Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Isten elfogadja-e, ha nem...

Isten elfogadja-e, ha nem leszek már szűz, amikor férjhez megyek?

Figyelt kérdés
Keresztény lány vagyok, 17 éves, több mint fél éve együtt a barátjával... szeretnék vele lefeküdni, de ugyanakkor bennem van a félsz, hogy Isten nem nézi ezt jó szemmel... Örülnék ha azok megkímélnének, akik csak viccelődni szeretnének, vagy gúnyolódni a hitemen... köszönöm előre is a válaszokat.
2011. júl. 28. 21:00
 11/93 anonim válasza:
26%
Igenis érdekli Istent. És nem, nem lenne szabad a házasság előtt nemi életet élned. Mert az a házaspárok ajándéka. A szexualitásnak meg van a maga helye és szépsége, mégpedig a házasságban. Inkább tarts ki, kérlek!
2011. júl. 28. 21:09
 12/93 anonim ***** válasza:
20%
Isten nem azt nézi, hogy mi jó, hanem, hogy mi hasznos. És a testi élvezetek nem hasznosak a lelkünk számára, csak a testünknek. A testünk pedig csak a földi ládánk, melyet elhagyunk és minden vele érzett élvezet megszűnik, tehát felesleges.
2011. júl. 28. 21:09
 13/93 anonim ***** válasza:
100%

Ha azt mondod h a lélek számára nem élvezetes a szex akkor te még nem szerelmeskedtél.

A biblia szerint elítélendő. De ha megengeded a Bibliát nem Isten írta, hanem emberek sora több száz éven át. Én hiszek Istenben, de nem ebben a formájában. Én azt tanácsolom h tekints ki a világba, fiatal vagy még, és ha körbenéztél még mindig maradhatsz a keresztény hitnél ha azt tartod igaznak.

2011. júl. 28. 21:17
 14/93 anonim ***** válasza:
82%

Régen abban az időben azokat a nőket megkövezték egy bizonyos kapunál aki házasságban szűznek vallotta magát, de nem volt az, valahol ezt olvastam na de egy kis idézetet is lássunk:

Eféz. 5,5

Mert azt jól tudjátok, hogy egy paráznának is, vagy tisztátalannak, vagy fösvénynek, ki bálványimádó, nincs öröksége a Krisztusnak és Istennek országában.

Eféz. 5,6

Senki titeket meg ne csaljon üres beszédekkel; mert ezekért jő az Isten haragja a hitetlenség fiaira.

Talán van házasság előtti szexről is valami, de nem olvastam azt hogy szószerint írta volna. Talán elfogadja talán nem, ezt Isten tudja.

2011. júl. 28. 21:18
 15/93 anonim válasza:
20%
A válaszolók 90% nem igazán jártas a katolikus egyház tanaiban! Ugye ezt a 6. parancs tiltja! Nos nem is ezzel van itt a gond mert ez egy bocsánatos bűn! (Bár nem nézi jó szemmel hogy ezt teszed de megbocsájtja!) Viszont mivel ezt a kérdést feltetted bennem felmerült egy másik, a Szentlélek elleni bűn! Ezt a katolikus egyház jelenleg nem bocsájtja meg! Ez abban merül ki hogy te az Istent gyakorlatilag már bocsánat hülyének nézed! Úgy vagy vele hogy úgyis meg gyónód! Ez már nagyon nagy bűn! Én még azt nem értem h annyira keresztény vagy miért nem bírod ki dugás nélkül? :) Az idő sokkal jobbá tehetné én ezt így látom! Az esetek 70% a fiú kezdeményez! :) Ne hagyd manipulálni magad! Tényleg annyira akarod? Nem szeretnék kis szentfazék lenni de és ha szakítotok stb. Én azt mondom várj! Ha van további kérdésed hitélettel avagy morális, erkölcsi témában írj vissza adok emailt ha szükséges! :) Dönts jól! :D
2011. júl. 28. 21:27
 16/93 anonim ***** válasza:
100%
Létezik, de én hiszem, hogy nem az alapján ítéli meg az embereket, hogy milyenek a szexuális szokásaik...
2011. júl. 28. 21:27
 17/93 anonim ***** válasza:
100%
6 éven át tanultam az ószövetségről hogy isten keménykezű néha zsarnok meg ilyenek (ószövetség = amiben a zsidók hisznek) aztán 2 évig tanultam az újszövetséget (mivel az sokkal rövidebb) na ott már mindenkit szeret feltétel nélkül mindent megbocsájt meg happy beszívott világ stb keresztény vagyok de az a 2 év lesokkolt és elkezdtem megérteni miért maradtak annyian a zsidó hitben! szóval ha keresztény vagy szinte bármit megtehetsz mert isten megbocsájt ( bevallom az a keresztény hit amit még nagyszüleinknek tanítottak sokkal szimpatikusabb volt mint ez az újraértelmezett valami )
2011. júl. 28. 21:59
 18/93 anonim válasza:
100%
Istennek - a Te Istenednek - nem hinném, hogy az a legfontosabb dolga, hogy azt figyelje, hogy Te meddig tudod megtartani a szüzességedet. Vagy sem. Másfelől meg, és most ezért ne is haragudj, egészségtelen, amit magaddal teszel. Egyik ismerősöm bölcs mondása szerint: "A szervezetnek meg kell adni azt, amire a szervezetnek szüksége van, különben annak hiánya megbosszulja a későbbiekben önmagát." - azaz, ha te VALÓBAN igényled a szexet, akkor CSINÁLD, és ne beszélj róla, és főleg ne keress rá erkölcsi magyarázatot, mert tetszik vagy sem, Te is csak úgy fogantál, mint bárki más ember ezen a Földön: az anyukád széttette, apukád berakta... Még egy fontos dolog: a SZEX NEM BŰN!!! A szex a legnagyobb kommunikáció, ami létezhet két ember között. A magyar nyelvben használjuk azt a kifejezést, hogy "működik a kémia közöttük". Igen, mert a tested is vágyik a másikra. És ha majd már szexelsz, és nem csak egy-két alkalommal, és hajlandó vagy megismerni a tested, akkor rájössz, hogy ez a kérdés teljes mértékben butaság volt. Mert nézd, mindenki úgy hisz az Istenében, ahogy akar, de a SZEX és a VALLÁS nem bűnös dolog együtt. Feltételezem, hogy keresztény vagy, pontosabban katolikus, de nézd, ha megfogadod olvass egy kis Bhagavad Gita-t(szanszkrit filozófiai költemény...)
2011. júl. 28. 22:00
 19/93 anonim válasza:
29%
Csinálj amit akarsz! A te erkölcsi érzékeden múlik! Te is látod itt vannak sátánisták önjelölt szentek! :D Vagy papot kérdezz mert itt nem lehet ilyet kérdezni :D Az okost lehurogják itt a sok hülye!!!!!!!
2011. júl. 28. 22:21
 20/93 anonim válasza:
84%

Én nem értem, miért gondolják a "harcos" keresztények, hogy csak az ő hitük a jó? Ebből lesz aztán a vallásháború, s majd néztek szembe Istennel. Mert ugye a Szeretet meg a háború - az 2 dolog.

Nem jó, ha bűntudatot ültettek el egy fiatal lányban.

Inkább legyen felkészült az igaz, s tegyen meg mindent hogy jó legyen, és védekezzen, remélem ebben dönthet talán?

Jungról hallottak már a vallások követői errefelé Európában? Vajon miért ment a Távol-Keletre kutakodni?

RESPECT és LOVE

2011. júl. 28. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!