Mennyit lehet elkerni egy jo weblapert?
statikus weblapért hacsak nem te csinálsz minden háttérmunkát pld fotózás és körbe kell járni a fél órszágot vagy valami hasonló akkor szerintem nem kicsit sok a 150k
5mp googlizás után:
En most egy Apache szervert raktam ossze, es azt mondta a srach, hogy egy NginX-et rakjak ele a cache-eleshez. Azt meg nem ismerem, de majd utananezek.
Photoshop helyett akkor majd Gimp-et hasznalok ;)
Ezért tart itt ez a szakma ahol tart. A jó designerek és sitebuilderek a lelküket kiteszik egy normálisan fizető munkáért amivel hónapokig dolgoznak hogy minőségi és használható site-ok kerüljenek ki a kezük körül. Erre jön egy gyorstalpalós Balazs123456 aki még csak a felszínét súrolja a témának, de már 100-150ezerért vállal munkákat.
Az hogy a SEO nem teljesen világos már egy olyan pontja a témának ami miatt eláshatod magad. Gondolom a PHP és JS (esetleg jquery) dolgokról még csak lövésed sincs. Azt meg már meg sem kérdezem hogy te akkor most designer vagy sitebuilder vagy?! Mert a designhoz sem elég egy két óra PS. Az meg hogy a doboz modelt érted nagyon aranyos, de a HTML5 korában már ritkán fogod hasznát venni.
Tanulj meg legalább HTML(5)/CSS/JavaScript(+jquery)/MySQL/PHP nyelven "felhasználó" szinten programozni. Ismerkedj meg a sikeresebb CMS rendszerekkel, ezekből tudj 2-t alkalmazni. (Wordpress, Joomla, Drupla, e107, modx,...) Ez mellé nem árt egy jól megalapozott architektúrai és tipográfiai ismeret. Alap netes eszközök ismerete sem árt, ilyen pl. az rss, a hírlevél, a közösségi média lehetőségei. Érdemes hozzá felületes marketing tudást gyűjteni. Hogy szólítsuk meg a látogatót, mit érdemes főlapra tenni és még sorolhatnám a fogásokat. A fentebb említett SEO átható ismerete is alapfeltételnek mondható sitebuildereknél. Érdemes szakmai közösségekhez csatlakozni. Megmutatni a munkáidat másoknak. Azt véleményeztetni. Jah míg el nem felejtem. Kellene egy kidolgozott portfólió is amit meg tudsz mutatni az ügyfeleknek, hogy mégis mire számítsanak. Ha ez meg van kezdhetsz azon gondolkozni hogy elég jó-e a tudásod hogy ebből "megélj". [ez hosszú út és kitartónak kell hozzá lenni] Ha ilyen ismeretre teszel szert úgyis specializálod magad egy adott területre és akkor már nem fogsz ennyi zöldséget összehordani.
A fentebb írt ismeretekkel már el lehet kérni egy honlapért 150ezer Ft-ot. Egyébként meg 20-30ezernél többet ne kérj senkitől, mert pofára esés lesz a vége mindkettő félnek.
Nem vagyok se sitebuilder, sem websesigner. Vegzos gimnazista vagyok!
Jquery-t hasznalok, MySQL egy rakas szar, inkabb Postgres, de mint mondtam statikus oldalakkal kezdek, nincs szukseg adatbazisra. HTML 5 jo persze, de ahogy latom elegge random modon tamogatjak a bongeszok, egyelore maradnek annal amit minden tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!