Van valami bizonyíték rá, hogy a KÜLSŐ szépség valóban relatív?
Vagy ez is csak egyike álságos világunk hazugságainak? Jó nézni, ahogy a csúnyákat 100-ból 100 nő kikosarazza, a kevésbé csúnyáknak összejön 100-ból 10-20 a jóképűeknek vagy gazdagoknak legalább a fele aki meg mindkettő egy személyben azoknak 100-ból 90.
És persze ezek jönnek a nagy életigazságokkal, hogy nem kaphatsz meg mindent. Mert nekik feszt abból a maradék 10-ből fog valamelyik kelleni, akik a pénz és a jóképűség ellenére is elhajtják.
Bár egyszer már úgy döntöttem, hogy nem írok többet, mégsem bírom ki :).
Gonosz és kárörvendő emberek lennénk, akik belerúgnak az amúgy is már a földön fekvőbe? Nem hinném! Szerintem épp fordítva van.
Gondold végig: akkor lennénk gonoszak és kárörvendőek, ha azt mondanánk, "haha, így jártál, szűzen fogsz megdögleni". Csakhogy mi nem ezt mondjuk. Azt mondjuk neked, hogy bár nehezebb a dolgod, simán van esélyed becsajozni. Valamiért te ezt egész végig sértésként fogod fel, amit én megérteni képtelen vagyok, és ez nem csak veled kapcsolatban gondolom így.
Kérdező, nehogy azt hidd, hogy életemben te vagy az első, akivel ilyen vitát folytatok, de még csak nem is a huszadik. Rengetegszer hallgattam már olyan emberek panaszkodását, akiknek valamilyen hibából kifolyólag bizonyos szempontból mélypontra került az élete. A többségüknél az a durva, hogy ha elmondom, szerintem mit csinálnak szarul, azt mindig úgy értékelik, hogy rugdosom őket. De miért? Én csak tanácsot adok, és igyekszem rámutatni arra a pontra, amit ha az illető másképp csinálna, jobban haladna az élete. Ebben mégis hol a rosszindulat, gonoszság, vagy a káröröm?
Ezek az emberek általában a világot okolják a problémáikért. Na most nekem ezzel kapcsolatban az az érthetetlen, hogy ha én mindent jól csináltam, és valóban a világ igazságtalansága vezetett oda, hogy az életem kisiklott, akkor én sokkal szarabbul érezném magam, mert azon NEM TUDOK VÁLTOZTATNI. Ha ekkor valaki odajön hozzám és azt mondja: "nézd tesó, én így meg így csináltam, és nézd meg, hol tartok", akkor bennem felpörög az adrenalin, elönt a pozitív energia, mert valaki azt mondja, van kiút, van esély a javulásra. Én ilyenkor elkezdek gondolkodni, beindulnak a kreatív hullámok arra nézve, hogyan tudnám a hallottakat hasznosítani.
Ehhez képest ezek az emberek mit csinálnak? Kapálózva elkezdenek tiltakozni és belém kötni, miszerint az én esetem teljesen más, ne akarjam a kettőt összehasonlítani. Én meg ott állok habzó szájjal, hogy most akkor melyikünk is akarja, hogy változzon a helyzet? Én éppen, hogy akkor borulnék ki teljesen, ha valaki azt mondaná, "igen, tényleg nem tehetsz róla, a világ ilyen, ilyennek születtél, így is fogsz meghalni", mert itt megerősítenek abban, hogy esélyem sincs megváltozni. Ezek az emberek meg EZT AKARJÁK HALLANI! De miért? Miért jó ez? Mire jó ez?
Volt már az én életem is mélyponton nem is egyszer. Az egyik ilyen az volt, amikor kirúgtak az egyetemről, és a kis zsenigyerekből semmirekellő, reménytelen balf**sz lettem. Én is mutogattam mindenre és mindenkire, hogy neki azért megy, mert mennyivel jobban áll anyagilag, az ő szakja sokkal könnyebb, mint az enyém, a tanárok is mekkora g**cik voltak, esélyem sem volt. Csakhogy menet közben leesett, hogy ETTŐL AZ ÉN ÉLETEM MÉG NEM HALAD ELŐRE. Akkor bekattant nálam valami, elkezdtem dolgozni, újra felvételiztem, kvázi csont nélkül elvégeztem az egyetemet, ráadásul úgy, hogy a diplomám előtt majd' két évvel már stabil munkahelyem is volt. Érdekes módon azok az emberek, akik akkor ferdén néztek rám, sehol sem tartottak eddigre. Ez ennyit számít.
Kérdező, mi nem rúgtunk beléd, pontosan felsegíteni akartunk a földről, te pedig folyton rácsapsz a segítő kezünkre. Akkor rúgtunk volna beléd, ha azt mondjuk, "ezzel a fejjel neked ott is van a helyed ahol vagy: a földön; mi meg majd kefélünk helyetted is, ne aggódj". Na ekkor lettünk volna gonoszak, kárörvendőek - ja és persze hazudtunk volna. Ha megpróbálnád hasznosítani a hallottakat, akár juthatnál is előbbre, de valamiért mindig csak cáfolni igyekszel mindent. Mi nem azt mondtuk neked, hogy az arcod mellé még egy reménytelen gyökér is vagy, hanem azt, hogy az arcod - bár korlátozza a lehetőségeidet - önmagában nem oka annak, hogy sosem volt csajod!
Márpedig ez számodra - ha hiszed, ha nem - egy kib**ott jó hír! Hogy miért? Mert közted és a punci között nem olyan dolog áll, amin esélyed sincs változtatni! A mentalitásodon tudsz változtatni, az arcodon nem. Ezért is mondtam el neked, hogy egy csomó srácot ismertem/ismerek, akik baromira nem néznek ki jól, mégis működik a szerelmi életük, pusztán mert másképp állnak az élethez, mint te. Valamiért számodra ez is sértő volt, pedig ez biztatás és megerősítés, nem más. Ezért írják a csajok is, hogy ha egy lehengerlő, jó arc fazon vagy, akkor simán félredobják, hogy a fejed nem éppen a szívük csücske.
Fogd fel úgy magad, mint egy terméket a piacon, mondjuk a pasik legyenek autók. A tökéletes autó szép, kényelmes, megbízható, keveset fogyaszt, praktikus, olcsó, gyors és menő. Ilyen autó természetesen nem létezik, és ez így van jól. A nők a vásárlók, akiknek a vásárlási felfogása teljesen különbözik. Vannak a felszínes p1csák, akik leszarják a kocsit, az a lényeg, hogy szép és menő legyen. Aztán persze hisztiznek, ha a kocsi annyit eszik, hogy a bugyijuk is rámegy és ráadásul egyfolytában szereltetni kell. Ettől még ott vannak azok a csajok, akiknek sokkal fontosabb, hogy az az autó megbízható, praktikus, kényelmes és takarékos legyen, de akkor hol a probléma? Az, hogy ezek a csajok sem bánják, ha az az autó szép is. Ezért ha bemennek egy autószalonba, és ott áll egy autó, ami nem néz ki jól, akkor nem fognak csak azért beleülni, hogy kipróbálják, hátha ez lesz az autó. Ahhoz, hogy az ilyen autó elkeljen az kell, hogy valaki vezesse, ismerje és így megszeresse.
Na most te ott rontod el, hogy nem vagy szép és menő autó, mégis úgy akarod magad eladni, mintha az lennél. Neked praktikusnak, kényelmesnek, gyorsnak, erősnek stb kell(ene) lenned, és mindezt úgy marketingelni, hogy a csajok érezzék, hogy nekik ez jó. Ehhez az kell, hogy a nem szép kaszni ellenére sugározzon belőled, hogy ha egy csaj beléd ül, akkor pazar vezetési élményben lesz része, mert hiába nem nézel ki jól, valójában széttéped az aszfaltot.
Ezért említettem korábban, hogy a csajokat leszólító ismerkedés számodra a legelcseszettebb ismerkedési módszer. Illetve ez sem feltétlen igaz, csak baromi magabiztos kisugárzás és k**va jó szöveg, temérdek önbizalom és jó kudarctűrő képesség kell hozzá, amelyek közül te most egyikkel sem állsz túl jól. Ez kocsinyelven azt jelenti, hogy ha mindenképp a kirakatból akarod eladni a nem szép kasznijú autót, arra csak akkor van esélyed, ha cserébe vagány a fényezés, extravagáns megoldások szerepelnek benne és persze bizalomgerjesztő a motorhang. Te a kasznin nem tudsz változtatni, mert az gyári, az összes többin viszont igen!
Ha viszont te egy szerethető, megbízható, strapabíró, kényelmes járgány vagy, akkor ne akard magad kirakatból eladni. Neked a belteredet kell megmutatni, és meggyőzni a nőket, hogy benned ülni jó. Ez a nehezebb út, de hosszútávon is kiegyensúlyozott párkapcsolatot csak megbízható és kényelmes járgány és egy odaadó és gondos sofőr között lehet kialakítani. Ebben az esetben téged senki sem fog megkívánni egy körre, ellenben lehet, hogy ha egyszer beléd ültek, soha nem akarnak majd kiszállni.
A pasik értéke legkevésbé a külsőségekben keresendő, de ez a legelső dolog, amivel a nő találkozik, azaz a kaszni. Ezen kívül még ott van a humor, az intelligencia, az érzékenység, az erő, a kreativitás, a határozottság és még sorolhatnám az erényeket. Kb fogjuk fel úgy, hogy minden pasi kap egy pontszámot a tulajdonságai alapján. Ennek megfelelően egy baromi jól kinéző fickó, aki mellé egy tahó ugyanakkora pontszámot kap, mint egy csúnya, de lehengerlő fickó. A különbség annyi, hogy a külső jön először, így a lehengerlő tulajdonságok már lehet, hogy esélyt sem kapnak majd, ezzel számolni kell. Cserébe viszont nem kell majd a felszínes emberekkel vesződni.
Azért mondjuk, hogy a felfogásoddal van a gond, mert te nem vagy lehengerlő, hanem pesszimista, frusztrált, negatív, önsajnáltató, önbizalomhiányos és dühös. Persze, mindezt az arcodra fogod, de senkit sem érdekel, miért vagy ilyen, mert csak és kizárólag a te érdeked ezen változtatni. A világon egyedül te akarod, hogy legyen csajod, ennek megfelelően neked kell megváltozni. Vagy várhatod, míg a világ megváltozik, ez már a te dolgod. Mi annyit mondtunk csak neked, hogy ha ezeken tudsz változtatni, akkor javulni fog az életed, nem magyarázatot kértünk, miért érzed így magad.
Az eddigieket egyszerűsítsük le szimpla logikai menetre: eddigi 26 éved alatt nem kellettél egy csajnak sem, tehát valamit nem jól csinálsz, ez egészen biztos. A hiba szerinted a külsődben van, szerintünk nem. Ki fogja eldönteni, kinek van igaza? Senki. Ellenben kinek ÉRDEKE eldönteni, hogy kinek van igaza? Csak neked. Lássuk a lehetséges utakat: ha az arcod a ludas, azon nem tudsz változtatni, így erre kár több szót vesztegetni. A viselkedéseden és a habitusodon viszont igen. Ha nem változtatsz a viselkedéseden, akkor maradsz szűz, ezt az elmúlt 26 év alapján kijelenthetjük. Ha változtatsz, akkor lehet, hogy maradsz szűz, de LEHET, HOGY NEM. A kérdés az, hogy akarsz e magadnak csajt, vagy sem. Ha nem, akkor most itt zárjuk le ezt a vitát. Ha igen, akkor pedig innentől nincs több "de", nincs több "az teljesen más". Vagy van változás, vagy nincs. Ennyi, tulajdonképpen ez ilyen k**va egyszerű...
"Ezek az emberek általában a világot okolják a problémáikért. Na most nekem ezzel kapcsolatban az az érthetetlen, hogy ha én mindent jól csináltam, és valóban a világ igazságtalansága vezetett oda, hogy az életem kisiklott, akkor én sokkal szarabbul érezném magam, mert azon NEM TUDOK VÁLTOZTATNI."
Egyrészt embere válogatja. Van, aki szeretné tudni előre az IGAZSÁGOT, bármennyire is fáj vagy megváltoztathatatlan (például, hogy pár év múlva biztosan meg fog halni rákban, mert akkor úgy éli az életét).
Másrészt FORDÍTVA is igaz ugyanez. Vagyis ha az életed nem kisiklott, hanem SIKERES, akkor JOBBAN fogod érezni magad attól, hogy ha abban hiszel, hogy minden amit elértél a te érdemed, nem pedig a körülmények szerencsés összjátéka.
"Én ilyenkor elkezdek gondolkodni, beindulnak a kreatív hullámok arra nézve, hogyan tudnám a hallottakat hasznosítani."
Bennem meg beindulnak a kérdések, hogy mégis mi vezetett ahhoz a LEGAPRÓBB részletig, ami ennek az embernek a sikerét okozta. Ha ilyen egyszerű lenne, akkor szerinted lenne szegény, boldogtalan és beteg ember a Földön? Nem, mert mindenki pozitívan gondolkodna és mindenki haladna előre.
Van, akinek van MITŐL pozitívnak lenni és van, aki már régen az utcán vagy a hullaházban lenne ha nem gondolkozna előre, mert tipikus balek, akit mindenki kihasznál. Vannak selejtek, mindig is voltak. Így működik az evolúció. A LEGselejtebbek elbuknak, a kevésbé selejtek kaphatnak még egy esélyt.
"Ezek az emberek meg EZT AKARJÁK HALLANI! De miért? Miért jó ez? Mire jó ez?"
Mert ami MEGEGYEZIK A TAPASZTALATOKKAL, azt könnyebb elhinni, mint EGYEDI, RITKA élettörténeteket, ahol ráadásul nem is ismert minden apró részlet.
"Az egyik ilyen az volt, amikor kirúgtak az egyetemről, és a kis zsenigyerekből semmirekellő, reménytelen balf**sz lettem."
És nekem miért az az első gondolatom ilyenkor, hogy engem nem is volt honnan kirúgni, ugyanis NEM kerültem be az egyetemre. Csak nekem nem ilyen egyszerű, mert nincs olyan agyam, hogy csont nélkül felvételiztem volna ÖSZTÖNDÍJJAL, mert csomó mindenből annyira hülye voltam, hogy éveket kellett volna pótolnom meg korrepetálás meg minden pénzem meg buszjegyre vagy tízórait venni se lett volna, vagy a telefonomat feltölteni ha lemerül a kártya és csörgetni se tudok vele már. Ilyen is van... csont nélkül...
"Fogd fel úgy magad, mint egy terméket a piacon, mondjuk a pasik legyenek autók. A tökéletes autó szép, kényelmes, megbízható, keveset fogyaszt, praktikus, olcsó, gyors és menő. Ilyen autó természetesen nem létezik, és ez így van jól."
Utálom az autós példákat, mert nem tükrözik a valóságot. Az autó pénzbe kerül. Ha minden autó ingyen lenne, akkor MINDENKI olyan autókat venne, mint Ferrari, Labroghini, Hummer, Porsche, BMW, Mercedes, Audi, ÍZLÉSTŐL FÜGGŐEN.
Ahogy pasik közül is olyanok közül válogatnak, mint akik nagyon jól néznek ki és pénzük is van.
Az autós példa akkor állná meg a helyét, ha korlátozott mennyiségű lenne mindegyikből és aki nem jut oda idejében (TEHÁT BÉNA, LASSÚ, SELEJTES), annak már csak használt Trabant jutna.
"Ahhoz, hogy az ilyen autó elkeljen az kell, hogy valaki vezesse, ismerje és így megszeresse."
Igen, de KÉNYSZERBŐL választja ezt a szar autót bármilyen szuper belső értékei is vannak. És titkon örökké arról fog álmodozni, hogy egy szép Ferrari vagy Lamborghini rendelkezzen ugyanolyan belső értékekkel, mint amilyennel ez a csúnya, kopott, szürke járgány.
És ez még csak a jobbik eset, a gondolati megcsalás. Mi van, ha a valóságban is néha átül egy sportkocsiba?
"Ennek megfelelően egy baromi jól kinéző fickó, aki mellé egy tahó ugyanakkora pontszámot kap, mint egy csúnya, de lehengerlő fickó."
Ez egy nagyon elcsépelt és gyűlölt sztereotípia, amit sokan használnak. Aki szép az miért lenne buta vagy bunkó, akármelyik nemhez is tartozik?
Pont fordítva van az esetek többségében. Ha nem száll el nagyon magától akkor sikert sikerre halmoz, mert a kezdeti sikerei szinte már garantálják a jövőbeli sikereit.
"Ha változtatsz, akkor lehet, hogy maradsz szűz, de LEHET, HOGY NEM."
A személyiségemen változtattam folyamatosan, nem ugyanaz vagyok, aki voltam 2, 5 vagy 10 évvel ezelőtt. Egyik sem jött be. Ha kedves vagyok, akkor barátzónától nem jutok tovább és csak a szánakozó "Biztos van egy lány, aki majd szerelmes lesz beléd, mert nagyon jó ember vagy." szövegeket kapom, ha humoros próbálok lenni, akkor csak házi Kiss Ádámnak vagyok jó, de pasiként akkor se kellek, ha, flegma, macsós vagyok akkor meg csak pénz kéne hozzá és már cuppanna is rám egy csomó 10/10-es csajszi, így viszont kiröhögnek.
Ha lesz pénzem, akkor BIZTOS, hogy nem maradok szűz. De enélkül bármit is változtatok, maximum valami kiégett, kiélt, jó pasikban csalódott középkorú nő fog megszánni.
„Bennem meg beindulnak a kérdések, hogy mégis mi vezetett ahhoz a LEGAPRÓBB részletig, ami ennek az embernek a sikerét okozta” Igen, és mikor megtaláltad a leges legapróbbat, akkor ráfogod, hogy neki könnyű volt, de neked ez a legapróbb baromság hiányzik.
Egyetemre: Akkor mást kell keresni. Lehet, hogy pl első osztályú pék lenne belőled. Ha nem vagy jó tárgyakban, akkor nem lesz esélyed az egyetemre. Aki alacsony, abból nem lesz kosaras. Aki pösze, abból nem lesz rádiós bemondó. Megint a szokásos megmagyarázod, hogy neked mi miért nem sikerül, önhibádon kívül. Kellő kitartással Te is bejuthattál volna, helyette fröcsögsz a világra.
Az autós példa eszméletlen jól felépített volt, sikerült ezt is kifordítanod úgy, hogy belemagyarázd, hogy neked van igazad. Nem kényszerből, hanem azért, mert jobb autó, mint a másik, amelyik jól néz ki.
Ismét kielemezted, hogy az összes nő hibás, csak Te nem. Ha így gondolkozol, tök mindegy mennyi pénzed lesz, szűz maradsz. Amit az én válaszomra írtál a punciról, hogy neked egy randin kb az a lényeg, az pontosan rámutatott, hogy semmi köze a arcodnak a sikertelenségedhez.
"Te se vagy kevésbé felszínes, mint a nők, ha első ránézésre ilyen részletes véleményt alkotsz az emberekről."
Pontosan ezt teszed te is, amikor kijelented, hogy minden nő felszínes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!