Mennyit lehet elkerni egy jo weblapert?
Első találat a Google keresőben mindkét kérdésedre:
Ha még a Google használata sem megy, akkor hogy fogsz te majd bonyolult scriptteket írni, esetleg objektum orientáltan programozni? Az MVC-t pedig csak félve merem neked megemlíteni.
Egyébként legjobb, ha veszel pár jó könyvet a webfejlesztéshez, aztán azokat szépen átnyálazod, akkor nem fogsz ilyen alapvető kérdéseket feltenni, mivel ezekben a könyvekben mindezek le vannak írva.
Ha néhány könyvet elolvasol, és a bennük lévő minta példákat is megoldod, akkor talán lesz valamilyen alapfokú tudásod, ami a további hosszas tanuláshoz, gyakorláshoz jó alapul szolgál.
EMBEREK NE HAGYJÁTOK MÁR MAGATOKAT SZÍVATNI!
Megkérdezi a html tag-eknél, hogy mi az a "kisebbnagyobb jel", gimnazista de még nem is hallotta a troll szót (mikor pont ott a csapból is ez folyik), direkt feszegeti bejátssza az Apple-fag style-t a Firefox le-sz*rozásával, azt írja Wordben dizájnol "mentésmásként"-tel, stbstb :D
Ha ezekből nem esik le valakinek, hogy troll az meg is érdemli hogy felhúzza magát :D
18:10
Valami hasonlót akartam én is megfogalmazni, de aztán rájottem, hogy ha valaki hagyja szivatni magát, az meg is érdemli :D
Tobbszor elejtett már ez a kis troll gyerek olyan triviális dolgokat, amiből még egy kezdő webprogramozó is rájon, hogy semmit nem ért hozzá, vagy lehet, hogy ért, de teljesen úgy csinál, mint egy hülye, aki annak ellenére, hogy ennyire nem ért semmihez, a minimálbér 2-szeresét meg tudja keresni egy munkával. Polgárpukkasztás ez, nem tobb.
A kedvencem az volt, mikor Apache helyett Mohikánt írt. Tényleg ennyire nem olvas senki a sorok kozott? :D
Még utána javította is, de szerintem ez se tűnt fel senkinek. Mohikán... :D
A kérdező munkájánál már csak az a gázabb, amikor elkezdik tanácsokkal felruházni a kérdezőt, meg itt adják neki a tippeket... :D
Drágáim! Szereztetek nekem 6 oldalnyi röhögést :) A Csiszár 2 m-es nevetése emellett eltörpül.
Sok minden megfogalmazódott bennem, de annyira nem kellene már nekem is itt szaporítani a szót, viszont ezt a lehetetlen megállni, mikor fordult a gyomrom párat a tudatlanság sötét bugyraiba bepillantva...
Van egy régi mondás: "Nem vak ez a ló, csak bátor" Az a baj, hogy ez a ló nem csak bátor, hanem vak is. Nincs annál rosszabb, mikor -e kettő párosul.
Mennyibe kerül egy jó autó? A Trabant is jó autó, ha átment a műszakin :) Egy Merci is jó, mégsem ugyan az az ára :)))
Nekem nem sok, csupán 15 éves múltam van design területén, meg országosan 8 irodával rendelkező webes céges múltam, mégsem mondanám azt, hogy mindent tudok és jöjjenek a megrendelések. Viszont szerintem azt a 150.000-es megrendelőt jobban jársz barátom, ha továbbítod egy rendes cégnek és kérsz jutalékot az ügyfélszerzésért.
Csak a saját magad védelme érdekében mondom. Nagyon igazat adok itt sok kommentezőnek. Nem kellene neked ezt a dolgot erőltetned kedves Balazs123456
de azért hogy mondjak valami jót is "vérprofi" vagy a barátoddal együtt! :) "Szeressük" az ilyet :)
Egy témába vágó idézet
Forrás: [link]
"...A tervező cég, grafikus/programozó kiválasztásánál nagy segítség a rendelkezésre álló referenciamunkák megtekintése, azok minősége. Mennyire tud azonosulni a látott minőséggel, vagy ha nem is tud vele azonosulni, azok mennyire pozitívak a közmegítélés szerint, illetve szakmailag mennyire állják meg a helyüket. Az ön és az emberek tetszése meglehetősen szubjektív támpont lehet ezért érdemes minél inkább a szakmaiság és a szakértelem szempontjai szerint választani. Fontos, hogy a kiválasztott tervező tisztában legyen azokkal a szakmai irányzatokkal, elvárásokkal, megoldásokkal, technológiai megvalósítási módszerekkel, amelyek elengedhetetlenek egy tervezés alkalmával. Jó támpont lehet a referenciák mennyisége, a megrendelő cégek nagysága, a tervező cég vagy grafikus esetleges elismerései, díjai, a tervező felkészültsége, fórumokon, közösségi oldalakon található vélemények hozzászólások a referenciákhoz.
Az árajánlat is árulkodó lehet. Annak minősége, terjedelme, kidolgozottsága és a projekt ellenértéke is tükröt állít az adott tervezővel szemben. Nem érdemes egy „kockás papírra” vetett, vagy pár soros e-mailban megírt pár tízezres árajánlatnak bedőlni.
Egy valamire való árajánlatot ki kell dolgozni az elvégzendő feladat komolyságát és terjedelmét felmérve. Meghatározni annak elemeit és a lehetséges munka időtartamát, energia befektetését szem előtt tartva lehet csak egy projekt ellenértékét kellő komolysággal és felelősséggel meghatározni.
Érdemes arra is figyelmet fordítani, hogy a szóban forgó árajánlat milyen elemekből tevődik össze. Szerepelnek e benne várható teljesítési határidők, a kommunikáció felépítésére utaló nyomok, egyeztetések irányvonala, a munkafolyamat rendszerezése és annak lépései, a teljesítési kötelezettségek mindkét fél tekintetében (mint anyagok átadása, szerződések megkötése, részteljesítések és azok visszaigazolása, fizetési ütemezés stb.)
Egy jó dizájner számos szempont szerint „működik”, dolgozik. Többek között nagy beleérző-képességgel rendelkezik, mely segítségével szinte „belebújik az ön bőrébe”, és megérti mindazt, ami az ön számunkra fontos lehet. Átérzi az ön, évtizedek alatti tapasztalatait, ráérez arra a tudásra néhány találkozás alkalmával, amely önben és az ön cégében az eltelt idővel felhalmozódott és kiforrott. Ezek kapcsán olyan eredménynek kell születni a grafikus monitorán, melyet ön valóban a sajátjának érezhet, azonban a feladatot még megbonyolítja az is, hogy nem csupán az ön elképzeléseinek kell megfelelni, hanem ott van még a célközönség és az az üzleti partnerek is..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!