Lányok miért nem jártok más alkalmakkor is ilyen elegánsan?
Arra gondolok hogy most zajlanak az érettségi vizsgák.
Reggelente nagyon sokan közületek szépen felöltözve indultok az iskolába.Vékony harisnya, csinos sötét kosztüm vagy ruha magassarkú cipő, megszépítitek a legrondább iparnegyedet is a jelenlétetekkel. Szóval ez az öltözködéskultúra egész évben tarthatna nem csak egy hétig.Ez a jövő higgyétek el a szakadt összevagdosott farmer és társai az inkább nevetség tárgya lesz néhány év múlva mint említésre méltó divat jelenség.
Az ÍZLÉSEMET....Nem elég belülről jövő dolog? Nem tartozik hozzám?
Amúgy meg ha balhé van akkor általában ott vagyok, valahogy vagy belekeveredek vagy tényleg közöm van hozzá, DE ez nem tartozik a kérdéshez, és teljesen más téma...Plusz általában akik tudják ezt a részét a dolgoknak, meg se próbálják hallgatni az érvelésemet mert onnantól én egy "büdös paraszt bunkó f***" vagyok...függetlenül attól, hogy mit tudnak az adott eseményekről...általában semmit...
Most csak azért írtam le, mert te így se vagy hajlandó felfogni, amit írok, szóval innentől már lényegtelen, hogy előítéletből vagy "csakúgy" nem teszed meg ezt...
Viszont a nők iránti tiszteletet NEM így kell kifejezni, ez tényleg a tiszteletlenségről árulkodik inkább...Szóval egyetértek azzal a válaszolóval.
"továbbra sem értem mit fejezel ki a külsőddel a belső világodból."
Ez a lényeg, te magad mondtad el, beletrafáltál a közepébe.
Hogy nem érted.
Nem érted az embereket, csak fújod a magadét, mint egy agit-prop titkár május elsején.
Tehát nem az a megoldás, hogy a fél emberiség megváltozik körülötted, és úgy kezd öltözködni, ahogy te szeretnéd, hanem hogy megpróbálod megérteni őket.
Nehéz, hosszú utad lesz, tapasztalatból mondom, de megéri.
Én speciál azért nem öltözködöm elegánsabban, mert nem érzem magam elég érettnek hozzá (24 éves vagyok). Szerintem az elegánsabb öltözködés inkább a 35+ férfiak és nők osztálya...no meg persze, akiknek megköveteli a munkahely. Még fiatal vagyok, egyetemista. A szakmám sem fogja megkívánni, hogy elegánsan menjek a munkahelyemre, mert családokhoz fogok kijárni koszba,fagyba,esőbe,hóba stb. Különben is azt vettem észre, hogy amikor huzamosabb ideig öltözködtem csinosan már a 3. nap nem mondta azt a Kedvesem, hogy milyen csinos vagyok. Na akkor minek a fáradozás és a kényelmetlen ruha viselése? Észrevettem az együtt töltött 4 év alatt, hogy a hétköznapi viseletemre jobban azt mondja, hogy csinos vagyok, mint az elegánsra. :-)A hétköznapi ruha is lehet ám csinos! A párom mindig azt mondta, hogy "Abban a ruhában vagy csinos, amelyikben mosolyogsz és látszik, hogy jól érzed magad." :-) Ezzel a dumával már megnyert. Más férfi véleménye meg nem számít már nekem. :-)
Különben is utálja a bőröm a műszálas ruhákat, azoktól mindig vakaróznom kell. Csak a min. 75% pamutot képes elviselni a bőröm. Valljuk be, hogy azért a finom pamut ruhák, amiket nem nyomnak tele neylonnal, elastannal, polyesterrel stb. azoknak azért borsosabb az áruk, vagy ha nem is borsos, de a szabása valami förtelmes és nem nőies.
Úgy vagyok ezzel az egész öltözködéssel, hogy mindenki úgy öltözködik, ahogy neki tetszik, amiben jól érzi magát és amelyikben nem feszeng. A ruha az csak egy "rongy", amit Ádám és Éva óta kénytelenek vagyunk viselni. Legszívesebben pucér lennék, ha megtehetném és az itteni időjárás is engedné az év minden napján...de sajnos nem ez az elfogadott norma...ez van. De nem számít a külső, csak is a belső. Egy hajléktalan, szakadt ruhás ember is van, hogy értékesebb, mint egy multinál dolgozó felszínes egyén. ;-)
A bakancsod lánynak: Először is definiálnod kellene a tisztelet kifejezést! De nem értelmező szótár vagy a google kereső segítségével hanem saját szavaiddal. És nem olyanokra gondolok szómagyarázatként hogy előre engedjük a lányokat, felsegítjük a kabátot, nem engedjük hogy nagyobb súlyú tárgyakat emeljenek vagy átadjuk a helyünket a metrón stb, stb, stb. Ez ugyanis nem a tisztelet megnyilvánulásai hanem a férfi nő közötti emberi kapcsolat természetes momentumai.
A mai napig felajánlom és átadom a helyem ha mellettem megáll egy nő okkor is ha 90 éves és akkor is ha 16. Mégpedig azért hogy ne fáradjon. Nincs szó semmiféle tiszteletről ez esetben. Van persze az a típus aki melldöngetve hirdeti mennyire tiszteli a női nemet. Nagyon sokan vannak közöttük olyanok akik ezt ismerkedésre használják ki. Ennél kicsinyesebb ellenszenvesebb ismerkedési formát nem nagyon ismerek. Mi történik? Kihasználja a nő fáradtságát, gyengeségét, ha nem bír feltenni egy bőröndöt a vonatra és így próbál a bizalmába férkőzni ilyen kisstílű módszerrel. Említetten hogy sokszor gyönyörködök magam is a szépségetekben. De mindig visszafogottan, kultúráltan nem zavaróan. Ha segítek valakinek utazás közben, akkor legyen bármilyen csinos, nem nézem . Azért nem, mert elkívánom kerülni azt hogy olyan érzetet keltsek benne azért segítettem, hogy megismerhessem.
Mert nem azért segítek sosem, hanem mert ő segítségre szorul, én pedig segítő pozícióba vagyok. Tehát komoly szómeghatározás szükséges ahhoz hogy megértesd velem miért is vagyok tiszteletlen a nőkkel szemben mert az hogy nagyon csinos öltözéket kérek az nem tiszteletlenség hanem esztétikai igény. Nekem az hogy bakancsos lány az olyan mint Beethoven zongoraversenyt hallgatni egy félrehangolt zongorán. Mondom ezt úgy hogy a személyeskedés és a sértegetés szándéka meg sem fordul a fejemben. Második válaszolónak. Annyit szeretnék mondani hogy kicsit félre sikerült a logikai vonalvezetése. Azt írod ha én nem értek valamit az azt jelenti elfáradtam. Ha elfáradtam volna akkor azt írom, elfáradtam. De mivel nem fáradtságról van szó, hanem a tisztánlátás hiányáról egy adott kérdésben, a bakancs és a lányok kapcsolatának kérdésében, ezért írtam hogy nem értem. Gondolom ha a munkahelyeden egy bonyolultabb feladatot egy alkalommal magyaráznak el és azt nem érted meg egyből, akkor nem azért kérdezel vissza részletekre mert fáradt vagy hanem mert nem érted. harmadik válaszírónak:Milyen kedvesed van neked hogy nem értékeli a fáradozásodat? Továbbá azt írod más férfi vélemény már nem számít. Vagy még nem számít.Elképzelhető hogy nem soká számítani fog. Mert ha így folytatja lehet hogy 5. és 6. év már nem lesz a jelenleg 4 évnél tartó kapcsolatban. Egyébként arról nem írsz hogy te magad milyennek élted meg azt hogy küllemedben is szépnek érezted magad abban az időszakban amikor az eleganciát választottad öltözködési stílusnak. Az hogy te szépen öltözködtél az külön dicséretes mert ahogy írtad nem bírod a műanyag származékokat tartalmazó ruhát. Természetesen ez esetben nem követelhető meg senki részéről az hogy például harisnyát vagy bármilyen hasonló műanyag származékokat tartalmazó öltözéket viseljen mert az egészség védelme mindent felül ír.Ezért az átlagosnál is nagyobb figyelemmel és kedvességgel kellett volna elhalmozni a kedvesednek. Továbbá megjegyzed hogy igazán csak a belső számít! Hagyd ezt az elkopott közhelyet! Nincs szükséged rá! Írásodból látszik hogy egy intelligens önálló hanghordozással rendelkező lány vagy. Hagyd az önmagukat egyedi módon kifejezni képtelen emberekre a közhelyhalmozást! Az hogy a külső nem számít az csak részben igaz. Ha az utcán jársz mindíg a külső ami az első információt adja egy személyről és ez az információ általában ami meghatározza hogy például ha megszólít akkor szóba állsz vele, vagy elküldöd akárhova. Tehát fontos a külső és nem azért mert én mondom, hanem mert az evolúció így alakított ki bennünket.
Ezek után már csak egy kérdésem lenne! Egy hajléktalannak melyik az a belső tulajdonsága ami értékesebbé teszi nálam?
Na először is...amit írtál az nem tisztelet, hanem udvariasság...
Másodszor, se a te lassú felfogásod, se az idióta kérdésed nem ér annyit, hogy "ráguglizzak" vagy kinyissak egy szótárat...
Harmadszor...feltűnt, hogy mikor érzékeled, hogy a másiknak igaza van, és nem tudsz értelmesen érvelni ellene, és kiállni a véleményed mellett, akkor össze-vissza elkezdesz teljesen más dolgokról írni, amik lazán kapcsolódnak csak az előző témához, aztán a vége valahogy sehogy se kapcsolódik már...
Tisztelet az például, amikor az ember meghallgatja és elfogadja a másik véleményét - akkor tiszteletben tartja azt...Nem köt bele, nem próbálja megváltoztatni...nem akar ráerőltetni semmit, és nem hü.lyéz le mindenkit, aki véletlenül máshogy meri gondolni...
Tisztelet az is, hogy én még kulturáltan válaszolgatok annak ellenére, hogy egy ekkora hü.lyével vitatkozni, mint amilyen Te vagy kedves kérdező szörnyen leharcol mentálisan és idegileg.
Tisztelethez tartozik gondolom én az is, hogyha kérdezel valamit (véleményt, ami teljesen egyénfüggő) és a válaszok a te álláspontoddal szemben vannak, nem vitázol, nem mondod mindenkinek azt, hogy tévednek, és főleg nem oktatod ki őket...Pláne nem a Nőket, ugyanis szerintem egy itt válaszoló Nőnek sincs szüksége pont a TE tanácsaidra...se arra, hogy megmondd nekik, hogy mit KELL érezniük bizonyos ruhákban...
Szóval amit te művelsz, az minden csak nem a nők tisztelete...
Üdv, a bakancsos.
Kedves Bakancsos lány!
Elnézést kérek tőled ha bármelyik megjegyzésemmel önérzetedbe megsértettelek volna! Nem tudom mi az ami miatt mentálisan kikészültél ahogy írod, de bármi is volt, szándékomon kívül történt. Többet egy sort sem írok az általad képviselt rétegkultúra öltözködési szokásairól. Bár egy picit talán túlérzékeny vagy a téged ért hatásokra és ez is közrejátszott. A túlérzékenységet, persze csak ha van, ne vedd negatív minősítésnek mert nem az. Az intelligencia egy kényelmetlen tartozéka, tehát sokkal inkább pozitív emberi tulajdonság. Kis önbizalom erősítéssel könnyen elkerülhető az hogy én és a hozzám hasonló egyszerűség és szürkeség katonái problémát okozzanak a lelki világodban. Sőt még az is megelőzhető hogy azok akik szándékosan teszik ezt , mármint a nők kikészítését, azok ellen is megvédd magad, megvédjétek magatokat. Ahogy írtam, minden szándékosság kizárt a részemről. Vannak viszont akik sportot űznek ebből a tisztességtelen játékból. Minimális lélektani előnyüket jó néhány férfinak nem nevezhető bár azok jellegzetességeit magán hordozó élőlény azzal szórakozik hogy szándékosan konfliktust vagy konfliktus sorozatot provokál párjával ismerős vagy ismeretlen nőkkel. Arra azonban mindíg vigyáz hogy érzékeny, hiszékeny könnyen befolyásolható legyen a kiválasztott hiszen őt könnyű legyőzni.Ezek után ha ""megnyer"" egy szócsatát, vagy érzelmi összecsapást, azt a saját erejének bizonyítékaként értékeli. Minél több ilyen eseményt ""nyer"" meg (nem elírás a kettős gondolatjel) annál inkább erősnek érzi magát és egyfajta önbizalom építő eszközként használja az ilyen eseményeket. Ezzel szemben az én véleményem az hogy legyőzni egy nőt erősebb érzelmi és lélektani pozícióból, nem győzelem hanem gyalázat! Akik ezt csinálják, jó sokan vannak, velük szemben kell igazán védekezni és visszavágni!Remélem kiengeszteltelek!A második válaszírónak. Azt írod hogy a mai divatot ha szemügyre veszem, láthatom hogy nem az én ízlésem irányába fejlődik. Biztos így van. Viszont a divat sosem volt és lesz egységes, és vannak lesznek akik ragaszkodnak a konzervatív divat világához az az a elegáns ruha magassarkú cipő harisnya klasszikusához. Szerencsére nem csak a 35 év feletti nőkre jellemző hanem a huszonéves korosztály jó néhány tagjára is. Az elegancia biztosan kényelmetlen, de vállalni a kényelmetlenséget azért hogy szebb csinosabb legyen valaki az olyan hihetetlenül jól esik egy férfinak, nekem legalább is, más nevében nem kívánok beszélni, hogy azt el sem tudjátok képzelni.Most kifejezetten meleg időjárás van különösen a város közepén. Láttam néhány kiöltözött lányt hibátlan smink , haj, ruha, harisnya. Nagyon meleg van ahogy írtam. Hősiesen tűrték a megpróbáltatást. Nagyra tartom ismeretlenül is az összes ilyen lányt nőt aki így öltözik és a kényelmét feláldozza a szépségért. Ha te is egy blúzba szoknyába,harisnyába vagy egy csinos ruhába és harisnyába jönnél velem szemben, akkor te is éppen úgy lenyűgöznél,éppen olyan nagyszerű hatással lennél rám mint azok akiket az előbb láttam. A nőiesség szimbólumai ők mind akik így öltözködnek. Rezzenetlen (szép) arccal tűrve a megpróbáltatást beleértve téged is amennyiben az említett esemény , hogy szembe jönnél velem, megtörténne.
Jaj kedves kérdező annyira az önérzetembe gázoltál, hogy mindjárt felvágom az ereimet...
Nem kell engem analizálgatni, főleg, hogy rosszul csinálod...Nem érdekel az általam képviselt réteg öltözködési szokásairól alkotott véleményed...Nem veszem magamra az olyan felszínes emberek véleményét, mint a tied...
VISZONT veled vitázni kb olyan, mint egy egysejtűvel - talán az egysejtű hamarabb felfogná, amit írok...Nem az érdekel, amit írsz...mondták már hogy undorító a bakancs a lányon, ki nem sz*rja le? Főleg egy ismeretlen ember véleményére nem adok...
És látod, most is csak fújod a magadét, öltözködésügyileg...már rég nem arról van szó, hanem arról, hogy megmondod, az emberek miben hogy érezzék magukat...
Most is azt csinálod: megmondod, hogy nekem a te válaszod sértő volt, meg magamra vettem meg mit tudom én...Sajnálattal közlöm, hogy nem érintett túl mélyen, amit gondolsz rólam/rólunk...
Viszont az, hogy nem bírod felfogni, hogy mit írnak neked (nem csak én...elég egyhangúan a véleményed ellen vagyunk itteni válaszolók), belemagyarázol dolgokat az már bosszantó...
Felszínes vagy, előítéletes, nehéz felfogású, és még rohadt okosnak is képzeled magadat...
Hiába tudsz szörnyen választékosan fogalmazni, amit írsz annak semmi értelme nincs...Bár értékelendő a fogalmazási készséged, tényleg nem kötekedni akarok, DE akkor se bírtál még eddig úgy válaszolni egy hozzászólásomra se, hogy ne magyarázz bele nem létező dolgokat...
És ez nem a bakancsokról szól, hanem arról, hogy nincs olyan nő, aki hosszú távon jól érezné magát elegánsan, és te ezt nem bírod felfogni és elfogadni...
(a "bakancsos")
Kedves 28-as (kapd be választ író) válaszoló! Múltkor nem válaszoltam, most megteszem. Igazán rendes vagy hogy aggódsz azért hogy lesz e nekem aki bekapja! Biztos megoldódik valahogy ez a probléma. Idézlek: Ekkora szexizmussal mint neked... Nem olyan nagy az, kb akkora mint a tied. Talán kicsit magányos vagy ezért az erotikus fantázia túláradása nálad. Érzésem szerint te írtad azt a hozzászólást is amelyikben a kolbász és a mustár szavak kaptak főszerepet. Ha így utánam szólnál jót nevetnék rajta. Nem rajtad, hanem a jeleneten és hogy ilyen vagányan odaszólsz egy ürgének. Éles hanghordozással írsz ahol mindíg jelen van egy kis érzékiség, bár mintha rejtegetni próbálnád a benned lévő vágyakozást. Nem kell, jól áll neked ez a beszéd stílus Ha pedig tényleg a magány miatt már szinte fáj a testiség hiánya, vedd a saját kezedbe a dolgok alakulását Az is igazán kellemes és kellően izgalmas.Intelligens lányok gyakran alkalmazott eszköze ennek a problémának a megoldására.
A bakancsos lánynak:Nagyon feszűlt vagy! Mitől, szintén szerelem hiány? Az tud ilyet csinálni különösen a testek egymásra találásának hiánya ami képes erre. Van technika hogy a testi örömök hiányát ,igaz nem teljes értékűen de helyettesítsük. Ezt javasoltam az első lánynak is. Nagyon jó feszültség oldó módszer. Ez lenne a tanácsom amennyiben ez okozza a flusztrált állapotot. Vagy talán az a bajod hogy dicsérem az eleganciát, azt aki így öltözködik, neked meg nem írok magasztaló sorokat? Vannak magam alkotta magamra kötelező etikai szabályaim.Ezek közül az egyik, sosem tüntetek fel dicsfénybe nő vagy nők társaságában egy harmadik nőt, lányt. Azért nem mert akiknek dicsőíteném egy társaságbeli vagy társaságon kívüli szépségét, tudását emberi értékeit, hozzá képest kellemetlenül, alacsonyabb értékrendűnek érezhetné magát a társaság többi nő tagja. Most azért teszek kivételt mert rákényszerítel te és a többi lány aki lebecsüli azt akinél mindennapi az alkalmi viselet. Semmit nem tehetek az ellen hogy beleszédülök a látványba ha meglátok egy különösen szépen öltözött lányt nőt. Bár ha tehetnék, akkor sem tennék valószinüleg semmit, jól érzem így magam. Tehát ha elismerő sorokat szeretnél, öltözz szépen! Franciabugyi, harisnya, combközépig érő alkalmi ruha. Azt írtad rövid a hajad. Azt is kiválóan tudják formázni. Továbbá a ruhához egy vékony barackvirág vagy halvány lila selyemsál napszemüveg és rögtön kapod a szavakból kötött virágcsokrokat. Tudod, valamit valamiért. Vagy inkább valamit mindenért.Mert a szép nő az minden!
Kérdező, gondolom fel sem merült benned, hogy úgy ajánlgatsz másnak konkrét színeket, hogy nem is láttad az adott nőt? Tudod, nem áll jól mindenkinek ugyanaz a szín.
Lefordítom, hogy te is megértsd:
Tartsd magadban a stílus tanácsaidat, mert senkit nem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!