Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Isten elfogadja-e, ha nem...

Isten elfogadja-e, ha nem leszek már szűz, amikor férjhez megyek?

Figyelt kérdés
Keresztény lány vagyok, 17 éves, több mint fél éve együtt a barátjával... szeretnék vele lefeküdni, de ugyanakkor bennem van a félsz, hogy Isten nem nézi ezt jó szemmel... Örülnék ha azok megkímélnének, akik csak viccelődni szeretnének, vagy gúnyolódni a hitemen... köszönöm előre is a válaszokat.
2011. júl. 28. 21:00
 51/93 anonim ***** válasza:
31%

Tegnap 16:12kor írtam a kommentet.

Ne is haragudj kedves utolsó, de nagy életművész lehetsz. 10-15-20 sorból, hogy tudod megállapítani, hogy milyen vagyok? Nem vagyok gyenge, mert átmentem olyan dolgokon, amiken nagyon sokan nem, és tényleg nem is kívánom senkinek.

A másik meg, hogy ítélkezel. Ha azt mondod ismeretlenül, hogy gyenge vagyok, akkor igenis ítélkezel. A másik meg, hogy a fene nagy vallásoddal pont neked nem kellene, de így van, már az előttem szólók is megmondták, hogy leginkább a katolikusoknál nagyobb képű, és ítélkezőbb vallás aligha van. És ezek mellett hirdetik, hogy mindenkit szeretni kell.Hát mi ez, ha nem kétszínűség? Nem ítéllek el, sőt senkit nem ítélek el a vallása miatt, ez mindenkinek egyéni szocproblémája, de azt meg kell vallani, hogy röhejesen nagyképűek vagytok (és ez kiderül az írásodból is, mert ahelyett, hogy észérveket használnál, csak nagyképűen dobálod a szavakat). A vita egy jó dolog, egymás meggyőzésére, ahogy említettem észérvekkel, de amit te csinálsz az egy hihetetlen alantas dolog.

Az első hozzászólásommal pedig azt szerettem volna kifejezni, hogy a 3 lány akiről meséltem, mindig az elvárások szerint éltek, és leginkább a katolikus elvárások szerint. Nem tapasztalták meg, hogy milyen a szerelmükkel szeretkezni, vagy az élet többi csodaszép dolgát. És tudod a barátnőm, aki meghalt tényleg nagyon jó ember volt. És úgy kellett meghalnia, hogy egy csapat pasi, elnézést a kifejezésért, megd.gja, aztán megöli. És hol van ebben az általatok hirdetett igazság? Mert szerintem egy 14 éves fiatalnak semmilyen körülmények között nem szabadna meghalnia.

A hitemet nem vesztettem el, mert az egyházakban soha nem is hittem. Viszont hiszek abban, hogy van egy nálunk sokkal hatalmasabb erő, nevezzük Istennek, aki majd a halálunk után dönti el, hogy mi legyen, és ő ítélkezhet csak, te vagy a többi hozzád hasonló személy nem. És majd ő fogja eldönteni, hogy milyen ember voltam, hogy gyenge voltam-e vagy sem. Neked ehhez semmi jogod nincs!

2011. júl. 31. 13:23
 52/93 anonim ***** válasza:
0%
Te jó ég mekorra barmok vannak!!!!:S A hittedben vagy gyenge-.-" Ne haragudj te zseni, de nem ítélkeztem ezt csak a te tirpák agyad fogja fel és kötözködsz! Látod nagyra tartod magad, hogy min mentél át. Hát szánalmas vagy! Nem csak te élsz a földön akinek rohadt könnyű az élete és mégis értelmesebb nálad az tuti. Nem ítélkeztem, de már látom mekkora tahó vagy és sajnáltatod itt magad. Jaj most sírjak, mert szar életed volt? Oldd meg magad! Nem, hogy gyenge vagy, de hülye is-.-" Csak most mutattad meg a fogad fehérjét. Én ítélkezek, meg rohadjak meg, mert annyit mondtam, hogy létezik Isten? Mert te nem hiszel ezekben akkor másnak sem kell? Vagy mit akarsz? Mi a bajod velem úgy őszíntén?? Mi bajod? Az hogy leírtam hiszek benne és nem tehet Isten arról, hogy milyen sorsod volt? Ezért én vagyok a hülye? Erre mit mondjak? Egyszerűen szánalmas-.-"
2011. júl. 31. 18:26
 53/93 anonim ***** válasza:
22%
Szerintem egy olyan sort nem írtam, amiben sajnáltatnám magam. Lekezelő vagy, és kettőnk közül nem én vagyok a szánalmas. Semmi jogod úgy beszélni, vagy írni, egy másik embernek, mint ahogy ide irkálsz. És nem csak a hited miatt, hanem mert alap intelligencia. Ha hiszel Istenben, akkor tudnod kéne, hogy ő sem nézi ám ezt jó szemmel ;)
2011. júl. 31. 20:14
 54/93 anonim ***** válasza:
22%
Senki nem morgott rád, mert kijelentetted, hogy hiszel Istenben. Te vagy a tiszta hülye kedves utolsó előtti, nem pedig a "vitapartnered". Ő normálisan le tudta írni, hogy mit gondol. Téged meg senki nem is támadott.Ennyire feltűnési viszketekséged van? Mit gondolsz Isten mit gondol arról, ha ilyen vagy másokkal? Lehet hamarabb jutsz te pokolra, mint az a lány aki szerelmeskedik házasság előtt a szerelmével!!
2011. júl. 31. 20:18
 55/93 anonim ***** válasza:
22%

Kedves 18:26

Szerintem nem sajnáltatta magát. És inkább te vagy a hülye, a tirpák, meg a tahó. Meg nagyra is tartod magad. Hogy mered te magad nem eviláginak gondolni, meg Istent szolgálni ilyen identitással? Hát szerintem meg ez a szánalmas!!xDxDxDXD

2011. júl. 31. 20:22
 56/93 anonim ***** válasza:
43%
Nem tudod mit beszélsz, mert miért is tudnád-.-" Csak támadsz mint most is. Mit is írsz rólam most is? Nézz magadba:P Te vagy ideges:D Én csak megvitattam a létezését és ti csak azt hajtogatjátok hogy én vagyok aki rátok támadt. Hát pedig ti kezdtétek:) Se baj, mert én jutok pokolra szerinted. Csak hát miért is?:) Szerintem pedig ezzel nem követtem el olyan nagy bűnt:) Hjaj de sokat fogsz te még szenvedni.
2011. júl. 31. 20:35
 57/93 anonim ***** válasza:
60%
Akkor másold be, hogy mit nem kellett volna írnom!!! És akkor én is bemásolok neked valamit!;)
2011. júl. 31. 20:37
 58/93 anonim válasza:
67%

"Nos, nem, nem vagyok bűnös, nem vagyok rossz ember, és ha van Isten, vagy bármiféle magasabb erő, akkor majd az eldönti, hogy mi lesz hogy lesz. Nem a szentfazekak mondják meg, nem emberek, papok döntik el, hogy mi a jó, és mi lesz, ha meghalok."

Kedves 00:13

Ha most Isten elé állnál, mit mondanál, miért engedjen be a mennybe? Mert jót cselekedtél Földön? És ez szerinted Istennek elég?

Egy ember se tud olyan tökéletes életet élni, mint amilyet Isten "elvárna", de hát ezért van a kegyelem :). Csak a Tökéletes áldozat tudja áthídalni azt a szakadékot, ami Isten és ember között keletkezett még anno.

Valóban sajnos némely világi különb, mint néhány keresztény, de azért azt is nézd, hogy ők is bűnös emberek, annyi különbséggel, hogy Isten gyermekei, megváltottak, és Isten életünk végéig formál minket.

Másik hozzászóló : sajnálom, ami bnőddel történt, btw, hallottam én is egy hasonló esetről :S ( véletlen nem öt "brazil" volt? )

So, attól, hogy valaki eljár templomba, hisz Istenbe, és mondjuk meg is teszi a dolgokat, amit elvár az egyháza, ettől még nincs kapcsolata Istennel, és lelkileg halott. Az démonok is hisznek Istenben és rettegnek...

De az, hogy a világban ennyi rossz történik, az a bűneset következménye, nem tudjuk hogy miért enged meg Isten bizonyos dolgokat (hívők életében általában ezek próbák, és formál általuk). Sajnos e világ ura a sátán, aki elég hosszú pórázra van engedve, de szerintem lehet látni Isten beavatkozásait a történelemben (pl zsidók esetében, és még biztos sok más ilyen eset van)...

Közel van az ÚR visszajövetele, most még tart a kegyelem ;)

2011. júl. 31. 23:03
 59/93 anonim válasza:

Kedves 18:26

Így nem sok hitetlen fog megtérni, ha így állsz hozzá..

Fontos, hogy Isten elé álljunk, és megvizsgáljuk magunkat.

Most nem meg akarom mondani neked a frankót, hanem csak intelek, mint testvéremet (ha valóban az vagy, és élő kapcsolatod van az ÚRral), és ezt építő szándékkal teszem.

Fontos küldetésünk van a Földön; megnyerni embereket Krisztusnak, építeni Isten országát, és még lehetne sorolni, de az idő egyre közelebb van...

GBU!

2011. júl. 31. 23:14
 60/93 anonim ***** válasza:
60%
Köszönöm GBU. Nos ez az amin egyesek felháborodásomat vélték az nem a valláshoz fűződött jelen pillanat hanem az emberi értetlenség, mert félre értelmeztek valamit. Lehet használtam olyan szavakat ami nem szent emberhez illő, de nem is tagadomXD Nem akarok senkit megtéríteni csak követem a vallásom és nem tagadom meg senki kedvéért. Én is elmondom vagy elmondtam a meglátásom ezekkel kapcsolatban. Nem arról volt szó, hogy te hülye vagy mert hitetlen vagy. De hát mégis engem ítélnek el, mert nem eviláginak képzelem magam, meg ilyen identitással vagyok és ez milyen szánalmasXD Erre nem is mondok semmit, mert értelmetlen. "A test lámpása a szem. Ha azért a te szemed tiszta, a te egész tested világos lesz."
2011. aug. 1. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!