Van valami bizonyíték rá, hogy a KÜLSŐ szépség valóban relatív?
Vagy ez is csak egyike álságos világunk hazugságainak? Jó nézni, ahogy a csúnyákat 100-ból 100 nő kikosarazza, a kevésbé csúnyáknak összejön 100-ból 10-20 a jóképűeknek vagy gazdagoknak legalább a fele aki meg mindkettő egy személyben azoknak 100-ból 90.
És persze ezek jönnek a nagy életigazságokkal, hogy nem kaphatsz meg mindent. Mert nekik feszt abból a maradék 10-ből fog valamelyik kelleni, akik a pénz és a jóképűség ellenére is elhajtják.
Finom leszek és nőies, k rvajó ez a kérdés, most már csak azért is válaszolok még egyszer, mondjuk fészbukozhatnék is eddig... De az időmből kitelik.
Na szóval, kedves, édes, drága kérdező. :)
"A KÜLSŐ szépség valóban relatív", pszichológiai determinánsok különbözőségeitől függően, egyénenként különbözik. Ebben benne van, haladjunk belülről koncentrikusan, a legszűkebb környezet felől érkező hatások által - döntően gyermekkor során - kialakított személyes preferenciák. Az ellenkező nemű szülő is egyfajta szépségideál (sokszor a gyermekek azt állítják, "szerelmesek" az ellenkező nemű szülőbe) - minek következtében már kezdheted látni, hogy alapvetően differenciált lesz a korai élmények miatt, kinek mi a szép. Ehhez jönnek hozzá a család, nevelés által "betáplált" preferenciák ("nézd, az a nő/férfi milyen szép/csúnya", "én sosem hordanám úgy a hajam", "mekkora az orra!" stb). Ez után következnek az egyedül megélt élmények alapján kialakuló (akár nem is tudatos) preferenciák, amellyel a pozitív élményekhez tartozó emberek attribútumait a jövőben is pozitív élményekhez kapcsoljuk - ezáltal specifikus vonzalmak alakulnak ki. Emellett természetesen folyamatosan érkezik a társadalom, média felől egy túlzó, szürreális elvárásokat sugalló inger - amely viszont alapvetően az emberek nagyon nagy részénél nem valósul meg, ezért normális esetben a párválasztás során nem elsődleges tényező. Mindezeken felül pedig, egyfajta kordivat-szerűen módosul kisebb nagyobb mértékben az általános ideál, akár teljesen az ellenkezőjére pár évtized alatt - ezek tehát pszichológiai tényezők, melyeket a személyes történet határoz meg; a társadalmi preferenciák pedig pszichológiai-szociológiai bonyolult tényezők.
Ezen túl működik a genetika által sugallt párválasztási ösztön, melynek pontos működése még kutatás alatt áll ugyan, de azt már tudjuk, hogy elméletileg azon testi tényezőket preferálja, amely az utód megfoganását/kihordását/felnevelését segítenék, illetve egészségről és a túlélésre való alkalmasságról árulkodnak. Állítólag még mindig a kőkori preferenciáinkkal rendelkezünk, amely valójában szerintem nem sokat jelent, tekintve hogy a kordivat nőideálja mondjuk ezzel éppen ellenkezik, tehát én személy szerint túl sok figyelmet nem tulajdonítanék.
(Forrás lesz, ha te is akadémiailag alátámasztod "a csúnyákat 100-ból 100 nő kikosarazza..." kezdetű eszmefuttatásodat. Remélem enélkül is kielégítő volt, és hogy most ez a kívánságod is teljesült, őszintén mondom, kíváncsian várom, mi lesz a következő.)
Mindezeken túl viszont hozzátenném, hogy mivel a külső jegyek az intelligensen mérlegelő és tervező egyénnél nem jelentenek száz százalékos befolyást a párválasztás folyamatára - az után a keserű fröcsögés után, amit itt lenyomsz, akkor sem feküdnék le veled, ha úgy néznél ki, mint Ian Somerhalder. :)
U.i.: Az a köc sög ördög meg akkor legyen öt centivel kisebb, mint te. Csak hogy lásd, kivel van dolgod :)
"Látod, a pár soros beírásaimat se vagy képes megérteni, szal hiába is törném magam."
Teljesen érthető és világos az írásod, nem látom be, melyik részét nem értettem. Panaszkodsz, tekintet nélkül arra, hogy erre kíváncsi e valaki vagy sem.
Egy vita arról szól, hogy két ellenkező véleményt képviselő személy érvekkel és eszmefuttatásokkal támasztja alá a saját álláspontját, ezzel próbálva opponensét meggyőzni.
Ezzel szemben te dogmatikusan kijelented, hogy a saját tapasztalataid globálisan érvényesek mindenkor és mindenhol, az ebből leszűrt konzekvenciád pedig megkérdőjelezhetetlen. Ha valaki számonkéri rajtad, hogy ha mondandód van, akkor fenti metodika alapján tálald vagy inkább el se kezdd, akkor folytatod a mártír játékot, mondván téged senki nem ért meg.
Ezért mondom azt, hogy vita szempontjából teljességgel inkompetens vagy, ennek semmi köze ahhoz, hogy egyetértek veled, vagy sem. A kérdezővel sem értek egyet, de ettől függetlenül azért még tudunk vitatkozni, érvelni. Te csak rinyálsz.
"Már bocs, de te mentél bele abba, hogy kizárólag az arcod miatt vagy még 26 évesen is szűz, ami nyilvánvalóan nem igaz."
Én pedig a MIÉRTRE lettem volna kíváncsi, nem a "ez márpedig nem igaz" kinyilatkoztatására. Minden ember más és más, nincs két egyforma. Ha lenne egy ikertestvérpár, az egyikért oda lennének a nők a másik fél pedig még ha bepróbálkozik is folyamatosan elküldik, akkor állná meg helyét az elméleted.
"Mi nem ezzel vitatkozunk, hanem azzal, hogy szerinted csak és kizárólag az arcod az oka, hogy nem volt még csajod."
Ezt sosem mondtam, hogy kizárólag. Arc + pénz + valami extra. VV Bandi is a mai napig az lenne ha akkor nem égeti le magát egy egész ország előtt. Se szebb nem lett, se gazdagabb tőle, csak ismertebb.
"Egy kérdés: és neked kellene egy ilyen liba?"
Ingyen nő nincs. Kivéve azoknak, akiknek a nő fizet a szexért, de azok nagyon jól néznek ki és nagyon kevés olyan van.
"Momentán azt akarod ezzel mondani, hogy azok a srácok, akik nem szebbek nálad semmivel, és ennek ellenére van csajuk, pusztán a tudatlanság okozta boldogság okán örülnek a nőnek?"
Nem annak okán, de annak segítségével. Ha én minden nap veszek kaparós sorsjegyet előbb-utóbb biztosan fogok nyerni. A tudatlan emberek kétféle csoportba oszthatók.
Az egyik (ez a több) vesz és ha nyer is, kevesebbet, mint amit élete során befektetett.
A másik (ez a sokkal kevesebb) vesz és összesen többet nyer, mint amit élete során befektetett.
Az okos ember tudja, hogy minimális az esélye arra, hogy a második csoportba kerüljön, ezért inkább mást csinál azzal a pénzzel, minthogy a szerencsejáték RT-t gazdagítsa.
"Miért érzed magad szakértőnek a nők terén, ha egyszer saját bevallásod alapján semmiféle tapasztalattal nem rendelkezel?!"
Miért gondolja úgy néhány ember, hogy ha ő megdugott már több száz nőt, akkor az jóval nagyobb minta lesz, mintha valaki egyet sem, de helyette elemzett több milliót?
"Ha nem vagy jóképű legény, akkor ezt a módszert k**va gyorsan felejtsd el, mert csak önmagadba döföd a kést."
Eddig ez az egyetlen hasznos mondatod. Köszönöm!
"Tulajdonképpen te vagy rossz tábornok, mert olyan terepet választasz magadnak, ahol nem nyerhetsz. Ezen mindenképp érdemes lenne változtatni, és megfigyelni, más hogyan csinálja."
Teljesen pontos képet csakis akkor kaphatnál, ha minden párt egyenként, külön-külön leültetnél egy pszichológushoz és mindenki elmondaná, hogy miért van a másikkal, eközben pedig fMRI-vel elemeznék az agyi aktivitását, hogy mikor hazudik illetve mikor melyik receptorok mutatnak fokozott aktivitást.
De ilyesmi soha nem lesz a valóságban, ezért meg kell elégednünk azzal, ami van. Lehet figyelni és részleteibe menően elemezni és lehet felszínesen is szemlélni, hogy "na megint elment mellettem egy jó csaj és alacsony csávó"
Egyébként beleképzeltem már magam a nők helyébe is. A bőrömből is kiugranék örömömben, ha valaki odajönne hozzám. Még ha mondjuk 100 nőből NEKEM kell leszólítanom akkor értelemszerűen rangsorolni fogok. Csak nem úgy, ahogy azt a nők hiszik.
62-es, részben igazad van, de csak részben. Azt írod, "Emellett természetesen folyamatosan érkezik a társadalom, média felől egy túlzó, szürreális elvárásokat sugalló inger - amely viszont alapvetően az emberek nagyon nagy részénél nem valósul meg, ezért normális esetben a párválasztás során nem elsődleges tényező."
Alkalmi kapcsolatoknál sokkal nagyobb az aránya ennek a párválasztási preferenciának, mégpedig azért, mert valóban irreális elvárás. Emiatt egy ilyen álompasi ha megdug 100 nőt abból választ 1-et akit feleségül is vesz, a maradék 99 kereshet magának másik párt. Nekik már sokkal kisebb az esélyük rá, hogy mind a 99 találni fog ilyen álompasit. A legtöbben HOSSZÚTÁVRA leadnak a külsőből viszont ugyanakkor a belső mércét (amibe sajnos az anyagi helyzet is beletartozik) felhúzzák. Mert míg szexelni 1 vagy néhány éjszakára a legbunkóbb legtahóbb emberrel is elmennek a nők ha jól néz ki és jó az ágyban, addig a szüleiknek már nem akarják bemutatni, néha a barátnőiknek sem és túl megbízhatatlan, bunkó és úgy belsőleg sekélyes ahhoz, hogy hosszú távon is együtt maradjon vele a nő.
"Ezen túl működik a genetika által sugallt párválasztási ösztön, melynek pontos működése még kutatás alatt áll ugyan, de azt már tudjuk, hogy elméletileg azon testi tényezőket preferálja, amely az utód megfoganását/kihordását/felnevelését segítenék, illetve egészségről és a túlélésre való alkalmasságról árulkodnak."
A genetikát képes felülírni a média. Ha nem így lenne, akkor senki nem tartana vonzónak keskeny csípőjű, kis mellű modelleket és nem tartaná egyre több férfi dagadtnak már a 90-60-90-es nőket is.
A probléma ott van, hogy nőkben a modelleket sztárolják, akik a genetikával ellentétesek, férfiaknál pedig a magas, izmos, vállas férfiakat. Azon belül pedig a hajszín meg az különbözik, hogy éppen kölyökképű vagy férfias.
Néhány évtized elég lenne hozzá, hogy egy összehangolt akció keretében a nők többségével az alacsony, kövér, kopasz, kis pénisszel rendelkező férfiakat megszerettessék.
"Mindezeken túl viszont hozzátenném, hogy mivel a külső jegyek az intelligensen mérlegelő és tervező egyénnél nem jelentenek száz százalékos befolyást a párválasztás folyamatára - az után a keserű fröcsögés után, amit itt lenyomsz, akkor sem feküdnék le veled, ha úgy néznél ki, mint Ian Somerhalder. :) "
Ezek szerint te nem vagy intelligensen mérlegelő és tervező, mert akkor tudnád, hogy sehol nem írtam semmilyen 100%-ról.
De ez minden kétséget kizáróan jobb kitérő-duma a -5 centis ördöggel, mint az, hogy "Találkozzunk és adok neked esélyt."
"Én pedig a MIÉRTRE lettem volna kíváncsi, nem a "ez márpedig nem igaz" kinyilatkoztatására. "
Egész végig a miértekről beszélek...
"Minden ember más és más, nincs két egyforma."
Ez így van, de hasonlóságok akkor is vannak. Csakhogy te csak a különbségekre mutatsz rá, pedig a hasonlóságokat kellene keresned.
Ismerem ezt a fajta gondolkodást, azért mondom, amit mondok. Egy csaj haverommal szakasztott ilyen vitákat játszottam, amikor állást keresett, és a világot okolta a kilátástalannak tűnő helyzetéért. Elmondtam neki, hogy szerintem hogy kellene csinálnia a dolgokat, erre a képembe vágta, hogy én könnyen ugatok, nekem jó állásom van. Elmondtam neki, hogy tudom, miről beszélek, mert átéltem ugyanezt az önértékelési válságot. Erre azt mondta, hogy az totál más volt, mert én fiatalabb voltam három évvel, neki most sokkal szarabb.
Az igazság az, hogy ha nekem van jó állásom, azt szereztem valahogy, tehát pontosan ezért kellene hallgatnia a szavamra. Az, hogy én fiatalabban éltem meg ugyanezt, az annak volt köszönhető, hogy sokkal előbb kezdtem el a jövőmet építeni és szembesülni a hibáimmal, ezért gyakorlatilag előtte jártam pár lépéssel, így megint csak releváns a véleményem. Ő csakis arról beszélt, hogy én sokkal jobban érzem magam, nincs jogom megszólalni sem.
Az az igazság, hogy ha semmivel sem lennék szebb nálad, és lenne csajom, akkor sem fogadnád meg a szavam, mert könnyen ugatok, ha van csajom, mennyivel jobb nekem. Nem azt nézed, mit lehetne eltanulni tőlem, hanem, hogy mivel lehet elutasítani, amit mondok. Ez borít ki! Teljesen jó szándékkal írok, de te meg sem fontolod.
"Ezt sosem mondtam, hogy kizárólag. Arc + pénz + valami extra. VV Bandi is a mai napig az lenne ha akkor nem égeti le magát egy egész ország előtt. Se szebb nem lett, se gazdagabb tőle, csak ismertebb."
Pontosan: mindenki azzal operál, amije van. Ha valakinek szép a pofázmánya, akkor azzal. Ha sok pénze van, akkor azzal. Ha ismert, akkor azzal. Neked ezek nem adottak, de még lehetsz lenyűgöző személyiség.
"Ingyen nő nincs. Kivéve azoknak, akiknek a nő fizet a szexért, de azok nagyon jól néznek ki és nagyon kevés olyan van."
Ezt nem kommentálnám...
"Az okos ember tudja, hogy minimális az esélye arra, hogy a második csoportba kerüljön, ezért inkább mást csinál azzal a pénzzel, minthogy a szerencsejáték RT-t gazdagítsa. "
Eszetlen rossz párhuzam. Ismét a fent említett csaj haverom jut eszembe: elmondtam neki, hogy az álláskeresés és a dolgozó élet tele van pofonokkal, amiket muszáj begyűjteni. Erre ő azt mondta, hogy ő nem akar pofonokat kapni az élettől, mire mondtam neki, hogy muszáj. Erre ő azt mondta, hogy ő okosabb annál, hogy ilyen pofonokba szaladjon bele. Erre ugyanazt kérdeztem tőle, mint tőled: ha annyira okos ember vagy, miért tartunk itt? Nem gondolod, hogy oltári banális nálad sikeresebb emberekre azt mondani, hogy ez kvázi azért van, mert ostobábbak nálad?
"Miért gondolja úgy néhány ember, hogy ha ő megdugott már több száz nőt, akkor az jóval nagyobb minta lesz, mintha valaki egyet sem, de helyette elemzett több milliót? "
Egyrészt te nem elemeztél több millió nőt (még több százat sem), így érvelésed megbukott. Másrészt annak a néhánynak az elemzésével sem jutottál messzire, mert csakis az általános negatív sztereotípiákig jutottál. Látsz egy viselkedést, összekombinálod a saját kudarcaiddal, és leszűröd, hogy a nők idióták. Én nem dugtam meg több száz nőt, de eggyel leéltem tíz évet, van egy rakás bizalmas csaj haverom, és kvázi laktam is együtt nem egy nővel. Én TÉNYLEG elemeztem a nőket, tudom miről beszélek, és veled szemben nem is haragszom rájuk; akárhogy is nézzük, szerintem minden racionális érv szerint objektívabb és tapasztaltabb vagyok a témában, mint te. A baj annyi, hogy te csak akkor lennél hajlandó hallgatni a szavamra, ha rusnya lenne az arcom, 26 éves koromig szűz lettem volna, nem lenne pénzem, alacsonyabb lennék. Persze ekkor is azt mondanád, hogy kizárólag mázliról volt szó, vagy csak olyan helyen élek, ahol több a nő, mit tudom én...
"Eddig ez az egyetlen hasznos mondatod. Köszönöm! "
Örülök, hogy valamiben tudtunk közös nevezőre jutni :) - bár sajnos ez is csak a "mit ne csinálj" témakörben jött össze, remélem konstruktívabb téren is lesz majd egyezés. Egyébként egyáltalán nem igaz, hogy ez volt az egyetlen hasznos mondatom, mindegy.
"Teljesen pontos képet csakis akkor kaphatnál, ha minden párt egyenként, külön-külön leültetnél egy pszichológushoz és mindenki elmondaná, hogy miért van a másikkal, eközben pedig fMRI-vel elemeznék az agyi aktivitását, hogy mikor hazudik illetve mikor melyik receptorok mutatnak fokozott aktivitást. "
Na erre megint nem mondok inkább semmit...
"Egyébként beleképzeltem már magam a nők helyébe is. A bőrömből is kiugranék örömömben, ha valaki odajönne hozzám. "
Na itt látszik, hogy nem tudod magad beleképzelni a helyükbe! Te itt egész pontosan a SAJÁT helyedbe képzelted magad! Én sokat buliztam csajokkal, egyszerűen dögkeselyűkként lepik őket a pasik. Vadidegenként odamennek szarabbnál szarabb dumákkal, meghívásos ajánlatokkal. Egyszerűen egy csajnak általában nincs olyan szórakozás, hogy ne kezdene ki vele valaki. Ha egyfolytában jönnének hozzád a csajok, akkor te mi alapján szelektálnál? Naná, hogy a külsejük alapján, mert ha nincs vonzalom, akkor mi a szarnak hitegetnéd őt tovább, vagy nem?
Magadból kiindulva mondjuk képzeld el, hogy odamegy hozzád lesütött szemmel egy borzasztó csúnya, frusztrált lány. Az eddig leírtak alapján te is alapjáraton azt feltételeznéd róla, hogy csak azért jött oda hozzád, mert azt gondolja, egyformán csúnyák vagytok, így ha ló nincs, te leszel a szamár. Egy nagy szart gondolnád azt, hogy "juhé, neki tényleg én kellek", helyette akkor éreznéd csak igazán szánalmasnak magad. Persze, ha ez a csaj mosolyogva menne oda hozzád, hogy nagyon megtetszett amit az előbb látott, hogy csináltál (tudom is én, mi volt az), és szeretne megismerni, na AKKOR ugranál ki a bőrödből. Kíváncsi lennék, te hogyan ismerkedsz, de talán ugyanígy kellene tenned neked is.
"Ezek szerint te nem vagy intelligensen mérlegelő és tervező, mert akkor tudnád, hogy sehol nem írtam semmilyen 100%-ról."
Vérlázító az, ahogy a szavakon lovagolsz. Végig azon pattogsz, hogy a külső mennyire számít, aztán ha erre ragálnak, akkor belekötsz a számadatokba. Nem, nem mondtál 100%-ot, igazad van, bocsáss meg, a hozzászóló volt a hülye. Fel tudnék robbanni...
"De ez minden kétséget kizáróan jobb kitérő-duma a -5 centis ördöggel, mint az, hogy "Találkozzunk és adok neked esélyt.""
Na ez már tényleg szánalmas... Eleve, hogy éppen te jössz a mellébeszéléssel, de, hogy még a hozzászóló ellen fordítod a lelki terrort, miszerint ha nem lenne ilyen felszínes, akkor ad egy esélyt... Itt most nálam leállt az agyi működés...
"Egy csaj haverommal szakasztott ilyen vitákat játszottam,"
Témánál vagyunk. A csajok a különbségekre fókuszálnak. Ha nőt akarok, nekem is arra kell.
"Nem azt nézed, mit lehetne eltanulni tőlem, hanem, hogy mivel lehet elutasítani, amit mondok. Ez borít ki! Teljesen jó szándékkal írok, de te meg sem fontolod."
Dehogynem. Ezt várom, de eddig csak az elméleteimet próbáltad meg sárba döngölni a hozott példáiddal. Azt nem mondtad, hogy
"Neked ezek nem adottak, de még lehetsz lenyűgöző személyiség."
Hogyan? Mert eddig akárkitől hallottam ezt, az valami önfejlesztő guru volt, aki abból élt, hogy hozzám hasonló szerencsétleneket húzott le pénzzel, mondván, majd ő jól megmutatja, hogy valójában a személyiségfejlesztés az egésznek a kulcsa, lehetek bármennyire csúnya, csóró és szürke egér. Hoppá, várjunk egy pillanatra! Annyira csóró már nem lehetek, ha neki ki tudom fizetni a "tanfolyam" árát.
"Ezt nem kommentálnám..."
Én igen. Olvasgass az értékelések között: [link]
De felhozhatnám az összes olyan nőt, aki a gazdag férje vagy pasija mellett szeretőt tart. Úgyhogy vannak azért szép számmal olyanok, akik nő létükre fizetnek akár közvetlenül akár közvetetten a szexért egy számukra kívánatos külsejű férfinak.
"Én nem dugtam meg több száz nőt, de eggyel leéltem tíz évet, van egy rakás bizalmas csaj haverom, és kvázi laktam is együtt nem egy nővel. Én TÉNYLEG elemeztem a nőket, tudom miről beszélek, és veled szemben nem is haragszom rájuk"
Akkor egy gyors kérdés. Azt ugye elismered, hogy az internet névtelenségében sokkal őszintébb az ember, mint a valóságban? Például itt az interneten bevallja egy nő az egész világnak NÉVTELENÜL, hogy
- 80 különböző szexpartnere volt élete során, zsenge huszonéves kora ellenére.
- Prostitúcióból egészíti ki a fizetését és fizeti az egyetemi tandíját.
- Egy átmulatott vad csajos este során 3 különböző pasival volt, akiknek a nevükre sem emlékszik, de az egyiküktől elkapott valami fertőzést és most valami gennyes váladék jön a puncijából.
Napestig lehetne sorolni. Néhány esetre rá lehet fogni, hogy kamu vagy troll vagy nagyot mondó, de ha csak a fele is igaz, már akkor sokkal reálisabb (és sokkal de sokkal szomorúbb és borúsabb) képet kapsz a világról, mint akkor, ha te csak a való életben dumálsz a csaj ismerőseiddel.
Ilyen belsőséges dolgok megosztásához nagyon bizalmas viszonynak kell kialakulni. Olyan bizalmasnak, amilyen bizalmas még egy népszerűnek mondható embernél is jó, ha olyan 10-15 emberrel kialakul. Ráadásul ilyen együtt lakás vagy párkapcsolat míg az egyik oldalról bizalmas viszony, a másik oldalról pont a hatalmas tétje miatt bizalmatlan. Rengeteg nő van, aki 10+ éves kapcsolatát is a barátnőivel beszél ki, mert fél a partnerének elmondani, mert mi lesz, ha kidobja őt ezért?
"Egyszerűen egy csajnak általában nincs olyan szórakozás, hogy ne kezdene ki vele valaki. Ha egyfolytában jönnének hozzád a csajok, akkor te mi alapján szelektálnál? Naná, hogy a külsejük alapján, mert ha nincs vonzalom, akkor mi a szarnak hitegetnéd őt tovább, vagy nem?"
Akkor mégis csak van alapja az elméletemnek. A nők dacára a hazugságaiknak mint szerelem meg érzelem, képesek odadobni magukat egy jó külsejű férfinak aki leszólítja őket. És nem is akarnak tőlük mást, csak szexet.
Írtam egy szóval is bárhol azt, hogy egy csúnya férfinak nem lehet EGYÁLTALÁN nője? Előbb vagy utóbb mindenki talál barátnőt.
Csak nem mindegy, hogy milyen felhozatalból tud válogatni. Illetve egyáltalán TUD-E válogatni, vagy őt válogatja ki valaki.
"Persze, ha ez a csaj mosolyogva menne oda hozzád, hogy nagyon megtetszett amit az előbb látott, hogy csináltál (tudom is én, mi volt az), és szeretne megismerni, na AKKOR ugranál ki a bőrödből. Kíváncsi lennék, te hogyan ismerkedsz, de talán ugyanígy kellene tenned neked is"
Mindig mosolyogva, jó kedéllyel ismerkedek. És még negatív tapasztalatok után sem szoktam kívülről mutatni, hogy elkeseredtem vagy letörtem volna. Egy kezemen meg tudom számolni, hány alkalommal volt, amikor valami irtózatosan bunkó stílusban lettem elküldve, én meg visszaszóltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!