Lányok miért nem jártok más alkalmakkor is ilyen elegánsan?
Arra gondolok hogy most zajlanak az érettségi vizsgák.
Reggelente nagyon sokan közületek szépen felöltözve indultok az iskolába.Vékony harisnya, csinos sötét kosztüm vagy ruha magassarkú cipő, megszépítitek a legrondább iparnegyedet is a jelenlétetekkel. Szóval ez az öltözködéskultúra egész évben tarthatna nem csak egy hétig.Ez a jövő higgyétek el a szakadt összevagdosott farmer és társai az inkább nevetség tárgya lesz néhány év múlva mint említésre méltó divat jelenség.
Néhányan azt írtátok hidegen hagy benneteket a környezetetek véleménye.Akinek ez a vélelménye az eleganciáról és a környezete megítéléséről,azt a vélekedést tudomásul kell venni. De a nők ha akarják ha nem rendkívül erős pozitív hatást gyakorolnak a környezetükre a szépségükkel. Van negatív is az irigység, de erre szót sem érdemes pazarolni.Ez a hatás, mármint a pozitív,csak másodlagos ahogy ezt az első válaszban megírtam pont azért hogy ne érezzétek öncélúnak a szépségetek fontosságát. Olyan értelemben öncélúnak hogy csak saját magamnak akarok esztétikai élményt szerezni. Nincs erről szó.Egy nő ne akarjon megfelelni egy férfinak, egy nő ne akarjon megfelelni egy nőnek, egy nő ne akarjon megfelelni a környezetének!Egy nő elsősorban magának akarjon megfelelni!Magának tetszen mindenki és mindenek előtt!Ha ugyan az a szépség néz vissza rá a tükörből mint amilyen szépnek belülről érzi magát, akkor minden rendben Ha megvan ez a harmónia akkor a másodlagos megfelelési rétegnek (férfi,nő,környezet)hogy elnyerje a tetszését semmi tennivalója nincs,hiszen a belső szépséget a külsöségekben megjelenő elegancia teljessé teszi. Van persze akinek az anyagi lehetőségei behatároltak. Ez sajnálatos de nem mentesít a kifogástalan megjelenés alól. Ugyanis a változatos szép öltözködéshez elég három szoknya három blúz,három ing egy kosztüm négy öt selyemsál.
Ha ezeket egyenként váltogatja nap nap után az első kombináció 28 nap múlva jelenik meg ismét öltözékként.
Arról nem is beszélve hogy egy selyemsál vagy harisnya szín milyen komoly változást érzékeltető hatással bír. Egy példa.Egyik nap fekete rövid ujjú alkalmi ruha, sötétzöld selyemkendővel nagyon vékony testszínű harisnyával. Következő nap, sötétkék kosztüm zafírkék selyemkendővel szintén nagyon vékony szürke harisnyával. Egy színvilág mégis markáns változás.Egyik válaszíró azt mondja a játszó ruhájában is szépnek érzi magát. Szerencsés alkat és biztos nagyon szép.De két megjegyzésem azért lenne, Először a játszó ruhád nem biztos hogy tetszik a környezetednek és így az előbb említett másodlagos megfelelési környezetnek nem fog tetszeni. Tudom, azt mondtam hogy saját magának feleljen meg minden nő elsősorban. Viszont a másodlagos megfelelés is fontos. Azért fontos, mert ha nem felel meg valamilyen szinten a környezetének egy nő előbb utóbb negatív visszajelzéseket kap kritikákat ami esetlegesen oda vezethet hogy alul értékeli saját magát a valóságnál kevésbé szépnek látja magát ez pedig hosszú távon akár lelki problémák kialakulásához is vezethet.Második megjegyzésem. Azt mondod a játszó ruhádban is szépnek érzed magad... akkor egy alkalmiban gyönyörűnek érezheted magad ugyanis egy játszó ruha és egy alkalmi ruha viselése kiváltotta hangulat közé azt hiszem nem lehet egyenlőség jelet tenni.
Én azt javaslom továbbra is minden lánynak, nőnek próbálja ki a hibátlan eleganciát egy fél éven keresztül. Ennyi idő alatt olyannyira megszokja hogy ezen idő eltelte után nem lehetőségként,tekint az ilyen stílusú öltözködésre hanem belső igénnyé válik! A farmer pedig jó lesz hegyet mászni túrázni, kis testvérrel vagy saját kis gyerekkel a homokozóba játszani, és ehhez hasonló tevékenységekhez. másra úgy sem jó!
És egy kérdés a végére. Az egyik lány azt mondta kapjam be! Mit? Ez lenne a kérdésem.
Vonulj te kosztümben és szoknyában fél évig...-.-
Hogy lehet ennyire nehéz felfogású valaki?
Amúgy meg igazad van...csak ott tévedsz, hogy én speciel lesz**om a környezetem véleményét...
És a negatív kritikákat is...meg a pozitívat is...egyáltalán minden véleményt...minden ember magával szemben a legkritikusabb, ha nincs magával megelégedve, hiába mondja mindenki, hogy szép, nem fogja elhinni...viszont ha meg van magával elégedve, akkor hiába mondják azt hogy ronda, trampli meg ilyenek, úgyis tojni fog rá, mert szépnek érzi magát...
És ez nem a ruhától függ....
Ugyanezt kérdeztem én is a feleségemtől,hogy miért nem vesz fel ilyen szép ruhákat,harisnyákat?Azt mondta nekem,hogy próbálnál csak meg te ezekben a kényes ruhákban kibírni egy napot,ideértve a tű,meg a magassarkú cipőket is?!Elgondolkodtam rajta,és nem is kérdeztem tovább,beláttam van benne igazság amit mond.De a harisnyanadrágokról sincs valami szelíd véleménye.Teljesen mindegy,hogy lépésbetét,vagy elasztikus,meg mittudomén,de szerinte kész gombatenyészet,és a nők lába sem virágillatú a használata után.Ezért,ha teheti inkább kerüli,2-3 éve láttam rajta utoljára nejlonharisnyát.Ő azt veszi fel,amiben jól érzi magát,és kész,nem szabad senkit sem erőltetni.Ennyi az egész,és az a kor meg már régen elmúlt,amikor a nők szoknyában,meg harisnyában jártak.Már a hetvenes években a csajok zöme is farmerban járt,és a szakmunkás sulis éveim alatt sem volt ez másképpen.Kivételt képeztek ugye az ünnepségek,de nekünk fiúknak is fel kellett vennünk az öltönyt,na azt utálom én nagyon.Ki tudnának vele kergetni a világból.2 éve az esküvőmön volt rajtam,ez a ünnepi ruha,de alig vártam,hogy megszabaduljak tőlle,mert aznap volt kint 35 fok meleg,és bele is izzadtam rendesen.
Az érettségi vizsgán meg nem arra kíváncsiak a tanárok,hogy némely lány milyen blúzban,szoknyában,harisnyában van,az csak egy alapvető dolog.A tudás ott a tét,az ami nagyon,de nagyon számít.Remélem megértetted,és eléggé kiemelkedően érthető választ kaptál!
Akinek nem fontos a külseje az képzelje el hogy van egy szép autója mondjuk egy Jaguár és ezen az autón fel van válva a festék, az oldala végighúzva, a spoiler félig leszakadva az index búra elrepedve, kárpit kiégetve felhasítva! Ugye mennyire nem illik össze azzal a képpel amit egy Jaguárról alkotunk? Pontosan ilyen hatással van rám amikor egy szép fiatal lányon, nőn farmert bőszárú alaktalan nadrágot vagy "ahogy sikerült " ruhát látok! Mondtátok néhányan hogy Angliában egyenruhában járnak az iskolába, egyetemekre. Én úgy tudom hogy ez esetben nem az elegancia a mérvadó hanem hogy a tanulók közt eltüntessék a társadalmi különbségeket. Tehát hogy ez egyik lány ne tudjon naponta más Dior ruhába megjelenni az iskolába, miközben egy másiknak csak konfekció ruházatra telik. Így nem tud létrejönni e tanulók, hallgatók gazdasági hátterére épülő alá-fölé rendeltség.Így próbálják demokratizálni a tanulók közti viszonyt. Mondhatnánk uniformizálásnak is de az nem jó mert a diktatúrák egységesítési eszköze volt és az erőszakos jellege miatt teljes kudarcba fulladt, tehát maradjunk a demokratizálás kifejezésnél! Most pedig egy jó tanács ha szabad! Ma vigyázzatok, otthon ne hagyjátok ez esernyőt! Bár ezt nem kell mondani egy nőnek azt hiszem. Mikor egész nap felhőtlen az ég süt a nap meleg van és jön egy hírtelen nyári zápor akkor azonnal nyílik a kezetekben az ernyő. A mai napig rejtély számomra hogy honnan veszitek elő, és honnan tudjátok hogy esni fog! Én magam igen ritkán használok esernyőt de amikor magammal viszem biztos hogy nem esik.Egy volt kolléganőm csinált is ebből egy jó poént. Irodában dolgoztam néhány évig, és mikor ernyőt vittem magammal mindíg ugyan oda raktam. Ez a kedves volt munkatársam Nóra mindíg odaszólt a többieknek: lányok ma szép időnk lesz Fecó ernyővel jött dolgozni! Szóval az esővel vigyázzatok nehogy a sminkre kerüljön vagy elázzon a frizura! Nehogy sáros legyen a harisnya vagy a fehér szoknya alja!Mert tudjátok a jelen a frissen vasalt makulátlan külsőre épülő öltözködéskultúra irányába tart.
Kezdjétek el az alkalmi viseletet mindennapi viseletként hordani minél hamarabb és minél többen hiszen így fogtok hozzászokni és igazán hatékonyan érvényesülni, boldogulni! A jövő elől nem lehet kitérni!
Utolsó válaszolónak! Olvasd el a kérdést ismét! Úgy kezdődik hogy lányok... ha nem tudod értelmezni ezt a kifejezést kérdezz meg valakit annyit elmondok a jelentéséről hogy rád nem vonatkozik tehát a véleményed a kutyát nem érdekli! Gondolom világos voltam!
Mit kapj be? Hát, ha akarsz szexuális életet, akkor a saját farkad, mert ilyen szexizmussal aligha találsz nőt, aki ezt megtenné helyetted.
sok sikert.
Üdítő olvasni?
Nekem olvasás közben az járt a fejemben, hogy ki ez az elmebeteg, unatkozó kérdező.
Nos...én hétköznap acélbetétes bakancsban járok, talpig feketében, rövid, tarka hajam van, egy csomó piercingem, és mégse érzem azt, hogy kevesebbet érek, mint kosztümben érnék...Jól érzem magam, magabiztos vagyok, kifejezem a külsőmmel a belsőmet, ez a stílus...erre hiába kényszerítenek eleganciát, az csak szorongást eredményezne...
És nem érzem úgy, hogy akkor lennék sikeres az életben, ha belekényszerülnék (beleszoknék) egy olyan valamibe, ami teljesen elnyomná az egyediségemet, nem tükrözne semmit BELŐLEM és még kényelmetlenül is érezném magam...
Már válaszoltam kétszer (vissza nem keresem, hogy hanyas válaszokat írtam én), és már írtam azt is, hogy természetesen, ha olyan van felveszem én is az elegáns dolgokat...de semmi értelme nincs...Ja és tartom a véleményemet, ahogy te is a tiédet: járkálj te kosztümben...
Amúgy a korod engem is érdekelne, ugyanis amellett hogy ijesztő a ragaszkodásod a kosztümökhöz, már-már valami betegességet sejtek amögött is, hogy érettségiző diáklányokra csorgatod a nyáladat...persze nem ítélkezem, ha így van se érdekel, nem tartozik rám, de hány éves vagy, komolyan? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!