pedig ezt a sok harcias ateistát nem értem, akik mindenáron azt akarják megmagyarázni, hogy Isten nincs. Nem lehetne a kérdésre válaszolni? Ő keresztyénként tett fel egy kérdést, tehát ilyen jellegű választ is vár.

És igen, hallottam Jungról. Nem tanulatlan bunkó vagyok, csak nem hiszem, hogy azért lett a világ, mert "jó lapot húztunk egy sokmilliárdos pakliból".

A kérdésre pedig már válaszoltam, a 2. oldal elején.

2011. júl. 28. 22:37
 22/93 anonim ***** válasza:
69%

A barátod nem hívő gondolom.

Ez esetben választanod kell közte és az elveid között.

22N

2011. júl. 28. 22:39
 23/93 anonim válasza:
0%

22:37

Erről van szó! Az ateizmus a tudatlanságból vagy a neveltetésből fakad! Sok itt a buta (kinek nem inge ne vegye magára!) Nem ilyenektől kell kérdezni hanem a gyóntató székben! Nem fog rád ferdén nézni mindenkinek van ilyen gondja! 15/f

2011. júl. 28. 22:42
 24/93 anonim válasza:
69%

Én is Keresztény neveltetést kaptam. Nem arról van szó hogy ne feküdj le senkivel a házasság előtt, csak arról hogy ne paráználkodj. Keresd meg az igazit és ha ehhez kell 3-4 partner akkor ez van. Csak ne válj el 30-40 évesen, az sokkal rosszabb.

Sok szélsőséges buta ember, aki kereszténynek nevezi magát, nem rendelkezik saját erkölcsi megítéléssel. A hit akkor működik ha van saját erkölcsöd. Ha nincs, akkor olyan leszel mint az, a magát kereszténynek nevező ismerősöm aki mogyorófavesszővel veri a gyerekét, mert valahol azt olvasta hogy azt a biblia megengedi. Normális az ilyen ? csak józan paraszti ésszel nézve?! Sztem nagyon nem. 17 éves vagy igaz, talán meg kéne várnod a 18-at, de nem azért mert a biblia ezt mondja hanem, lehet még nem vagy elég érett, és 18 évesen már fogamzásgátlót is szedhetsz ami a legbiztonságosabb. Előtte viszont nagyon károsító. Másrészről több mint fél éve vagy együtt a barátoddal, ami azért már jelent valamit :) Ha gondoljátok hogy tudtok egymásra vigyázni akkor sztem semmi akadálya :)

2011. júl. 28. 22:55
 25/93 anonim ***** válasza:
kiégetsz xDD
2011. júl. 28. 23:16
 26/93 anonim ***** válasza:
75%

Kedves kérdező!

Próbálj meg okosan gondolkodni. Isten nem akar neked rosszat, ugye?

Akkor a mai világban az az okos viselkedés, ha házasság előtt megismered a választott párodat. Szexuálisan is.

Vagy inkább majd elváltok, ha nem illenétek össze? Esetleg végigéltek 20 évet (mert utána úgyis elválnátok) úgy, hogy nem szeretitek egymást igazán?

Természetesen ha így döntesz, a védekezést se felejtsd el! Szerintem is várd meg a 18. születésnapodat - addig pedig menj el orvoshoz, és döntsetek valamilyen fogamzásgátlási módszer mellett.

Utána se hirtelen ugorjatok bele - ne úgy, hogy "na most aztán meg fog történni". Szeressétek egymást, figyeljetek egymásra és akkor sok minden jön magától is.

Igazán az lenne az okos, ha nem csak egyetlen fiút ismernél meg életedben - de ezt nem lehet előírni, vannak, akik így is boldogok lesznek.

Csak az a gond, hogy ha mégsem, az esetleg 40 éves korukban derül ki (akkor van egy ilyen fordulópont) - és utána már elég nehéz újrakezdeni az életed.

Aki pedig a 6. parancsról beszélt: a paráználkodás az a házasságtörést jelenti! Arról, hogy a középkorban ezt átértelmezték - nem Jézus tehet.

2011. júl. 28. 23:31
 27/93 anonim ***** válasza:
0%

Kit érdekel, hogy isten mit fog szólni? Egy olyas valaki ne akarjon ítélkezni, aki szenvedést, járványokat, háborúkat és pestist küld az emberiségre.

Gratulálok, neked is sikeresen átmosták az agyadat a pedofil állat papok.

2011. júl. 29. 00:22
 28/93 anonim válasza:
Köszönjük Emese!
2011. júl. 29. 00:39
 29/93 szldfbtg válasza:
63%
Nem! Mind örökké a pokol kénköves tüze fogja égetni a puncidat :)
2011. júl. 29. 00:49
 30/93 anonim válasza:
88%
Isten szerintem sok mindenben nem úgy gondolkodik mint ahogyan az egyház gondolja (ezt most senki ne vegye "szentségtörésnek" vagy ilyesminek, ez az én véleményem) isten nem azért van, hogy mindenkit büntessen, isten azért van hogy szeressen, megértsen, és erre megtanítson. Elfogadja, ha szerelemből veszted el és ha tényleg szeretitek egymást a pároddal. Ez az én véleményem.
2011. júl. 29. 00:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!